مذاکرات وزرای خارجه روسیه و هند درباره تولید مشترک تسلیحات مدرن

مذاکرات وزرای خارجه روسیه و هند درباره تولید مشترک تسلیحات مدرن

وزیر خارجه روسیه در کنفرانس مطبوعاتی با همتای هندی خود، درباره اهمیت تماس‌های منظم بین مسکو و دهلی در عصر تغییر، علاقه مندی ۱۲ کشور جهان برای پیوستن به گروه بریکس و قصد مسکو برای مطلع کردن طالبان از نتایج نشست مسکو در مورد افغانستان، صحبت کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه روز سه‌شنبه با سوبرامانیام جایشانکار، همتای هندی خود، در خصوص امکان تولید مشترک تسلیحات مدرن گفتگو کرد.

لاوروف در یک نشست خبری پس از مذاکرات دوجانبه در مسکو، گفت: «ما به تفصیل درباره وضعیت کنونی و چشم‌انداز همکاری‌های نظامی-فنی، از جمله تولید مشترک انواع مدرن تسلیحات نظامی گفتگو کردیم».

وزیر خارجه همچنین به پویایی مثبت روابط تجاری دوجانبه اشاره کرده و ابراز اطمینان کرد که روسیه و هند به زودی به هدف تعیین شده برای رسیدن به شاخص 30 میلیارد دلار مبادلات بازرگانی دست خواهند یافت. وی افزود: «تا پایان ماه سپتامبر، حجم مبادلات تجاری بین دو کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از 130 درصد افزایش یافته و عملاً به 17 میلیارد دلار رسیده است.»

علاوه بر این، لاوروف وزیر خارجه هند را در جریان روند اوضاع کنونی در اوکراین و اهداف عملیات نظامی ویژه برای حفاظت از دونباس قرار داد.

تاکید لاوروف بر اهمیت تماس‌ها بین روسیه و هند در عصر تغییر

سرگئی لاوروف، با اشاره به اهمیت ادامه تماس‌های نزدیک بین روسیه و هند در عصر تغییری که جامعه بین‌الملل اکنون در حال تجربه آن است، تاکید کرد که در شرایط فعلی و با توجه به وضعیت، تبادل نظرات منظم بسیار ضروری است

وزیر امور خارجه روسیه روز سه‌شنبه در دیدار با سوبرامانیام جایشانکار، وزیر خارجه هند گفت: «ما به طور منظم با یکدیگر ارتباط برقرار می کنیم و این نشان دهنده آهنگ رشد روابط دوجانبه و  مشارکت راهبردی ویژه است که رهبران برای روابط دوجانبه تعیین کردند. البته، در عصر تغییر که جامعه بین‌الملل در حال گذراندن آن است، برای ما بسیار اهمیت دارد که ارزیابی‌های خود را به طور منظم بررسی و مورد تبادل نظر قرار دهیم.»

لاوروف تاکید کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و نارندرا مودی، نخست وزیر هند وظایفی را برای توسعه همکاری ها بین مسکو و دهلی در عرصه تجارت، سرمایه گذاری، فناوری و مبادلات فرهنگی و انسان دوستانه تعیین کردند.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه همچنین به اهمیت کار مشترک مسکو و دهلی در بسترهای بین المللی اشاره کرد.

لاوروف: روسیه نتایج نشست مسکو در مورد افغانستان را به طالبان اطلاع خواهد داد

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه همچنین روز سه شنبه در کنفرانس مطبوعاتی پس از گفتگوهای دوجانبه با همتای هندی خود اعلام کرد که نمایندگان جنبش طالبان از نتایج نشست مسکو در مورد افغانستان مطلع خواهند شد، مسکو هیچ موضوعی برای مخفی کردن ندارد.

پیش از این، ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در امور افغانستان و رئیس اداره دوم آسیایی وزارت خارجه، گفته بود که هیئت دولت موقت افغانستان که توسط طالبان تشکیل شده، در نشست مسکو در فرمت مشورتی پیرامون افغانستان شرکت نخواهد کرد. این نشست در تاریخ 16 نوامبر (25 آبان ماه) برگزار می شود و همانطور که لاوروف یادآور شده، نمایندگانی از هند و همچنین سایر شرکت کنندگان در جلسات مشابه قبلی درباره افغانستان در آن حضور خواهند داشت.

لاوروف در پاسخ به سئوال خبرنگار تاس در این باره گفت: «ما به طور منظم با نمایندگان طالبان تماس داریم. مسلماً آنها از آنچه شرکت کنندگان در نشست مسکو گفتگو می کنند، آگاه خواهند بود. مسلماً ما هیچ رازی از نمایندگان افغانستان نداریم، ما به طالبان و سایر نیروهای سیاسی این کشور نتیجه این نشست را اطلاع خواهیم داد.»

وزیر امور خارجه روسیه یادآور شد که به همراه همتای هندی خود به تفصیل در مورد روند اوضاع در افغانستان و وظایف پیش روی جامعه جهانی به منظور کمک به مردم افغانستان برای ایجاد ثبات در وضعیت و رسیدن به یک اجماع ملی در این کشور گفتگو کردند. وی تاکید کرد: ما با طالبان همکاری کرده و دوستان هندی ما نیز اقدامات لازم را در این راستا انجام می دهند.

لاوروف: حداقل 12 کشور جهان علاقمند به پیوستن به گروه بریکس هستند

سرگئی لاوروف در بخش دیگری از کنفرانس مطبوعاتی مشترک خود با سوبرامانیام جایشانکار، وزیر امور خارجه هند، یادآور شده که حداقل 12 کشور علاقه مند به پیوستن به گروه بریکس هستند.

بریکس - یک اتحاد غیررسمی بین دولتی متشکل از کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است.

به گفته رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه، ابتدا کشورهای شرکت کننده در این گروه در خصوص معیارها و اصول بررسی درخواست‌ها برای پیوستن به بریکس به توافق خواهند رسید و تنها پس از آن، می توان در مورد اینکه دقیقا چه زمانی گسترش گروه آغاز خواهد شد، صحبت کرد.

لاوروف افزود: از آنجایی که از هم اکنون درخواست‌ها در این رابطه به طور رسمی دریافت می‌شوند، البته ما انتظار داریم که توافق بر سر معیارها و اصول گسترش گروه بریکس خیلی طول نکشد. شما ابتدا باید درک کنید که چگونه این اتحاد بین المللی در یک ترکیب بالقوه گسترش یافته توسعه خواهد یافت و بعد اعضای جدید پذیرفته شوند.»

روز دوشنبه مشخص شد که الجزایر هم درخواست رسمی برای پیوستن به بریکس ارائه کرده است. پیش از این، عربستان سعودی، ترکیه، مصر و نیجریه تمایل خود را برای پیوستن به این سازمان اعلام کرده بودند. جمهوری اسلامی ایران و آرژانتین هم به نوبه خود ازقبل درخواست عضویت داده اند.

در پایان ماه سپتامبر، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه یادآور شد که بیش از ده کشور تاکنون تمایل خود برای پیوستن به گروه بریکس را اعلام کردند. در ماه ژوئن، در چهاردهمین نشست سران بریکس، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، تاکید کرد که نقش این اتحاد بین المللی در حال حاضر به ویژه برای ایجاد یک جهان چند قطبی عادلانه بسیار مورد تقاضا است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران