تحولات اوکراین| درخواست آژانس برای توقف فوری گلوله‌باران نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا

تحولات اوکراین| درخواست آژانس برای توقف فوری گلوله‌باران نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا

هشدار روسیه درباره پیامدهای نظامی‌شدن منطقه قطب شمال توسط ناتو، دیدگاه اردوغان درباره تلاش غرب در جهت منزوی کردن روسیه و کاهش کمک کشورهای غربی به قاره آفریقا به‌دلیل حمایت از اوکراین، از جمله مهمترین رویدادها پیرامون جنگ اوکراین است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "رافائل گروسی"، مدیرعامل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) اعلام کرد که این سازمان قصد دارد خسارات وارده به نیروگاه هسته‌ای زاپروژیادر نتیجه گلوله‌باران روزهای شنبه و یکشنبه را ارزیابی کند. وی در عین حال بدون نام بردن از اوکراین، خواستار توقف فوری گلوله‌باران نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا شد.

گروسی گفت: ما در زمان حاضر در حال ارزیابی خسارت هستیم، مسلماً نیروگاه تحت تأثیر قرار گرفته است، اما راکتورها آسیبی ندیدند.
وی همچنین افزود که متخصصان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قصد دارند روز دوشنبه در صورت
کسب اجازه، این تأسیسات را بازرسی کنند.

گروسی همچنین تأکید کرد که وضعیت پیرامون نیروگاه هسته‌ای زاپروژیادوباره وخیم شده است و جای نگرانی دارد.
وی افزود:
«مسئله بر سر حملات مستقیم به این تأسیسات است، در حالی که از تابستان امسال چنین اتفاقی نیفتاده بود و این نشان‌دهنده بدتر شدن آشکار وضعیت است.»

صبح روز یکشنبه، رنات کارچا،مشاور مدیرکل راس‌انرگو.اتم (Rosenergoatom)، اعلام کرد که نیروهای نظامی اوکراینی 15 حمله به محوطه نیروگاه هسته‌ای زاپروژیاانجام داده‌اند؛ شش موشک به حوضچه آب که راکتورها را خنک می‌کند، اصابت کردند و دو موشک دیگر در انبار خشک زباله‌های هستهای.
به‌گفته وی،
خوشبختانه هیچ تشعشعاتی درنیروگاهثبت نشده است.

یک روز قبل نیز طرف اوکراینی نیز 12 حمله بهنیروگاه هسته‌ای زاپروژیا وارد کرد. به‌گفته کارچا، از اواخر ماه سپتامبر تاکنون چنین حملاتی به این نیروگاه هسته‌ای صورت نگرفته است، صحبت بر سر محوطه خود نیروگاه است و نه در مورد منطقه صنعتی آن.

 پس از این حملات، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواستار توقف فوری گلوله‌باران نیروگاه هسته‌ای زاپروژیاشد. آنها گزارش دادند که در نتیجه گلوله‌باران یکی دو روز گذشته، برخی از ساختمانها، سیستمها و تجهیزات آسیب دیده است.

چند روز قبل، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) از روسیه خواست «ادعاهای بی‌اساس» خود در مورد نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا را کنار بگذارد و بلافاصله پرسنل نظامی و سایر پرسنل خود را از این نیروگاه خارج کند.

در همان روز، رمضان قدیروف، رئیس‌جمهوری چچن، ویدئویی از گلوله‌باران نیروگاه هستهای را در کانال تلگرامی خود منتشر کرد که توسط فرمانده نیروهای گارد ملی چچن در منطقه عملیات ویژه برای وی ارسال شده بود.

قدیروف یادآور شد، در حالی که همه سازمان‌های بین‌المللی درباره تهدید هسته‌ای ادعایی از جانب روسیه صحبت می‌کنند، نیروهای ‌نظامی اوکراینی همچنان بدون مانع به بزرگترین نیروگاه هسته‌ای در قاره اروپا حمله می‌کنند و کسی هم این واقعیت را بازگو نکرده و خواستار توقف این اقدام خطرناک نشده است.

در اواسط ماه نوامبر، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نگرانی‌های امنیتی فزاینده در نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا را که زیر آتش دائمی نظامیان اوکراینی قرار دارداعلام کرد، ولی از مسبب آن نامی نبرد، بدین ترتیب، رافائل گروسی گفت که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به گفت‌وگو با روسیه و اوکراین درباره ایجاد منطقه امنیتی اطراف نیروگاه هستهای زاپروژیا ادامه خواهد داد.

میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین، به‌نوبه خود امکان ایجاد یک منطقه امنیتی اطرافنیروگاه هسته‌ای زاپروژیاتا قبل از پایان سال جاری میلادی را بعید ندانست.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز دویست و هفتاد و دوم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

کاهش چشمگیر صادرات آلمان به اوکراین در نتیجه جنگ روسیه

صادرات آلمان به روسیه نیز در ماه اکتبر در نتیجه جنگ اوکراین به میزان قابل توجهی کاهش یافت.  طبق گزارش اداره آمار فدرال آلمان، در مقایسه با اکتبر 2021،  این صادرات  با 59 درصد کاهش به 1.0 میلیارد یورو رسیدند.

این امر روسیه را در جایگاه دوازدهم در میان مهم ترین کشورهای مقصد صادرات آلمان به خارج از اتحادیه اروپا قرار می دهد. در فوریه 2022، قبل از حمله به اوکراین، روسیه پنجمین کشور در این فهرست بود.

 بر این اساس صادرات به چین نیز کاهش یافت.  از سوی دیگر اداره آمار فدرال آلمان افزایش صادرات به ایالات متحده را ثبت کرد.

درخواست زلنسکی برای اعمال تحریم های سخت تر علیه روسیه

"ولادیمیر زلنسکی"، رئیس جمهور اوکراین، حملات روسیه به تامین انرژی اوکراین را با استفاده از سلاح کشتار جمعی مقایسه کرده است. وی در یک سخنرانی ویدئویی در مجمع پارلمانی ناتو در مادرید، از کشورهای ناتو خواست تا تحریم‌های شدیدتری را علیه روسیه اعمال کنند و این کشور را یک کشور تروریستی اعلام کنند. وی همچنین از متحدان درخواست کرد که بودجه بیشتری برای دفاع هوایی کشورش فراهم کنند.

وی تاکید کرد: این دولت تروریستی باید بفهمد که هیچ شانسی ندارد.

وزیر امور خارجه مجارستان به روسیه سفر کرد

پیتر شیارتو،  وزیر امور خارجه مجارستان روز دوشنبه برای دومین بار در شش هفته گذشته به روسیه سفر کرد . وزارت امور خارجه در بوداپست اعلام کرد که این سیاستمدار در نمایشگاه فناوری هسته ای Atomexpo در شهر سوچی دریای سیاه شرکت می کند.  وی در یک مجمع سیاست انرژی در مسکو در ماه اکتبر شرکت کرد.

"ویکتور اوربان"، نخست وزیر مجارستان از زمان آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین در فوریه، روابط خوبی را با مسکو حفظ کرده است. بوداپست از تحریم های اتحادیه اروپا علیه روسیه حمایت کرد، اما از تحریم واردات نفت روسیه معاف شد.

هشدار روسیه درباره خطر حادثه هسته ای در نیروگاه زاپوریژیا

مقام نظارتی روسیه بر انرژی هسته ای روس اتم نسبت به خطر یک حادثه هسته ای در نیروگاه هسته ای اوکراین زاپوریژیا هشدار داد. این را خبرگزاری روسی تاس گزارش داده است. در آخر هفته، منطقه بزرگترین نیروگاه هسته ای اروپا بار دیگر مورد آتش سوزی قرار گرفت.

آلمان کمک های مالی برای مولداوی را تقویت می کند

در کنفرانس حامیان جمهوری مولداوی در پاریس، "آنالنا بائربوک"، وزیر امور خارجه آلمان متعهد شد آلمان به مبلغ 32.3 میلیون یورو کمک بیشتری به این کشور کند. این کشور به ویژه از پیامدهای جنگ اوکراین رنج می برد. این بودجه باید از جمله برای تقویت انرژی های تجدیدپذیر، ارتقای بهره وری انرژی و توسعه زیرساخت های شهری استفاده شود.

مولداوی، مانند اوکراین، در ماه ژوئن به عنوان یک کشور نامزد اتحادیه اروپا معرفی شد. این کشور در آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین، صدها هزار پناهنده را پذیرفت و بنابراین به حمایت مالی نیاز دارد.

اروپا انبارهای خود را در آستانه تحریم روسیه از گازوئیل این کشور پر می کند

چند هفته قبل از ممنوعیت واردات گازوئیل اتحادیه اروپا از روسیه، دلالان، انبارهای خود را با سوخت پر می کنند.  پاملا مانگر، کارشناس شرکت تحلیل انرژی Vortexa گفت که از 1 نوامبر تا 12 نوامبر، محموله های گازوئیل روسی برای انبارها در منطقه آمستردام-روتردام-آنتورپ (ARA) به 215000 بشکه در روز افزایش یافت. این به معنای افزایش 126 درصدی نسبت به اکتبر است. آلمان نیز محصولات نفتی را از ARA خریداری می کند.

به دلیل تهاجم روسیه به اوکراین، اتحادیه اروپا واردات نفت خام از روسیه را از 5 دسامبر و از 5 فوریه 2023 نیز واردات محصولات پالایش شده مانند گازوئیل را ممنوع خواهد کرد.

آژانس بین المللی انرژی انتظار دارد که قیمت گازوئیل در نتیجه ممنوعیت های اتحادیه اروپا به افزایش خود ادامه دهد. دیزل در حال حاضر حدود 70 درصد گرانتر از سال گذشته است. به طور کلی، پس از اجرایی شدن این ممنوعیت ها، اتحادیه اروپا باید روزانه حدود یک میلیون بشکه نفت خام و 1.1 میلیون تن فرآورده های نفتی را جایگزین کند . به این ترتیب رقابت برای دیزل از سایر کشورها به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

سازمان ملل  گزارش‌های مربوط به اعدام سربازان روس را بررسی می کند

تحقیقات بین‌المللی پس از انتشار فیلم‌هایی که گویا تیراندازی به جنگجویان روسی تسلیم شده توسط سربازان اوکراینی را نشان می‌دهد، اعلام شده است. سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل گفت: اتهامات مربوط به اعدام افرادی که دیگر در عملیات های جنگی شرکت نکرده اند باید به سرعت، به طور کامل و موثر مورد بررسی قرار گیرد و عاملان آن باید پاسخگو باشند.

این ویدئوها در هفته گذشته در شبکه های آنلاین نمایش داده شده بودند. آنها باید نشان دهند که چگونه چند سرباز روسی - که توسط اوکراینی ها محافظت می شوند - روی زمین دراز کشیده اند. سپس صدای تیراندازی شنیده می شود. یک عکس دیگر تقریباً دوازده جسد را نشان می دهد. گفته می شود که این تصاویر در اواسط نوامبر زمانی که ارتش اوکراین روستای ماکییوکا در منطقه لوهانسک در شرق این کشور را بازپس گرفت، گرفته شده است.

نیویورک تایمز پس از تحقیقات مشترک با کارشناسان، این ویدئوها را معتبر توصیف کرد. روند دقیق حادثه و پیشینه آن هنوز مشخص نیست.

کمیترو لوبینتس، کمیسر حقوق بشر در پارلمان اوکراین، گفت که نیروهای اوکراینی با سربازان روسی که فقط تسلیم شده بودند، مقابله کردند.  "دیمیتری پسکوف"، سخنگوی کرملین اعلام کرد که روسیه خود به دنبال اوکراینی‌هایی است که مسئول آن هستند.

دبیر کل ناتو خواستار حمایت طولانی مدت از اوکراین شد

"ینز استولتنبرگ"، دبیرکل ناتو به نمایندگان پارلمان کشورهای متحد نسبت به تعهد به اوکراین هشدار داد . ینس استولتنبرگ در نشست عمومی مجمع پارلمانی ناتو در مادرید گفت که می‌داند حمایت از اوکراین هزینه دارد و بسیاری از مردم از افزایش هزینه‌های انرژی و غذا رنج می‌برند، با این حال، برای اینکه به ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه اجازه داده شود در جنگ علیه اوکراین پیروز شود، هزینه بیشتری باید پرداخت.

استولتنبرگ هشدار داد که رژیم‌های خودکامه در سراسر جهان این گونه خواهند آموخت که می‌توانند با زور وحشیانه به آنچه می‌خواهند برسند. به گفته وی در این صورت جهان ناامن تر و کشورهای ناتو آسیب پذیرتر خواهند شد .   وی تاکید کرد که تا زمانی که لازم باشد در کنار اوکراین بایستد.

روسیه: هیچ برنامه ای برای بسیج نیروهای ذخیره نداریم

به گفته دیمیتری پسکوف، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه، مسکو در حال حاضر هیچ گونه برنامه ریزی برای بسیج بیشتر نیروهای ذخیره ندارد.  به گزارش خبرگزاری های روسی، پسکوف گفت: هیچ بحثی در این باره در کرملین وجود ندارد. این اولین تکذیب نهادهای رسمی نیست، اما همچنان ترس زیادی از موج دیگری از بسیج در کشور وجود دارد.

بر اساس اعلام مسکو روسیه بسیج 300000 نیروی ذخیره را در پایان اکتبر تکمیل کرده بود. حدود 82000 نفر از آنها قبلاً در ابتدای نوامبر در جبهه مستقر شده بودند و بقیه باید ابتدا آماده می شدند.

 به ادعای غربی ها این بسیج منجر به فرار صدها هزار نفر از روسیه به خارج از کشور و اغلب به کشورهای همسایه مانند قزاقستان یا گرجستان شده بود.

استقبال لهستان از پیشنهاد آلمان برای استقرار پاتریوت در خاک این کشور

دولت لهستان از پیشنهاد کریستین لامبرشت، وزیر دفاع آلمان برای کمک به شریک ناتو با سیستم دفاعی پاتریوت پس از اصابت موشک خرسند است . "ماریوش بلاشاک" ، وزیر دفاع آلمان در این باره گفت که این موضوع را با خرسندی فراوان مورد توجه قرار داده است. او می‌خواهد سامانه پاتریوت را در نزدیکی مرز لهستان با اوکراین قرار دهد.

روز سه شنبه یک موشک به روستای مرزی پرژوودوف لهستان اصابت کرد که در اثر آن دو غیرنظامی جان باختند. در حال حاضر، غرب فرض می‌کند که این یک موشک ضدهوایی اوکراینی است که برای دفاع در برابر حملات ارتش روسیه استفاده می‌شود. لامبرشت گفته بود که در نتیجه این رویداد، اتحاد باید از نظر دفاع هوایی موقعیت بهتری داشته باشد.

اوکراین مدعی شد:  بلاروس همچنان از جنگ اوکراین حمایت می کند

بر اساس اطلاعات ستاد کل اوکراین، بلاروس همچنان از جنگ روسیه حمایت می کند. بر این اساس، نیروهای هوایی فدراسیون روسیه هر روز از حریم هوایی بلاروس پرواز می کنند.  بر این اساس میگ 31های روسی که از بلاروس پرواز می کنند، می توانند اهدافی را در سراسر اوکراین هدف قرار دهند.

کاهش چشمگیر صادرات آلمان به اوکراین در نتیجه جنگ روسیه

صادرات آلمان به روسیه نیز در ماه اکتبر در نتیجه جنگ اوکراین به میزان قابل توجهی کاهش یافت.  طبق گزارش اداره آمار فدرال آلمان، در مقایسه با اکتبر 2021،  این صادرات  با 59 درصد کاهش به 1.0 میلیارد یورو رسیدند.

این امر روسیه را در جایگاه دوازدهم در میان مهم ترین کشورهای مقصد صادرات آلمان به خارج از اتحادیه اروپا قرار می دهد. در فوریه 2022، قبل از حمله به اوکراین، روسیه پنجمین کشور در این فهرست بود.

 بر این اساس صادرات به چین نیز کاهش یافت.  از سوی دیگر اداره آمار فدرال آلمان افزایش صادرات به ایالات متحده را ثبت کرد.

نروژ از اوکراین در خرید گاز حمایت می کند

اوکراین برای خرید گاز در زمستان پیش رو معادل 191 میلیون یورو از نروژ دریافت خواهد کرد . وزیر دارایی نروژ، توافق نامه مربوطه را در اسلو امضا کرد. قرار است حمایت دو میلیارد کرون نروژ از طریق بانک اروپایی بازسازی و توسعه انجام شود . بر اساس بیانیه وزارت دارایی نروژ اوکراین به طور خاص از نروژ برای تهیه گاز طبیعی در زمستان امسال درخواست حمایت کرده است.

"آنیکن هویتفلد"، وزیر امور خارجه نروژ هم در این باره گفت: روسیه انرژی را به سلاح تبدیل می کند و زیرساخت های حیاتی را برای شکستن مقاومت اوکراین هدف قرار می دهد.

"دنیس اشمیحال"، نخست وزیر اوکراین،  این کمک مالی برای خرید گاز طبیعی را در تلگرام تایید کرد. وی تاکید کرد:  اوکراین در حال حاضر 14 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی در انبارهای خود دارد که برای فصل سرما کافی است. اشمیهال گفت: در عین حال، ما منابع بیشتری را در مواجهه با حملات روسیه به زیرساخت های حیاتی خود انباشته خواهیم کرد.

روسیه از بازرسی کارشناسان آژانس از نیروگاه زاپوریژیا خبر داد

بر اساس اطلاعات از مسکو، کارشناسان آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) پس از گلوله باران نیروگاه اتمی اوکراین تحت کنترل روسیه، نیروگاه اتمی زاپوریژیا را بررسی کردند.  به گزارش خبرگزاری دولتی تاس، رنات کارچا، مشاور اپراتور نیروگاه هسته‌ای روسیه Rosenergoatom ، این موضوع را اعلام کرد.  به گفته وی کارشناسان آژانس می توانستند از تمام اشیاء مورد علاقه خود بازدید کنند. آژانس هنوز هیچ اطلاعاتی در مورد این بازرسی ارائه نکرده است.

پیش از این، کارچا گفته بود که بازرسان تنها به مناطق مرتبط با ایمنی هسته ای دسترسی خواهند داشت و اگر کارشناسان بخواهند سایر حوزه ها را بررسی کنند، از آن خودداری می شود.

درخواست زلنسکی از ناتو برای حفاظت از نیروگاه هسته ای زاپوریژیا

"ولادیمیر زلنسکی"، رئیس‌جمهور اوکراین از ناتو خواسته است که از نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا که تحت کنترل روسیه است در برابر خرابکاری محافظت کند.  زلنسکی در پیامی ویدئویی به مجمع پارلمانی ناتو در مادرید گفت: جلوگیری از حوادث خطرناک در نیروگاه های هسته ای اوکراین به نفع همه کشورهاست.

بیش از ده ها انفجار در اطراف  این نیروگاه هسته ای عصر شنبه و صبح یکشنبه رخ داد. روسیه و اوکراین یکدیگر را مسئول این حملات می دانند.

درخواست اوکراین از ساکنان برای ترک منطقه خرسون

بازپس گیری شهر خرسون و نواحی اطراف آن یک دستاورد قابل توجه برای اوکراین بود ، اما بسیاری از این منطقه در حال حاضر غیرقابل سکونت است. ایرینا ورسچوک، معاون نخست وزیر اوکراین، گفت که زیرساخت های این منطقه به حدی آسیب دیده است  که بسیاری از مردم آنجا نمی توانند در زمستان زنده بمانند.  همین امر در مورد استان مجاور میکولایف نیز صدق می کند.

دولت از مردم این منطقه خواست مناطق ویران شده را ترک کنند و شروع به تخلیه مردم کرد. ورشچوک گفت که برای آسیب دیدگان وسایل حمل و نقل، سرپناه و دارو فراهم خواهد شد.

در همین حال، مقامات روسیه در حال آماده سازی برای تخلیه در مناطقی در خرسون بودند که هنوز آزاد نشده اند. آنها گفتند که تهدید نظامی فزاینده در منطقه کاخوفسکی وجود دارد.

لیتوانی دفاع هوایی خود را تقویت می کند

پس از اصابت موشک به کشور همسایه لهستان، لیتوانی می خواهد دفاع هوایی خود را تقویت کند. شورای امنیت ملی این کشور عضو اتحادیه اروپا و کشور ناتوی بالتیک تصمیم گرفتند دستیابی به سامانه های موشکی ضد هوایی میان برد را تسریع کنند. این خبر را یکی از مشاوران گیتاناس نائوسدا، نخست وزیر این کشور پس از نشست هیئت دولت در ویلنیوس اعلام کرد. بر این اساس قرار است این سامانه ها در سال آینده خریداری شوند.

این مشاور اعلام کرد:  باید همراه با متحدان روی طراحی سامانه پدافند هوایی منطقه کار شود . وی گفت که این یک اولویت در آمادگی برای نشست ناتو در سال 2023 در ویلنیوس است . به گفته وی تصمیم گیری در مورد خرید سیستم تسلیحاتی باید در آینده نزدیک گرفته شود. زمانی که لیتوانی بتواند سیستم ها را در اسرع وقت دریافت کند، مهم است.

12:40- روسی: پوتین از وضعیت نیروگاه اتمی زاپروژیا کاملاً آگاه است

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در مصاحبه با شبکه سی بی اس اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به خوبی از تمام جزئیات آنچه در نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا در حال رخداد است، آگاه است.

از گروسی پرسیده شد که آیا پوتین با روند اوضاع در نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا آشنا است؟ رئیس آژانس پاسخ داد: «مطمئناً، او از همه جزئیات [آنچه در حال رخ دادن است] کاملاً مطلع است و این آگاهی من را شگفت زده کرده است. در گفتگوی اخیر با او متوجه شدم که او نه تنها در مورد ساختار خود نیروگاه، بلکه در مورد جزییات فنی مربوط به دسترسی به برق و منابع انرژی خارجی نیز بسیار دقیق بوده و به خوبی اطلاع دارد.»

از رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پرسیده شد که آیا کارشناسان آژانس این امکان را دارند که آزادانه وظایف خود را در نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا انجام دهند؟ گروسی پاسخ داد: «بله، می دانید، ما آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هستیم. البته مناطقی وجود داشت که در آنها محدود بودیم. اما هر چیزی را که نیاز داشتیم ببینیم، توانستیم ببینیم».

12:02- رئیس پنتاگون: غرب تا زمانی که لازم باشد به کی‌یف کمک خواهد کرد

لوید آستین، رئیس پنتاگون بامداد امروز دوشنبه در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی به همراه وزیر دفاع اندونزی در جاکارتا، تاکید کرد که ایالات متحده کارهای زیادی برای آماده سازی نیروهای نظامی اوکراین برای ادامه درگیری نظامی در فصل زمستان و تقویت اعمال فشار و محدودیت‌ها بر روسیه انجام داده است و تا زمانی که لازم باشد با متحدان خود به ارائه کمک های لازم به کی‌یف ادامه خواهد داد.

این سخنان در وب سایت وزارت دفاع آمریکا منتشر شده است.

آستین گفت: "ما بیش از 20 میلیارد دلار به اوکراین کمک کرده‌ایم. ما به حمایت از اوکراین تا هر زمانی که طول بکشد ادامه خواهیم داد. می دانید که این یک تلاش بین المللی است. من هر ماه جلساتی در چارچوب گروه تماس در مورد اوکراین را با حضور وزرای نه تنها از کشورهای ناتو، بلکه از دیگر کشورهای جهان برگزار می کنم و از همان نشست نخست، آنها بسیار متعهد بودند که تا آنجایی که ما می توانیم در صورت نیاز به اوکراین کمک کنیم."

 آستین با اشاره به اینکه ایالات متحده بر حمایت از اوکراین متمرکز است، گفت: «پیش‌بینی اینکه رویدادها چگونه و در چه زمانی رخ خواهند داد دشوار است، اما ما تا زمانی که طول بکشد از اوکراین حمایت خواهیم کرد.»

11:33- سناتور روس: روابط روسیه و اوکراین تنها پس از تغییر قدرت در کی‌یف بهبود خواهد یافت

کنستانتین کاساچوف، نایب رئیس شورای فدراسیون (سنای) روسیه معتقد است که عادی سازی روابط مسکو و کی‌یف، تنها پس از تغییر مقامات کنونی اوکراین امکان پذیر خواهد بود.

وی امروز در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: به نظر من عادی سازی واقعی تنها پس از تغییر قدرت در اوکراین امکان پذیر است. من امیدوارم که این بار به روشی قانونی و بر اساس قانون اساسی این کشور اتفاق بیفتد.»

به گفته این سیاستمدار، برای بهبود اوضاع لازم است کی‌یف را وادار کرد تا به تعهدات خویش عمل کند. وی تاکید کرد که اصل تعیین شده در توافقنامه های مینسک در سال های 2014-2015 اهمیت خود را از دست نداده است.

این سناتور بلندپایه تاکید کرد: مناقشه داخلی در اوکراین راه حل نظامی ندارد و باید از طریق گفت و گو بین مقامات و مردم مناطق دارای مشکل به صورت سیاسی حل و فصل شود.

 

 آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواستار توقف فوری گلوله‌باران نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا شد

رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، خواستار توقف فوری بمباران نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا شد. این درخواست در بیانیه‌ای که روز یکشنبه از سوی این سازمان منتشر شد، بیان شده است.

وی یادآور شد: «اخبار تیم ما (کارشناسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نیروگاه اتمی زاپروژیا) برای دیروز و امروز صبح بسیار نگران‌کننده است، انفجارهایی در محل این نیروگاه بزرگ هستهای رخ داده که کاملاً غیرقابل قبول است. هر کس پشت این ماجراست باید فوراً آن را متوقف کند، همان‌طور که بارها گفته‌ام، شما با آتش بازی می‌کنید.»

بر اساس گزارش آژانس، برخی از ساختمان‌ها، سیستم‌ها و تجهیزات در نتیجه گلوله‌باران محوطه نیروگاه هسته‌ای آسیب دیده‌اند، البته هیچ یک از آنها هنوز بهامنیت هسته‌ای آنجا آسیب نرسانده است. اطلاعاتی در مورد قربانیان در دست نیست.

بورل خواستار ایجاد کریدورهای حمل‌و‌نقل مستقل از روسیه به آسیای مرکزی شد

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا تأکید کرد که آسیای مرکزی یک منطقه کلیدی برای اتصال بین اروپا و خاور دور است، بنابراین اتحادیه اروپا نیاز به تعمیق روابط با آن و استفاده از توان بالقوه خود برای توسعه و ایجاد کریدورهای حمل‌ونقلی مستقل از روسیه دارد.

بورل پس از سفر خود به قزاقستان و ازبکستان با اعلام این مطلب یادآور شد: منطقه آسیای مرکزی هم از لحاظ ژئواستراتژیکی و هم از نظر ژئواکونومیکی در مرکز رویدادها قرار دارد.
به‌عقیده وی، علاوه بر این، پویایی جدیدی در آن وجود دارد؛ رهبران این کشورها در حال اجرای اصلاحات مختلف هستند و روابط بین کشورهای آسیای مرکزی در حال بهبود است.

بورل افزود: ما در اتحادیه اروپا علاقه‌مند به استفاده از این تغییرات هستیم. ما باید روابط خود را با منطقه عمیق‌تر کنیم و از توان بالقوه عظیمی که این منطقه در زمینه تأمین انرژی، مواد خام حیاتی و کریدورهای حمل‌ونقل جدید مستقل از روسیه (به‌سمت کریدور موسوم به کریدور میانی یا ترانس خزر) ارائه می‌دهد، سرمایه‌گذاری کنیم.

وی اضافه کرد: نیازی به شروع از صفر نخواهد بود، زیرا اتحادیه اروپا در زمان حاضر شریک اصلی تجاری و سرمایه‌گذاری منطقه آسیای مرکزی است.

هشدار روسیه درباره پیامدهای نظامی‌شدن قطب شمال توسط ناتو

نیکولای کارچونوف، رئیس کمیته عالی شورای قطب شمال و نماینده تام‌الاختیار وزارت امور خارجه روسیه در مصاحبه اختصاصی با روزنامه ایزوستیا تأکید کرد که فعالیت نظامی فزاینده ناتو در منطقه قطب شمال، از جمله از طریق گسترش این بلوک، یکی از اصلی‌ترین چالش‌های امنیتی در این منطقه است.

وی توضیح داد: میان عوامل مؤثر بر وضعیت قطب شمال، واقعاً غیرممکن است که از تشدید رویارویی نظام ـ سیاسی یاد نکنیم، و در این رابطه باید در وهله نخست، به‌دلیل بین‌المللی شدن فعالیت‌های ناتو و گسترش ائتلاف از طریق کشورهای مرسوم غیرمتعهد در قطب شمال، فنلاند و سوئد، نام برد.

این دیپلمات گفت: علاوه بر این، پذیرش اعضای جدید در ناتو به امنیت و اعتماد متقابل در قطب شمال کمک نمی‌کند، چیزی که روسیه به‌طور مداوم بر آن تأکید دارد.

کارچونوف ادامه داد: در عین حال، فدراسیون روسیه در سیاست خود بر این واقعیت تکیه دارد که در قطب شمال هیچ مسئله‌ای وجود ندارد که نیاز به راه‌حل نظامی داشته باشد. طرف روسی کشاندن موضوعات نظامی غیرمنطقه‌ای توسط غربی‌ها به مدار فعالیت ناتو را یک روند نگران‌کننده می‌دانیم که ناگزیر منجر به افزایش خطرات و چالش‌ها در منطقه می‌شود.

روسیه از کاهش همکاری با کشورهای غربی در قطب شمال خبر داد

نیکولای کارچونوف، رئیس کمیته عالی شورای قطب شمال و نماینده تام‌الاختیار وزارت خارجه روسیه در این مصاحبه یادآور شد که مسکو هنوز آمادگی کشورهای غربی برای ازسرگیری همکاری‌های تمام‌وکمال در قطب شمال را مشاهده نکرده است.
وی افزود: همکاری چندجانبه اکنون در حال کاهش جدی است.

به‌گفته این دیپلمات روس، کار مؤثر بیشتر در این زمینه به این بستگی دارد که آیا کشورها با هم بتوانند فرصت‌هایی را برای ادامه همکاری متمدنانه و متقابل سودمند در منطقه بیابند یا خیر.
کورچونوف تأکید کرد: تاکنون متأسفانه شاهد انحطاط و پراکندگی همکاری‌های چندجانبه بودیم، البته مسکو یک سیاست چندجانبه همکاری در منطقه قطب شمال را دنبال کرده و آماده گفتگو با همه کشورهایی است که رویکردی سازنده برای تعامل در راستای منافع توسعه پایدار قطب شمال دارند.

اعتراف مفسر مجله تایمز: روسیه به‌خلاف اوکراین، دارای حاکمیت و استقلال است

کریستوفر کالدول، مفسر مجله تایمز، ابراز عقیده کرده است که روسیه همواره در برخورد با هر موضوعی که از سوی کشورهای غربی پیشنهاد می‌شود، به موضع‌گیری خود پایبند بوده و هرگز تحت نفود آنها قرار نگرفته است. به‌عقیده وی، این امر نه‌تنها این کشور را در رویارویی با همه قرار می‌دهد، بلکه تأکیدی بر حاکمیت و موضع‌گیری مستقل روسیه است.

وی توضیح داد که گزارش‌های مکرر از اروپا برداشت او را از چنین مؤلفه معنایی حاکمیت روسیه تقویت کرد، که در آن به‌نظر می‌رسد روسیه به حملات و ایده‌های مختلف مقامات بین‌المللی پاسخ می‌دهد: «البته ما یک کشور مستقل هستیم و این موضوع را در نظر خواهیم گرفت، بدین ترتیب، ممکن است اوکراین یک کشور مستقل نباشد، اما روسیه قطعاً این‌طور است.»

کالدول بارها درباره روسیه و موقعیت آن در عرصه سیاسی جهانی نوشته است و در سال 2017 یک سخنرانی با عنوان "چگونه در مورد ولادیمیر پوتین فکر کنیم" ایراد کرد که در آن سعی کرد ویژگی‌های رهبر روسیه و استراتژی مدیریت او را شرح دهد.

مقامات اوکراینی قول دادند فیلم اعدام سربازان اسیر روسی را بررسی کنند

اولگا استفانیشینا، معاون نخست وزیر اوکراین اعلام کرد که مقامات کی‌یف ویدئوی منتشره از اعدام جمعی زندانیان روسی در یکی از مناطق سرزمین لوهانسک را بررسی خواهند کرد و همچنین قول داد که اوکراین در تحقیقات بین‌المللی پیرامون این حادثه دخالت نخواهد کرد. سخنان وی شب گذشته از سوی خبرگزاری آسوشیتدپرس منتشر شده است.
این مقام مدعی شد که سربازان نیروهای مسلح اوکراین "علاقه‌ای به اعدام ندارند"، زیرا گویا آنها وظیفه دارند تا آنجا که ممکن است نظامیان روسی را به‌اسارت بگیرند تا بتوانند از آنها در تبادل اسرا بین طرفین استفاده کنند.

معاون نخست وزیر اوکراین همچنین به سؤالی درباره احتمال انجام تحقیقات بین‌المللی درباره این حادثه پاسخ داد و گفت، هیچ مشکلی در این زمینه وجود نخواهد داشت.

هفته گذشته، یکی از کانال‌های تلگرامی نئونازی‌های اوکراینی ویدئویی را منتشر کرد که در آن حداقل 11 سرباز اسیر روسی با شلیک به سر آنها کشته شدند. این فیلم نشان می‌دهد که کشته‌شدگان غیرمسلح بودند. گفته می‌شود که این سربازان در روستایی در منطقه لوهانسک مورد اعدام دسته‌جمعی قرار گرفتند.

پس از آن، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که نظامیان اوکراینی با شلیک مستقیم به سر سربازان اسیرشده روسی، مرتکب قتل عمد و یک جنایت جنگی شدند.

گیتس: اوضاع اوکراین باعث کاهش کمک غرب به آفریقا شده است

بیل گیتس، تاجر و یکی از رجال اجتماعی برجسته آمریکایی، در جریان سفر خود به کنیا، ابراز تأسف کرد که عرضه تسلیحات به اوکراین بر بودجه کشورهای اروپایی تأثیر گذاشته و این مسئله به‌نوبه خود منجر به کاهش کمک آنها به کشورهای آفریقایی شده است.

گیتس همچنین قول داد که بنیاد او 7 میلیارد دلار برای کمک به آفریقا طی چهار سال آینده اختصاص دهد. به‌گفته وی، این پول صرف پروژه‌های مبارزه با گرسنگی، بیماری، فقر و نابرابری جنسیتی می‌شود.

پیش از این، ولادیمیر تاآروف، سفیر روسیه در آنگولا، نیز گفت که کشورهای غربی در حال افزایش فعالیت در قاره آفریقا هستند که تلاش می‌کنند از سیاست"هویج و چماق" برای وادار کردن منطقه به اقدام به‌ضرر خود استفاده کنند و از نزدیک شدن آن به روسیه جلوگیری کنند.

در عین حال، کلاسون مونیلا، سخنگوی وزارت امور خارجه آفریقای جنوبی اطمینان داد که این کشور به تحریم‌های ضدروسی نمی‌پیوندد، زیرا سیاست مستقلی را دنبال می‌کند.

اردوغان: تلاش برای منزوی‌کردن روسیه بهایی "بی‌پایان" دارد

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه، پیامدهای احتمالی انزوای روسیه برای کشورهای اروپایی را ارزیابی کرده یادآور شد که بهای چنین سیاستی برای آنها "بی‌پایان" خواهد بود. وی این مسئله را در پاسخ به سؤال مجری برنامه مستند تلویزیونی «مسکو ـ کرملین ـ پوتین» برای شبکه اول تلویزیون روسیه بیان کرد.

رهبر ترکیه در پاسخ به سؤالی در مورد تلاش برای منزوی کردن فدراسیون روسیه گفت: "بهای اجرای این سیاست بی‌پایان خواهد بود."

روز گذشته، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، گفت که اتحادیه اروپا که ​​به یک "ویروس سیاسی غیرعادی" آلوده شده، تصمیم گرفته است خود را از روسیه منزوی کند. وی در عین حال یادآور شد که اکثر کشورهای جهان حاضر به پیروی از بروکسل نیستند که جهان را به دوران شکاف برمی‌گرداند.

زاخارووا بدین ترتیب به گزارش‌های مربوط به برنامه‌های اتحادیه اروپا برای بازنگری در مبانی سیاست خویش در قبال روابط با روسیه واکنش نشان داد.

در اواسط ماه نوامبر،گزارش شد که کشورهای اتحادیه اروپا به‌دلیل مجموعه اصول جدید تعامل با مسکو، که توسط جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اروپایی اعلام شده بود، شروع به بحث در مورد آینده روابط خود با روسیه کردند. بورل پیشنهاد کرده بود روی ادامه انزوای بین‌المللی و اعمال تدابیر محدودکننده علیه روسیه بحث شود.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان