هشدار درباره برنامه عربستان برای اعدام جمعی در تعطیلات کریسمس

هشدار درباره برنامه عربستان برای اعدام جمعی در تعطیلات کریسمس

یک روزنامه  انگلیسی نوشت که عربستان قصد دارد از کریسمس به عنوان پوششی برای اعدام‌های جمعی استفاده کند تا حواس‌ها از این اقدام پرت شود.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نمایندگان پارلمان انگلیس در نامه‌ای به«جیمز کلورلی» وزیر امور خارجه انگلیس که توسط روزنامه «تلگراف» منتشر شد، اعلام کردند که عربستان سعودی  از ایام کریسمس به عنوان پوششی برای اعدام‌های جمعی استفاده خواهد کرد. همانطور که در سال 2016 حدود 50 نفر از جمله کودکان  در اواخر دسامبر اعدام شدند.

 روزنامه تلگراف نوشت: نمایندگان پارلمان انگلیسی  در این نامه اعلام کردند:«ما عمیقا نگران هستیم که عربستان سعودی ممکن است در ایام تعطیلات کریسمس، زمانی که چشم  افکار عمومی به جای دیگری است و مقامات سعودی احساس می کنند که کمتر با واکنش دیپلماتیک مواجه خواهند شد، اعدام دسته جمعی انجام دهد».

در این نامه آمده است:«عربستان سعودی سابقه اعدام در ایام تعطیلات و سال  جدید را دارد، همانطور که در سال‌های 2016 و 2020 انجام داد، زمانی که پاسخ سریع از سوی جامعه جهانی دشوار بود، انجام داد. ما از شما می‌خواهیم پیش از آن که دیر شود، برای بیان اینکه این اقدام کاملاً غیرقابل قبول است، پیش از تعطیلات، گزارش‌های خود را ارائه کنید».

بر اساس گزارش سازمان‌ها و نهادهای  حقوق بشری، حدود 60 نفر در عربستان سعودی  در معرض اعدام قرار دارند که احتمالا آمار واقعی خیلی بیشتر  باشد.

بر اساس نامه نمایندگان پارلمان انگلیسی، عربستان سعودی  در دو هفته گذشته حداقل 20 نفر از جمله 12 خارجی را اعدام کرده است. تصادفی نیست که عربستان سلسله اعدام‌های اخیر خود را در حالی انجام داد که جهان در حال تماشای جام جهانی بود.

هنوز مقامات عربستان سعودی به این گزارش‌ها واکنشی نشان ندادند.

موج اعدام‌ها در عربستان، «دیوید دیویس» وزیر محافظه کار سابق انگلیس را بر آن داشت تا نامه‌ای خطاب به وزیر امور خارجه انگلیس و سفیر عربستان در انگلیس  بنویسد و از آنها بخواهد در پرونده متهم، «حسین ابوالخیر» که تابعیت اردنی دارد، مداخله کنند.

اخیرا خبرگزاری فرانسه با انتشار گزارشی خبر داد که آمار اجرای احکام اعدام در عربستان در مقایسه با سال گذشته دوبرابر شده است. اخیرا عربستان یک شهروند سعودی  و یک اردنی را به علت قاچاق قرص مخدر «آمفتامین» اعدام کرد.

بدین ترتیب، شمار اعدام‌شدگان این کشور از آغاز 2022 بر اساس تجمیع آمارهای رسمی اعدام که توسط دولت عربستان منتشر شده به 138 تن رسیده است. این در حالی است که عربستان در سال 2021 مجموعا 69 حکم اعدام و در سال 2020 مجموعا 27 حکم و در سال 2018 مجموعا 187 حکم را اجرا کرده بود.

این درحالی است که اوایل آبان جاری، کمیته دفاع از حقوق بشر در شبه جزیره عربی پس از افزایش صدور احکام اعدام توسط دادگاه کیفری ریاض علیه شهروندان عربستانی از زندانیان سیاسی گرفته تا فعالان و تظاهرکنندگان در بیانیه‌ای به بررسی وضعیت خطرناک انسانی و حقوق بشری در عربستان پرداخت.

این کمیته اشاره کرد که دادگاه برای گروهی از شهروندان به دلیل تلاش برای استفاده از حق خود جهت ابراز عقاید و بیان نظرات از طریق شبکه‌های اجتماعی یا از طریق شرکت در راهپیمایی‌های مسالمت آمیز برای آزادی، عدالت و برابری اجتماعی احکام اعدام صادر کرده است

کمیته  مذکور با تاکید بر اینکه کارنامه رژیم سعودی در اعدام شهروندان بسیار جدی است، افزود: در ماه مارس سالجاری میلادی 81 نفر از جمله 41 زندانی سیاسی و عقیدتی به طور همزمان در این کشور اعدام شدند.

عربستان سعودی از مجازات اعدام علیه افراد زیر سن قانونی، زندانیان آزادی بیان ، معترضان و منتقدان به طور خودسرانه استفاده می‌کند و این درحالی است که این احکام کاملا ناعادلانه و تا حد زیادی با شکنجه و بدرفتاری همراه است. ناعادلانه بودن سیستم قضایی در عربستان سعودی علاوه بر جلوگیری از هرگونه فعالیت جامعه مدنی، مانع از پاسخ‌گویی به تداوم اعدام‌های خودسرانه می‌شود.

در طول سالهای گذشته گزارش‌های متعددی از اعدام‌های فراقانونی، شکنجه، بازداشت‌های خودسرانه، ناپدید شدن قهری، بازداشت فعالان سیاسی و حقوق بشری و سرکوب خواسته‌های مشروع اقلیت‌های دینی در داخل عربستان به بیرون درز کرده است.

بسیاری از سازمان‌های بین‌المللی مدافع حقوق بشر ابراز نگرانی کرده‌اند که وجود خلأ در قوانین عربستان به قضات این کشور اجازه می‌دهد که همچنان به صدور مجازات اعدام برای نوجوانان ادامه دهند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران