تنش دوباره بین پکن و تایپه در تنگه تایوان
در پی عبور کشتیهای جنگی چین از خط میانی تنگه تایوان، جنگندههای تایپه به پرواز درآمدند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، وزارت دفاع تایوان در بیانیهای اعلام کرد در پی عبور 10 فروند هواپیمای جنگی چین از خط میانی حساس تنگه تایوان، جنگندههای تایپه به پرواز درآمدند.
این وزارت خانه افزود: چهار فروند کشتی جنگی نیز عملیات گشت جنگی انجام دادند.
براساس این گزارش، تایوان جنگنده ها و کشتی های خود را به منطقه اعزام و سیستم های موشکی مستقر در زمین خود را به حالت آماده باش درآورد.
این دومین عملیات طی کمتر از یک هفته است که دولت تایوان گزارش داده است. پنچ شنبه گذشته نیز 37 فروند هواپیمای نظامی چین بر فراز حریم دفاع هوایی تایوان پرواز کرده و برخی از آنها به سمت غرب اقیانوس آرام پرواز کردند.
در بیانیه وزارت دفاع آمده است صبح روز یک شنبه 24 فروند هواپیمای نیروی هوایی چین شامل جنگنده های مختلف و چند فروند بمب افکن را که از خط میانی تنگه تایوان عبور کردند، شناسایی کرده است.
در این بیانیه به مکان دقیق پرواز این هواپیما اشاره نشده اما گفته شده 10 فروند از این هواپیماها از خط میانی تنگه تایوان عبور کردند، مرزی که دو طرف را از هم جدا می کند و از قبل به عنوان یک مرز غیررسمی تلقی می شود در حالی که چین این مرز را به رسمیت نمی شناسد و از سال گذشته روزانه با انجام عملیات هایی از آن عبور می کند.
روز گذشته و در آستانه سفر «جوزف وو» وزیر امور خارجه تایوان به اروپا، چین از اروپا خواست تا هیچ گونه معامله رسمی با تایوان نداشته باشد و از نیروهای جدایی طلب این کشور حمایت نکند.
وانگ ون بین سخنگوی وزارت امور خارجه چین هشدار داد ما از طرف اروپایی می خواهیم تا اهمیت موضوع تایوان را درک کرده و به تعهدات خود در قبال چین در اصل چین واحد وفادار باشند و از نیروهای جدایی طلب تایوان حمایت نکرده و هیچ گونه تبادل رسمی برای با تایوان تحت هیچ شرایطی نداشته باشند.
دولت چین همواره ادعا میکند که تایوان باید تحت حاکمیت این کشور باشد و از سه سال گذشته تاکنون با انجام عملیاتهای نظامی در نزدیکی این جزیره تلاش کرده است تایوان را تحت سلطه خود درآورد، اما دولت تایوان همواره اعلام کرده است که خود حاکمیت مستقل دارد و مردم این کشور خود باید برای سرنوشتشان تصمیم بگیرند.
چین همچنین تعامل هر کشوری با تایوان از جمله آمریکا را بهعنوان یک چالش برای حاکمیت خود بر این جزیره میداند. به عنوان مثال پکن در اوت سال گذشته در واکنش به سفر نانسی پلوسی رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان چندین رزمایش بزرگ از جمله شلیک موشک بر فراز حریم هوایی تایوان، انجام داد.
علاوه بر این کوین مککارتی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در تاریخ 5 آوریل با استقبال از رئیس دولت تایوان در خاک ایالات متحده بر افزایش حمایت قانونگذاران آمریکایی از تایپه تأکید کرد.
دولت چین نیز در واکنش به این دیدار رزمایش نظامی سهروزهای را در نزدیکی مرز تایوان برگزار کرد و در این رزمایش حمله گسترده به خاک تایوان را شبیه سازی کرد.
پکن همواره از تمامی کشورها می خواهد تا به اصل چین واحد احترام گذاشته و از ایجاد تنش در این منطقه خودداری کنند. در حال حاضر یکی از بزرگترین چالش های چین با آمریکا در دریای چین جنوبی بر سر موضوع استقلال تایوان است.
انتهای پیام/