پیشنهاد رئیس مرکز توسعه حل اختلاف برای راه‌اندازی کرسی‌آزاداندیشی رسانه‌ای

پیشنهاد رئیس مرکز توسعه حل اختلاف برای راه‌اندازی کرسی‌آزاداندیشی رسانه‌ای

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه پیشنهاد داد تا کرسی‌های آزاداندیشی و گفت‌وگو در رسانه‌ها برای بیان نظرات مختلف مردم راه‌اندازی شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام هادی صادقی، رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه امروز در حاشیه امضای تفاهم‌نامه این مرکز با سازمان ملی بهره‌وری در جمع خبرنگاران با اشاره به بروز برخی از اغتشاشات در کشور اظهار کرد: در اغتشاشات اخیر، شعب و ساختمان‌های شوراهای حل اختلاف در بعضی از شهرها آسیب‌های جزئی دیده‌اند و به آنها تعرض‌هایی شده اما خسارت عمده به این شوراها وارد نشده است.

وی در ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی بر خصوص چگونگی استفاده از ابزار صلح و سازش برای کاستن از حجم اغتشاشات گفت: این اغتشاشات موضوعات متفاوت است و به دلیل توطئه‌های که برای آن چیده شده و تحریکاتی که از بیرون می‌شود، اغتشاشگران گوش شنوا و زبانی برای گفت‌وگو ندارند. دو طرف این وضعیت هم به لحاظ گفت‌وگو هم به لحاظ شنیداری آسیب‌هایی دارد. اغتشاشگران خود را هم کر کرده‌اند و هم زبانشان را به پرخاش باز کرده‌اند.

صادقی با بیان اینکه جای گفت‌وگو با سردمداران و سرکردگان اغتشاشات نیست، تصریح کرد: اما حتما باید با فرزندان این مرز و بوم و با دانشجویان و دانش‌آموزان باب گفت‌وگوی جدی در موضوعات مورد نظر را باز و پیگیری کنیم تا حرف‌ها، مطالبات و ایده‌های خود را در فضای آرام و اخلاقی و عقلانی مطرح کنند.

وی با اظهار اینکه این فضا نیاز به توسعه دارد، گفت: مقام معظم رهبری سال‌هاست که بر کرسی‌های آزاداندیشی تاکید کرده‌اند و به اصرار هم پیگیری کردند که این کرسی‌ها را ترویج کنید. این کرسی‌های آزاداندیشی در حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها راه‌اندازی شد و امیدواریم از این ساز و کار موجود بیشتر از قبل استقبال شود.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه سپس با دعوت از گروه‌های مختلف برای بهره‌گیری از کرسی‌های آزاداندیشی اظهار کرد: از همه افراد و کسانی که هر نوع نگرشی دارند؛ چه آنهایی که خیلی انقلابی‌اند، چه آنهایی که حزب‌اللهی هستند و چه آنهایی که کمتر حزب‌اللهی‌‌اند ولی به سرنوشت انسانی خودشان و ایران علاقمند هستند، دعوت می‌کنم که از فضای کرسی‌های آزاد اندیشی استفاده کنند و خودشان در این راه پیشگام شوند و ما هم نقش حمایتگر را خواهیم داشت و از این جریان حمایت می‌کنیم.

صادقی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: بحث صلح و سازش در جایی پیش می‌آید که اختلافات شخصی وجود داشته باشد و در بحث سیاسی این موضوعات کمتر است و آنجا باید گفت‌وگوی عقلانی حاکم باشد. صلح و سازش زمانی کارکرد دارد که احیانا اختلافی پیش بیاید و ممکن است به پرونده قضائی منجر شود که ما می‌توانیم آنجا ورود کنیم. البته یک نقطه مشترک وجود دارد و آن گفت‌وگوست که در دنیا به عنوان یکی از روش‌های حل مساله خیلی جدی گرفته می‌شود. ما هم در حل اختلافات بین اشخاص روش گفت‌وگو را پیشنهاد و آن را توصیه و حمایت کنیم.

وی سپس با بیان اینکه در مسایل اجتماعی امر گفت‌وگو خیلی جدی‌تر است و باید در آن حوزه بیشتر کار شود، ادامه داد: رسانه‌ها می‌توانند در فضای گفت‌وگو نقش خیلی جدی‌تری به عهده بگیرند و در فراهم آوردن بستر گفت‌وگو بهتر نقش بازی کنند و حتی پیشنهاد می‌کنم کرسی‌های آزاداندیشی رسانه‌ای ایجاد شود.

صادقی تصریح کرد: بر اساس این پیشنهاد هر رسانه‌ای که توانایی خوبی دارد، سخنگاه‌هایی (تریبون‌هایی) برای آزاداندیشی ایجاد کند.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه با اظهار این که پیش از این مدل تریبون آزاداندیشی دانشجویی را تجربه کرده‌ایم، گفت: کرسی‌های آزاداندیشی رسانه‌ای را می‌توان دائمی کرد و بعد موضوعاتی که حساسیتی در حول آنها پیدا می‌شود در آنها مطرح شوند و افراد بیایند و حرف‌های خود را به صورت منطقی بیان کنند. این روش می‌تواند کار موفقی محسوب شود و رسانه‌ها و پیام‌رسان‌هایی که محل گفت‌وگو هستند می‌توانند آن را انجام دهند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران