دیده بان حقوق بشر اتحادیه اروپا را به همکاری با لیبی در آزار پناهجویان متهم کرد
دیده بان حقوق بشر در گزارشی این انتقاد را به اتحادیه اروپا وارد کرد که در رهگیری قایقهای حامل مهاجران در دریای مدیترانه و بازگرداندن آنها به لیبی که در آنجا مورد شکنجه و آزار و اذیت قرار میگیرند به گارد ساحلی این کشور کمک میکند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از نشریه "دی سایت" آلمان، اتحادیه اروپا در آینده می خواهد با کشورهای آفریقایی همکاری نزدیکتری داشته باشد تا از مهاجرت غیرقانونی از طریق دریای مدیترانه و اقیانوس اطلس جلوگیری کند.
تلاش کمیسیون اروپایی برای مهار مهاجرتها از دریای مدیترانه
کمیسیون اتحادیه اروپا اعلام کرد، دو میلیارد یورو برای این منظور با شرکای مختلف در دسترس قرار داده است. هدف از این همکاری، کنترل قوی تر در مرزهای خارجی اروپا و مبارزه با قاچاقچیان است. علاوه بر این، در آینده باید بازگشت بیشتری به کشورهای مبدا وجود داشته باشد. در عین حال، راه برای ورود قانونی به اتحادیه اروپا - برای مثال از طریق مشارکت با متخصصان - باید هموار شود. علاوه بر این، حفاظت بهتر از مهاجران باید تضمین شود.
بر اساس اطلاعات کمیسیون اروپایی در قالب طرح هایی با دو تیم اروپا با دو مسیر مهاجرت متفاوت در این راستا کار می شود. بر این اساس، یکی از طریق مدیترانه مرکزی، دیگری از طریق غرب و اقیانوس اطلس منتهی می شود. بنابراین، کشورهای مبدا، ترانزیت و مقصد مختلف باید بسته به مسیر با هم کار کنند. علاوه بر آلمان، فرانسه، اسپانیا ، ایتالیا و سوئیس نیز در این طرح ها مشارکت دارد.
هم زمان کمیسیون اتحادیه اروپا اعلام کرد که 220 میلیون یورو برای حمایت از پناهجویان و حفاظت از مرزها در ترکیه اختصاص داده است. این پول بخشی از یک بسته مالی است که شامل تقریباً سه میلیارد یورو از سال 2021 تا 2023 است.
مارگاریتیس شیناس، معاون رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا گفت که این مسئولیت اروپا و آفریقا است که از تبدیل شدن دریای مدیترانه به گورستان پناهندگان و امیدی برای آن ها جلوگیری کنند . وی تاکید کرد: رویدادهای اخیر نشان داده است که همکاری چقدر مهم است. شیناس گفت: اول و مهمتر از همه، ما می خواهیم جان انسان ها را نجات دهیم.
دیده بان حقوق بشر اتحادیه اروپا را به شراکت با لیبی در آزار پناهجویان متهم کرد
در این شرایط دیده بان حقوق بشر، اتحادیه اروپا را به دلیل نظارت هوایی در دریای مدیترانه و همکاری با لیبی به سوء استفاده از مهاجران در این کشور شمال آفریقا متهم می کند.
این سازمان حقوق بشر گزارشی منتشر کرد که قصد دارد ثابت کند آژانس حفاظت از مرزهای اتحادیه اروپا (فرانتکس) از هواپیماها و پهپادها برای مکان یابی قایق های پناهجویان در مرکز دریای مدیترانه استفاده می کند و مختصات آنها را به نیروهای مسلح لیبی ابلاغ می کند.
سپس گارد ساحلی لیبی مهاجران را رهگیری می کند و آنها را به کشور باز می گرداند، جایی که در آن پناهندگان اغلب شکنجه و بدرفتاری را تجربه می کنند.
جودیت ساندرلند، مدیر دیده بان حقوق بشر در اروپا و آسیای مرکزی، گفت: فرانتکس در این سوء استفاده شریک است. ادعای فرانتکس برای نجات جان انسان ها به طرز غم انگیزی بی معنی است.
این سازمان حقوق بشر برای تحلیل خود همراه با Borer Forensics - یک سازمان غیردولتی که اعمال خشونت علیه مهاجران در مرزها را مستند می کند - داده های رسمی پرواز و مشاهدات در محل توسط تیم نجات دریایی آلمان از Sea-Watch را ارزیابی کردند.
در این گزارش، دیدهبان حقوق بشر (HRW) اعلام میکند که دادههای مربوط به قایقهای پناهجویان که توسط هواپیماها و پهپادها بهدست میآیند، تنها با لیبیاییها به اشتراک گذاشته میشود و نه با کشتیهای دیگر نزدیک - مانند کشتیهای نجات غیرنظامی یا کشتیهای تجاری که ممکن است قادر به انجام کمک باشند. بر این اساس از گارد ساحلی خواسته می شود تا قایق ها را رهگیری کند. به گفته دیدهبان حقوق بشر، دادههای ارزیابیشده نشان میدهد که در آن روزهایی که فرانتکس نظارت شدیدی بر فضای هوایی انجام میداد، کشتیهای نیروی دریایی لیبی بیش از حد معمول قایقهای مهاجران را رهگیری کردند.
سازمانهای حقوق بشری مدتهاست که از همکاریهای فرانتکس و اتحادیه اروپا با لیبی انتقاد میکنند. آنها بر این عقیدهاند که سیاست مرزی بروکسل در چند سال گذشته به جای کمک به آنها، مبارزه با مهاجران و پناهندگان را در دستور کار قرار داده است.
دیده بان حقوق بشر اعلام کرد تا زمانی که عملیات فرانتکس برای کمک به نیروهای لیبیایی در رهگیری طراحی شده باشد، آژانس مرزی و اتحادیه اروپا باید به خاطر نقش خود در آزاری که پناهندگان پس از بازگشت به لیبی متحمل می شوند، پاسخگو باشند. از فرانتکس مستقر در ورشو نیز خواسته شد تا با شفافیت بیشتری کار کند.
انتهای پیام/