نگرانی سازمانهای حقوق بشری از سرنوشت فعال سعودی در زندان
برخی از سازمانهای حقوق بشری و فعالان سعودی از سرنوشت محمد القحطانی که به مدت ۱۰ سال در زندانهای آل سعود به سر میبرد، ابراز نگرانی کردند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسینم، نگرانیها از سرنوشت «محمد القحطانی» فعال حقوق بشری که نزدیک به ده سال است در زندان به سر میبرد افزایش یافته است، چراکه به مدت سه هفته از وی هیچ خبری در دست نیست و تماس وی با خانوادهاش قطع شده است.
در همین راستا «مها القحطانی» همسر این فعال سیاسی از مقامات بینالمللی خواست که دولت عربستان را تحت فشار قرار دهند تا وضعیت سلامتی و محل بازداشت محمد القحطانی را به خانوادهاش اعلام کنند.
وی تأکید کرد: در این 10 سال همسرش روزی یک یا دو بار با وی تماس داشته ؛ اما از 23 اکتبر گذشته هیچ تماسی نگرفته و این نشان میدهد که اتفاقی رخ داده که مسئولین سعودی پنهان میکنند.
این امر پس از آن صورت گرفت که خانواده محمد القحطانی شکایتی را مبنی بر حملات مکرر زندانیان مبتلا به مشکلات روحی و روانی در زندان «الحائر» به وی ارائه کردند.
مسئولان زندان الحائر محمد القحطانی را در بند زندانیان سیاسی قرار ندادند. القحطانی در ماه مه 2022، توسط یک زندانی که از مشکلات روانی رنج میبرد، مورد ضرب و شتم قرار گرفت و در اواسط سال 2021 نیز یک زندانی دیگر تلاش کرد زندان را به آتش بکشد.
سازمان حقوق بشری « القسط» نیز ناپدید شدن اجباری محمد القحطانی را محکوم کرد.
این سازمان حقوق بشری اعلام کرد که نگهداری این دو گروه در یک بخش توسط مدیریت زندان نشان دهنده هدف آنها برای به خطر انداختن جان زندانیان سیاسی است.
«لینا الهذلول» مدیر نظارت و ارتباطات در القسط گفت: القحطانی سالهای طولانی شکنجههای سختی را تحمل کرده و در دوران بازداشتش مورد آزار و اذیت و برخورد شدید قرار گرفته و این به خاطر فعالیتهای اصلاحطلبانه وی بوده است.
وی در ادامه افزود: جامعه جهانی باید از القحطانی حمایت کند و بر مقامات سعودی برای آزادی فوری و بدون قید و شرط او فشار بیاورد.
پیش تر «ماری لولور»، گزارشگر سازمان ملل درباره وضعیت فعالان حقوق بشر نیز نسبت به وضعیت القحطانی ابراز نگرانی کرده بود.
وی در ادامه تاکید کرد: از مقامات ذیصلاح در عربستان سعودی میخواهم که محل اختفا و اوضاع جسمانی القحطانی را به خانواده او اطلاع دهند و به خانواده و وکیلش اجازه دهند با وی در ارتباط باشند.
همزمان چند نهاد حقوق بشری مرتبط با پرونده عربستان نیز با انتشار بیانیههایی از سرنوشت این فعال سعودی ابراز نگرانی کردند.
در همین راستا حساب کاربری «بازداشت شدگان آزادی بیان» کمپینی را برای محکوم کردن ناپدید شدن اجباری محمد القحطانی راه اندازی کرد و خواستار افشای محل بازداشت وی شد.
اخیرا «ترکی الشلهوب» فعال حقوق بشر و نویسنده در توییتر نوشت: ناپدید شدن دکتر محمد القحطانی جنایت جدیدی است که بر جنایات پیشین رژیم بن سلمان علیه زندانیان سیاسی افزوده شد.
«فهد الغفیلی» فعال و محقق سعودی در توییتی نوشت: دکتر محمد القحطانی 10 سال است که در بازداشت به سر میبرد و 9 روز است که همسر و خانوادهاش از وی بی خبر هستند. آنها هیچ اطلاعی از او ندارند. کاری که دولت انجام میدهد یک جنایت قانونی و بشردوستانه است و هر زندانی حق دارد با خانواده و نزدیکان خود ارتباط برقرار کند.
دکتر محمد فهد القحطانی، استاد سابق اقتصاد (مؤسسه امور دیپلماتیک وزارت امور خارجه) و یکی از اعضای مؤسس انجمن حقوق مدنی و سیاسی در عربستان سعودی، نزدیک به 10 سال است که توسط مقامات سعودی بازداشت شده است؛ مقامات امنیتی وی را در اواسط سال 2012 به دلیل فعالیتهای حقوق بشری بازداشت کردند، در حالی که دادگاه در مارس 2013 او را به 10 سال زندان و پس از اتمام این دوره، ممنوعیت از سفر به مدت 10 سال محکوم کرد.
مهمترین اتهامات وارده به محمد القحطانی، مشارکت در ایجاد یک انجمن مدنی غیرمجاز، انتقاد از سیاست دولت و نحوه مدیریت امور اقتصادی توسط دولت، تحریک افکار عمومی علیه مقامات، و توصیف «پادشاهی عربستان سعودی» با عناوینی چون دولت پلیسی و حکومت نظامی است.
ناپدید شدن اجباری اغلب به عنوان یک استراتژی برای گسترش وحشت در جامعه سعودی مورد استفاده قرار گرفته است. احساس ناامنی ناشی از این عمل تنها به بستگان نزدیک ناپدیدشدگان محدود نمیشود ، بلکه بر جوامع و جامعه آنها نیز تأثیر میگذارد.
ناپدید شده اجباری در زندانهای رژیم آل سعود در حال افزایش است. این رژیم عامدانه از سیاست وحشیانه و سرکوبگرانه علیه مخالفان ، بدون احترام به قوانین بشردوستانه یا بینالمللی استفاده میکند.
هر از گاهی خانوادههای ناپدید شدگان به اجبار از رژیم سعودی درخواست میکنند تا به خواستههای بشردوستانه آنها پاسخ دهد ، آنها را از محل بازداشت بستگانشان مطلع کرده و به آنها اطمینان دهد؛ اما این رژیم به تماسهای بشردوستانه و حقوق بشر اهمیتی نمیدهد و این امر سازمانهای حقوق بشری را بر آن داشت تا سیاست ناپدید شدن اجباری رژیم سعودی علیه منتقدان و مخالفان را دنبال کنند.
با وجود درخواستهای مداوم سازمانهای بین المللی حقوق بشر از ریاض برای احترام به حقوق بشر ، این کشور هنوز فجیع ترین موارد نقض را اعمال میکند و به روش ناپدید شدن اجباری برای سرکوب مخالفان خود ادامه میدهد. علی رغم تلاش عربستان برای پیشبرد اصلاحات اجتماعی که هدفی واقعی جز تلاش برای بهبود وجهه خود در میان افکار عمومی ندارد، ملک سلمان و پسرش جنایتکارترین فرد در زمینه نقض حقوق بشری هستند.
برخی ناظران در گزارشی با اشاره به تشدید سرکوب گری در عربستان اعلام کردند که مقامات سعودی بطور مستمر صدها مدافع و فعال حقوق بشر را به همراه بسیاری از شخصیتهای مذهبی، نویسندگان ومنتقدان بازداشت میکند و این بازداشتها شامل مقامات دولتی، تاجران و شاهزاده نیز میشود.
انتهای پیام/