بحرین چگونه به مکانی ناآرام برای صهیونیست‌ها تبدیل شد؟

بحرین چگونه به مکانی ناآرام برای صهیونیست‌ها تبدیل شد؟

با وجود فشارهای آل خلیفه علیه بحرینی‌‌ها در پذیرش عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی و همچنین سفر سران صهیونیستی به منامه، مردم بحرین به روش‌های مختلف هرگونه عادی سازی را رد کردند و این امر بحرین را در زمره کشورهای ناامن برای صهیونیست‌ها قرار داد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سال 2022 مملو بود  از فعالیت‌ها و بازدیدهایی که در راستای  عادی سازی روابط بحرین و رژیم صهیونیستی صورت می‌گرفت.طی آن رژیم صهیونیستی به دنبال آن بود تا این موضوع به یک واقعیت اجتناب ناپذیر  تبدیل شود  و حتی در جریان بازدید هیئت صهیونیست‌ها از بحرین بسیاری از کارمندان تحت فشار قرار می‌گرفتند.

از زمان امضای توافق سازش میان منامه و تل‌آویو قراردادهای امنیتی متعددی میان دو طرف به امضا رسیده که مهمترین آنها مربوط به استقرار یک افسر اسرائیلی در بحرین است که ماموریت او برقراری ارتباط مستمر و مداوم از منامه با ناوگان پنجم ارتش آمریکا در بحرین می‌باشد. وبسایت اسرائیل دیفنس در این راستا گزارش داده بود که اسرائیل قصد دارد یک بندر را در بحرین به عنوان پایگاه نیروی دریایی خود با مشارکت و وساطت آمریکا مورد استفاده قرار دهد.

رژیم آل خلیفه تنها به دیدار با مسئولان صهیونیستی اکتفا نکرد؛ بلکه آن سعی در برگزاری جشن‌های یهودیان در کشور  و  یهودی سازی منامه کرد.

به گزارش مرآه البحرین با این حال، اقدامات دولت بحرین در راستای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی  با مخالفت قاطع مردمی مواجه و این امر  منجر به قرار گرفتن بحرین در زمره کشورهای ناامن برای صهیونیست‌ها شد.  اعتراضات بحرینی‌ها در این کشور باعث شد تا جشن یهودیان موسوم به « عید حانوکا» در منامه برگزار نشود.

 سفرهای مسئولان صهیونیستی به بحرین

در  طول سال 2022 تقریباً هر ماه یک مسئول یا یک هیئت اسرائیلی به بحرین سفر می‌کرد؛ در آغاز سال 2022  خبرگزاری بحرین از تماس تلفنی وزیر کشور با همتای اسرائیلی خود و رایزنی  دو طرف  درباره گسترش همکاری‌ها خبر داد. همچنین «بنی‌گانتس»  وزیر جنگ رژیم صهیونیستی  در ماه فوریه به بحرین سفر کرد؛ دیداری اعلام نشده که در جریان آن وی با وزیر دفاع، فرمانده ارتش، « سلمان بن حمد آل خلیفه»  ولیعهد و « حمد بن عیسی آل خلیفه» پادشاه بحرین دیدار داشت. پس از آن هم «نفتالی بنت» نخست‌وزیر وقت رژیم صهیونیستی با  پادشاه  و ولیعهد بحرین  ملاقات کرد.  همچنین  در  ماه مارس «آویو کوخافی» رئیس ستاد کل اسرائیل، به بحرین سفر کرد و در پایان  نیز «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیسی بود که در ماه دسامبر به بحرین آمد.

سفر رئیس رژیم اشغالگر به بحرین با واکنش‌های تندی در داخل و خارج این کشور از سوی بحرینی‌ها مواجه بود و مردم دست به اعتراضات گسترده‌ای در محکومیت سفر هرتزوگ به منامه زدند. حتی کاربران بحرینی در شبکه‌های اجتماعی پیام‌های تهدیدآمیزی به زبان‌های عبری و عربی و انگلیسی علیه هرتزوگ منتشر و او را جنایتکاری توصیف کردند که هیچ کس در بحرین منتظرش نیست. همین مسئله موجب افزایش تدابیر امنیتی از جانب سرویس امنیت عمومی رژیم صهیونیستی (شاباک) برای سفر رئیس این رژیم به منامه شد.

در بین این سفرها، دولت بحرین به عادی سازی  روابط خود با  رژیم صهیونیستی در همه سطوح ادامه داد و وزیر امور خارجه این کشور در نشستی در «نقب»  که شامل وزرای امور خارجه کشورهای عربی سازشکار و همچنین وزیر امور خارجه آمریکا بود، شرکت کرد. بحرین همچنین پذیرای هیئت‌های  صهیونیستی در زمینه‌های مختلف از جمله آموزش و بهداشت بود که در آن هیئت‌های اسرائیلی طی یک کنفرانسی در دانشگاه بحرین به منامه سفر کردند. طی این کنفرانس یک هیئت آکادمیک کویتی از شرکت در  آن در دانشگاه دولتی بحرین به دلیل حضور هیئتی از رژیم صهیونیستی انصراف داد.

همچنین یک هیئت پزشکی اسرائیلی از بیمارستان «سلمانیه» بازدید کردند، در حالی که به نظر می رسید پزشکان بحرینی پس از تهدید از  سوی مقامات بحرینی  مجبور  به  ارتباط با  مسئولان صهیونیستی شده بودند.

کشور بحرین , رژیم صهیونیستی (اسرائیل) ,

رد هرگونه عادی‌سازی روابط  از سوی بحرینی‌ها

باوجود همه این فشارهای اعمال شده از سوی آل خلیفه برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی ، بحرینی‌ها به شدت مخالفت خود با عادی‌سازی را در سطوح مختلف اعلام کردند که مهم‌ترین آن‌ها راهپیمایی‌های مردمی بود که در طول سال به مناسبت‌های مختلف  در خیابان‌ها انجام می‌شد؛ به‌ویژه در روز جهانی قدس و نیز در پی یورش و هتک حرمت مسجدالاقصی در ماه آوریل و پس از شهادت «شیرین ابوعاقله» خبرنگار فلسطینی و همینطور راهپیمایی‌هایی که به صورت شبانه برگزار می‌شد.

علاوه بر راهپیمایی‌های مردمی در رد عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی  ، شخصیت‌های برجسته بحرینی  و نهادهای جامعه مدنی و انجمن‌های مخالف آل خلیفه بیانیه‌هایی در خصوص  محکومیت حضور صهیونیست‌ها در کشورشان و همچنین رد هرگونه عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را  صادر کردند.

از سوی دیگر زندانیان بحرینی در زندان‌های آل خلیفه نیز مخالفت خود را با  ایجاد روابط دیپلماتیک با رژیم غاصب اسرائیل ابراز کردند. همانطور  که «عبدالهادی الخواجه» فعال برجسته بحرینی در حیاط زندان شعارهای ضد اسرائیلی سر داد و سفر نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی به بحرین را رد کرد.

در خارج از بحرین هم شخصیت‌هایی مانند « شیخ عیسی قاسم» رهبر معنوی انقلاب بحرین  و جمیعت  ملی اسلامی الوفاق بحرین  بیانیه‌هایی را در محکومیت عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی صادر کردند.

تشدید مخالفت  بحرینی‌ها در داخل و خارج از بحرین  خشم رژیم آل خلیفه را برانگیخت. همانطور که حمد بن عیسی آل‌خلیفه «شیخه می بنت محمد آل‌خلیفه» را از ریاست سازمان فرهنگ این کشور به‌علت مخالفت با دست دادن با «ایتان نائیه» سفیر رژیم صهیونیستی در منامه، برکنار کرد.

اما مخالفت بحرینی‌ها با عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی منجر به تغییرات محسوسی در کشور شد. همانطور که رستوران دریایی Rose Marine که متعلق به افرادی که تابعیت اسرائیلی داشتند ، بسته شد.

همچنین اسحاق هرتزوگ  ساعات سفر خود به بحرین را کاهش و برنامه بازدید را تغییر داد.این درحالی است که اخیرا معترضان توانستند برگزاری عید یهودیان در منامه را لغو کنند.

با وجود اقدامات سران دو طرف در جهت عادی‌سازی روابط،  واکنش‌ها در بحرین به گونه‌ای بود که شرایط برای فعالیت عادی اسرائیلی‌ها  را فراهم نکرد و در نهایت شورای امنیت اسرائیل مجبور شد بحرین را در رده کشورهایی معرفی کند که بیشترین خطر را برای مسافران اسرائیلی دارد.

برخی کارشناسان معتقدند که آل خلیفه با کمک کشورهای غربی مانند آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، تلاش می‌کند که جنبش مطالبه‌گری مردم بحرین را منحرف و مخدوش کند.

بحرینی‌ها به حضور و مداخله کشور‌های دیگر در امور داخلی خود اعتراض دارند. در راس این مداخلات می‌توان به حضور رژیم صهیونیستی در صحنه سیاسی بحرین اشاره کرد. روابط و دوستی سردمداران بحرین با آل سعود زمینه ساز حضور رژیم صهیونیستی در بحرین است؛ اقدامی که به زعم کارشناسان خطری برای جهان اسلام و خیانت به آن است.

در چهارم سپتامبر 2020 بود که رژیم آل خلیفه و رژیم صهیونیستی بر سر عادی سازی روابط به توافق رسیدند؛ مردم مناطق مختلف بحرین نیز در مخالفت با توافق عادی سازی روابط میان منامه - تل آویو بار‌ها با برگزاری تظاهرات، آن را محکوم کرده‌اند.

 انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon