تحولات اوکراین| تضاد جدی بین قدرت‌های جهانی و غیرقابل پیش‌بینی شدن اوضاع


تحولات اوکراین| تضاد جدی بین قدرت‌های جهانی و غیرقابل پیش‌بینی شدن اوضاع

تاکید مسکو و پکن بر نقش روسیه در حل بحران اوکراین، ادامه تلاش اردوغان برای برقراری صلح ، تشدید اختلاف بر سر واردات غلات اوکراین در اروپا، کمک جدید نظامی آلمان به کی‌یف و عدم تماس آمریکا و روسیه در مجمع عمومی، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  "آنتونیو گوترش"، دبیرکل سازمان ملل در آستانه هفته بلندپایه در هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی این سازمان جهانی در مصاحبه با شبکه سی.ان.ان، ابراز نگرانی کرد که در پس زمینه درگیری نظامی در اوکراین، تنش بین ابرقدرت‌ها به بالاترین حد خود از زمان جنگ جهانی دوم رسیده است. وی گفت: «سطح تضاد بین ابرقدرت‌ها در حال حاضر از زمان جنگ جهانی دوم بی‌سابقه است. حتی در دوران جنگ سرد، وضعیت از امروز قابل پیش بینی تر بود.»

به عقیده وی، در گذشته روابط بین قدرت‌های برتر جهانی قابل پیش بینی بود. حتی اگر درگیری به وجود می‌آمد یا وضعیتی تشدید می‌شد، دولت ها اقدامات مشخصی را برای جلوگیری از رویارویی مستقیم انجام می‌دادند. گوترش در پایان گفت: «ولی امروز سطح غیرقابل پیش بینی بودن به مراتب بیشتر است و این وضعیت می‌تواند بسیار خطرناک باشد.»

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین شب گذشته برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل وارد آمریکا شد. وی قرار است در این سفر با رهبران آمریکا و مقامات ارشد دیگر کشورها دیدار کند.

پیش از این، مشخص شد که زلنسکی و سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، ممکن است در نشست شورای امنیت بر سر یک میز بنشینند.

در این رابطه، دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل یادآور شد که نشست شورای امنیت که قرار است در تاریخ 20 سپتامبر (29 شهریور ماه) با حضور  رئیس جمهور اوکراین برگزار شود، چندان سازنده نخواهد بود. 

این دیپلمات گفت: «از دیدگاه غرب، البته همه چیز قابل پیش بینی خواهد بود، بنابراین، واقعیت این می شود که نتایج بسیار کمی از این دیدار حاصل خواهد شد. در این نشست ما بار دیگر شاهد خواهیم بود که چگونه زلنسکی بر مواضع کی‌یف پافشاری کرده و با تمام توان تلاش می‌کند تا از خط مشی خود که پیشبرد منافع ژئوپلیتیک غربی در اوکراین است، حمایت کند.»

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به پانصد و هفتاد و سومین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

درخواست مجدد صدر اعظم آلمان از روسیه برای خروج نیروهای خود از اوکراین

"اولاف شولتز"، صدراعظم آلمان یک بار دیگر از روسیه خواست به جنگ علیه اوکراین پایان دهد.  شولتز در حاشیه مناظره عمومی سازمان ملل گفت: این امر باعث "ویرانی وحشتناک" می شود و به همین دلیل است که به ویژه در سازمان ملل مهم است که روشن شود این جنگ غیرقابل قبول است و روسیه باید نیروهای خود را خارج کند.

وزیر خارجه آلمان دیدار دو جانه با همتای روسی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل را رد کرد

"آنالنا بائربوک" ، وزیر امور خارجه فدرال آلمان دیدار دوجانبه با سرگئی لاوروف، همتای روسی خود در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل را با این توجیه که نمی خواهد نمایش اجرا کند رد کرد.

درخواست برزیل برای پایان جنگ اوکراین از طریق مذاکره

"لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا"، رئیس جمهور برزیل خواستار پایان دادن به جنگ در اوکراین از طریق مذاکره  شده است.  لولا که در جریان مناظره عمومی سازمان ملل در نیویورک صحبت می کرد، گفت که این  جنگ ناتوانی جمعی در اجرای اهداف و اصول منشور ملل متحد" را آشکار کرد. لولا گفت: «هیچ راه حلی «اگر مبتنی بر گفتگو نباشد» دائمی نخواهد بود. لولا قرار است روز چهارشنبه با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین دیدار کند.

سخنرانی جو بایدن در سازمان ملل در حمایت از اوکراین

"جو بایدن"، رئیس‌جمهور آمریکا از جامعه بین‌المللی خواسته است تا به اوکراین کمک کند تا از خود در برابر تجاوزات آینده محافظت کند. بایدن در مناظره عمومی سازمان ملل در نیویورک گفت: جهان باید امروز با تهاجم برهنه مقابله کند تا فردا  جلوی  دیگر متجاوزان بالقوه گرفته شود. وی افزود:   اگر اجازه دهیم اوکراین تجزیه شود، آیا استقلال هر کشوری امن خواهد بود؟ پاسخ منفی است. او هشدار داد: روسیه معتقد است که جهان از اینکه اجازه دهد مسکو بدون عواقب به صورت وحشیانه با اوکراین رفتار کند خسته می شود. بایدن گفت: اگر اصول اساسی بین المللی برای راضی کردن یک متجاوز کنار گذاشته شود، آنگاه هر کشور عضو می تواند احساس اطمینان کند که از آن محافظت می شود؟

بایدن بار دیگر تاکید کرد که ایالات متحده به دنبال درگیری با چین نیست.  وی افزود: ما در تلاش هستیم تا رقابت بین کشورهایمان را مسئولانه سازماندهی کنیم تا به درگیری تبدیل نشود.

درخواست وزیر دفاع آمریکا برای تحویل سیستم های دفاع هوایی بیشتر به اوکراین

"لوید آستین"، وزیر دفاع ایالات متحده، از همتایان خود خواسته است تا به "کاوش عمیق" بپردازند و سیستم های دفاع هوایی بیشتری را در اختیار اوکراین قرار دهند. آستین هنگام افتتاح نشست گروه تماس دفاعی اوکراین در پایگاه هوایی رامشتاین در آلمان گفت: دفاع هوایی جان ها را نجات می دهد .بنابراین، من از این گروه می‌خواهم که به شدت بر روی پدافند هوایی زمینی برای اوکراین تمرکز کند.  وی افزود: ما باید به کار سخت برای تجهیز اوکراین به سیستم‌های دفاع هوایی و رهگیرها ادامه دهیم.

درخواست وزرای خارجه جی 7 از چین برای درخواست از روسیه  برای خروج فوری از اوکراین

وزرای خارجه کشورهای گروه 7 از چین درخواست کردند که روسیه را برای خروج فوری، کامل و بدون قید و شرط از اوکراین تحت فشار قرار دهد. وزرای خارجه در بیانیه ای مشترک اعلام کردند که جمهوری خلق تشویق می شود تا برای صلح عادلانه و پایدار از جمله از طریق گفتگوی مستقیم با اوکراین تلاش کند. این بیانیه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک منتشر خواهد شد. چین و روسیه در نتیجه جنگ اوکراین به یکدیگر نزدیکتر شده اند و احتمالا  ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به زودی به پکن سفر می کند.

تمدید مکانیسم ویژه پناهندگی اوکراینی‌ها تا مارس 2025 در اتحادیه اروپا

دفتر مطبوعاتی اتحادیه اروپا امروز گزارش داد که کمیسیون اروپا به شورای اتحادیه اروپا پیشنهاد کرد تا مکانیسم ویژه ارائه پناهندگی به شهروندان اوکراینی که پس از آغاز حمله نظامی روسیه فعال شده بود، را برای یک سال دیگر (از 4 مارس 2024 تا 3 مارس 2025 ) تمدید کند. 

در بیانیه یادآوری شده که این امر به بیش از 4 میلیون نفری که در سراسر اتحادیه اروپا مورد حمایت قرار دارند، اطمینان و امنیت بیشتری می‌دهد. کمیسیون اروپا معتقد است که دلایل حمایت موقت همچنان باقی است، بنابراین حمایت موقت باید به عنوان یک واکنش ضروری و مناسب به وضعیت شکننده فعلی که هنوز برای بازگشت امن و پایدار کسانی که از مکانیزم بهره‌مند می‌شوند کمک نمی‌کند، گسترش یابد. 

شورای اتحادیه اروپا باید به طور رسمی تصمیم اتحادیه اروپا را تایید کند و پس از آن این طرح اجرایی خواهد شد.

روسیه اوکراین و غرب را مسئول عواقب زیست محیطی درگیری دانست

 ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در یک نشست خبری اعلام کرد که اوکراین و کشورهای غربی پس از پایان درگیری نظامی، مسئولیت عواقب زیست محیطی و تخریب گسترده اکوسیستم ناشی از استفاده بی رویه از مهمات غربی، به ویژه مهمات خوشه‌ای آمریکایی،  را بر عهده خواهند داشت. 

این دیپلمات یادآور شد: استفاده گسترده اوکراین از مین‌های دریایی منسوخ شده باعث آلودگی گسترده دریای سیاه به مواد خطرناک شده است. به گفته وی، این مین‌ها در امتداد کل خط ساحلی غرب دریای سیاه از بلغارستان تا ترکیه کشف شده است.

اردوغان: روسیه هرگز کریمه را ترک نخواهد کرد

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه امروز تاکید کرد که روسیه هرگز شبه جزیره کریمه را ترک نخواهد کرد. 

اردوغان در مصاحبه با شبکه PBS گفت: در سال 2014، من با رئیس جمهور پوتین در مورد کریمه مذاکرات زیادی داشتم. و استدلال من با موفقیت همراه نشد و من نتوانستم او را متقاعد کنم که کریمه را ترک کنند. و من فکر می کنم که در حال حاضر این مسئله غیرممکن است. و زمان این را مشخص خواهد کرد.

در عین حال، رهبر ترکیه یادآور شد که نمی تواند بگوید این درگیری تا چه زمانی ادامه خواهد داشت. به گفته اردوغان، تنها رهبران روسیه و اوکراین می‌توانند بگویند که چه زمانی درگیری پایان خواهد یافت.

پیشنهاد میانجیگری ایران در مناقشه اوکراین

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران امروز اعلام کرد که تهران با درگیری نظامی در اوکراین مخالف است و پیشنهاد می‌کند که از طریق میانجیگری به حل این وضعیت کمک کند. 

رئیسی در نشستی برای خبرنگاران در هتل UN Plaza در منهتن در چارچوب آغاز هفته بلندپایه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، گفت: «ما بارها اعلام کرده‌ایم که آماده‌ایم به‌عنوان میانجی برای دستیابی به توقف درگیری‌ها بین فدراسیون روسیه و اوکراین عمل کنیم.» 

در عین حال، به گفته وی، ایالات متحده با ارسال حجم زیادی سلاح به کی‌یف، نقش بی ثبات کننده‌ای در این مناقشه دارد. رئیسی در این خصوص خطاب به مقامات واشنگتن این سئوال را مطرح کرد که به چه دلیل در تامین تجهیزات نظامی طرف اوکراینی تا این اندازه غیرت نشان می‌دهند، ولی برای کمک به پایان درگیری و برقراری صلح بین دو طرف هیچ آمادگی از خود نشان نمی‌دهند؟

بورل از سر گیری توافق غلات را ممکن نمی‌داند

جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اروپا، امروز سه شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در نیویورک، ابراز عقیده کرد که امکان دستیابی به توافق با فدراسیون روسیه در مورد احیای توافق غلات را نمی‌بیند.

وی مدعی شد: روسیه شرایطی را تعیین کرده است. صادقانه بگویم، من فکر نمی‌کنم که موضوع بر سر شرط یا رفع محدودیت یا تحریم باشد. زیرا تحریم‌های ما بر صادرات مواد غذایی و کود از روسیه تاثیری نمی گذارد.

به عقیده بورل، هیچ امکانی برای دستیابی به توافق با روسیه وجود ندارد، زیرا روسیه تمایلی به ادامه این طرح ندارد و در این مورد نباید به دنبال بهانه و «دلیل دروغین» باشیم.

رئیس پنتاگون: تانک‌های آبرامز به زودی در اوکراین خواهند بود

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا تایید کرد که تانک‌های آبرامز که واشنگتن از قبل وعده آنها را به کی‌یف داده شده بود، به زودی به مقصد تحویل داده خواهند شد.

وی در نشست گروه تماس در مورد اوکراین در آلمان گفت: «خوشحالم که اعلام کنم تانک‌های M1 Abrams که قبلاً ایالات متحده به اوکراین وعده داده شده بود، به زودی به مقصد خواهند رسید.»

پیش از این روزنامه پولیتیکو به نقل از منابع خود در پنتاگون گزارش داد که ارتش اوکراین می تواند 10 دستگاه نخست از مجموع 31 تانک آبرامز آمریکایی را در ماه سپتامبر دریافت کند.

زاخارووا: زلنسکی برای گدایی پول و سلاح به آمریکا رفته است

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه امروز یادآور شد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهور اوکراین برای درخواست پول و تسلیحات بیشتر از غرب به ایالات متحده رفته است.

این دیپلمات گفت: «تور بعدی زلنسکی این بار به ایالات متحده است. رسانه‌ها گزارش می‌دهند که او قرار است با جو بایدن، رئیس‌جمهور [ایالات متحده] دیدار کند و انتظار می‌رود در کنگره نیز دیدارهایی داشته باشد. بدیهی است که زلنسکی، دوباره از اربابان آمریکایی خود پول گدایی کرده و تسلیحات نظامی بیشتری درخواست خواهد کرد.»

هشدار روسیه درباره تلاش غرب برای اعمال فشار بر دیوان بین‌المللی دادگستری

سازمان ملل  وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه‌ای تاکید کرد که تلاش‌های غرب برای اعمال فشار بر دیوان بین‌المللی دادگستری در چارچوب رسیدگی‌ به شکایات مربوط به درگیری روسیه و اوکراین با استقلال عمل این نهاد قضایی ناسازگار است.

در این بیانیه یادآوری شده است: 32 کشور غربی به بهانه تمایل به "بیان نظرات خود در مورد تفسیر کنوانسیون نسل کشی"، اما در واقع، برای جمع آوری جمعی حقایق غیرقابل انکار در خصوص جنایات طرف اوکراینی، وارد روند رسیدگی شده‌اند. چنین فشار آشکاری با استقلال عالی ترین نهاد قضایی سازمان ملل همخوانی ندارد.

دیپلمات روس: بسیاری از کشورها می‌دانند که ارسال تسلیحات به کی‌یف باعث صلح در اوکراین نمی‌شود

دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل، در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری تاس در آستانه هفته بلندپایه مجمع عمومی سازمان ملل یادآور شد که اکنون دیگر بسیاری از کشورها از این واقعیت آگاه هستند که انتقال تسلیحات توسط کشورهای غربی به مقامات کی‌یف مانع جدی در دستیابی به یک راه حل مسالمت آمیز برای بحران اوکراین است.

پولیانسکی افزود: «بدیهی است که تامین تسلیحات و ارسال آنها به منطقه درگیری در شرایطی که مشخص است طرف اوکراینی، منابع نظامی خود را به پایان رسانده و تنها به لطف کمک‌های غربی، به جنگ ادامه میدهد. البته همه می‌دانند که این اقدام به رویکرد صلح در این شرایط کمک نمی‌کند و در صلح است که اکثریت قاطع اعضای سازمان ملل به آن علاقه‌مند هستند.»

به عقیده این دیپلمات روس،کشورهای غربی «واقعاً دوست ندارند داستان‌های جدیدی در مورد تدارکات تسلیحاتی مطرح شود» و «ترجیح می‌دهند خود را به تبلیغ تنها مسائلی که برای روسیه ناخوشایند می‌دانند و «عمدتاً جعلی هستند» محدود کنند. 

اردوغان: برقراری صلح در اوکراین برای ترکیه اولویت دارد

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه شب گذشته در نیویورک در میزگردی با نمایندگان اندیشکده های آمریکایی تاکید کرد که آنکارا  راه حل دیپلماتیک برای برقراری صلح پایدار در اوکراین را در اولویت کار خود قرار خواهد داد.

وی تاکید کرد: ترکیه برای پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین [با برقراری] صلح عادلانه تلاش می‌کند و دیپلماسی را با هدف برقراری صلح پایدار در همه مناطق درگیری و افزایش تعداد دوستان ترکیه در اولویت قرار می‌دهد.

اردوغان همچنین به "پنجره فرصتی که برای بهبود روابط ترکیه با اتحادیه اروپا باز شده" اشاره کرد و گفت که  موضع اتحادیه اروپا در این زمینه "تعیین کننده" خواهد بود. وی همچنین از روند توسعه روابط ترکیه و آمریکا ابراز خرسندی کرد. 

اردوغان پیش بینی کرد: درگیری در اوکراین طولانی خواهد بود

رئیس جمهوری ترکیه معتقد است که بحران اوکراین طولانی خواهد شد. رجب طیب اردوغان همچنین تاکید کرد که با روسیه همکاری می‌کند و به اندازه غرب به مسکو اعتماد دارد.

وی گفت: «من دلیلی ندارم که به آنها (روسیه) اعتماد نکنم. همانطور که غرب قابل اعتماد است، روسیه نیز قابل اعتماد است. طی 50 سال گذشته ما همچنان در پشت در اتحادیه اروپا ایستاده‌ایم و در حال حاضر من به روسیه کمتر از غرب اعتماد ندارم. نیمی از گاز طبیعی ما از روسیه تامین می‌شود که نشانه همبستگی دو کشور است. ما همچنین در صنعت دفاعی همکاری داریم. در خصوص همه این کارهای مهم می توانیم با اطمینان با روسیه همکاری داشته باشیم. روسیه یکی از نزدیک ترین همسایگان من است و ما تاریخ مشترکی داریم.»

اردوغان: آنکارا و مسکو قصد دارند یک میلیون تن غله روسیه را به آفریقا بفرستند

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در این نشست همچنین از آمادگی کشورش برای همکاری با روسیه در تامین یک میلیون تن غلات روسیه به کشورهای آفریقایی خبر داد.  وی گفت: «غلات بسیار بیشتری باید به کشورهای آفریقایی، به کشورهای نیازمند فرستاده شود. من با ولادیمیر پوتین [رئیس جمهور روسیه] مذاکراتی داشتم، هدف ما این بود که یک میلیون تن غله به کشورهای فقیر آفریقا تحویل دهیم.»

رهبر ترکیه همچنین گفت که آنکارا به طرف روسی پیشنهاد داده تا حجم محصولات عرضه شده را افزایش دهد، زیرا کشورهای زیادی در آفریقا به مواد غذایی نیاز دارند.

اردوغان چندی پیش از کشورهای غربی خواست تا به تعهدات خود در قبال روسیه در مورد توافق غلات عمل کند و از آنها خواست که این مشکل را ساده نگیرند.

زلنسکی برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل وارد آمریکا شد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین  شب گذشته برای شرکت در هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل وارد ایالات متحده شد.

وی در پیامی در کانال تلگرامی خود نوشت: «روزهای آینده مهم و پرمشغله است: مجمع عمومی سازمان ملل، اجلاس اهداف توسعه پایدار، شورای امنیت.»

زلنسکی قرار است در این سفر با رهبران آمریکا و مقامات ارشد دیگر کشورها دیدار کند. وی قرار است در واشنگتن با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و همچنین با رهبران کنگره و مجلس نمایندگان و احزاب کنگره، مقامات نظامی و تجاری آمریکایی مذاکره کند.

علاوه بر این، زلنسکی با لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهور برزیل و همچنین بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل دیدار خواهد کرد.

تاکید وزرای خارجه روسیه و چین بر لزوم مشارکت در حل و فصل بحران اوکراین 

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه و وانگ ایی، وزیر امور خارجه چین در جریان مذاکرات روز دوشنبه خود  در مسکو به این نتیجه رسیدند که تلاش برای حل مناقشه اوکراین بدون مشارکت روسیه کاملا بیهوده خواهد بود.

در پیامی که در وب سایت وزارت خارجه روسیه منتشر شده، آمده است: «طرفین به تفصیل وضعیت کنونی اوکراین را مورد بحث قرار دادند و به بیهودگی تلاش برای حل بحران بدون در نظر گرفتن منافع و به ویژه بدون مشارکت روسیه اشاره کردند».

وزیران خارجه دو کشور درباره اقدامات ایالات متحده در عرصه بین المللی، از جمله اقدامات مخرب واشنگتن علیه روسیه و چین به توافق رسیدند. علاوه بر این، پیشنهادهایی در مورد تعامل هر چه بیشتر در سازمان ملل از جمله در مورد اصلاحات شورای امنیت ارائه شد.

امیدواری لاوروف به کار هماهنگ روسیه و چین در مجمع عمومی سازمان ملل 

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه در دیدار با وانگ ایی، همتای چینی خود، ابراز امیدواری کرد که کار هماهنگ مسکو و پکن در مجمع عمومی سازمان ملل  و اجلاس همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (APEC) ادامه یابد. به عقیده وی، نتایج این همکاری آرزوهای همه اعضای جامعه جهانی را برآورده خواهد کرد.

هفته سطح عالی مجمع عمومی سازمان ملل متحد از تاریخ 19 تا 25 سپتامبر (28 شهریور الی سوم مهر ماه) در نیویورک برگزار می شود. برای لاوروف حدود 20 نشست دوجانبه  در حاشیه این رویداد جهانی در نظر گرفته شده است.

مذاکرات امروز روسیه و چین درباره امنیت استراتژیک 

نیکولای پاتروشیف، دبیر شورای امنیت روسیه و وانگ ایی، وزیر امور خارجه چین، با حضور نمایندگان ادارات مربوطه، امروز، سه شنبه در مسکو درباره امنیت استراتژیک بین دو کشور  رایزنی خواهند کرد. 

سفر وانگ ایی روز دوشنبه برای یک سفر دو روزه وارد مسکو شد.

رضایت آژانس انرژی اتمی از بهبود وضعیت ایمنی نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اعلام کرد که وضعیت امنیتی نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا اخیراً تا حدودی بهبود یافته است، اما هنوز به راحتی ممکن است به ناگهان از کنترل خارج شد. 

گروسی در مصاحبه با خبرگزاری نووستی گفت: «تاکنون شاهد بهبود خاصی بوده‌ایم، اما وضعیت همچنان نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا بسیار شکننده است. هر روز در نیروگاه زاپروژیا چالش جدیدی برای کارشناسان ایجاد می‌شود؛ با این حال، در حال حاضر هیچ گلوله‌ بارانی در منطقه اطراف این نیروگاه صورت نمی‌گیرد.»

وعده اتحادیه اروپا برای رسیدگی به شکایت اوکراین درباره ممنوعیت واردات غلات به کشورهای اروپایی

یانوش وویتسخوفسکی، کمیسر اتحادیه اروپا در امور کشاورزی، شب گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که از شکایت اوکراین به سازمان تجارت جهانی (WTO) در خصوص ممنوعیت واردات غلات اوکراینی از طرف مجارستان، لهستان و اسلواکی تعجب کرده است. 

وی گفت: من بسیار متعجبم که اوکراین این راه را انتخاب کرده است. من همچنان امیدوارم که بتوانیم این مسائل را از طریق گفتگوی دوستانه حل کنیم. هرگونه نقض وحدت در اتحادیه اروپا برای اوکراین خوب نیست.

وی افزود که کشورهایی که کی‌یف علیه آنها شکایت کرده، تلاش زیادی برای تضمین صادرات محصولات کشاورزی اوکراین انجام داده‌اند. به گفته کمیسر اتحادیه اروپا، حل مشکلات از طریق گفتگو بهتر از طرح دعوی در دادگاه است.

اوایل همان روز، گزارش شد که لهستان، اسلواکی و مجارستان تصمیم گرفتند همکاری با پلت فرم هماهنگی کمیسیون اروپا برای حل و فصل مسائل مشکل‌ساز مربوط به واردات غلات اوکراین را به دلیل تهدیدهای کی‌یف برای درخواست تجدیدنظر در سازمان تجارت جهانی، تحریم کنند.

شکایت کی‌یف علیه لهستان، اسلواکی و مجارستان به دلیل تحریم غلات به سازمان تجارت جهانی  

یولیا سویریدنکو، وزیر اقتصاد اوکراین شب گذشته روز دوشنبه اعلام کرد که کی‌یف به سازمان تجارت جهانی (WTO) علیه لهستان، اسلواکی و مجارستان که واردات محصولات کشاورزی اوکراین را ممنوع کرده اند، شکایت کرده است.

به گفته وی، برای اوکراین اساساً مهم است که ثابت کند که کشورهای دیگر حق ندارند واردات کالاهای اوکراینی را ممنوع کنند و به همین دلیل کی‌یف به سازمان تجارت جهانی مراجعه کرد.

به عقیده این مقام، ممنوعیت یک جانبه واردات محصولات کشاورزی توسط لهستان، اسلواکی و مجارستان منجر به این واقعیت شده که صادرکنندگان اوکراینی متحمل ضرر بسیار زیادی شوند.

احترام آمریکا به تصمیم کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات غلات از اوکراین 

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید، شب گذشته دوشنبه، در یک نشست خبری برای خبرنگاران خارجی اعلام کرد که دولت ایالات متحده از هر گونه تأثیرگذاری بر تصمیم کشورهای اروپای شرقی در رابطه با ممنوعیت واردات محصولات کشاورزی از اوکراین خودداری می‌کند. 

