واکنش اسکودا به اظهارنظر مجلس؛ "آزمون وکالت" را سازمان سنجش برگزار می‌کند نه اسکودا!

واکنش اسکودا به اظهارنظر مجلس؛ "آزمون وکالت" را سازمان سنجش برگزار می‌کند نه اسکودا!

اسکودا اعلام کرد: مسئول برگزاری آزمون وکالت سازمان سنجش است و اسکودا به نمایندگی از کانون‌های وکلا قرارداد برگزاری آزمون را با سازمان سنجش امضا می‌کند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، جعفر کوشا؛ رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) در نشست خبری امروز شنبه 9 اردیبهشت درباره تعامل اسکودا و رسانه اظهار کرد: اصحاب رسانه، اصحاب آگاهی و شفافیت هستند و از اهمیت خاصی برای اسکودا برخوردار هستند. رسانه بنا دارد که حقایق را برای مردم بازگو کند که کار دشواری است و به این دلیل از اینجا از همه خبرنگاران در سطح کشور تشکر می‌کنیم.

وی افزود: خبرنگاران مهم‌ترین مجرای نظارتی حکمرانان هستند و از طریق مردم بر حکمرانان نظارت دارند. مردم حق دارند نظارت کنند و حق نظارت بر حکمرانان از طریق رسانه‌ها صورت می‌گیرد و رسانه‌ها حلقه اتصال بین حاکمیت و مردم هستند. نهاد دیرپا و قدیمی وکالت هم بنا دارد از حقوق مردم دفاع کند و تعامل ما با رسانه‌ها یک تعامل جدی و عالمانه و آگاهانه است و بنا داریم با اهالی رسانه تعامل خوبی داشته باشیم.

رئیس اسکودا ادامه داد: در سال گذشته، نهاد وکالت در عرصه اجتماعی خوب درخشید؛ هرچند سختی‌های زیادی داشتیم به‌خصوص در شش ماه دوم‌ سال که مردم با مشکلاتی مواجه شدند و به نهاد وکالت روی آوردند و در این قسمت هم درخشیدیم.

در زمان حاضر وکیل زندانی نداریم

وی درباره بازداشت وکلا در اغتشاشات اخیر با بیان اینکه "در زمان حاضر وکیل زندانی نداریم"، گفت: آمار وکلایی را که در سطح کشور به‌دلیل انتشار پست و استوری یا حضور در اعتراضات در معرض خطر هستند به رئیس قوه قضائیه تقدیم کرده‌ایم تا دچار مشکلات نشوند؛ ما از عده‌ای از وکلای تبصره ماده 48 که عضو هیئت‌مدیره‌های کانون‌ها هستند، خواسته‌ایم استعفا دهند زیرا وکیل باید مورد اعتماد مو‌کل باشد.

تشریح خدمات معاضدتی کانون‌های وکلا

کوشا درباره خدمات معاضدتی و مسئولیت‌های اجتماعی کانون‌های وکلا گفت: کانون‌های وکلا وظیفه قانونی دارند تا دو اداره کارآموزی و معاضدت قضائی را راه‌اندازی کنند؛ بنابراین در تمام کانون‌ها اداره معاضدت قضائی داریم تا نیاز هر کسی را که نیازمند مشاوره حقوقی دارد، حل کند‌ همچنین اداره معاضدت کانون وکلای مرکز در خیابان سعدی است که مردم به آنجا مراجعه می‌کنند تا از وکلای معاضدتی بهره‌مند شوند؛ معاضدت قضائی کانون‌ها در مجتمع‌های قضائی صورت می‌گیرد که مردم می‌توانند مشاوره‌های مورد نیاز خود را در آن محیط بگیرند. از سویی دیگر، با هماهنگی وزارت امور خارجه این فرصت را ایجاد کردیم تا ایرانیان در خارج به کنسولگری‌های کشورمان مراجعه کنند و در روزهایی که تعیین می‌شود، با وکلای مشاور مستقر در کانون‌ها تماس بگیرند و مشاوره حقوقی خود را دریافت کنند.

برای حل مشکل آب شرب همدان نامه‌نگاری شد و پاسخ خوبی دادند

وی ادامه داد: در عرصه اجتماعی هم سعی می‌کنیم در حوادث غیرمترقبه و ارائه کمک‌های نقدی و غیرنقدی مسئولیت خود را انجام دهیم؛ برای نمونه در زلزله خوی، کانون‌های وکلا خوب عمل کردند و بسته‌های امدادی را به زلزله‌زدگان رساندند. کانون وکلای همدان در بحث آب شرب همدان نامه‌نگاری‌ داشت که پاسخ خوبی به آن داده شد حتی در بحث متروپل، کانون خوزستان خوب عمل کرد و به‌صورت رایگان از قربانیان این حادثه دفاع کرد.

ادغام با مرکز وکلا به‌شرطی است که مرکز مشاوران زیرمجموعه نهاد وکالت شود!

جعفر کوشا در ادامه درباره ادغام کانون‌های وکلای دادگستری با مرکز وکلای قوه قضائیه گفت:‌ اگر هدف الحاق این دو باشد، مرکز مشاوران باید زیرمجموعه نهاد وکالت شود! بنابراین با ادغام به این معنا که استقلال ما زیر سؤال برود مخالفیم و اصرار داریم که استقلال نهاد وکالت حفظ شود.

اسکودا تنها نمایندگی امضای قرارداد کانون‌های وکلا برای برگزاری آزمون را دارد

رئیس اسکودا در ادامه در پاسخ به سؤال تسنیم مبنی بر اعلام واکنش اسکودا به اظهارنظر معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی در پاسخ به یک نماینده که برگزاری آزمون وکالت توسط اسکودا را غیرقانونی اعلام کرده است، گفت: سؤال من از شخصی که این سؤال و استفسار و استخبار را انجام داده این است؛ اشکال این کار کجاست؟ قانون می‌گوید نهاد وکالت حق برگزاری آزمون را دارد و هر کانون می‌تواند برای خودش آزمون بگیرد؛ حالا همه کانون‌ها جمع شده‌اند و اتحادیه را نماینده خود کردند تا آزمون را برگزار کند، اشکال این کجاست؟ اگر اعتراضی است شخصی که نمایندگی داده است باید اعتراض کند، اگر آزمون اشکال دارد باید سازمان سنجش پاسخگو باشد. آیا سؤال‌کننده ذی‌نفع است یا پاسخ‌‌دهنده ذی‌مدخل؟

وی اضافه کرد: به‌نظرم اینها قصد شلوغ‌کاری را دارد تا مشکلات اقتصادی کشور دیده نشود؛ اما تعجب می‌کنم که چرا در زمانی که آقای رئیسی، رئیس‌جمهور است و آقای قالیباف، رئیس مجلس این مسائل مطرح می‌شود؛ چرا زمان ریاست آیت‌الله آملی‌لاریجانی بر قوه قضائیه، زمان ریاست آقای ناطق‌نوری بر مجلس یا ریاست‌جمهوری آقای هاشمی، این سؤالات مطرح نمی‌شد؟ به‌نظرم طرح این مسائل سیاسی است، می‌بینند که اسکودا عامل اتحاد کانون‌هاست و وکلای باسواد تربیت می‌کند، وکلایی که لایحه خوب می‌نویسند و به این دلیل می‌خواهند ضربه بزنند!

کوشا خطاب به نماینده‌ای که از معاونت قوانین مجلس بابت قانونی بودن برگزاری آزمون وکالت توسط اسکودا سؤال پرسیده بود، گفت: آقایی که سؤال می‌کنی، می‌‌دانی بازتاب اینها چیست و چقدر هزینه دارد؟ لطفاً بگویید چرا جلوی لوایح را می‌گیرید و در مجلس فقط طرح‌ها بررسی می‌شود. دغدغه مردم آزمون اسکودا نیست بلکه مسائل اقتصادی است. مجلس به‌جای طرح این موضوع باید به‌دنبال حل مسائل اساسی مانند دارو و مافیای آن، خودرو و ارز و زمین و محیط زیست و بانک‌ها باشد، این‌که کانون‌ها آزمون را برگزار کنند یا اسکودا، مشکلی را حل نمی‌کند.

آگهی ثبت‌نام آزمون وکالت کانون‌های وکلا تا هفته آینده منتشر می‌شود

در ادامه این نشست ابراهیم کیانی، نایب‌رئیس اسکودا ضمن ارائه توضیحات تکمیلی با تأکید بر اینکه آزمون وکالت را سازمان سنجش آموزش کشور برگزار می‌کند، گفت: برای تنظیم قرارداد یا شخص حاضر می‌شود یا نماینده و وکیل او. دغدغه مجلس الآن این است که چرا رؤسای 28 کانون وکلا نمی‌آیند برای تنظیم قرارداد و چرا اسکودا به‌عنوان نماینده آنها این قرارداد را امضا می‌کند.

کیانی همچنین با اظهار اینکه تاریخ برگزاری آزمون وکالت کانون‌های وکلا 13 مرداد است، گفت: این آزمون مستقلاً از سوی اسکودا برگزار می‌شود و قرار نیست در برگزاری آن با مرکز وکلای قوه قضائیه ادغامی صورت بگیرد. هفته آینده آگهی ثبت‌نام آزمون وکالت کانون‌های وکلا منتشر می‌شود و ثبت‌نام داوطلبان بر اساس آنچه قانون تسهیل مقرر کرده است انجام خواهد شد.

وی با اظهار اینکه کانون‌های وکلا، مرکز وکلا، کانون سردفتران و کانون کارشناسان رسمی مخاطب بخش خدمات حقوقی قانون تسهیل هستند، گفت: در این بخش کانون وکلا تنها مرجعی است که قانون را به‌درستی انجام می‌دهد. سال گذشته آزمون برگزار شد و برای آزمون امسال هم به‌زودی آگهی ثبت‌نام منتشر می‌شود. ما تنها نهادی هستیم که منظم قانون را برگزار می‌کنیم! اما بعضاً برخی نمایندگان کانون‌های وکلا را به‌عنوان جایی که قانون را انجام نمی‌دهد، معرفی می‌کنند که از آنها گله داریم.

درباره نحوه اجرای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات دغدغه داریم

همچنین محمود حبیبی، نایب‌رئیس دوم اسکودا در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا کانون‌های وکلا قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات را اجرا نمی‌کنند، گفت: این نکته حائز اهمیت است که کانون‌های وکلای دادگستری هر قانونی را که از مجاری درست طی شود، اجرا می‌کنند و معتقدیم که قانون انتشار و دسترسی آزاد اطلاعات که بر اساس اصل شفافیت استوار است باید اجرا شود، اما نسبت به اجرای آن دغدغه‌هایی داریم که باید به آن توجه شود.

وی تصریح کرد: این قانون در سال 88 تصویب شد و باید آن را مورد ستایش قرار داد اما در کانون‌ها مصلحت‌هایی وجود دارد که باید آنها را لحاظ کنیم؛ این‌که کانون‌ها بودجه از دولت نمی‌گیرند و دولتی نیستند و این موضوع در لایحه قانونی استقلال به‌صراحت بیان شده است اما در قانون ارتقای سلامت اداری، کانون‌های وکلا جزو مؤسسات خصوصی ارائه‌دهنده خدمات عمومی معرفی شده‌اند و بر این اساس، قانون را می‌پذیریم و اصل قانون را قبول داریم اما داده‌های وکالت با مسایل خصوصی اشخاص پیوند خورده است که قابل انتشار نیست. ما نمی‌‌خواهیم مقابل این قانون بایستیم بلکه می‌خواهیم در چارچوب خودش اجرا شود.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon