طرح شورای اروپایی برای مقابله با قانون کاهش تورم آمریکا
رئیس شورای اروپایی هم طرحی را برای مبارزه با قانون کاهش تورم آمریکا و مقابله با عواقب آن برای این اتحادیه ارائه داده است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه هندلزبلات آلمان، پس از اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، چارلز میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا نیز اکنون طرحی چهار مادهای را در واکنش به برنامه یارانهای در ایالات متحده ارائه کرده است.
همانطور که روزنامه هندلزبلات روز یکشنبه گزارش داد، میشل مانند فون در لاین بر کاهش قوانین کمک های دولتی متکی است. به گفته وی این باید دریافت کمک های دولتی را برای شرکت ها به عنوان مثال برای سرمایه گذاری در انتقال انرژی آسان تر کند. با این حال، در بخشهای مهم، پیشنهادات میشل با پیشنهادات فون در لاین متفاوت است.
به عنوان نکته دیگر، میشل راه اندازی مجدد برنامه کار کوتاه مدت دوران همه گیری کرونا را به منظور جبران قدرت مالی متفاوت کشورهای اتحادیه اروپا پیشنهاد می کند. در این شرایط موسوم به Sure، کمیسیون اتحادیه اروپا وام هایی را در بازار مالی با کمک ضمانت های کشورهای اتحادیه اروپا دریافت کرد و آنها را به دولت ها منتقل کرد تا بتوانند برنامه های کاری کوتاه مدت را تامین مالی کنند. این امر برای کشورهایی که خود مجبور به پرداخت سود بیشتری در بازار مالی بودند، مطلوب بود. دولت فدرال آلمان تاکنون در مورد راه اندازی مجدد Sure برای اهداف دیگر تردید داشته است.
فون در لاین هم به عنوان مثال، برای ارتقای پروژههای صنعتی به یک صندوق جدید حاکمیتی تکیه میکند. هنوز مشخص نیست که چگونه این صندوق تأمین مالی می شود ، یکی از احتمالات از طریق بدهی های مشترک جدید است. البته چارلز میشل بدهی های مشترک برای تامین مالی این صندوق این را رد می کند. بر اساس این گزارش، وی همچنین معتقد است که این صندوق ضروری است، اما می خواهد با مشارکت بانک سرمایه گذاری اروپا (EIB) آن را تامین مالی کند. میشل گفت که این یک "جایگزین واقع بینانه" است . چندین کشور دیگر هم مانند آلمان بدهی های مشترک جدید را رد می کنند.
میشل همچنین پیشنهاد میکند که پول صندوق توسعه کرونای موجود سریعتر جریان یابد و راحتتر تخصیص مجدد شود. پیشنهادهای میشل و فون در لاین احتمالاً در نشست ویژه بعدی اتحادیه اروپا در اوایل فوریه توسط دولت ها مورد بحث قرار خواهد گرفت.
علت بالا گرفتن بحث ها در این باره قانون ضد تورم ایالات متحده است که سرمایه گذاری 369 میلیارد دلاری (341 میلیارد یورو) را پیش بینی می کند.
به این ترتیب چارلز میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا در مصاحبه ای با هندلزبلات و دیگر روزنامه های اروپایی، طرحی چهار ماده ای را برای واکنش به این قانون تشریح کرد که قرار است مبنای نشست اتحادیه اروپا در 9 فوریه باشد.
میشل گفت قانون کاهش تورم آمریکا یک برنامه کمکی عظیم دولتی است. به همین دلیل است که اتحادیه اروپا اکنون باید آینده خود را در دستان خود بگیرد. به گفته وی 2023 سال بسیار مهمی در تعیین مسیر 10 سال آینده خواهد بود.
با این همه هنوز درباره چگونگی واکنش به قانون ضد تورم آمریکا در اتحادیه اروپا اختلافاتی وجود دارد.
فون در لاین در مجمع جهانی اقتصاد در داووس گفت: او میخواهد اروپا را به خانه فناوری پاک و نوآوریهای صنعتی تبدیل کند. کریستین لیندنر، وزیر دارایی فدرال آلمان مجدداً در مورد بسته یارانه ای در مقیاس بزرگ اتحادیه اروپا به عنوان پاسخی به میلیاردها بودجه ایالات متحده برای صنعت خود هشدار داد.
لیندنر در داووس در پاسخ به این سوال که آیا اتحادیه اروپا باید قانون کاهش تورم خود را (IRA) معرفی کند یا خیر تاکید کرد: نه، ما مجاز به انجام این کار نیستیم. این نام قانونی است که در تابستان توسط ایالات متحده تصویب شد و یارانه های هنگفتی را به عنوان مثال در قالب معافیت های مالیاتی هنگام خرید خودروهای برقی یا برای گسترش انرژی های تجدیدپذیر در نظر می گیرد.
انتقادات شدیدی در اتحادیه اروپا علیه این قانون کاهش تورم آمریکا وجود دارد زیرا این بودجه عمدتاً به تولیدات در ایالات متحده مرتبط است. کمیسیون اتحادیه اروپا و دولت آلمان این اقدام را "تبعیض آمیز" علیه شرکت های اروپایی دانسته و محکوم می کنند.
فون در لاین گفته است که به عنوان یک پاسخ به این قانون به صندوق حاکمیت در میان مدت متکی است. به گفته وی این امر باید بودجه تحقیقات، نوآوری و پروژه های صنعتی استراتژیک را که برای دستیابی به اهداف آب و هوایی اتحادیه اروپا ضروری است، افزایش دهد. او نگفت که این پول از کجا می آید. آلمان و سایر مشارکت کنندگان خالص در بودجه اتحادیه اروپا با این برنامه جدید تامین مالی بدهی مخالفند.
مذاکرات با ایالات متحده برای ایجاد معافیت برای شرکت های اتحادیه اروپا در قانون کاهش تورم آمریکا تاکنون کند بوده است. سران کشورهای اتحادیه اروپا می خواهند در یک نشست ویژه در 9 و 10 فوریه (20 و 21 بهمن ماه) در بروکسل درباره پاسخ مشترک به این برنامه یارانه های ایالات متحده بحث کنند.
"جو بایدن"، رئیس جمهور آمریکا قانون کاهش تورم را در ماه اوت امضا کرد. این قانون برنامه کمکی 370 میلیارد دلاری را پیش بینی می کند که از جمله، انرژی های تجدیدپذیر و صنعت را در مبارزه با تغییرات آب و هوایی تقویت می کند. با این حال، این شامل بندهایی نیز می شود که شرکت ها باید در ایالات متحده سرمایه گذاری و تولید کنند.
این موضوع اتحادیه اروپا را نگران کرده است، زیرا می ترسد شرکت های اروپایی نیز تولید خود را به خارج از کشور منتقل کنند. کمیسیون اروپایی بر این عقیده است که شرکت های اتحادیه اروپا در مقایسه با رقبای آمریکایی خود در وضعیت نامساعدی قرار دارند. اتحادیه اروپا به دنبال استثناهایی در این قانون است، همانطور که برای کانادا و مکزیک وجود دارد.
اتحادیه اروپا نگران است که طرح 430 میلیارد دلاری واشنگتن با هدف کاهش مالیات برای تولید داخلی در بخش انرژی، ممکن است کسب و کارهای اتحادیه اروپا را به سمت آمریکا جذب کند و به ضرر شرکتهای اروپایی از جمله کارخانههای تولید خودرو شود.
این طرح برای حفاظت از آب و هوا و امنیت انرژی، بزرگترین سرمایه گذاری در مبارزه با گرمایش جهانی در تاریخ ایالات متحده محسوب می شود. این قانون از جمله یارانه برای خودروهای الکتریکی، باتریها و پروژههای انرژی تجدیدپذیر "ساخت ایالات متحده آمریکا" را برنامه ریزی کرده است.
انتهای پیام/