تحولات اوکراین| دفتر زلنسکی ناپدید شدن اوکراین به عنوان یک کشور را بعید ندانست


تحولات اوکراین| دفتر زلنسکی ناپدید شدن اوکراین به عنوان یک کشور را بعید ندانست

انتقاد آمریکا از عدم توازن در روابط پکن با مسکو و کی‌یف، دو دستگی آمریکا درباره ضرورت ادامه کمک به اوکراین، اعتراف زلنسکی به وضعیت دشوار جبهه باخموت و پیمان صلح تنها گزینه نجات اوکراین از دید رئیس جمهور بلاروس، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  "میخائیل پودولیاک"، مشاور دفتر رئیس جمهوری اوکراین شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی این واقعیت را قبول کرد که اوکراین بدون رسیدن به مرزهای شناخته شده سال 1991، ممکن است ناپدید شده و دیگر به عنوان یک کشور وجود نداشته باشد. 

این مقام تاکید کرد: «ما نمی توانیم تکرار آنچه در سال 2014 رخ داد را بار دیگر تحمل کنیم. برای اینکه در این صورت کشور ما دیگر وجود نخواهد داشت. در این صورت ، ما باید ناتوانی خود را امضا کرده و اعتراف کنیم که شکست خورده و کشورمان را از دست داده ایم. برای اینکه بدون پیروزی در جبهه نبرد، بدون احیای مرزهای سال 1991 و بدون تغییر شکل بعدی روسیه، اوکراین چند سال بعد ناپدید خواهد داشت و مردم دیگر به کشور باز نخواهند گشت، هیچ پولی وجود نخواهد داشت و هیچ کس از ما حمایت نخواهد کرد.»

پودلیاک یادآور شد که برای جلوگیری از چنین روند اوضاعی، شهروندان اوکراین باید خود را برای ادامه درگیری نظامی و تشدید وخامت اوضاع آماده کنند.

روز گذشته، دوشنبه، اسکات ریتر، افسر اطلاعاتی سابق تفنگداران ایالات متحده ابراز عقیده کرد که ذخایر نیروهای مسلح اوکراین تا اواسط تابستان به پایان خواهد رسید. به گفته وی، بدین ترتیب نظامیان اوکراینی در ماه اکتبر دیگر بطور کامل شکست خواهند خورد. در این صورت، به عقیده این کارشناس نظامی، تسلیم شدن کامل ولادیمیر زلنسکی رخ خواهد داد.
به گفته این افسر اطلاعاتی سابق آمریکایی، ذخایر تسلیحات نظامی کشورهای غربی نیز به دلیل تأمین منابع مورد نیاز اوکراین بشدت کاهش یافته است. وی یادآور شد: ذخایر تجهیزات نظامی حتی در ایالات متحده نامحدود نیست و کشورهای متحد غربی نیز از محدودیت های زرادخانه های سلاح آگاه هستند و در تلاشند تا در مذاکرات خصوصی این موضوع را به زلنسکی بفهمانند، که دیر یا زود آنها به سادگی دیگر چیزی برای تأمین تسلیحاتی نیروهای اوکراین نخواهند داشت.

در اوایل ماه فوریه، سرهنگ داگلاس مک گرگور، مشاور سابق رئیس پنتاگون، هشدار داد که اوکراین نزدیک به شکست است. به گفته وی ، مقاومت اوکراین در حال از بین رفتن است. علاوه بر این ، مشکلات جمعیتی جدی موجودیت  این کشور را زیر سوال برده است. وی افزود: "در ایالات متحده آمریکا ، همه می دانند که اوکراین در حال شکست خوردن است و ارسال تسلیحات بیشتر نیز تلاشی برای به عقب انداختن آن است."

به گفته مک گرگور ، به رغم اظهارات پر طمطراق، مقاومت اوکراین در حال از هم پاشیدن است. وی گفت: "این کشور به معنای واقعی در معرض خطر ناپدید شدن است - همه چیز بسیار بد است". به عقیده این مقام سابق پنتاگون، در صورت عدم توافق صلح بین دو طرف، روسیه به عملیات نظامی خود تا زمانی که ارتش اوکراین کاملاً شکست خورده باشد، ادامه خواهد داد.

وی در عین حال یادآور شد که با حمایت غرب ، مقامات اوکراینی شروع به تهدیدات امنیتی علیه روسیه کرده اند. دقیقاً به همین دلیل، ولادیمیر پوتین تصمیم خود برای غیرنظامی کردن اوکراین را از همان ابتدای جنگ اعلام کرده و تمام توان خود را در این راه صرف خواهد کرد.

به نوبه خود ، دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه نیز پیش از این یادآور شده بود که نه اوکراین و نه رئیس جمهوری آن ولادیمیر زلنسکی، حتی یا یک روز بدون سلاح های ناتو و پول غربی‌ها دوام نخواهند آورد.  مدودف همچنین هشدار داد که اگر کی‌یف به کریمه حمله کند ، مسکو به "شدیدترین حالت" به آن پاسخ خواهد داد. وی همچنین تأکید کرد که در این مورد دیگر هیچ مذاکره ای در کار نخواهد بود.

ولادیمیر پوتین  نیز بارها تاکید کرده که پیروزی روسیه در درگیری نظامی در اوکراین اجتناب ناپذیر است. به عقیده وی ، این امر به لطف وحدت و انسجام مردم روسیه ، شجاعت و قهرمانی نیروهای مسلح و کار مداوم مجتمع صنایع نظامی این کشور امکان پذیر است.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز سیصد و هفتادم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

شکایت پناهندگان اوکراینی مقیم اتحادیه اروپا درباره شرایط دشوار زندگی

بر اساس یک نظرسنجی، پناهندگان اوکراینی در اتحادیه اروپا از نگرانی های مالی، مشکلات در بازار کار و پیامدهای روانی جنگ رنج می برند. تقریباً نیمی از افراد مورد بررسی گفتند که اغلب افسرده هستند..  در این نظر سنجی در ماه اوت و سپتامبر، حدود 14700 پناهنده در ده کشور مهم پذیرنده، از جمله لهستان، آلمان، رومانی و اسپانیا مصاحبه شدند. این مطالعه توسط آژانس حقوق اساسی اتحادیه اروپا در وین منتشر شده است.

نیمی از شرکت کنندگان در این نظرسنجی گفتند که در تامین هزینه های خود مشکل داشتند.  بنابراین فقدان مهارت های زبانی یکی از بزرگترین موانع در بازار کار است . برای زنان، که اکثریت قریب به اتفاق پناهندگان را تشکیل می دهند، مراقبت از کودکان اغلب یک مانع اضافی است.

نتایج این نظر سنجی نشان داد که تنها یک سوم جوانان و بزرگسالان کار مزدبگیرانه داشتند.  در میان پناهندگان شاغل، 30 درصد استثمار را گزارش کردند که عمدتاً در کارخانه ها و در کارگاه های ساختمانی صورت می گرفت. بیش از یک سوم گفتند که می خواهند در دراز مدت به اوکراین بازگردند. نسبت افرادی که می خواهند در کشور میزبان خود بمانند در آلمان با 42 درصد بالاترین میزان بوده است. در میان ده کشور مورد بررسی، آلمان همچنین بالاترین نرخ اوکراینی ها را در اقامتگاه های سازماندهی شده توسط دولت و در دوره های زبان داشت. در عین حال، در هیچ جای دیگری به اندازه آلمان تعداد کمی از پناهندگان کار نمی کردند.

بلاروس همچنان گاز ارزان از روسیه دریافت می کند

بلاروس قرار است در چند سال آینده به دریافت گاز با قیمت کاهش یافته از روسیه ادامه دهد. وزارت انرژی بلاروس اعلام کرد که هر دو طرف توافق کرده اند که روسیه به تامین گاز طبیعی متحد نزدیک خود با قیمت سال گذشته تا پایان سال 2025 ادامه دهد. در سال 2022، بلاروس به ازای هر 1000 متر مکعب گاز روسیه 128.50 دلار پرداخت کرد که بسیار کمتر از قیمت مصرف کنندگان در اتحادیه اروپا بود.

پافشاری لیتوانی برای اعمال تحریم های بیشتر علیه روسیه

گیتاناس ناوسدا، رئیس‌جمهور لیتوانی، حتی پس از دهمین بسته تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه، بر اقدامات گسترده‌تر پافشاری می‌کند.

وی در این باره گفت: ما به فشار آوردن بر روسیه  ادامه خواهیم داد. بسته های یازده و دوازده تحریم  وجود خواهد داشت. وی در تفرجگاه پالانگا در دریای بالتیک لیتوانی، گفت: ما عقب نخواهیم نشست. به ویژه، او می خواهد برای اقدامات تنبیهی علیه شرکت دولتی روسی روس اتم و صنعت هسته ای روسیه مبارزه کند.

وی افزود: اکنون از بسته اخیر تحریم ها چندان خوشحال و راضی نیستم.

آمریکا چین را در صورت ارسال تسلیحات به روسیه به عواقب جدی تهدید کرد

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، چین را تهدید کرد که در صورت ارائه کمک نظامی به روسیه، تحریم خواهد شد. بلینکن روز سه‌شنبه در جریان سفر به قزاقستان و ازبکستان به خبرنگاران گفت: دولت آمریکا در صورت نقض تحریم‌های چین علیه روسیه،  در اعمال تحریم‌ها علیه شرکت‌ها و اتباع چینی تردید نخواهد کرد.  وی افزود: اگر چین در جنگ اوکراین به روسیه کمک تسلیحاتی کند، برای رهبری پکن در روابطش با کشورهای سراسر جهان مشکل جدی ایجاد خواهد کرد. ایالات متحده بارها ابراز نگرانی کرده است که چین ممکن است به روسیه تسلیحات ارسال کند. چین این موضوع را رد می کند.

سفر سه روزه رئیس جمهور بلاروس به چین

الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس از امروز سه شنبه سفری سه روزه را به چین آغاز می کند.. دولت چین  در این باره گفت: این سفر فرصتی برای توسعه بیشتر همکاری های همه جانبه بین دو کشور است. جمهوری خلق چین روابط نزدیک خود با لوکاشنکو را همچنان حفظ کرده است.

بلاروس از روسیه در جنگ علیه اوکراین حمایت می کند .تهاجم روسیه کمی بیش از یک سال پیش از خاک بلاروس گذشت.  نیروهای روسی، هواپیماها و سایر تجهیزات نظامی هنوز در این کشور مستقر هستند.

جنگ اوکراین محور اصلی نشست آتی صدر اعظم آلمان با رئیس جمهور آمریکا

به گفته کاخ سفید، جنگ در اوکراین موضوع اصلی نشست آتی اولاف شولتز ، صدراعظم  آلمان و "جو بایدن"، رئیس جمهور ایالات متحده در روز جمعه در واشنگتن خواهد بود.  جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات استراتژیک شورای امنیت ملی آمریکا  روز دوشنبه در واشنگتن گفت: فکر می کنم می توانم با اطمینان  به شما بگویم که جنگ در اوکراین بدون شک موضوع اصلی بحث خواهد بود. جزئیات این بازدید همچنان در حال نهایی شدن است و متعاقبا اعلام خواهد شد.

کربی گفت که این گفتگو به بایدن فرصت دیگری برای تشکر از شولتز و مردم آلمان برای حمایت از اوکراین می دهد.  همانطور که تعهد اخیر به تانک های لئوپارد نشان داد، آلمان به شدت درگیر بود و حمایت خود را به شیوه ای معنادار گسترش داد.

زلنسکی: پوتین توسط افراد معتمد خود کشته خواهد شد

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین معتقد است که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه  توسط افراد خودی کشته خواهد شد. زلنسکی در یک مستند اوکراینی درباره جنگ می گوید: آنها دلیلی برای کشتن قاتل پیدا خواهند کرد. آیا کار می کند؟ بله. کی؟ نمی دانم. چندین رسانه در مورد این گزیده گزارش دادند.

در این مستند زلنسکی به دیمیترو کوماروف، روزنامه‌نگار می‌گوید: مطمئناً لحظه‌ای فرا خواهد رسید که شکنندگی رژیم پوتین در روسیه احساس خواهد شد.

از زمان شروع جنگ روسیه، گمانه زنی هایی مبنی بر اینکه آیا نخبگان روسی می توانند تهدیدی برای رئیس جمهور روسیه باشند، وجود داشته است. واشنگتن پست در دسامبر گزارش داد که افراد مورد اعتماد نزدیک به طور فزاینده ای از پیشرفت جنگ ناامید شده بودند.

دادگاه کیفری بین‌المللی درباره حملات روسیه به زیر ساخت های انرژی اوکراین تحقیق می‌کند

کریم خان، دادستان ارشد دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) در حال تحقیق درباره حملات موشکی و پهپادی روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین است.  خان در طول اقامت خود در اوکراین به خبرنگاران گفت که باید دلایل حملات را کشف کرد و بررسی کرد که آیا الگویی وجود دارد یا خیر. تا به امروز، حدود 70000 جنایت جنگی توسط مقامات اوکراینی ثبت شده است. صدها غیرنظامی در حملات روسیه به شبکه های برق اوکراین کشته شدند. در مواقعی میلیون ها اوکراینی برق و آب نداشتند.

آمریکا: روسیه در سال جاری دیگر نمی تواند مناطق قابل توجهی از اوکراین را تحت کنترل درآورد

"کالین کال"،  معاون وزیر دفاع ایالات متحده ، گفت: در آینده قابل پیش‌بینی، دیگر انتظار نمی‌رود روسیه در اوکراین جایگاه قابل توجهی به دست آورد. بخش‌های کوچک‌تر این قلمرو ممکن است در هفته‌ها و ماه‌های آینده تغییر کند. با این حال، از دیدگاه او، هیچ چیزی وجود ندارد که نشان دهد روسیه می تواند مناطق قابل توجهی از اوکراین را در سال جاری فتح کند.

تاکید مجدد آژانس بین المللی انرژی اتمی بر لزوم ایجاد منطقه حفاظتی در اطراف نیروگاه زاپوریژیا

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بار دیگر از درگیری‌های پیرامون نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا در اوکراین ابراز نگرانی کرده است. رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت که ظاهراً روز گذشته حدود 20 انفجار در نزدیکی این تأسیسات شنیده شده است.  به گفته وی حضور امنیتی فزاینده ای در محل وجود داشت. گروسی گفت: این یک روند نگران‌کننده است که فوریت و اهمیت ایجاد یک منطقه ایمنی و حفاظت هسته‌ای در نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا را نشان می‌دهد. او تاکید کرد که  به تلاش های دیپلماتیک خود برای ایجاد چنین منطقه ای در اسرع وقت ادامه خواهد داد.

فنلاند حصار مرزی با روسیه می سازد

در جریان جنگ اوکراین، فنلاند نامزد عضویت در ناتو شروع به ایجاد حصاری به طول 200 کیلومتر و ارتفاع سه متر در مرز با روسیه کرده است. به گفته گارد مرزی فنلاند، پس از پاکسازی جنگل، ساخت جاده و نصب حصار واقعی باید در ماه مارس آغاز شود.

به گفته مقامات مرزی، بخش اول این حصار از ایماترا در جنوب شرق کشور آغاز شده و بیش از سه کیلومتر امتداد دارد.  بنابراین این حصار باید تا پایان ژوئن تکمیل شود . قرار است تا سال 2025 70  کیلومتر حصار دیگر ساخته شود . در مجموع فنلاند می خواهد حدود 200 کیلومتر از مرز 1300 کیلومتری خود با روسیه را تقویت کند و قصد دارد حدود 380 میلیون یورو برای این منظور سرمایه گذاری کند.

این حصار به ارتفاع سه متر باید با سیم خاردار و در برخی مناطق دوربین دید در شب، چراغ و بلندگو تجهیز شود. در حال حاضر مرز فنلاند با نرده های چوبی ساده ایمن شده است. با این حال، با نگرانی از اینکه روسیه ممکن است از مهاجران به عنوان ابزاری برای فشار سیاسی استفاده کند، پارلمان فنلاند در ماه جولای اصلاحاتی را در قانون حفاظت از مرزها تصویب کرد که تقویت موانع مرزی را آسان‌تر می‌کند.

دانمارک تعطیلات عمومی را برای تامین هزینه های نظامی لغو کرد

روز بزرگ دعا، که مسیحیان دانمارکی در چهارمین جمعه پس از عید پاک جشن می گیرند، به زودی دیگر در دانمارک تعطیل عمومی نخواهد بود. پارلمان دانمارک لایحه ای را تصویب کرد که به تعطیلات عمومی پایان می دهد تا هزینه های دفاعی بالاتری تامین شود.

دولت جدید دانمارک اعلام کرده بود که لغو این قانون منجر به افزایش درآمد مالیاتی خواهد شد.  این درآمد سپس باید برای افزایش بودجه نظامی در جریان جنگ اوکراین استفاده شود  چنین افزایشی در هزینه های دفاعی نیز امروز تصمیم گرفته شد. اتحادیه های کارگری، مخالفان و اقتصاددانان تأثیر لغو این قانون را زیر سوال برده بودند.

پوتین اقدامات ضد جاسوسی در برابر غرب و اوکراین را تقویت می کند

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه از FSB سرویس امنیت فدرال روسیه خواسته است تا اقدامات خود را در برابر تهدیدات اوکراین و غرب افزایش دهد.  پوتین در سخنرانی خود در جمع کارکنان FSB گفت: این سرویس مخفی باید از نفوذ گروه های خرابکار از اوکراین به روسیه جلوگیری کند.  وی تاکید کرد: حفاظت از زیرساخت های مهم نیز باید بهبود یابد و از تمامی تلاش های سرویس های امنیتی غربی برای احیای هسته های تروریستی در خاک روسیه جلوگیری شود.

پوتین گفت: برای این منظور، FSB  که مسئولیت امنیت مرزی روسیه را نیز بر عهده دارد، باید کنترل ها را در گذرگاه های اوکراین تشدید کند. بر این اساس سرویس‌های غربی در درجه اول به یافته‌های اطلاعاتی علاقه دارند و می‌خواهند از تسلیحات و فناوری جدید روسیه جاسوسی کنند.

پوتین  همچنین خواستار جستجوی تروریست ها و افراط گرایان در شبکه های اجتماعی در اینترنت شد.

راین متال آلمان سیستم های نظارت خودکار را به اوکراین عرضه می کند

گروه تسلیحاتی راین متال آلمان با همکاری شرکت استونیایی DefSecIntel  در حال ارائه سیستم های شناسایی برای نظارت بر سایت به اوکراین است. این گروه گفت که سیستم های SurveilSPIRE شامل برج های نظارت متحرک با تجهیزات دوربین دید در روز و شب، پهپادهای خودکار و یک سیستم مدیریتی است.  تحویل در حال حاضر در حال انجام است، گفته می شود هزینه ها در محدوده دو رقمی میلیونی است.

 این برج های نظارت بر روی وسایل نقلیه حمل و نقل بارگیری می شوند و به گفته سازنده، می توانند به سرعت به محل استفاده خود منتقل شوند.  بنابراین آنها را می توان تنها توسط سه نفر در آنجا نصب کرد و سپس از راه دور کار کرد. به گفته راین متال،  این پهپادها می توانند پروازهای گشتی یا ماموریتی را با خلبان خودکار از برج ها انجام دهند.

رئیس اطلاعات اوکراین انتظار دارد که چین به روسیه سلاح تحویل ندهد

"کایریلو بودانوف"، رئیس سرویس مخفی اوکراین در حال حاضر هیچ نشانه ای از ارسال احتمالی تسلیحات چینی به روسیه نمی بیند. او این را در مصاحبه ای با ایستگاه رادیویی صدای آمریکا گفت. او گفت که تقریباً تنها کشوری که در حال حاضر کم و بیش جدی تسلیحات به روسیه  می‌دهد ایران است.

وی تاکید کرد: در این برهه از زمان، فکر نمی‌کنم چین با انتقال تسلیحات به روسیه موافقت کند.

"ویلیام برنز"، رییس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در آخر هفته گفت که واشنگتن بر این عقیده است که دولت چین در حال بررسی ارائه تسلیحات به روسیه برای جنگ اوکراین است.  بر اساس گزارش "وال استریت ژورنال"، چین در حال بررسی تامین پهپاد و مهمات به این کشور است.  پکن تاکنون برنامه فروش تسلیحات به روسیه را رد کرده است.

16:00- دبیرکل ناتو: عضویت اوکراین در ائتلاف در "دورنمای بسیار دور" امکان پذیر است

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو امروز در جریان سفر به فنلاند، ابراز عقیده کرد که عضویت اوکراین در پیمان آتلانتیک شمالی، در "چشم انداز بسیار دور" ممکن است. استولتنبرگ گفت: «کشورهای عضو ناتو از قبل توافق کرده بودند که اوکراین به عضویت ائتلاف ما درآید. در عین حال، این مسئله تنها در یک چشم انداز دور امکان پذیر خواهد بود.»

وی تاکید کرد، اکنون برای ناتو مهم است که اوکراین به عنوان یک کشور مستقل حفظ شود، بنابراین این اتحاد به حمایت خویش از کی‌یف ادامه خواهد داد. استولتنبرگ اضافه کرد که پس از پایان درگیری نظامی، باید تضمین هایی را به دست آورد که دیگر چنین اتفاقی نخواهد افتاد.

هفته گذشته، دنیس اشمیگال، نخست وزیر اوکراین گفت که نیروهای مسلح اوکراین، به لطف تجهیزات و آموزشهای نظامی غربی، در واقع به ارتش ناتو تبدیل شده اند.

15:38- شرط کرملین برای پایان دادن به درگیری بر سر میز مذاکره 

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، امروز، سه‌شنبه، در واکنش به سخنان الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌ جمهوری بلاروس درباره امکان پایان دادن به درگیری‌ها در اوکراین به صورت صلح‌آمیز تاکید کرد، در حال حاضر واقعیت‌های خاصی بوجود آمده است و در صورت در نظر گرفتن آنها، می توان درگیری را بر سر میز مذاکره به پایان رساند. 

پسکوف توضیح داد: قانون اساسی فدراسیون روسیه وجود دارد که طرف روسی هرگز نمی تواند از آن تخطی کند. منظور من الحاق سرزمین‌های جدید به ترکیب روسیه است. اینها واقعیت های بسیار مهمی هستند. البته، در وضعیت مطلوب و با نگرش مناسب طرف اوکراینی، این موضوع نیز ممکن است در میز مذاکره تصمیم گیری شود.

وی یادآور شد: «روسیه اهدافی را برای خود مشخص کرده که اولویت اصلی، دستیابی به آنها در جریان عملیات نظامی ویژه است.»

سخنگوی کرملین به این نکته نیز اشاره کرد که تاکنون ارسال علامتی برای حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه از طرف اوکراینی مشاهده نشده است.

15:15- مقامات کی‌یف بسیج گسترده‌تر در کشور را بعید ندانستند

یوری ساک، مشاور وزیر دفاع اوکراین امروز سه شنبه در مصاحبه با آژانس بلومبرگ اعلام کرد که مقامات کی‌یف امکان بسیج افراد بیشتری برای اعزام به جبهه نبرد را رد نمی کنند. 

وی یادآور شد که نیروهای ذخیره ارتش اوکراین هنوز به پایان نرسیده است، بنابراین در صورت لزوم، شهروندان اوکراینی برای بسیج ممکن است به صفوف نیروهای اوکراین بپیوندند.

ساک گفت: در صورت نیاز، فراخوان دیگری اعلام شده و افراد بیشتری را بسیج خواهیم کرد.

14:37- لاوروف: مواضع کشورهای عربی در قبال درگیری در اوکراین متوازن است

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه خطاب به شرکت کنندگان در دوازدهمین کنفرانس خاورمیانه در باشگاه گفتگوی والدای در روز سه شنبه، یادآور شد که کشورهای عربی با وجود فشارهای بی سابقه از سوی غرب، مواضع متوازن و واقع بینانه‌ای در قبال اوضاع پیرامون اوکراین اتخاذ کرده‌اند.

به گفته لاوروف، توسعه روابط با کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا یکی از اولویت های سیاست خارجی روسیه است. وی افزود: تقویت گفت‌وگوهای قابل اعتماد و همکاری‌های متقابل متنوع با هر یک از کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا و همچنین اتحادهای چند جانبه فعال در این منطقه از اولویت‌های راهبردی بی‌قید و شرط سیاست خارجی روسیه است.

وزیر خارجه روسیه افزود: دیپلماسی روسیه به فعالیت خود ادامه خواهد داد تا اطمینان حاصل شود که خاورمیانه به منطقه امنیت، ثبات و رفاه تبدیل خواهد شد. لاوروف همچنین بر کمک روسیه  برای غلبه بر شرایط بحرانی و آمادگی برای مشارکت در بازسازی کشورهای آسیب دیده پس از پایان مناقشات مسلحانه در آنها تاکید کرد.

14:02- ژاپن تحریم‌ها علیه روسیه را گسترش داد

دفتر مطبوعاتی وزارت امور خارجه ژاپن گزارش داد که توکیو با اعمال تحریم‌های جدید ضدروسی، 48 شهروند این کشور و همچنین 73 سازمان روسی را به فهرست تدابیر محدودکننده قبلی خود اضافه کرده است. فهرست جدید تحریم‌ها شامل برخی مقامات دفتر ریاست جمهوری روسیه، تعدادی از کارکنان ستاد کل نیروهای مسلح و همچنین چند مقام وزیر دفاع روسیه شده است.21 سازمان تحت عنوان "سازمان های خاص مرتبط با وزارت امور خارجه" تحت تحریم قرار گرفتند.

علاوه بر این، ممنوعیت صادرات کالاهایی که به تقویت صنایع نظامی روسیه کمک می کند نیز اعمال شده است. بر اساس بیانیه وزارت خارجه ژاپن، این تحریم‌ها شامل مسدود کردن دارایی‌های این اشخاص در صورت وجود آنهاست. در عین حال، اقدامات محدود کننده علیه 9 نفر از مقامات محلی مناطق کریمه، دونتسک، لوهانسک، زاپروژیا و خرسون نیز در نظر گرفته شده است.

13:47- هشدار وزارت دفاع روسیه درباره آماده سازی تحریکاتی از سوی آمریکا با سلاح شیمیایی در اوکراین   

ایگور کیریلوف، رئیس نیروهای حفاظت تشعشع، شیمیایی و بیولوژیکی نیروهای مسلح روسیه امروز سه شنبه، در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که ایالات متحده و همدستانش قصد دارند با استفاده از مواد شیمیایی سمی، اقدامی تحریک آمیز در خاک اوکراین ترتیب داده و سپس طرف روسی را در این امر مقصر جلوه دهند. 

به گفته وی، در تاریخ 22 فوریه، یک سازمان غیردولتی بانفوذ آمریکایی کنفرانسی را درباره رویدادهای اوکراین برگزار کرد. در جریان این مراسم، جان سالیوان، سفیر سابق آمریکا در روسیه اظهاراتی داشت و مدعی شد: «نیروهای روسیه در حال برنامه ریزی برای استفاده از سلاح های شیمیایی در منطقه عملیات نظامی در اوکراین هستند».

این مقام نظامی روس ادامه داد: ما چنین اطلاع رسانی را به منزله قصد خود ایالات متحده و همدستانش برای انجام یک اقدام تحریک آمیز در اوکراین با استفاده از مواد شیمیایی سمی می دانیم. در وزارت دفاع معتقدند که ایالات متحده سعی دارد که تقصیر استفاده از چنین تسلیحاتی در اوکراین را متوجه روسیه کند.

سپهبد کیریلوف گفت: "به نظر ما، آماده سازی برای انجام چنین تحریکاتی در حال انجام است."

13:18- محدودیت‌های پروازی در فرودگاه پولکووا برداشته شد

مقامات مسئول اعلام کردند که طرح به اصلاح "فرش" در فرودگاه "پولکووا" شهر سنت پترزبورگ لغو گردیده و حریم هوایی در آسمان این شهر دیگر باز شده است. 

اوایل روز سه شنبه گزارش شده بود که حریم هوایی بر فراز فرودگاه پولکووا در شعاع 200 کیلومتری به دلیل وجود یک شی پرنده ناشناس بسته شده است.

مقامات سن پترزبورگ تعطیلی موقت را تایید کرده بودند. در حال حاضر وضعیت در فرودگاه آرام گزارش شده و مسافران در انتظار پروازهای به تاخیر افتاده خود هستند.

12:55- سفیر روسیه: برای احیای پیمان استارت، واشنگتن باید در سیاست ضدروسی خود تجدیدنظر کند  

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن امروز، سه شنبه، تاکید کرد که مسکو تنها در صورتی به پایبندی کامل به مفاد پیمان کاهش تسلیحات راهبردی تهاجمی بین روسیه و آمریکا (پیمان استارت) بازخواهد گشت که ایالات متحده در سیاست خود علیه روسیه تجدیدنظر کند. 

این دیپلمات گفت: برای ایجاد شرایط لازم برای بازگشت به عملکرد کامل این توافقنامه، مقامات واشنگتن باید در سیاست تهاجمی ضدروسی خود تجدید نظر کنند.

در عین حال، به عقیده سفیر روسیه، ایالات متحده در حال حاضر حتی برای هرگونه حرکت نمادین با هدف تقویت و حفظ پیمان استارت جدید هم آمادگی نداشته و اقدامی نمی کند. آنتونوف یادآور شد: ایالات متحده قوانین و مفاد پیمان استارت را در طول سال‌ها نقض کرده است. از جمله، مقامات آمریکایی موشک های بالستیک مستقر در زیردریایی ​​و بمب افکن‌های سنگین را ناتوان از انجام ماموریت‌های هسته‌ای اعلام کرده بودند، در حالی که چنین نیست.

12:22- توقف فعالیت فرودگاه شهر سن‌پترزبورگ

کانال تلگرامی فرمانداری شهر سن‌پترزبورگ امروز گزارش داد که فرودگاه "پولکووا" در این شهر در صبح روز سه شنبه به طور موقت هیچ هواپیمایی را نمی پذیرد یا نخواهد فرستاد.
در این گزارش دلایل این وضعیت بیان نشده است.

بر اساس این گزارش، تاخیر پروازی تا 12 ساعت در فرودگاه پولکووا اعلام شده، البته "فرودگاه و خدمات آن به طور عادی در حال انجام است." دلایل تاخیر پروازها گزارش نشده است.

انتقاد وزارت خارجه آمریکا از عدم سفر مقامات چینی به کی‌یف 

ند پرایس، سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه آمریکا  شب گذشته اعلام کرد که ایالات متحده دلیل شک و تردیدها در خصوص ابتکارعمل مسالمت آمیز جمهوری خلق چین  را به دلیل این واقعیت می بیند که تماس های مقامات چینی با روسیه از سفرهای آنها به کی‌یف متعادل نیست.

وی گفت: «دلیلی که برای نگرانی ما وجود دارد، این است که چین با روسیه در تعامل است ، از جمله در سفرهای سطح بالا ... در صورتی که تعامل متقارنی با اوکراین وجود ندارد. این برخورد به ما می گوید که این به اصطلاح طرح صلح ممکن است یک پیشنهاد جدی نباشد.»

وی از چین خواست تا از تأثیر خود بر مقامات روسی به منظور تشویق آنها برای تحقق اولین اصل یک طرح صلح مسالمت آمیز استفاده کند و احترام به حاکمیت و یکپارچگی سرزمینی همه کشورها را به رسمیت بشناسند.

سخنگوی پوتین در باره طرح صلح چین برای اوکراین: وضعیت فعلی اجازه این کار را نمی دهد

دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس جمهوری روسیه در مصاحبه با روزنامه ایزوستیا که بامداد امروز، سه شنبه منتشر شد، واکنش کرملین به طرح پیشنهادی چین برای حل و فصل درگیری در اوکراین را توضیح داد.

وی گفت: «مسلماً چین یک کشور عظیم و این کشور قدرتمند است که مواضع آن را بعنوان یک نقش آفرین مهم  در عرصه بین المللی را نمی توان نادیده گرفت. چین مواضع خود را ابراز کرده و قطعاً هر نوع تلاش برای تدوین طرحی برای سوق دادن روند اوضاع به مسیر مسالمت آمیز حل و فصل این مشکل قابل استقبال است <...> ، ولی مسلماً ظرافت ها مهم هستند و وضعیت فعلی امیدی برای بحث در مورد این ظرافت ها باقی نگذاشته است، بنابراین عملیات نظامی ادامه خواهد یافت.»

پسکوف در عین حال روابط مسکو و پکن را ویژه و چندجانبه نامیده و یادآور شد که مناسبات تجاری و همکاری اقتصادی دو کشور از توان بالقوه غیرقابل توصیف برخوردار است. به گفته وی، علاوه بر این ، مواضع روسیه و جمهوری خلق چین در مسائل بین المللی تا حد زیادی نزدیک یا کاملاً بر یکدیگر منطبق است. 

کرملین: در اوکراین نیروهایی ناراضی از کی‌یف و مایل به مذاکره با روسیه هستند

 دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در بخش دیگری از مصاحبه با ایزوستیا یادآور شد که نیروهایی در اوکراین وجود دارند که از حکومت فعلی در کی‌یف ناراضی بوده و به مذاکره با روسیه تمایل دارند. وی در پاسخ به سئوالی در این باره گفت: "بدیهی است که در اوکراین نیروهایی وجود دارند که مقامات فعلی کی‌یف را دوست ندارند. بدیهی است که بخشی از این نیروها، هرچند کوچک، برخی از این نیروها هنوز در کی‌یف بوده و بخشی از آنها در مناطق دیگر هستند که مذاکره با آنها ممکن است.»

پسکوف یادآور شد: مسکو پس از دستیابی به اهداف خود در عملیات ویژه نظامی، قادر به مذاکره با چنین نیروهایی خواهد بود.

پوتین در جریان دقیق آنچه در طول جنگ اتفاق می افتد قرار دارد

دیمیتری پسکوف در این مصاحبه همچنین اطمینان داد که ولادیمیر پوتین ، رئیس جمهور روسیه ، "بطور دقیق و دائمی" - هم از طریق وزارت دفاع و هم از طریق منابع بسیار دیگری - در جریان هر آنچه در طول درگیریهای نظامی در اوکراین اتفاق می افتد، هست و از تمامی روند اوضاع آگاهی دارد.

سخنگوی کرملین گفت: «پوتین همیشه از طریق منابع مختلف در مورد وضعیت درگیری نظامی در اوکراین اطلاعات دریافت می کند. هم از طریق وزارت دفاع و امور خارجه ، هم از سوی  سرویس امنیت فدرال، هماز طریق رسانه ها و سازمان های اجتماعی و بسیاری خطوط دیگر که حتی نمی توانید در مورد آنها تصور کنید. در واقع ، بدین ترتیب وی دیدگاه کامل و دقیقی از اوضاع دارد که این امر در طول عملیات بسیار ضروری و مهم است.»

روسیه هیچ برنامه ای برای خروج از سازمان تجارت جهانی ندارد

الکساندر پانکین، معاون وزیر امور خارجه روسیه، امروز سه شنبه، در گفتگو با خبرگزاری تاس TASS اعلام کرد که این کشور  در حال حاضر برنامه ای برای پایان دادن به عضویت خود در سازمان تجارت جهانی (WTO) ندارد.  

پانکین گفت: «تا به امروز، موضع گیری بخش‌های مربوطه، از جمله وزارت خارجه روسیه، در این باره تغییر نکرده است - ما هنوز سازمان تجارت جهانی را یک عرصه مهم و بدون مناقشه برای دفاع از منافع تجاری و اقتصادی روسیه می‌دانیم».

به گفته این دیپلمات، خروج مسکو از سازمان تجارت جهانی منجر به کاهش مشارکت این کشور در زنجیره های تولید و بازاریابی جهانی و همچنین در فرآیندهای تقسیم کار بین المللی خواهد شد. او توضیح داد: «با توجه به سطح بالای ادغام روسیه در اقتصاد جهانی، چنین اقدام رادیکالی می‌تواند به انزوای مصنوعی اقتصاد ملی ما منجر شود».

روسیه ادامه مشارکت در کار صندوق بین المللی پول را مصلحت می‌داند

الکساندر پانکین همچنین تاکید کرد که روسیه، با وجود اعمال فشار کشورهای غربی، ادامه مشارکت خود در فعالیت صندوق بین المللی پول (IMF) را به مصلحت می داند. به گفته وی، و دلایل این امر هم صرفاً ماهیت اقتصادی دارد. 

معاون وزیر امور خارجه روسیه در این باره گفت: «از دیدگاه سیاست خارجی، ما از مصلحت ادامه مشارکت تمام عیار در فعالیت‌های یک سازمان مالی بین‌المللی بزرگ و تأثیرگذاری مانند صندوق بین‌المللی پول که عنصر مهمی از نظم جهانی اقتصادی پس از جنگ جهانی دوم و همچنین یک آژانس تخصصی سازمان ملل متحد است،، حمایت می‌کنیم. » 

به عقیده این دیپلمات، مشارکت در کار صندوق بین المللی پول نه تنها از نظر اعتبار، بلکه به دلایل اقتصادی نیز قابل توجه است. پانکین یادآور شد که دسترسی به تخصص های بین المللی پیشرفته در زمینه مالی و مشارکت در هماهنگی ابتکارات و ایده های مختلف در زمینه اقتصاد برای روسیه اهمیت بسیار زیادی دارد.

نولاند از تردید برخی جمهوری خواهان و دموکرات‌ها در خصوص کمک به کی‌یف خبر داد

ویکتوریا نولند، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور سیاسی شب گذشته، دوشنبه، اعتراف کرد که برخی از نمایندگان دو حزب دموکرات و جمهوری خواه لزوم ادامه کمک مقامات ایالات متحده به کی‌یف را زیر سوال برده اند.

وی گفت: واشنگتن بیش از 30 میلیارد دلار برای اهداف مربوط به تقویت امنیت، توسعه اقتصادی و رفع مشکلات انسانی در اوکراین اختصاص داده است. این کار بدون حمایت قاطع هر دو حزب کنگره آمریکا امکان پذیر نیست. و البته در هر دو حزب، کسانی هستند که شروع به ابراز شک و تردید در این رابطه می کنند.

نولاند در عین حال مدعی شد که بیشتر آمریکایی ها در عین حال از روند اقدامات واشنگتن در خصوص کمک به اوکراین حمایت می کنند.

این در حالی است که به گفته برخی کارشناسان آمریکایی، در حزب جمهوری خواه ایالات متحده در رابطه با میزان کمک های ارائه شده به اوکراین شکاف عمیقی به وجود آمده است. آنها یادآور شدند که در چارچوب انتخابات مقدماتی، اوکراین اکنون یک جنبه سیاسی پیدا کرده، زیرا بسیاری از آمریکایی ها از تخصیص میلیاردها دلار به این کشور حمایت نمی کنند.

لوکاشنکو: کی‌یف در حال حاضر راهی جز انعقاد پیمان صلح با مسکو ندارد

الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس شب گذشته، دوشنبه، ابراز عقیده کرد که مقامات کی‌یف چاره ای جز انعقاد پیمان صلح با روسیه ندارد.  وی در مصاحبه با رسانه های چینی در آستانه سفر خود به پکن گفت: «اکنون و با توجه به طرح صلح چین برای حل و فصل اوضاع در اوکراین، یک موقعیت منحصر به فرد به وجود آمده است (من آن را می بینم و به طور دقیق آن را احساس می کنم) که می توان به این درگیری پایان داد. شاید دیگر چنین موقعیتی وجود نداشته باشد.»

رئیس جمهوری بلاروس تأکید کرد که باید بدون تأخیر اقدام کرد، در حالی که شرایط چنین اقداماتی را می طلبد. با این حال، به گفته وی، حل و فصل مسالمت آمیز اجتناب ناپذیر است، وتنها سوال این است که چه زمانی این اتفاق خواهد افتاد.

علاوه بر این، لوکاشنکو گفت که در صورت وقوع یک درگیری گسترده دیگر، اوکراین بخش قابل توجهی از حمایت کنونی خود را نیز را از دست خواهد داد و در نتیجه، هرگونه مزیتی را از دست خواهد داد. وی به ویژه به تنش میان آمریکا و چین اشاره و تاکید کرد که این عامل را نباید نادیده گرفت. وی افزود: «اوکراین نیز باید این مسئله را درک کند. بنابراین، اکنون راهی جز انعقاد معاهده صلح وجود ندارد. مسلماً بدون پیش شرط. برای اینکه ما باید منافع مردم کشور خود را در نظر بگیریم و نه منافع سیاسی خاص را.»

زلنسکی وضعیت جبهه آرتیموفسک را بسیار دشوار خواند

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین شب گذشته، دوشنبه، اعتراف کرد که نیروهای مسلح اوکراین که ​​در منطقه آرتیموفسک (نام اوکراینی - باخموت) باقی مانده اند، در وضعیت بسیار دشواری قرار دارند.  زلنسکی در پیامی ویدئویی گفت: «البته من دائماً با فرماندهان واحدها در جهبه باخموت در تماس هستم، وضعیت دائماً در حال دشوارتر شدن است.»

در همین رابطه روز گذشته، آنا مالیار، معاون وزیر دفاع اوکراین نیز اعتراف کرد که وضعیت در کل جبهه خط مقدم همچنان دشوار است، به ویژه در جهت گیری آرتیموفسک، جایی که ارتش روسیه "از تاکتیک جنگ فرسایشی و تخریب کامل استفاده می کند."

یکی از فرماندهان نیروهای اوکراینی نیز وضعیت دشواری نظامیانش در نزدیکی آرتیموفسک را به کی‌یف گزارش داده است. به گفته وی، نیروهای باقی مانده در منطقه، سلاح کافی برای حمله در اختیار ندارند و بسیار خسته و ناامید هستند.

روز گذشته دنیس پوشیلین، سرپرست ریاست جمهوری نطقه دونتسک گفت که نیروهای روسی تقریباً تمام جاده های منتهی به شهر آرتیموفسک را در کنترل خود قرار داده است. به گفته وی، نیروهای روسی تمامی تحرکات را زیر نظر داشته  و تحویل مهمات به پادگان نیروهای مسلح اوکراین در منطقه و چرخش و تکمیل نیروی انسانی دشمن را متوقف کردند.

لاوروف: طرح‌های بزرگی برای توسعه روابط روسیه و آذربایجان در جریان است

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه شب گذشته دوشنبه، در آغاز مذاکرات خود با الهام علی‌اف، رئیس جمهور آذربایجان در باکو اعلام کرد که دو کشور روسیه و آذربایجان در حال حاضر در حال توسعه چندین پروژه مشترک دوجانبه و بین المللی هستند. 

لاوروف گفت: چندین پروژه بزرگ در حال توسعه هستند که نه تنها دوجانبه، بلکه منطقه ای و حتی در برخی موارد جهانی نیز خواهند داشت و  بسیاری از شرکای خارجی ما و شما به این پروژه ها علاقه نشان داده و خواهان مشارکت هستند.

به گفته وی، چنین پروژه هایی نشان دهنده چشم انداز همکاری بین روسیه و آذربایجان در منطقه است. لاوروف همچنین رشد سفر شهروندان دو کشور را مورد توجه قرار داده و یادآور شد که این روند تنها باعث تقویت روابط انسانی و آموزشی بین مسکو و باکو خواهد شد.

لاوروف علاوه بر این از تلاش صادقانه علی اف برای ایجاد ثبات در اوضاع منطقه قفقاز تشکر و ابراز امیدواری کرد که همه کشورهای قفقاز جنوبی در راستای منافع خود فرصتی برای همکاری امن داشته باشند.

پیش از این، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در اواسط ماه فوریه با الهام علی‌اف دیدار کرده و رهبران دو کشور در خصوص وضعیت کنونی منطقه قفقاز جنوبی گفتگو کرده بودند.

بورل: تابوی اتحادیه اروپا در مورد عرضه تسلیحات به اوکراین شکسته شده است

روزنامه فایننشال تایمز روز دوشنبه گزارش داد که، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا اعتراف کرده که کشورهای اوپایی تابوی خود در مورد ارسال تسلیحات به اوکراین را نقض کرده اند. به عقیده وی، این لحظه یک پیشرفت و شکسته شدن تابو است.

بورل در مصاحبه با فایننشال تایمز با یادآوری روند اوضاع در سال 2022، توضیح داد که اکنون دیگر مشکل تابوی ارسال تسلیحات کشنده به اوکراین از بین رفته است، چرا که کی‌یف برای ادامه حیات خود به آن نیاز دارد. بورل همچنین بر افزایش میزان بودجه صندوق صلح اروپا در این خصوص اصرار کرد.

نگرانی مجارستان از احتمال اعزام نیروهای اتحادیه اروپا به اوکراین 

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان، روز دوشنبه در افتتاحیه اجلاس بهاری پارلمان ملی اعلام کرد که مقامات بوداپست ارسال مداوم تسلیحات نظامی به اوکراین را اقدامی مخرب دانسته و نگران آن هستند که برخی از کشورهای اروپایی حتی نیروهای خود را به آنجا بفرستند.

 اوربان گفت: بدین ترتیب"کل اروپا گام به گام به سمت جنگ می لغزد". اتحادیه اروپا به انتقال تسلیحات به کی‌یف ادامه می دهد - تانک ها از هم اکنون به اوکراین ارسال شده و بحث در مورد تامین جنگنده هم در حال انجام است.همه اینها نگرانی های جدی را درباره گسترش جنگ به اروپا ایجاد کرده است.

اوربان رد نکرد: «اگر این روند ادامه پیدا کند، حتی کسانی خواهند بود که مایلند به اوکراین نیروی نظامی بفرستندو خود را درگیر جنگ با روسیه کنند.»

وی همچنین به مواضع دولت مجارستان که همچنان طرفدار حل و فصل مسالمت آمیز اوضاع اوکراین است، توجه کرده و از نمایندگان پارلمان خواست که تسلیم تحریکات نشوند و هر کاری انجام دهند تا این کشور به جنگ کشیده نشود.

ورشو بعید ندانست که مرز با بلاروس به طور کامل بسته شود

معاون وزیر کشور  لهستان روز دوشنبه اعلام کرد که مقامات ورشو بسته شدن کامل مرزهای کشور با بلاروس را رد نمی کنند.  وی گفت: لهستان برای شرایط مختلف آماده است و من این وضعیت را رد نمی کنم که از مرز بلاروس دیگر ترددی نداشته باشیم.

به گفته وی، ورشو آمادگی کامل داشته و بر اقدامات بعدی متمرکز است. در همین حال، تاکید کرد که لهستان قبل از برداشتن گام‌های بعدی "منتظر سیگنال‌های خاصی" از طرف بلاروس است.

پیش از این، معاون وزیر امور خارجه لهستان نیز به نوبه خود گفته بود که این کشور آماده است تا در صورت نیاز به دلایل امنیتی، تردد در سراسر مرز با بلاروس را به طور کامل ببندد.

وزارت خارجه روسیه: تحریم‌های تلافی جویانه علیه کانادا و آمریکا در حال آماده سازی است

وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور تحریم های تلافی جویانه‌ای را علیه آمریکا و کانادا آماده خواهد کرد. 

در این پیام آمده است: مقامات مسکو به نوبه خود، در حال آماده سازی اقدامات واکنشی بوده و خلاقانه تجربیات انباشته شده را برای تأثیر متمرکزتر بر واشنگتن و اتاوا به کار خواهد گرفت. در شرایطی که غرب به رهبری آمریکا به شدت تهاجمی عمل می‌کند و از استفاده از هر ابزاری خجالت نمی‌کشد، ضد تحریم‌های روسیه بر اساس اصول سخت‌گیرانه و اجتناب‌ناپذیری مقابله به مثل تنظیم خواهد شد. 

این وزارتخانه تاکید کرد که تحریم‌های اعمال شده توسط ایالات متحده برای تقویت محبوبیت در حال سقوط جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا طراحی شده است، علیرغم این واقعیت که در ایالات متحده تردیدهایی در مورد اثربخشی محدودیت‌ها ابراز شده است.

مقامات کی‌یف از زمان نصب سامانه دفاع موشکی اسرائیل ناامید شدند

یوهن کورنیچوک، سفیر اوکراین نزد رژیم صهیونیستی اسرائیل روز دوشنبه در مصاحبه با روزنامه تایمز اسرائیل اعلام کرد که مقامات کی‌یف از دوره چهار ماهه‌ای که طی آن طرف اسرائیلی وعده کمک به اوکراین برای نصب سیستم هشدار اولیه حمله موشکی را داده، راضی نیستند. وی یادآور شد که موضوع نصب سامانه ضد موشکی به مدت 6 ماه مورد بحث قرار گرفت، اما اسرائیل همچنان به وعده خود عمل نکرد.

این دیپلمات افزود: «ما به مدت شش ماه علناً در مورد آن صحبت کردیم. به ما قول داده شد که آن را دریافت کنیم، اما تاکنون هیچ کاری انجام نشده است.»

وی همچنین تاکید کرد که از همان روز اول درگیری نظامی از موضع اسرائیل شگفت زده شد، «زمانی که مشخص شد لاپید، وزیر امور خارجه وقت، مسکو را محکوم نکرده و نفتالی بنت، نخست وزیر، تماس خود با  ولادیمیر پوتین را حفظ خواهد کرد. کورنیچوک از مقامات اسرائیلی خواست تا روابط مرسوم خود با روسیه کنار بگذارد تا امکان عرضه تسلیحات دفاعی فراهم شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon