فرهنگ مهارتی در استان کرمان بسیار پایین است
مدیرکل فنی و حرفهای استان کرمان گفت: کارگاههای مراکز فنی و حرفهای استان به سختی ۱۵ داوطلب جذب میکنند که نشاندهنده پایین بودن فرهنگ مهارتی در استان است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، محمدرضا جهانگیری ظهر امروز در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان استان کرمان با بیان اینکه رشد اقتصاد پایدار در کشور و در استان کرمان در گرو توسعه فرهنگ مهارتآموزی، اظهار داشت: استان نیاز مبرم نیروهای مهارتی داشته و صنایع و اصناف مختلف درخواست این نوع نیروها را از سازمان فنیوحرفهای دارند و ما نمیتوانیم پاسخگوی آنها باشیم.
وی با اشاره به اینکه در کنکور امسال حدود 670 هزار نفر در گروه علوم تجربی و حدود 150 هزار نفر در رشته علوم ریاضی و 180 هزار نفر در گروه فرهنگ و اقتصاد ثبت نام کردند، گفت: در کنکور امسال 670 هزار نفر برای 15 تا 20 هزار صندلی در گروه علوم تجربی با هم رقابت کردند.
مدیرکل فنیوحرفهای استان کرمان با بیان اینکه کارگاههای مراکز آموزش فنی و حرفهای استان به سختی 15 داوطلب جذب میکنند، تصریح کرد: این مهمترین چالش امروز ما در بحث جوانان بوده و نشاندهنده پایین بودن فرهنگ مهارتی در استان است.
وی از برگزاری مسابقات جهانی مهارت در 23 مهرماه امسال با حضور نمایندگانی از استان کرمان خبر داد و گفت: مدالآوران مسابقات جهانی مهارت میتوانند الگوی برتری برای جوانان باشند و مسابقه ملی مهارت برای الگوسازی نسل جوان برگزار میشود.
جهانگیری با بیان اینکه از درخواست برگزاری دورههای مهارتآموزی توسط دستگاههای اجرایی استقبال میکنیم، افزود: رشته ICT بازار کار خوبی دارد با این وجود سرمایهگذاری در این رشتهها در استان کرمان بسیار پایین است.
سرانه پرداخت تسهیلات اشتغال در روستاها پایین است
منوچهر اسلامی، مدیر توسعه کارآفرینی و اشتغال اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان کرمان نیز در این جلسه با بیان اینکه براساس سرشماری سال 1395، از 3 میلیون و 164 هزار و 718 نفری که در استان کرمان زندگی میکنند، 609 هزار نفر آنها در بازه سنی جوان قرار دارند، اظهار داشت: 40 درصد این افراد به طور رسمی و غیررسمی مشغول بهکار هستند.
مدیر توسعه کارآفرینی و اشتغال اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان کرمان با اشاره به اینکه تعدادی از جوانان استان کرمان در رده سنی 15 تا 24 سال استان نه دنبال مهارتآموزی، نه تحصیل و نه شغل هستند، بیان کرد: 6 درصد از جمعیت فعال استان کرمان از جستوجوی شغل ناامید شدهاند.
وی با بیان اینکه اداره کار متولی پرداخت تسهیلات روستایی است و تاکنون از 793 میلیارد تومان چیزی در حدود 630 میلیارد تومان آن به قریب 9 هزار و 925 شغل در قالب 4 هزار و 215 طرح پرداخت شده است، افزود: 120 میلیارد تومان طرح نیز از حوزه ورزش و جوانان در بخش روستایی پذیرش شده که با پرداخت 39 میلیارد تومان زمینه اشتغال 243 نفر در روستاها ایجاد شده است.
اسلامی با اشاره به اینکه سرانه پرداخت تسهیلات اشتغال در روستاها پایین بوده و سقف سرانه تسهیلات روستایی 250 میلیون تومان است، گفت: این در حالی است که برخی از شغلها مانند باشگاه اسبسواری به تسهیلاتی بیش از یک میلیارد تومان نیاز دارد.
وی با بیان اینکه در مشاغل خانگی 102 میلیارد تومان اعتبار وجود دارد که بین شهرستانها تقسیم شده است، گفت: از ابتدای سال گذشته تاکنون به 9 هزار و 694 نفر در حوزه مشاغل خانگی مجوز داده شده که 5 هزار و 547 نفر آنها در رده سنی 20 تا 30 سال قرار دارند.
مدیر توسعه کارآفرینی و اشتغال اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان کرمان با اشاره به اینکه 500 رسته در حوزه مشاغل خانگی وجود دارد، افزود: سقف تسهیلات با نرخ 4 درصد به این مشاغل تعلق میگیرد که 200 میلیون تومان پرداخت میکنیم.
وی با اشاره به وجود 27 مرکز کاریابی برای ثبت نام افراد جویای کار در استان کرمان، گفت: در سال جاری هزار و 800 نفر از این حوزه مشغول بهکار شدند و پیشبینی میکنیم که حدود 7 هزار نفر تا پایان سال از این طریق مشغول بهکار شوند.
انتهای پیام/511/ح