موانع موجود در توزیع زمانی و مکانی سفر در کشور چیست؟


موانع موجود در توزیع زمانی و مکانی سفر در کشور چیست؟

رئیس کانون راهنمایان گردشگری وجود مشکلات میان‌بخشی در حوزه‌های مختلف و همچنین کمبود کمبود امکانات و نبود زیرساخت‌های لازم در شهرهای کمتر توسعه‌یافته را از علل عدم توزیع متوازن سفر در کشور دانست.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ محسن حاجی‌سعید عدم توزیع متوازن سفر در سراسر کشور را مانعی جدی در راستای تحقق توسعه گردشگری داخلی در بسیاری مناطق گردشگری ایران دانست و ضمن تأکید بر بازنگری و تنقیح قوانین موجود در راستا ساماندهی تعطیلات، کمبود امکانات و نبود زیرساخت‌های لازم در شهرهای کمتر توسعه‌یافته را علت عدم استقبال مسافران و در نهایت عدم توزیع متوازن سفر در کشور عنوان کرد.

وی با بیان اینکه همواره موضوع عدم توزیع متوازن سفر در سراسر کشور مانعی جدی در راستای تحقق توسعه و رونق گردشگری داخلی در بسیاری مناطق گردشگری ایران است، گفت: گرچه تحقق این موضوع در طول سالیان گذشته مورد مطالبه و درخواست بخش خصوصی گردشگری و همچنین جزو اولویت‌های برنامه‌ریزی وزارت میراث فرهنگی بوده، اما به دلیل وجود مشکلات میان‌بخشی در حوزه‌های مختلف امکان اجرایی شدن آن تا کنون فراهم نشده است.

رئیس کانون راهنمایان گردشگری ضمن احصای موانع و چالش‌های موجود در زمینه توزیع زمانی و مکانی سفر در کشور، بیان کرد: یکی از ملزومات اساسی در توزیع مکانی سفر وجود زیرساخت‌های مکفی و همچنین دسترسی آسان به امکانات حمل‌ونقل عمومی بین شهری است که متأسفانه به دلیل عدم دسترسی تمامی استان‌ها به مسیرهای ریلی، کمبود و حتی نبود پروازها به تمامی مقاصد گردشگری در کشور و همچنین غیرمتعارف بودن هزینه‌های استفاده از حمل‌ونقل و عدم تطابق آن با بودجه سفر خانوارها، در طول سالیان گذشته باعث عدم استقبال مسافران از سفر به مقاصد نزدیک و ارزان شده است.

حاجی‌سعید ادامه داد: علاوه بر موارد گفته شده فاصله  ارائه سرویس‌های خدماتی و امکانات شهری در شهرهای توریستی کمتر توسعه‌یافته همواره موجب نارضایتی و در نهایت ترغیب دوباره برای انجام سفر به شهر مورد نظر می‌شود.

راهکارهای توزیع زمانی و مکانی سفر در کشور

این فعال بخش خصوصی گردشگری در همین راستا و به منظور جلوگیری از سرخوردگی مسافران در این مقاصد بر لزوم آموزش‌های جوامع میزبان و میهمان تأکید کرد و ارتقای واحد‌های بوم‌گردی، رستوران‌ها، کافی‌شاپ‌ها و سایر سرویس‌های خدمات‌رسانی را موجب ترغیب و تشویش بیشتر گردشگران برای تکرار سفر در مقاصد مدنظر دانست.

وی با اشاره به این موضوع که همواره ایجاد امکان توزیع سفر در کشور منوط به وضع مقرره و سیاست‌گذاری صحیح در سطح کلان و غیر کلان است، تصریح کرد: هرچند بحث ساماندهی تعطیلات چندین بار در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح و در دستور کار قرار گرفت اما متأسفانه تاکنون به سمت عملیاتی شدن پیش نرفته است.

رئیس کانون راهنمایان گردشگری در ادامه صحبت‌های خود توضیح داد: این در حالی است که اگر طرح مذکور به تصویب نهایی مجلس شورای اسلامی برسد این موضوع ضمن افزایش تعطیلات در پایان روزهای هفته، موجب تمرکززدایی از سفرها در ایام پیک‌ سفر و توزیع آن در طول تعطیلات نسبتاً طولانی می‌شود که همین امر گامی روبه جلو در راستای تحقق توزیع متوازن سفر در کشور خواهد بود.

حاجی‌سعید همچنین اظهار کرد: موضوعی دیگر که می‌تواند یاری‌بخش تحقق این مهم در کشور باشد، اهتمام سازمان صدا و سیما با استفاده از نمایش تیزرهای تبلیغاتی و همچنین تهیه و تنظیم گزارش‌هایی در راستای معرفی همه‌جانبه و نه صرفاً مقاصد تاریخی و گردشگری بلکه تمامی خدمات مورد نیاز مسافران در شهرهای مختلف گردشگرپذیر مبتنی بر مقتضیات زمانی و شرایط آب و هوایی است.

این فعال بخش خصوصی گردشگری با اشاره به اینکه کمبود منابع و زیرساخت‌‌های گردشگری در برخی از مقاصد توریستی دافعه‌ای جدی برای جذب مسافران است، عنوان کرد: به منظور پیشرفت متقارن و متوازن زیرساخت‌ها در شهرهای ایران، ضروری است دولت ضمن ارائه تسهیلات و اختصاص یارانه لازم به جهت ترغیب و تشویق سرمایه‌گذاران در مقاصد کمتر توسعه‌یافته در مقایسه با سایر مقاصد، اهتمام و توجه لازم را در این ارتباط به عمل آورد؛ چراکه انجام سرمایه‌گذاری در این مناطق همواره از ریسک بالایی برخوردار بوده و افراد به جهت ترس از دست دادن سرمایه خود از ورود به این عرصه در این استان‌ها اجتناب می‌کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: آنچه که مسجل بوده این است که به جهت دستیابی به توزیع مکانی و زمانی سفر با توجه به کمبود زیرساخت‌ها در مقاصد گردشگری، لازم است ضمن بازنگری و تنقیح قوانین موجود در حوزه گردشگری، با اعمال اصلاحات لازم به سمت اجرایی و عملیاتی کردن راهبردهای ارائه شده گام برداشت؛ چرا که همواره راهکار موجود در راستای توسعه و رونق این صنعت در حد شعار و سخن باقی مانده و هیچگاه تحقق عینی و ملموسی نداشته است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران