معاون وزیر آموزش و پرورش: ۲۵ درصد مدارس دولتی کشور هیئت امنایی می‌شوند

معاون وزیر آموزش و پرورش: 25 درصد مدارس دولتی کشور هیئت امنایی می‌شوند

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: برنامه وزارت آموزش و پرورش این است که در دو سال آینده ۲۵ درصد مدارس دولتی به مدارس هیئت‌امنایی تبدیل می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، احمدمحمودزاده امروز در هفتمین جلسه شورای آموزش و پرورش استان قزوین که در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری قزوین برگزار شد، اظهار داشت: برای اینکه آموزش و پرورش در مسیر پیشرفت و تعالی کشور مؤثر واقع شود، نیازمند مشارکت همگانی و تبدیل شدن نهاد تعلیم و تربیت به یک اولویت در گفتمان‌های رسمی و غیررسمی هستیم.

وی اضافه کرد: باید به صورت نظام‌مند و قانونی یک پیوستگی عمیق بین ارکان حاکمیت و شرکای آموزش و پرورش ایجاد شود تا بتوانیم از ظرفیت مشارکت بخش‌های مختلف بهره‌مند شویم و کار شورای آموزش و پرورش هم بسترسازی برای استفاده از این ظرفیت است.

محمودزاده با اشاره به تحقق 10 درصدی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در دولت‌های گذشته ادامه داد: باید با مشارکت تمام ذی‌نفعان، شرکای آموزش و پرورش، دستگاه دولتی و غیردولتی، نهادهای انقلابی و مذهبی مسیر اجرایی‌سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را در کشور هموار کنیم. اگر فقط بخواهیم در مجموعه آموزش و پرورش به این موضوع ورود کنیم، امکان اجرایی کردن این سند مثل سال‌های گذشته امکان‌پذیر نخواهد بود.

300 هزار نفر در مدارس غیردولتی شاغل هستند

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی کشور در ادامه سخنان خود با اشاره به وضعیت مدارس غیردولتی گفت: در کل کشور دو  میلیون و 200 هزار نفر دانش‌آموز در مدارس غیردولتی تحصیل می‌کنند و یک میلیون و 100 هزار نفر فراگیر هم در قالب آموزشگاه‌های علمی و زبان با سازمان مدارس غیردولتی همکاری می‌کنند.

محمودزاده با بیان اینکه 300 هزار نفر در حوزه مدارس غیردولتی شاغل هستند، افزود: با توجه به کمبود شدید نیروی انسانی، تراکم بالای جمعیت دانش‌آموزان در کلاس‌ها و کمبود فضا و تجهیزات در حوزه آموزش و پرورش این 300 هزار نفر می‌توانند کمک خوبی به نظام آموزشی ما کنند.

وی با بیان اینکه در قانون آموزش و پرورش تسهیلاتی برای کمک به مدارس غیردولتی درنظرگرفته شده ادامه داد: در سال‌های گذشته در بعضی از استان‌ها تنگ‌نظری‌هایی برای کمک به مدارس غیردولتی وجود داشته؛ یعنی نه تنها به این مدارس کمک نشده، بلکه جلو فعالیت و افزایش ظرفیت آنها هم گرفته شده است.

تعداد مدارس غیردولتی استان قزوین از معدل کشوری پایین‌تر است

محمودزاده تصریح کرد: مدارس غیردولتی 13.5 درصد مدارس ما در کل کشور را تشکیل می‌دهند، اما در استان قزوین 11 درصد مدارس غیردولتی هستند و به نظر می‌رسد باید ظرفیت مدارس غیردولتی در استان قزوین را بالا برد. در این زمینه باید زمین‌ها با کاربری آموزشی در اختیار سرمایه‌گذاران قرار بگیرد تا از مشکلات مدارس غیرانتقاعی استیجاری رها شویم.

وی ادامه داد: برنامه وزارت آموزش و پرورش این است که در 2 سال آینده 25 درصد مدارس دولتی به مدارس هیئت‌امنایی تبدیل می‌شوند و البته این کار با نگاه مشارکتی صرفاً مالی انجام نمی‌شود. بلکه باید مشارکت خانواده‌ها در مدیریت مدارس باید از مشارکت صرفاً مالی به مشارکت چندوجهی تغییر کند.

لزوم افزایش تعداد خانه‌های خلاق دانش‌آموزی در استان قزوین

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قزوین هم در این جلسه با اشاره به لزوم افزایش تعداد خانه‌های خلاق دانش‌آموزی در استان قزوین گفت: در حال حاضر یک باب خانه خلاق دانش‌آموزی را با مشارکت آموزش و پرورش راه‌اندازی کردیم که برای استانی با جمعیت 250 هزار دانش‌آموز نیاز داریم حداقل 100 خانه خلاق دانش‌آموزی داشته باشیم.

اسماعیل زینالی خسرقی اضافه کرد: در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی مجموعه‌های علمی و فناورانه بزرگی مانند شتاب‌دهنده سینتیکس وجود دارد که می‌توانند در اجرای طرح‌های مختلف از وجود دانش‌آموزان ممتاز به ویژه دانش‌آموزان ماهر هنرستانی بهره بگیرند و به همین خاطر باید برنامه‌های استعدادیابی دانش‌آموزان با کمک این شتاب‌دهنده‌ها اجرا شود.

وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در حوزه دانش رباتیک یکی از دانشگاه‌های پیشروی کشور به حساب می‌آید و با توجه به وجود زمینه رشد دانش رباتیک در استان قزوین باید به دنبال ایجاد خانه رباتیک دانش‌آموزی در استان قزوین باشیم که اگر مکان آن در اختیار ما قرار داده شود، می‌توانیم یک مرکز رباتیک دانش‌آموزی بسیارمجهز در استان ایجاد کنیم.

استعدادهای نخبه دانش‌آموزی با کمک بنیاد نخبگان شناسایی شوند

رئیس بنیاد نخبگان استان قزوین هم در این جلسه با اشاره به کمبود عنصر نوآوری و خلاقیت در فرآیند آموزش دانش‌آموزان و محصلان گفت: بنیاد نخبگان استان قزوین طرح‌های زیادی برای نخبه‌شناسی دارد که می‌تواند این طرح‌ها را با اصلاحاتی در محیط‌های آموزشی هم به کار برد و از این طریق نسبت به شناسایی و پرورش دانش‌آموزان نخبه اقدام کرد.

علی رجب‌پور افزود: بنیاد نخبگان استان قزوین آمادگی دارد تا برای پرورش عنصر خلاقیت و نوآوری در بین دانش‌آموزان استان قزوین اردوهای آموزشی مشترکی را با اداره‌کل آموزش و پرورش برگزار کند و در این زمینه نخبگان علمی برتر استان قزوین و برگزیدگان المپیادهای دانشجویی بتوانند در این اردوها اجرای طرح‌های خلاقانه را با کمک دانش‌آموزان آغاز کنند.

وی ادامه داد: بهترین مکان برای پروش خلاقیت مدارس هستند و ما زمانی به سراغ پرورش خلاقیت و نوآوری در دانشگاه‌ها می‌رویم که بخش عمده‌ای از زمان را از دست داده‌ایم. بنابراین تمرکز ما برای رشد خلاقیت باید در بازه سنی قبل از 18 سال و پیش از ورود به دانشگاه باشد.

انتهای پیام/ن

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon