جای خالی آموزش "سواد رسانه" به دانش‌آموزان/ لزوم برخورداری تصمیم‌گیری‌های آموزش‌و‌پرورش از "پیوست پژوهشی"

جای خالی آموزش "سواد رسانه" به دانش‌آموزان/ لزوم برخورداری تصمیم‌گیری‌های آموزش‌و‌پرورش از "پیوست پژوهشی"

رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش با بیان اینکه "سواد رسانه‌ای" مورد توجه نظام آموزشی نبوده است، گفت: تصمیم‌گیری‌های آموزش و پرورش باید همراه با پیوست پژوهشی باشد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علی محبی؛ رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش امروز در نشست خبری با رسانه‌ها اظهار کرد: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، 131 راهکار دارد که 11 راهکار مستقیم مربوط به پژوهش است و چرخش از برنامه درسی آموزش‌محور به پژوهش‌محور مورد تاکید است.

وی افزود: تمام دستور کار شورای عالی آموزش و پرورش و شورای معاونان باید پیوست پژوهشی داشته باشد همچنین مدرسه پژوهنده باید محور کار باشد، در این مدرسه، حافظه‌محوری ملاک نیست و دانش‌آموز را خلاق پرورش می‌دهند.

رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش درباره معلم پژوهنده گفت: این معلم، دانش‌آموز را پرسشگر و خلاق تربیت کرده و صلاحیت‌های حرفه‌ای خود را به‌روز می‌کند.

محبی با اشاره به اقدامات پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش متذکر شد: یک سند را تهیه کرده‌ایم و برنامه عملیاتی شفاف برای 5 سال آینده تدوین شده است؛ 20 آذر همزمان با روز پژوهش از آن رونمایی می‌کنیم. 

وی ادامه داد: در این سند سه ماموریت کلان برای پژوهشگاه در نظر گرفتیم از جمله توسعه فرهنگ پژوهش ـ مطالعات فوری را هم طراحی کرده‌ایم که حداکثر ظرف سه ماه، خروجی پژوهش در اختیار مدیران قرار می‌گیرد.

رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش بیان کرد: برای برنامه هفتم توسعه چند حکم را برای ظرفیت‌های مغفول مانده سند تحول که تاکنون اجرا نشده است، پیشنهاد داده‌ایم همچنین نیم تا یک درصد اعتبار دستگاه‌های اجرایی به بحث پژوهش اختصاص می‌یابد.

محبی با اشاره به اینکه حدود 8 هزار دکتر معلم داریم که به دلیل محدودیت‌ قانون منع مداخله کارکنان دولت در قراردادها از ظرفیت آنها استفاده نمی‌شود،گفت: پیشنهاد دادیم این مشکل حل شود و بتوانیم از ظرفیت آنها استفاده کنیم.

وی ادامه داد: 21 معلم پژوهنده در هفته پژوهش تقدیر می‌شوند همچنین پایان‌نامه‌های برتر و 4 پژوهشگر برتر مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش افزود: بازدید از مراکز علمی، پارک‌های علم و فناوری و دانشگاه‌ها را در هفته پژوهش برای دانش‌آموزان برگزار خواهیم کرد همچنین یک روز هم با مراکز فنی و حرفه‌ای تعامل برقرار می‌کنیم تا مسائل و مشکلات آنها را بشنویم.

وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین چالش‌های آموزش و پرورش، اجرا نشدن اسناد تحولی و چرخش از آموزش حافظه‌محور به شایستگی‌محور است، متذکر شد: در اتفاقات اخیر دانش‌آموزان و معلمان آمادگی کامل را نداشتند که یکی از دلایل آن همین روش اشتباه در آموزش و کنکورمحوری است. تربیت اقتصادی، هنری و سیاسی در کدام بخش آموزش‌های ما قرار دارد؟

سواد رسانه‌ای مورد توجه نیست!

محبی ادامه داد: سواد رسانه‌ای مورد توجه نظام آموزشی نبوده است، چرخش برنامه درسی از موضوع‌محوری به شایستگی‌محوری در دستور کار سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی است.

رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش گفت: تصمیم‌گیری‌های آموزش و پرورش باید همراه با پیوست پژوهشی باشد همچنین باید برای چالش‌های تربیتی حضور دانش‌آموزان در فضای مجازی برنامه‌ریزی کنیم، در حال آنجه پژوهش عمیقی هستیم و با جمعیت زیادی از معلمان و دانش‌آموزان صحبت کرده و متناسب با آن برنامه آموزشی و تربیتی ارائه می‌‌دهیم.

وی متذکر شد: طراحی الگوی مدرسه در تراز سند تحول با هدف رتبه‌بندی مدارس تا پایان آذر ماه ارائه خواهد شد و یکی از ویژگی‌های مدرسه تحولی، پژوهش‌محور بودن آن است.

محبی در پاسخ به تسنیم درباره اینکه چرا پژوهش‌ها اجرایی نمی‌شود، گفت: گاه مدیر می‌گوید موضوعی که پژوهش کردید، مشکل من نیست یا اعتبار پژوهش محل خدشه است و ساز و کار اجرای آن فراهم نیست بنابراین در پژوهشگاه اعلام کردیم که مدیر باید در هر سه مرحله، کنار پژوهشگر باشد و پژوهشگاه خودش نمی‌تواند موضوع ارائه دهد و باید مسائل و مشکلات کف مدرسه را احصا کرده و برای آن پژوهش انجام دهد حتی رویکرد می‌تواند مبتی بر آینده باشد.

وی ادامه داد: الزامی شدن پیوست پژوهشی برای طرح‌ها اقدام دیگری است که عملیاتی خواهد شد و در زیرنظام پژوهش و ارزشیابی این الزام وجود دارد.

محبی در پاسخ به پرسش تسنیم درباره تبعات به کارگیری معلمان بازنشسته در دوره ابتدایی عنوان کرد: متاسفانه 5 یا 10 سال قبل برای کمبود معلم فکری نکردند در حالیکه باید برنامه راهبردی برای تربیت معلم می‌داشتیم، این جفایی بود  که صورت گرفت و ظرفیت دانشگاه فرهنگیان را کاهش دادند، اکنون دانش‌آموز در کلاس درس است و به معلم نیاز دارد بنابراین مجبور شدند مصوبه برای دعوت به کار بازنشستگان را دریافت کنند.

وی متذکر شد: برخی معلمان حق‌التدریس، دو بار آزمون داده‌اند و حداقل نمرات را کسب نکرده‌اند اما همچنان به استخدام اصرار دارند اگر برنامه راهبردی تربیت معلم را داشته باشیم حق‌التدریس‌ها از معلمان موجود به کارگرفته می‌شود یا برای موارد اضطراری استفاده می‌شوند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon