معاون استاندار بوشهر: کمیته صادرات در میز ملی خرما تشکیل شود


معاون استاندار بوشهر: کمیته صادرات در میز ملی خرما تشکیل شود

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر باتأکید بر فعالیت بخش‌های خصوصی، دولتی و شهرداری تهران برای خرید و عرضه محصول خرما استان بوشهر گفت: در این راستا تشکیل کمیته صادرات در میز ملی خرما یک ضرورت است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازبوشهر، علی باستین بعد از ظهر امروز در جلسه میز ملی خرما در دشتستان با اشاره به وجود شش میلیون نخل در استان بوشهر و تولید بیش از 170 هزار تن محصول در سال اظهار داشت: بیشترین نخلستان‌های استان بوشهر در دشتستان قرار دارد و بیش از 70 درصد خرما این استان در دشتستان تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه معیشت زندگی 85 هزار نفر در استان بوشهر با نخل‌داری و تولید خرما وابسته است تصریح کرد: در استان بوشهر معیشت و درآمد 85 هزار نفر به‌طور مستقیم و غیرمستقیم با نخل‌داری و تولید خرما وابسته است و با توجه به این ظرفیت، باید جایگاه مهمی برای خرما ترسیم شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر تشکیل 5 میز ملی خرما در 5 سال خبر داد و تصریح کرد: جلسات میز ملی خرما در استان بوشهر مصوبات متعددی داشته ولی تشکیل کارگروه ویژه برای عملیاتی شدن این مصوبات ضروری است.

باستین با اشاره به بارش سیل‌آسا باران و بروز خسارت در نخلستان‌ها افزود: بارش باران سبب بروز خسارت به برخی از ‌محصولات نخلستان‌ها آسیب وارد کرده است که حل مشکلات کشاورزان در دستور کار قرار دارد.

وی با بیان اینکه خرما استان بوشهر از اواسط شهریور ماه آغاز می‌شود تصریح کرد: همکاری فروشگاه‌های بزرگ و زنجیره‌ای به ویژه در تهران در خرید خرما از باغداران و عرضه آن در بازارهای داخلی یک ضرورت و شرکت‌های نفت و پتروشیمی هم لازم است خرما را وارد سبد غذایی کارکنان خود کنند.

معاون استاندار بوشهر تصمیم‌گیری در زمینه تعیین قیمت خرما به صورت خرید تضمینی یا توافقی را مورد تأکید قرار داد و گفت: در این زمینه باید برای تعیین قیمت خرما و تأمین تسهیلات مورد نیاز نخل‌داران به سرعت تصمیم‌گیری شود.

باستین باتأکید بر فعالیت بخش‌های خصوصی، دولتی و شهرداری تهران برای خرید و عرضه محصول خرما استان بوشهر گفت: کمیته صادرات خرما در ذیل میز ملی خرما تشکیل شود و در اسرع وقت راهکارهای لازم در این زمینه اعلام و عملیاتی شود.

وی با اشاره به اهمیت تشکیل صندوق ملی توسعه نخیلات کشور، پیشنهاد داد نمایشگاه خرما در دوحه قطر بعد از جام جهانی در زمستان آینده برگزار شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر بر همکاری شهرداری تهران برای خرید و عرضه محصول نخل‌داران تأکید کرد و افزود: ارائه محصول خرما استان بوشهر در میدان‌های میوه و تره‌بار تهران یک ضرورت است.

تشکیل دیپلماسی صادرات مواد غذایی

رئیس سازمان تعاون روستایی کشور هم با اشاره به مشکلات فعالان بخش خرما استان بوشهر بیان کرد: این مشکلات در همه استان‌‌هایی که در تولید خرما نقش دارند وجود دارد که حل مشکل کشاورزان در دستور کار قرار دارد.

محمد علی نیکبخت هدف سازمان تعاون روستایی حمایت، تقویت و توانمندسازی تشکل‌ها و واگذاری اختیارات دانست و خاطر نشان کرد: نشست دیپلماسی صادرات مواد غذایی با حضور وزارت امور خارجه و سایر دستگاه‌های مختلف مسئول در دستور مار قرار دارد.

وی با بیان اینکه اتحادیه خشکبار بیشترین استفاده از دیپلماسی صادرات مواد غذایی دارند تصریح کرد: انتظار می رود فعالان بخش خرما از این ظرفیت برای عرضه محصول در بازارهای مختلف استفاده کنند.

رئیس سازمان تعاون روستایی کشور جایگاه خرما را در ارزش افزوده و صادرات بسیار با اهمیت و مهم دانست و اضافه کرد: خرما به عنوان یک محصول و ثروت اگر جایگاه خود را در فرآوری، صادرات و ارزش افزوده که استعداد آن را دارد به دست بیاورد ارزش آن کمتر از پسته نیست بلکه بیشتر است.

نیکبخت  با اشاره به کارکرد شورای قیمت‌گذاری گفت: در شورای قیمت‌گذاری اتحادیه‌ها، نمایندگان مجلس، وزیران موثر و رئیس سازمان تعاون روستایی به‌عنوان عضو با ریاست وزیر جهاد کشاورزی حضور دارند و آنالیز قیمت محصولات کشاورزی در این شورا انجام می‌شود.

وی افزود: تلاش می شود با نگاه حمایت از تولید قیمت به گونه‌ای تعیین شود که خرمادار ضرر نکنند.

انتهای پیام/190/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon