چین: هدف از انجام رزمایش در نزدیکی تایوان مبارزه با جداییطلبان است
دولت چین اعلام کرد هدف از رزمایشهای اخیر این کشور در نزدیکی تایوان، مبارزه با گستاخی نیروهای جداییطلب این جزیره بوده است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، زو فنگلیان، سخنگوی دفتر امور تایوان چین اعلام کرد هدف از رزمایشهای اخیر این کشور در نزدیکی تایوان، مبارزه با گستاخی نیروهای جداییطلب این جزیره بوده است.
وی در جمع خبرنگاران افزود: هدف از این رزمایشها نبرد با گستاخی و غرور بیش از حد نیروهای جداییطلب تایوان و اقدامات آنها برای کسب استقلال بوده است.
این دیپلمات چینی تصریح کرد اقدامات تحریکآمیز نیروهای جداییطلب تایوان همواره ادامه دارد و اقدام متقابل ارتش آزادیبخش چین برای دفاع از حاکمیت ملی و وحدت منطقهای همیشه انجام خواهد شد.
وی از مردم تایوان خواست بین درست و نادرست تمایز قایل شوند و قاطعانه با جداییطلبان جزیره مخالفت و با دولت چین برای حفظ صلح و ثبات در تنگه تایوان همکاری کنند،
این در حالی است که مقامات تایوان که دولت چین همواره آن را بخشی جداییناپذیر از خاک خود قلمداد میکند، در ماه جاری اظهار کردند که دهها فروند جنگنده، پهپاد، بمبافکن و دیگر انواع هواپیماهای جنگی و نیز کشتیها و ناوهای هواپیمابر چینی، در نزدیکی این جزیره فعالیت میکنند.
وزارت دفاع تایوان در بیانیهای اظهار کرد افزایش فزاینده فعالیتهای نظامی چین در نزدیکی تنگه تایوان، خطر وقوع یک رویداد خارج از کنترل و برخوردهای تصادفی را افزایش خواهد داد.
در همین حال ویلیام لای معاون فعلی رئیس تایوان و نامزد پیشتاز برای انتخابات ریاستجمهوری این کشور در ژانویه سال آینده، که یکی از موافقان استقلال تایوان است، دراینباره گفت: چین در تلاش برای الحاق این جزیره به خاک خود است.
وی تأکید کرد که قصد بر هم زدن شرایط فعلی منطقه را ندارد و پیشنهاد گفتگو با چین را ارائه کرده است و با وجود گذر زمان، شرایط در نزدیکی این تنگه بهبود نیافته است.
تایوان از سال 1949 توسط دولت محلی اداره میشود، از آن زمان تایوان پرچم و برخی دیگر نشانههای جمهوری خلق چین را که در سرزمین اصلی چین وجود داشت، تا پیش از به قدرت رسیدن حزب کمونیست در چین حفظ کرده بود. پکن همواره این جزیره را بهعنوان بخشی جداییناپذیر از سرزمین مادری چین میداند و این موضع مورد حمایت بسیاری از کشورها از جمله روسیه است.
چین همواره ادعا میکند که تایوان باید تحت حاکمیت این کشور باشد و از سه سال گذشته تاکنون با انجام عملیاتهای نظامی در نزدیکی این جزیره تلاش کرده است تایوان را تحت سلطه خود درآورد، اما دولت تایوان همواره اعلام کرده است که خود حاکمیت مستقل دارد و مردم این کشور خود باید برای سرنوشتشان تصمیم بگیرند.
پکن همواره از تمامی کشورها میخواهد به اصل چین واحد احترام گزارند و از ایجاد تنش در این منطقه خودداری کنند. در زمان حاضر یکی از بزرگترین چالشهای چین با آمریکا در دریای چین جنوبی بر سر موضوع استقلال تایوان است.
آمریکا در سال 1979 درحالی که رسماً روابط دیپلماتیک با دولت چین برقرار کرد، روابط با تایوان را کنار گذاشت. درحالی که آمریکا بر سیاست "چین واحد" تأکید دارد، ادعای حاکمیت چین بر تایوان را تأیید نمیکند و حامی نظامی کلیدی تایپه باقی مانده است.
در همین حال پس از عبور متعدد جتهای جنگی چین از خط میانی تنگه تایوان، وزارت دفاع تایوان در بیانیهای نسبت به افزایش چشمگیر احتمالی تنشهای نظامی بین دو کشور هشدار داد.
خط میانی سالهاست که بهعنوان مرز غیررسمی بین چین و تایوان درنظر گرفته شده بود تا زمانی که نیروی هوایی چین سال گذشته بهطور منظم اقدام به نقض آن نمود.
در این بیانیه آمده است: ادامه اقدامات تهاجمی نظامی توسط ارتش چین در منطقه ممکن است منجر به افزایش چشمگیر تنشها و وخیمترشدن اوضاع امنیتی منطقه شود. این وزارتخانه از پکن خواست بهسرعت دست از این قبیل اقدامات یکجانبه بردارد.
در تازهترین رویداد، دولت چین در پاسخ به سفر ویلیام لای معاون رئیس تایوان به آمریکا، رزمایشی را در نزدیکی تایوان برگزار کرد، و به همین دلیل واشنگتن از پکن خواست فشار بر تایپه را متوقف کند.
لای بهعنوان معاون فعلی سای اینگ ون رئیس تایوان و نامزد پیشتاز در انتخابات ریاستجمهوری بعدی تایوان که ژانویه سال آینده برگزار میشود، در میانه مسیر سفر به پاراگوئه برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید این کشور، توقف کوتاهی در نیویورک داشت و پس از آن در بازگشت از این سفر در سانفرانسیسکو توقف کرد، سفری که خشم مقامات پکن را برانگیخت اما مقامات آمریکا این سفر را سفری عادی خواندند.
انتهای پیام/+