ضیافت عاشقی|قبح قرآنی در "توجیه دروغ سیاسی و گناه اجتماعی با امر الهی" + فیلم
کارشناس سبک زندگی اسلامی میگوید: انجام گناه و کار ناپسند و توجیه کردن آن با امر خدا، عمل دور از شرافتی است که در منطق قرآن از هر گناهی بالاتر است.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد شیخ الاسلامی، پژوهشگر قرآن کریم و کارشناس سبک زندگی اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: یکی از دغدغههای ما در زندگی روزمره، به عنوان انسانهای دیندار و خداپرست، این است که رضایت خدا در رفتار و اعمال ما باشد.
او ضمن ابراز تأسف از کمرنگ شدن جایگاه خدا در نسل و فضای اجتماعی امروزی، گفت: در بسیاری از تصمیمگیریهای ما خدا جایگاهی ندارد و حتی وقتی با جوانها صحبت میشود مشخص میشود که دغدغه اول آنها خدا نیست، بلکه پول، کار و اخلاق گزینه اصلی آنها است.
شیخ الاسلامی یادآوری کرد: وقتی در زندگی روزمره ما، خدا اهمیت دارد، زمانی که میخواهیم عملی را انجام دهیم که خداپسندانه باشد، تلاش میکنیم توجیهی پیدا کنیم که آن را مورد رضایت خدا تلقی کنیم و این کار بسیار خطرناک است. کسی که خدا را کنار گذاشته، تکلیف خود را روشن کرده؛ اما کسی که خدا را توجیهگر کارهای خود میکند، شرافت خود را از بین میبرد. چون خداوند با این نوع توجیهات و افراد کنار نمیآید.
این پژوهشگر قرآن کریم با اشاره به آیه 28 سوره اعراف اظهار داشت: خداوند در این آیه شریفه اشاره میفرماید «وَإِذَا فَعَلُوا فَاحِشَةً قَالُوا وَجَدْنَا عَلَيْهَا آبَاءَنَا وَاللَّهُ أَمَرَنَا بِهَا» بعضی از مردم عمل ناشایست انجام میدهند و وقتی از آنها سؤال میشود چرا این کار را کردید، میگویند گذشتگان ما هم این کار را انجام میدهند و خدا به ما اینطور دستور داده است! خداوند میفرماید: «قُلْ إِنَّ اللَّهَ لَا يَأْمُرُ بِالْفَحْشَاءِ» آیا خداوند به فحشا دستور داده است؟ آیا چنین چیزی امکان دارد؟
او ادامه داد: سپس خداوند این پرسش مهم را مطرح میفرماید: «أَتَقُولُونَ عَلَی اللَّهِ مَا لَا تَعْلَمُونَ» چرا چیزی را به خدا نسبت میدهید که نمیدانید؟ این کار از همه آنچه در آیه به آن اشاره شده بدتر است؛ اینکه انسان چیزی را به خدا نسبت بدهد که خدا آن را نگفته و یا ما در آن مورد شک و تردید داریم. این عمل از هر کار بدی بدتر است.
شیخ الاسلامی توضیح داد: انسان بعد از کار بد خود، به خدا هم دروغ بسته که آن را خدا امر فرموده است. چنانکه بعضی از افراد که در ظاهر متدین و متشرع هستند، گاهی با فرزند خود بداخلاقی کرده و این عمل را به خدا نسبت میدهند با این توجیه که این بداخلاقی برای متدین کردن فرزند لازم است!
محقق سبک زندگی قرآنی به نمونه دیگری از توجیهگریها در عرصه سیاسی اشاره کرد و گفت: گاهی شخصی برای اینکه هدف سیاسی خود را پیش ببرد، دروغی میگوید و آن را به خدا نسبت میدهد. میخواهند فلان جناح سیاسی را کنار بگذارند به او دروغ نسبت میدهند و آن را منتسب به خدا مینامند.
شیخ الاسلامی تصریح کرد: افرادی که برای پیشبرد اهداف خود به خدا نسبت دروغ میدهند، از منطق خدا و قرآن بسیار دور هستند که کار بد خود را به خدا نسبت میدهند. بنابراین در وهله اول سعی کنیم گناه نکنیم ولی اگر مرتکب گناه شدیم، آن را توجیه نکنیم که از گناه ما بدتر است.
انتهای پیام/