آیا ترکیه به کمک فلسطین خواهد رفت؟

آیا ترکیه به کمک فلسطین خواهد رفت؟

شریک اصلی اردوغان در ائتلاف جمهور، خواهان اقدام جدی ترکیه برای دفاع از فلسطینیان شد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، همزمان با تداوم جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه، اتخاذ مواضع سیاسی از سوی رهبران احزاب سیاسی ترکیه ادامه دارد. به تازگی، شریک اصلی اردوغان در ائتلاف جمهور، خواهان اقدام جدی ترکیه برای دفاع از فلسطینیان شد.

دولت باغچلی رهبر حزب راست افراطی حرکت ملی که در 10 سال گذشته، مهمترین شریک و حامی اردوغان در ائتلاف جمهور بوده، دیروز به تندی درباره جنایات صهیونیست ها اظهار نظر کرد.

دفاع از غزه با نگاه عثمانی

باغچلی در سخنرانی خود در جمع اعضای شورای سیاسی حزب خود گفت: «اگر نتوان ظرف 24 ساعت به آتش‌بس دست یافت، اگر حملات متوقف نشود، اگرهمچنان بمب بر سر مظلومان ریخته شود، این سخن خود را آشکارا با ملت خود در میان می‌گذارم که ترکیه باید سریعاً وارد عمل شود و هر کاری لازم است انجام دهد».

کشور ترکیه , جنبش مقاومت اسلامی |حماس ,

باغچلی در ادامه افزود: «دو هفته است که زنجیره ای از بلایای انسانی در غزه رخ داده است. حملات وحشیانه که به سطح نسل کشی رسیده است، از مرز صبر و تحمل فراتر رفته است. متاسفانه 4385 برادر و خواهر فلسطینی از 7 اکتبر تاکنون به طرز وحشیانه ای به قتل رسیده اند. اما حتی یک آتش بس موقت اعلام نشد و جامعه جهانی قتل های زنجیره ای و مستمر در غزه را به گونه ای تماشا کردند که گویی در حال تماشای یک فیلم ترسناک هستند. نه صدایی می آید و نه عکس العملی مشاهده می کنیم. نهادهای تصمیم گیری و تحریم سازمان ملل متحد قفل شده اند. به دلیل وتوی آمریکا حتی آتش بس موقتی نیز اعلام نشد. از نشست سازمان همکاری اسلامی چیزی بیرون نیامد. نشست قاهره هم تاکنون هیچ نتیجه ای نداشته است. به عنوان حزب حرکت ملی، فراخوان ما این است: اگر ظرف 24 ساعت آتش‌بس اعلام نشود، ترکیه باید به سرعت با توجه به مسئولیت های تاریخی، بشردوستانه و دینی خود وارد عمل شود و هر کاری که لازم است انجام دهد. این میراث اجداد ماست که ماموریت حفاظت و دفاع از غزه را بر عهده بگیریم».

باغچلی در ادامه مدعی شد که پیشنهاد هاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه برای ایفای نقش ترکیه به عنوان ضامن و محافظ صلح، یک طرح بی نظیر و استراتژیک است.

 

حمایت مخالفین اردوغان از سخنان باغچلی

احمد داود اوغلو رهبر حزب آینده و تمل کارا ملا اوغلو رهبر حزب سعادت که هر دو از مخالفین اردوغان هستند، از مواضع دولت باغچلی، استقبال و حمایت کردند. این دو سیاستمدار ترکیه خواهان آن شدند که ترکیه به طور عملی وارد میدان شود و از غزه دفاع کند.

رهبران دو حزب آینده و سعادت، خواستار بررسی پیشنهاد باغچلی در پارلمان شدند. داود اوغلو قبلاً هم خواهان اخراج سفیر رژیم صهیونیستی از آنکارا شده بود.

گفت‌وگوی اردوغان با اسماعیل هنیه

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در تماس تلفنی با اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس گفت که  حل دائمی مسئله اسرائیل و فلسطین بدون ایجاد کشور مستقل فلسطین در مرزهای 1967 به پایتختی بیت المقدس امکان پذیر نیست و ترکیه به مبارزه بین المللی برای صلح دائمی ادامه خواهد داد.

در این گفتگو، آخرین وضعیت غزه و روند جاری مورد بحث و بررسی قرار گرفت.  

اردوغان همچنین اعلام کرد که ترکیه تلاش می کند تا کمک های بشردوستانه به غزه برسد و در صورت لزوم، مجروحان را در ترکیه مداوا کنند و رایزنی می کند هر چه سریعتر آتش بس در منطقه برقرار شود.

پزشکان ترکیه به غزه می روند؟

فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه اعلام کرد که برای کمک به غزه، دارو و تجهیزات پزشکی ارائه خواهد شد.

کوجا همچنین اعلام کرد که یک گروه پزشک متشکل از 20 متخصص به غزه اعزام خواهد شد.

وی گفت: «یک هواپیمای متعلق به نهاد ریاست جمهوری فردا صبح با دارو و تجهیزات پزشکی عازم مصر می شود. همچنین یک گروه پزشک متشکل از 20 متخصص در هواپیما حضور خواهند داشت. دیدارهای لازم با خالد عبدالغفار وزیر بهداشت مصر انجام شده و امکان سنجی احداث بیمارستان های صحرایی در دروازه مرزی انجام می شود. قرار است داروها، مواد مصرفی پزشکی و تجهیزات پزشکی موجود در فهرست نیازهای ارائه شده توسط وزارت بهداشت مصر را با 3 فروند هواپیمای باری خود به فرودگاه العریش ارسال کنیم. علاوه بر این، پس از انجام هماهنگی های لازم، بیمارستان‌های صحرایی و آمبولانس‌ها با کشتی به منطقه می‌روند».

کشور ترکیه , جنبش مقاومت اسلامی |حماس ,

در سخنان وزیر بهداشت ترکیه به اعزام پزشکان ترکیه به غزه اشاره شده، اما بعداً مشخص شد که منظور، ورود به داخل منطقه نیست و آنان در رفح مستقر خواهند شد.

آیا ترکیه اقدام نظامی انجام می دهد؟

تنها چند ساعت پس از اعلام هشدار و تهدیدات شریک باغچلی، بیش از 225 فلسطینی دیگر بر اثر حملات ددمنشانه رژیم صهیونیستی جان خود را از دست دادند. اما خبری از اتخاذ مواضع تند دولت ترکیه نیست و آشکارا می توان دید که سخنان سفت و سخت باغچلی نیز، فراتر از تبلیغ سیاسی و تهییج به منظور مقاصد و مصارف داخلی نیست. چرا که دولت باغچلی به عنوان برجسته ترین چهره ملی گرایان ترک، به دنبال آن است که نشان دهد ائتلاف پدیدآمده از اسلامگرایان و ملی گرایان در دولت اردوغان، به صورت یکدست و یکصدا در برابر اسراییل موضع سیاسی دارند.

این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که قاطبه ملت مسلمان ترکیه ضد اسراییل هستند و در انتخابات 5 ماه آتی و در رقابت احزاب سیاسی ترکیه بر سر تصاحب بیشترین تعداد شهرداری ها، این مسائل تبلیغاتی، از اهمیت اجتماعی بالایی برخوردار است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران