افزایش چشمگیر هجوم پناهندگان به اتحادیه اروپا

افزایش چشمگیر هجوم پناهندگان به اتحادیه اروپا

آژانس حفاظت از مرزهای اتحادیه اروپا ( فرانتکس) از افزایش ۶۸ درصدی عبور پناهندگان از مرزهای اتحادیه اروپا در یازده ماهه ابتدایی سال جاری میلادی نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "تاگس اشپیگل" آلمان در گزارشی نوشت: امسال پناهجویان و مهاجران بدون مجوز به میزان قابل توجهی بیشتر نسبت به سال 2021 وارد اتحادیه اروپا شدند. آژانس حفاظت از مرزهای اتحادیه اروپا فرانتکس حدود 308000 عبور مرزی را در یازده ماه اول سال جاری ثبت کرد.

فرانتکس این هفته اعلام کرد که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 68 درصد افزایش داشته است. این نهاد مستقر در ورشو از بالاترین میزان ورودی پناهندگان در یازده ماه اول سال از سال 2016 صحبت کرد.

به این ترتیب گرچه بسیاری از کشورها اقدامات ضد مهاجرتی خود را افزایش دادند، اما تعدا مهاجران دوباره افزایش یافت . فعال ترین مسیر ورودی مهاجران به بالکان غربی منتهی می شد، جایی که حدود 140000 عبور مرزی ثبت شده بود. این رقم دو و نیم برابر بیشتر از سال 2021 و بالاترین ارزش از زمان بحران پناهجویان در سال 2015 بود.

ایتالیا نیز تعداد مهاجران ورودی به این کشور را به میزان قابل توجهی بالا ثبت کرده است. وزارت کشور ایتالیا بیش از 98000 مهاجر را که تا اواسط دسامبر با قایق فرار کرده اند، شمارش کرده است. از ژانویه تا دسامبر 2021، تعداد وروی ها 63 هزار نفر بود.

بر اساس آمارهای منتشر شده در سال جاری میلادی هم تاکنون حدود 17000 مهاجر به یونان و قبرس وارد شده اند - این تعداد نیز در مدت مشابه سال گذشته به میزان قابل توجهی کمتر بوده است.

بسیاری از مردم آفریقا، خاورمیانه و آسیای جنوب شرقی به امید داشتن زندگی بهتر در اروپا، سرزمین خود را ترک می کنند. آنها اغلب به دلیل شرایط آب و هوایی، درگیری ها یا سیاست های قدرتمنداران از کشور خود فرار می کنند.

این پناهجویان اغلب جرأت عبور خطرناک از طریق دریای مدیترانه به سمت یونان، ایتالیا یا اسپانیا را دارند . طبق گزارش سازمان مهاجرت سازمان ملل (IOM)، تقریباً 2000 مهاجر تا دسامبر سال جاری در دریای مدیترانه جان خود را از دست دادند که 1360 مهاجر مربوط به مسیر بین شمال آفریقا و ایتالیا بوده است.

تشدید اقدامات سختگیرانه علیه مهاجران در دستور کار مقامات اروپایی

در آستانه "روز جهانی مهاجران" در روز یکشنبه برخی از سیاستمداران و مقامات اروپایی اقدامات شدیدتر و سختگیرانه تر علیه مهاجران بدون مجوز را تبلیغ می کنند. کارل نهمر، صدراعظم اتریش، از اتحادیه اروپا برای حصارهای مرزی در رومانی، بلغارستان و مجارستان تقاضای پول می کند.

کارل نهمر، صدراعظم اتریش در نشست اتحادیه اروپا خواستار حصارکشی در مرزهای خارجی اتحادیه اروپا در کشورهایی مانند بلغارستان و رومانی شد. وی تاکید کرد: بالاخره باید تابوی حصار کشی را بشکنیم.

کارل نهمر، صدراعظم اتریش، از اتحادیه اروپا می‌خواهد که برای جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی، حصارهای مرزی در رومانی، بلغارستان و مجارستان را تامین مالی کند. وی روز پنجشنبه در آغاز نشست سران اتحادیه اروپا در بروکسل گفت: ما بالاخره باید تابوی حصار کشی را بشکنیم.

به گفته وی، 75 هزار نفر بدون ثبت نام وارد اتحادیه اروپا شده و از آنجا به اتریش رفته اند. او دوره زمانی برای این آمار ارائه نکرد. نهمر گفت: این یک مشکل امنیتی است و باید حل شود.

این مقام اتریشی تاکید کرد: بلغارستان، رومانی و مجارستان باید در امنیت مرزها حمایت شوند. اینها کشورهایی هستند که باید از مرزهای خارجی به این معنا برای همه ما که محصور در خشکی هستیم محافظت کنند. ما می بینیم که در اینجا مشکلاتی وجود دارد، کمبود هایی وجود دارد.

"جورجیا ملونی، نخست وزیر راست افراطی ایتالیا هم از زمان روی کار آمدن برای محاصره دریایی در دریای مدیترانه و ایجاد اردوگاه های مهاجران در آفریقا به منظور مهار هجوم مهاجران به این کشور تلاش می کند.

سوئلا براورمن، وزیر کشور بریتانیا هم خواهان ادامه سیاست سختگیرانه دولت در قبال پناهندگان است. او می خواهد تغییر قانونی را در پیش گیرد که اجازه اخراج افرادی را که از طریق برنامه های ایجاد شده پناهندگی به کشور نیامده‌اند ایجاد خواهد کرد.

براورمن چندی پیش در کنفرانس حزب محافظه‌کار در بیرمنگام گفت که او موافق تغییر در قانونی است که اجازه اخراج افرادی را که از طریق برنامه‌های ایجاد شده پناهندگی به کشور نیامده‌اند، خواهد داد. دولت انگلیس همچنین می خواهد به طرح پرواز مهاجران غیرقانونی به رواندا، صرف نظر از ملیت آنها، پایبند بماند. بر این اساس اگر درخواست پناهندگی آنها در آنجا پذیرفته شود، آنها می توانند بمانند و بازگشت به بریتانیا غیرممکن خواهد بود.

ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا هم چندی پیش اعلام کرد که این کشور با آلبانی به توافق جدیدی دست یافته تا اقدام‌های سخت گیرانه علیه مهاجران غیر قانونی از جمله بازداشت اعمال شود.

سوناک گفت که اوایل سال آینده میلادی دولت طرحی را ارائه می‌کند تا مهاجرانی که از کانال انگلیس (مانش) عبور کردند، اقامتشان در بریتانیا ممنوع شود.

نخست وزیر بریتانیا هشدار داد: اگر غیرقانونی وارد بریتانیا شوید، نمی‌توانید اینجا بمانید. شما دستگیر خواهید شد و به سرعت به خانه یا یک کشور امن باز گردانده می‌شوید.

شمار شهروندان آلبانی که با عبور از کانال مانش خود را به انگلیس می‌رسانند در دو سال گذشته افزایش یافته و طبق آمار دولتی آنها بیشترین تعداد را در میان کسانیکه از این مسیر وارد می‌شوند، دارند.

با این همه حداقل در لهستان، حصارها تاثیر خود را نشان داده اند. در ماه ژوئن، حصار مرزی 187 کیلومتری این کشور با بلاروس تکمیل شد. با این وجود، 14900 مهاجر از ژانویه تا نوامبر به طور غیرقانونی از مرز این کشورعبور کردند در سال 2021 تقریباً تعداد آن ها 40000 نفر بود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon