سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در کردستان رونمایی شد / جلوگیری از فساد اصلیترین دستاورد
سامانه پنجره واحد مدیریت زمین استان کردستان با حضور مسئولان کشوری و استانی رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم ازسنندج, مراسم رونمایی از سامانه پنجره واحد مدیریت زمین کردستان پیشازظهر امروز با حضور مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه و مسئولان قضایی استان در سالن اجتماعات مجتمع قضایی شهید قدوسی دادگستری در این شهر برگزار شد.
رضا اعظمی، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کردستان در این مراسم "پیشگیری از وقوع جرم، کاهش ورودی پروندهها و حل و فصل اختلافات بین مردم" را جزو برنامههای اولویتدار دستگاه قضایی در استان عنوان کرد و اظهار داشت: امیدواریم با راهاندازی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در استان بتوانیم تا حد قابل توجهی پروندههای مربوط به اختلافات ملکی و زمین را کاهش دهیم.
وی افزود: این سامانه در بحث صدور مجوزهای زمین محور و نیز پایش و تغییراتی که در زمینها رخ میدهد با استفاده از ظرفیت تصاویر ماهوارهای میتواند به کاهش جرائم این حوزه بسیار کمک کند.
معاون دادگستری استان کردستان تصرح کرد: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین، از بروز زمینههای مختلف مفاسد اقتصادی و تخریب، تصرف و ساخت و ساز غیر قانونی در اراضی ملی و کشاورزی جلوگیری خواهد کرد.
17 تن چوب قاچاق در کردستان کشف شد
بهزاد شریفیپور، مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان کردستان نیز در این نشست با بیان اینکه باثید امانتدار خوبی برای منابعطبیعی باشیم، اظهار داشت: خوشبختانه دستگاه قضایی و نظارتی استان در طول چندسال گذشته پشتوانه خوبی برای اجرای سیاستهای منابعطبیعی که همان حفظ، احیا، توسعه و بهرهبرداری منابعطبیعی و خدادادی است، بودهاند.
وی با اشاره به وجود یک میلیون و 400 هزار هکتار مراتع و 300 هزار هکتار جنگلها در استان؛ کردستان را جزو 11 استان زاگرسنشین و دارای ظرفیتهای خدادادی عنوان کرد و گفت: در سال گذشته یکهزار و 650 فقره پرونده تخریب و تصرف در سطح یکهزار و 719 هکتار و از ابتدای سالجاری تاکنون 510 فقره پرونده در سطح 505 هکتار تشکیل و به مراجع قضایی ارجاع داده شده است.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان کردستان با اشاره به اینکه در سال گذشته 1324 فقره پرونده در سطح 761 هکتار و در سالجاری 421 فقره پرونده در سطح 348 هکتار رفع تصرف شده است، خاطرنشان کرد: در سال 1400 بیش از 98درصد از اراضی ملی کردستان تثبیت مالکیت انجام شده و د مابقی نیز تا پایان امسال اجرا خواهد شد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود به علت قاچاق چوب در استان اشاره کرد و افزود: در سال 97 به دلیل توقف اجرای طرح جنگلهای شمال، هجمه قاچاقچیان چوب به جنگلهای سرازیر شد، در سال گذشته نیز 139 فقره پرونده قاچاق چوب به میزان 314 تن مکشوفات چوبی در استان تشکیل، کشف و به اداره تعزیرات حکومتی کردستان ارجاع داده شد.
شریفیپور پیشگیری را بهتر از درمان دانست و خاطرنشان کرد: در پنج ماهه نخست سالجاری 17 فقره پرونده قاچاق چوب تشکیل شد و 17 تن چوب کشف شده است.
بروکراسی و روند طولانی صدور مجوزها مانع سرمایهگذاری
پیمان ملکی، مدیر امور اراضی استان کردستان نیز در این مراسم با بیان اینکه دستگاههای متولی زمین همواره با دو چالش جدی از جمله مجوزهای قانونی که بر اساس درخواست متولیان طرحها و سرمایهگذاران ارائه داده شده و نظارت و پایش مواجهاند، اظهار داشت: متأسفانه بروکراسی بسیار سنگینی در روند صدور مجوزها حاکم بوده و فرایند بسیار سختی پیشروی متقاضیان این عرصه است.
وی با انتقاد از اینکه برای صدور مجوزها و اخذ استعلامات، کمیسیونها و کارگروهها، حضور فیزیکی متقاضیان در تک تک ادارات لازم است، گفت: این روند برخی از کارآفرینان و سرمایهگذاران را از سرمایهگذاری منصرف کرده و کاری هم نمیشود کرد.
مدیر امور اراضی استان کردستان کمبود ماشینآلات و تجهیزات در ادارات برای پایش و نظارت را از دیگر ضعفهای موجود این حوزه عنوان کرد و افزود: راهاندازی این سامانه پنجره واحد مدیریت زمین بسیاری از مشکلات و موانع این بخش را برطرف خواهد کرد.
وی از صدور 950 مجوز طرحهای بخش کشاورزی و 290 مجوز طرحهای بخشهای دیگر در طول سال گذشته تاکنون در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: در مجموع 1240 مجوز به مساحت 106 هکتار در کردستان صادر شده است.
ملکی با بیان اینکه این سامانه احتمال هر گونه جعل اسناد را به حداقل رسانده و منجر به کاهش ترددها، رضایتمندی مردمی و نظارت بر عملکرد دستگاهها خواهد شد، ابراز داشت: متأسفانه برخی ادارات در روند صدور مجوزها کمکاری کرده و به نام ادارات دیگر قلمداد میکنند. البته این سامانه نقاط ضعفهایی همچون قطعی و عدم دسترسی به رفع قطعی و تکرار استعلامات مجوزها داشته که انتظار میرود برطرف و مرجع آن در استان مشخص شود.
انتهای پیام/481/ی