رئیس ساترا در آیین تجلیل از خبرنگاران: نگاهمان به پلتفرمها حمایتی است نه رقابتی
رییس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر با اشاره به مناقشاتی که در شبکه خانگی وجود دارد بیان کرد که نگاه صداوسیما و ساترا نسبت به آثار و پلتفرمها حمایتی است نه رقابتی.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سعید مقیسه رئیس ساترا به همراه قائممقام و دیگر مدیرانش در سالن کوثر مجموعه اداری سازمان صدا و سیما برای خبرنگاران مراسم تجلیلی را تدارک دیدند. در این نشست صمیمانه حرفهای مختلفی رد و بدل شد. اما مقیسه ترجیح داد بیشتر درباره خبرنگاران و مسائل کلّی سازمان تنظیم و مقررات صوت و تصویر فراگیر صحبت کند.
او با اشاره به تعامل با رسانهها و همکاری با دانشگاه صداوسیما در برگزاری دورههای رسانهای و رویکرد پژوهشکده فضایمجازی در تعامل با ساترا، خاطرنشان کرد: از ابعاد مهم یک رسانه و سازمان تنظیمگر تعامل مهم با جامعه خبرنگاری است و امیدواریم تعامل ما مستمرتر و بهتر از قبل باشد. پژوهشکده فضای مجازی، خدماتی را در راستای ماموریتهای دو طرفه ساترا و خبرنگاران میتواند انجام دهد و به پژوهشهای خبری کمک کند.
مقیسه در خصوص الگوی انتشار در صداوسیما، گفت: چند مدل انتشار در صداوسیما داریم مدل اول آی پیتیویها است مثل تلوبیون یا شبکه سپهر که داخل خود سازماناند. شرکتهای دیگری هم هستند مثل تیوینت، لنز، آیو و تیوا که نیمی از برندشان از سازمان است. اینها حق پخش زنده و شبکهداری هم دارند. باقی این شرکتها مثل ویاودیها بیرون از سازماناند.
وی با اشاره به صدور سه مجوز در پروسه انتشار اعلام کرد: تاکنون حدود 300 رسانه برای سرویسها و پلتفرمها مجوز گرفتهاند. مجوزی هم برای تولید یک اثر و مجوزی هم برای انتشار داریم که این مجوز سوم هم برای آثار تأمینی مثل فیلم و سریالهای خارجی و هم آثار تولیدی است.
مقیسه درباره برخی قوانین و ضوابط ساترا گفت: بسیاری از ضوابط و فرایندهایی که عدهای اعلام بیخبری میکنند روی سایت ساترا قرار داده شده است و حتی این ضوابط تدریس هم میشود. ممیزی که قبلاً بیرون انجام میشد الان رایگان انجام میشود. مسایل زیرساختی وجود دارد که در آینده اعلام میکنیم. قرار است خدمات مشاورهای و تبلیغی در صداوسیما برای پلتفرمها داشته باشیم.
وی درباره برخی بیانیهها از طرف ساترا عنوان کرد: به ما قانونی داده شده و موظفیم انجامش دهیم و صراحتاً از نقاط مختلف سازمان از ما مطالبه میشود. الان این ادعا نیست که هرچه روی پلتفرمها هست ممیزی ساترا را رد کرده است اما مهلتی داده شده است تا با نوعی اولویت برخی از اینها تغییراتی داشته باشد.
وی در پایان گفت: ما اولین ویاودی و اولین و بزرگترین آیپیتیوی کشور را داشتهایم میتوانیم نیازها را تشخیص دهیم. اگر به نهاد بیرونی که ربطی به محتوا ندارد حمایت را بسپرید چگونه میتواند حمایت کند؟ در رسانه سیستم و فرایند باید به گونهای چیده شود که هم افزایی صورت بگیرد. صداوسیما رسماً وی او دیها را مکمل فعالیت خود در فضای مجازی میداند و نه رقیب. اینکه سازمان برای آثار میگوید من رایت آن را میخرم، نشاندهنده حمایت است نه رقابت. یا اینکه اگر کسی در برودکست اثری نگاه نکرد و سراغ وی او دی رفت تا پول هم پرداخت کند، اینها همان حمایت سازمان است.
رئیس سازمان تنظیم و مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا) در حاشیه این نشست، گفتوگوهای صمیمانهای با خبرنگاران داشت اما ترجیح داد خبرنگاران سؤالاتشان را در قالبِ فرم طراحی شده ارائه دهند. بیشتر جلسه به سمت هماندیشی رفت. خبرنگار تسنیم در این میان، در قالب سؤالی، پیگیرِ جلسه اخیرِ رئیس صداوسیما به همراه رئیس ساترا در کمیسیون فرهنگی مجلس شد و اینکه قرار است تا چه زمانی این اختلافات میانِ وزارت ارشاد و صداوسیما ادامه پیدا کند. همچنین زبانِ مشترکی که وزیر ارشاد و برخی از مدیران صداوسیما به آن اشاره کردهاند قرار است چه زمانی و با چه جزئیاتی میانِ ساترا و ارشاد اتفاق بیفتد.
مقیسه در پاسخ به این سؤال هم به جملهای کوتاه بسنده کرد و گفت: "انشاءالله به زودی اعلام خواهیم کرد."
باید دید این مناقشهها و حرف و حدیثها به کجا خواهد رسید؟ این زبانِ مشترک به چه صورت شکل خواهد گرفت؟ آیا مجموعهای مستقل با نظارت ساترا و ارشاد تشکیل میشود یا اتفاقات دیگری در راه است؟
انتهای پیام/