کربی تصمیم مربوط به ممنوعیت واردات غلات اوکراینی از مجارستان، لهستان و اسلواکی را تصمیمی مستقل از سوی آنها دانست و گفت: «اولاً، ما از نگرانی برخی از شرکای اروپایی خود در مورد واردات غلات اوکراینی آگاه هستیم. ثانیاً، صحب بر سر تصمیم گیری در سطح حاکمیتی است. <...> آیا برای ایالات متحده ریاکارانه نیست که کشورهای دیگر را در مورد تصمیمات حاکمیتی که اتخاذ کرده و معتقدند به نفع مردم کشورشان است، قلدری کند؟»

وی افزود که واشنگتن با کشورهای اروپای شرقی در مورد تصمیماتی که گرفته‌اند، رایزنی نخواهد کرد.

کاخ سفید: تماسی بین آمریکا و روسیه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل برنامه ریزی نشده

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید، در نشست خبری شب گذشته خود اعلام کرد که هیچ نوع تماس‌های دوجانبه ای بین ایالات متحده و روسیه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برنامه ریزی نشده است. 

روز گذشته واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل گفت که روسیه آماده است در صورت دریافت پیشنهاد طرف آمریکایی برای نشستی در حاشیه مجمع عمومی، آن را بررسی کند. وی افزود: البته تاکنون هیچ پیشنهادی دریافت نشده است.

علاوه بر این، کربی در جریان این نشست یادآور شد که "چیزی برای گفتن در مورد پاسخ احتمالی" ایالات متحده به اخراج دو دیپلمات آمریکایی از مسکو ندارد. وی توصیه کرد که این موضوع با وزارت امور خارجه در میان گذاشته شود.

وزیر دفاع آلمان از بسته کمکی 400 میلیون یورویی به کی‌یف خبر داد

بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان شب گذشته، دوشنبه در مصاحبه با روزنامه بیلد اعلام کرد که برلین بسته کمکی جدیدی به ارزش 400 میلیون یورو به اوکراین ارائه خواهد کرد. به گفته وی، بسته کمکی شامل مواد منفجره قوی، خمپاره و سایر مهمات خواهد بود، زیرا اوکراین بیشتر از هر چیز به این نوع مهمات نیاز دارد.

وی افزود: «علاوه بر این، ما به آنها خودروهای زرهی و سیستم های پاکسازی مین هم خواهیم داد. تامین لوازمی مانند پوشاک و مولدهای حرارتی نیز  مورد توجه است.»

پیستوریوس در عین حال تاکید کرد که تا زمانی که برخی مسائل مربوطه حل و فصل نشده باشد، آلمان موشک‌های دوربرد آلمانی تائوروس را که کی‌یف خواستار آن است، به اوکراین منتقل نخواهد کرد.وی توضیح داد: این مسئولیت دولت فدرال است که هر انتقال تسلیحاتی را با دقت ارزیابی کند. تعدادی از جنبه‌های سیاسی، حقوقی، نظامی و فنی هستند که باید روشن شود و این کار آسانی نیست.

آلمان هیچ برنامه‌ای برای آموزش خلبانان اوکراینی برای پرواز F-16 ندارد

وزیر دفاع آلمان در مصاحبه با این روزنامه همچنین اعلام کرد که این کشور در حال حاضر قصد آموزش خلبانان اوکراینی برای پرواز با جنگنده های F-16 را ندارد. بوریس پیستوریوس گفت: «ما کمک های خود را روی تامین توپخانه، پدافند هوایی، خودروهای زرهی و قابلیت های مهندسی متمرکز کرده‌ایم.»

وی همچنین توضیح داد که در حال حاضر آلمان برنامه‌ای برای ارائه پشتیبانی در آموزش خلبانان اوکراینی ندارد. ما از کارهایی که به خوبی انجام داده و اوکراین بیشتر به آن نیاز دارد، حمایت می‌کنیم. و در زمینه جنگنده، سایر شرکای ما در حال نشان دادن نقاط قوت خود هستند. و این تقسیم مسئولیتها بهتر است.»

قصد وزیر خارجه مجارستان برای دیدار با لاوروف در نیویورک 

پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان شب گذشته دوشنبه تایید کرد که قصد دارد این هفته با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک دیدار کند.

وی گفت: «اگر اتحادیه اروپا عاقل بود، سعی می‌کرد از هفته بلندپایه مجمع عمومی استفاده کند و گفت‌وگوهایی را که ارتباط بین کشورهای مخالف را ممکن می‌سازد، ادامه دهد. البته من با همتای روس خود دیدار خواهم کرد.»

وزیر خارجه مجارستان به همتایان اروپای غربی خود توصیه کرد که همین کار را انجام دهند.

بلومبرگ: اتحادیه اروپا در حال آماده سازی دوازدهمین بسته تحریم‌های ضد روسیه است

آژانس خبری بلومبرگ روز دوشنبه گزارش داد که اتحادیه اروپا در حال کار بر روی دوازدهمین بسته تحریمی علیه روسیه است. به گفته منابع خبری این آژانس، بسته جدید تحریم ها ممکن است شامل ممنوعیت فروش الماس باشد و اجازه می دهد سود حاصل از دارایی های مسدود شده بانک روسیه به عنوان کمک به اوکراین منتقل شود.

لهستان و کشورهای بالتیک نیز پیشنهاد کردند که محدودیت‌هایی برای گاز طبیعی مایع (LNG) و خدمات فناوری اطلاعات اعمال کنند. گروه دیگری از کشورها خواستار تحریم صنعت هسته‌ای روسیه شده‌اند، اما این پیشنهاد تاکنون با مقاومت سایر اعضای اتحادیه اروپا روبرو شده است.

ممکن است اعلام بسته جدید تحریم‌ها برای اوایل ماه اکتبر و همزمان با نشست اتحادیه اروپا و آمریکا برنامه‌ریزی شود، اما تاریخ دقیق آن هنوز مشخص نیست.

پوتین تحریم محصولات غذایی را تا پایان سال 2024 تمدید کرد

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، تحریم های محصولات غذایی خارجی را برای یک سال دیگر تمدید کرد. این سند روز دوشنبه در پرتال رسمی اطلاعات حقوقی روسیه منتشر شد.

در این فرمان آمده است، تدابیر ویژه اقتصادی مربوط به اقدامات ویژه اقتصادی برای تضمین امنیت فدراسیون روسیه، تا 31 دسامبر 2024 تمدید شده است.  بر اساس این سند، دولت روسیه در سال 2014 واردات تعدادی از محصولات گوشتی و لبنی، ماهی، سبزیجات و میوه جات از آمریکا، اتحادیه اروپا، نروژ، استرالیا و کانادا را ممنوع کرد. بعداً، در سال 2015، فهرست  این کشورها گسترش یافت.

پوتین: مرحله احیای اقتصاد روسیه پایان یافته است

رئیس جمهوری روسیه روز دوشنبه در نشستی در مورد پیش نویس بودجه فدرال برای سال 2024-2026 اعلام کرد که مرحله احیای اقتصاد کشور دیگر تکمیل شده است.

ولادیمیر پوتین با اشاره به اینکه روسیه در برابر فشارهای خارجی بی سابقه مقاومت کرده است، افزود: این در حالی است که هجوم تحریم‌ها از سوی برخی نخبگان حاکم در بلوک غربی و در برخی کشورها که ما آنها را غیردوست می‌خوانیم، ادامه دارد.

به گفته وی، در حال حاضر تولید ناخالص داخلی به سطح سال 2021 رسیده و اکنون هدف ایجاد شرایط برای توسعه پایدار و بلندمدت بیشتر آن است.

پوتین تاکید کرد که وضعیت اقتصادی کنونی روسیه به طور کلی پایدار و متعادل است و یادآور شد، در تعدادی از شاخص های کلیدی وضعیت به طور قابل توجهی بهتر از برآوردها و پیش بینی های قبلی است.

وی افزود: در آوریل پیش‌بینی می‌شد رشد تولید ناخالص داخلی برای سال جاری 1.2 درصد باشد، اما روسیه از این ارقام فراتر رفته است.

لهستان حل مشکل غلات را شرط ورود اوکراین به اتحادیه اروپا خواند

رابرت تلوس، وزیر کشاورزی و توسعه روستایی لهستان روز دوشنبه اعلام کرد که اوکراین در اتحادیه اروپا پذیرفته نخواهد شد مگر اینکه موضوع صادرات غلات اوکراین حل و فصل شود. وی بدین ترتیب به سوال روزنامه نگاران پاسخ داد که آیا عضویت احتمالی اوکراین در اتحادیه اروپا تهدیدی برای کشاورزان لهستانی است که محصولات آنها نمی توانند با غلات ارزان قیمت اوکراینی رقابت کنند.

به گفته وی، لهستان قبل از پذیرش در اتحادیه اروپا، تعداد زیادی از شرایط سختگیرانه را رعایت کرده است. بنابراین، در حال حاضر هم لهستان حق دارد از اوکراین بخواهد که شرایط مشابهی را برآورده کند. در غیر این صورت، لهستان مطمئناً با پیوستن اوکراین موافقت نخواهد کرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon