انتقاد سازمان عفو بین الملل و فعالان از جاسوسی عربستان در ویکیپدیا
سازمان عفو بینالملل جاسوسی عربستان در ویکیپدیا و بازداشت نویسندگان آن را توسط آل سعود محکوم کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، سازمان عفو بینالملل اعلام کرد که افشاگریها مربوط به جاسوسی عربستان از ویکیپدیا و بازداشت نویسندگان آن نشان میدهد که آل سعود برای ساکت کردن منتقدان تلاش کند.
سازمان عفو بینالملل در توئیتر خود اعلام کرد: « درحالی که جهان «پیشرفت» عربستان را جشن می گیرد، مقامات سعودی در واقع تلاشهای بیسابقهای برای کنترل انتشار اطلاعات درباره این کشور و بهبود وجهه خود انجام میدهند».
براساس گزارش سازمان مذکور، این اولین بار نیست که مقامات سعودی به رسانههای بین المللی نفوذ میکنند. ماه گذشته نیز یک کارمند سابق توییتر به اتهام جاسوسی برای عربستان سعودی با استفاده از موقعیت خود برای جستجوی اطلاعات شخصی درباره مخالفان سعودی به حبس محکوم شد.
فعالان حقوق بشری نیز اعلام کردند که این اقدام ریاض نشان میدهد که چگونه عربستان سعودی رسانهها و سایت ویکی پدیا را کنترل میکند.
محافل حقوق بشری فاش کردند که عربستان سعودی دو ویرایشگر ارشد منطقهای ویکیپدیا که سپتامبر 2020 در عربستان بازداشت شده بودند، به حبسهای طولانیمدت محکوم شدند.مقامات سعودی «اسامه خالد» را به 32 سال و «زیاد السوفیانی» را به 8 سال زندان محکوم کردند.
صفحه توییتری موسوم به «حساب کاربری بازداشت شدگان» خبر بازداشت زیاد السفیانی، روزنامه نگار و نویسنده ویکی پدیا را به اتهام انتشار اطلاعاتی درباره آزار و اذیت فعالان سیاسی در عربستان تأیید کرد.
السفیانی دانش آموخته دانشکده پزشکی است که از سال 2006 به عنوان نویسنده با ویکیپدیا همکاری می کند؛ وی در سال 2011 در این شغل ارتقا یافت.
سازمان «اکنون دموکراسی برای جهان عرب» وسازمان SMEX" مستقر در بیروت در بیانیه ای مشترک اعلام کردند که تحقیقات انجام شده توسط ویکیمدیا نشان داد که دولت عربستان با نفوذ در ردههای مدیران منطقهای ویکیپدیا، در تلاش برای کنترل محتوای آن بوده است.
ماه گذشته نیز نمایندگان دادستانی آمریکا اعلام کردند که « احمد ابوعمو» یکی از مدیران سابق توییتر به علت جاسوسی برای عربستان سعودی و پس از اینکه طی سالها اطلاعات کاربران را به اشتراک گذاشته و آنها را در معرض محاکمه احتمالی قرار داده بود، به سه سال و نیم زندان محکوم شد.
اخیرا مجله آمریکایی Foreign affairs اعلام کرد که هدف قرار دادن منتقدان رژیم آل سعود با نرم افزارهای جاسوسی تنها یکی از راههایی است که دولت سعودی برای سرکوب مخالفان استفاده کرده است.
سرکوب شدید رسانههای اجتماعی در حالی در عربستان ادامه دارد که آل سعود در روزهای اخیر با امضای قرادادی با «کریستیانو رونالدو» فوتبالیست پرتغالی سعی بر بهبود وجهه خود و انحراف افکار عمومی از وضعیت حقوق بشری در عربستان دارد.
سازمان عفو بینالملل همچنین با صدور بیانیهای با اشاره به وضعیت ناگوار حقوق بشر در عربستان از کریستیانو رونالدو خواست تا به جای تمجید از عربستان، موارد نقض حقوق بشر را برجسته کند و خود را سپر آل سعود نکند.
این سازمان حقوق بشری تاکید کرد که مقامات سعودی می خواهند از حضور رونالدو برای بهبود وجه خود استفاده و افکارعمومی را از سوابق ناگوار حقوق بشری این کشور منحرف کنند. بدین ترتیب بنابراین رونالدو باید از تریبونهای رسانهای استفاده کند و نگاهها را به سمت مسائل حقوق بشری در عربستان سوق دهد.
مقامات سعودی به طور مستمر صدها مدافع و فعال حقوق بشر را به همراه بسیاری از شخصیتهای مذهبی، نویسندگان و منتقدان بازداشت میکند و این بازداشتها شامل مقامات دولتی، تاجران و شاهزادگان نیز میشود.
عربستان سعودی بعد از ترور وحشیانه «جمال خاشقجی» روزنامهنگار منتقد آلسعود از نظر سرکوب آزادی بیان بیشترین توجه را به خود جلب کرده است. از جمله سایر روشهای سرکوب آزادی بیان در عربستان اعمال محدودیت در اخذ گذرنامه و یا لغو آنها برای کنترل رفت و آمد شهروندان به خارج از کشور، هک تلفن همراه با استفاده از نرمافزارهای جاسوسی و تهدید اعضای خانواده فعالان اجتماعی مقیم خارج کشور میباشد.
حکومت سعودی همواره افراد را به دلایل مختلف اعدام میکند. مقامات سعودی سال گذشته تنها در یک روز 81 نفر را اعدام کردند و بسیاری از آنها در قالب محاکمههای ظالمانه محکوم شدند. مقامات سعودی همچنین به کمپین سرکوب آزادی بیان و جلوگیری از تشکیل انجمنها یا پیوستن به آن ادامه می دهند و احکام سنگینی نیز علیه مدافعان حقوق بشر و فعالان زن حقوق زنان و دیگر فعالان سیاسی صادر می کنند.
انتهای پیام/