جبران باسیل: به زودی نامزد مورد نظرمان برای ریاستجمهوری لبنان را معرفی میکنیم
رئیس جریان آزاد ملی لبنان با تاکید دوباره بر رد نامزدی سلیمان فرنجیه و ژوزف عون برای ریاست جمهوری این کشور تاکید کرد که به زودی نامزد مورد نظر خود را معرفی میکنیم.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی لبنان طی سخنانی درباره آخرین تحولات سیاسی این کشور و همچنین چشمانداز انتخاب رئیس جمهور در سال جدید میلادی اعلام کرد که ما در آستانه اعلام نام نامزد مورد نظر خود برای ریاستجمهوری آینده هستیم.
جبران باسیل با اعلام اینکه نامزد مورد نظر جریان آزاد ملی فردی جز «سلیمان فرنجیه» رئیس جریان المرده و «ژوزف عون» فرمانده ارتش لبنان است گفت، از نخستین دیداری که با سلیمان فرنجیه در حضور سید «حسن نصرالله» دبیرکل حزبالله داشتیم موضع من کاملا مشخص بود و آن را به حزبالله اطلاع دادم و این حزب نیز موافقت کرد.
رئیس جریان آزاد ملی لبنان افزود، نامزدی سلیمان فرنجیه با پروژه اصلاحاتی که کشور به آن نیاز دارد تناسبی ندارد. من قبلا گفتهام و اکنون نیز تکرار میکنم، بگذارید بحث را فراتر از نامها و جزئیات مربوطه در این زمینه گسترش دهیم. ما اکنون کشوری بحرانزده داریم و بحران اقتصادی آن بسیار بزرگ است. شخص رئیس جمهور علیرغم اهمیت و جایگاهی که دارد اما به تنهایی قادر به حل بحرانها نیست.
وی ادامه داد، ما طرحی تهیه کرده و اولویتهای رئیس جمهور آینده را در این طرح ارائه دادهایم و این همان پروژهای است که کشور را نجات میدهد. این پروژه از رئیس جمهور آغاز شده و با نخستوزیر و دولت کامل میگردد. اینجا یک اقدام داخلی و یک اقدام خارجی وجود دارد و ما به مرحلهای رسیدهایم که برای نجات از بحران مالی و اقتصادی و سیاسی به کمک خارجیها نیاز داریم؛ اما در نهایت موازنههای داخلی منجر به انتخاب رئیس جمهور خواهد شد.
باسیل تصریح کرد، طرفهای خارجی شرایطی را برای رسیدگی به بحران لبنان فراهم میکنند اما تصمیمگیرنده نیستند. در نهایت این خود ما هستیم که باید در داخل کشور به توافق برسیم و نیاز به یک پروژه اصلاحی داریم که باید در پارلمان و شورای وزیران بر سر آن توافق کنیم. زمانی که این توافق حاصل گردد، رئیس جمهور آینده فرصتی برای موفقیت خواهد داشت اما در غیر این صورت، شکستها تکرار میشود.
وی درباره فرمانده ارتش و نامزدی او برای ریاستجمهوری آینده نیز اظهار داشت، از نظر من ژوزف عون هم فرد مناسبی برای ریاستجمهوری لبنان نیست و با نیازهای کشور در مرحله کنونی تناسب ندارد. به همین دلیل من نامزدی او را رد میکنم و سوالم این است که اصلا پروژه فرمانده ارتش چیست؟ ما او را در امور نظامی میشناسیم اما شناختی از وی در زمینه اقتصاد و سیاست نداریم.
این مسئول لبنانی در ادامه به پرونده انفجار بندر بیروت اشاره کرده و گفت، من از ابتدا گفتم که مخالف بینالمللی شدن این پرونده و انجام تحقیقات بینالمللی درباره آن هستم؛ زیرا از نظر من باید دستگاه قضایی لبنان به این پرونده رسیدگی کند. اما زمانی که قوه قضاییه و مقامات قضایی لبنان از انجام وظایف خود سر باز میزنند یک طرف دیگر وارد عمل میشود.
جبران باسیل همچنین به پروندههای فساد ریاض سلامه، رئیس بانک مرکزی لبنان و تحقیقاتی که کشورهای اروپایی در این زمینه انجام میدهند اشاره کرده و اظهار داشت، کسانی که از انجام وظایف خود در این پرونده امتناع ورزیدند نمیتوانند از محاکمه و مجازات داخلی و خارجی فرار کنند و خواهید دید که چگونه دنیا روی سرشان خراب میشود؛ زیرا پرونده ریاض سلامه، پرونده سرقت اموال ملت لبنان است. اما با این وجود میبینیم که او هنوز در راس سیستم مالی لبنان قرار دارد.
باسیل افزود، من ریاض سلامه را حاکم لبنان مینامم؛ زیرا یک نظام سیاسی در کشور از او حمایت میکند. من در ماه ژوئن طی یک مصاحبه تلویزیونی از قوه قضاییه درباره اموالی که از لبنان غارت میشود سوال کردم و آنها 5 ماه بعد جواب من را دادند و این درحالی است که اموال لبنانیها همچنان به خارج قاچاق میشود.
رئیس جریان آزاد ملی لبنان درباره امکان تشکیل جلسه دولت موقت اظهار داشت، اینجا مسئله فراتر از عدم حضور رئیس جمهور در کشور است بلکه موضوع مربوط به این است که برخی میخواهند مولفه مسیحی در حکومت حضور نداشته باشد و میثاق ریاست جمهوری از بین برود. خطر این مسئله آنجاست که با یک برنامهریزی قبلی صورت گرفته است. من مشکل شخصی با «نجیب میقاتی» نخستوزیر مکلف به تشکیل دولت ندارم. من از میزان درک میقاتی آگاهی دارم و میدانم کاری را انجام میدهد که از او خواسته شده است.
اتفاقاتی که طی دو هفته گذشته در رابطه با پرونده سیاسی لبنان رخ داده نشان میدهد که با آغاز سال جدید نیز باید منتظر سیگنالهای منفی بیشتر در این پرونده و عدم وجود هیچ چشماندازی برای خروج از خلأ ریاستجمهوری باشیم.
منابع پارلمانی لبنان در سطح تحرکات خارجی در پرونده ریاستجمهوری این کشور اعلام کردند، طبق سیگنالهای موجود دست کم روی تحولات ماههای آینده برای حل بحران سیاسی لبنان نمیتوان حساب کرد. برخلاف تبلیغاتی که طی چند هفته گذشته وجود داشت اما طرفهای خارجی پرونده لبنان را در اولویت دستور کار سال جدید قرار ندادهاند و حتی فرانسه نیز شرایط لازم را برای رسیدگی به بحران لبنان ندارد.
انتهای پیام/