موشک مافوق صوت کره شمالی در هوا منفجر شد
کره جنوبی از پرتاب ناموفق یک فروند موشک مافوق صوت توسط کره شمالی از ساحل شرقی این کشور خبر داد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، ارتش کره جنوبی اعلام کرد کره شمالی امروز یک فروند موشک را که به نظر می رسد، موشک مافوق صوت بوده، از ساحل شرقی خود پرتاب کرده اما در هوا منفجر شده است.
ستاد مشترک ارتش کره جنوبی اعلام کرد این موشک از پایگاهی در نزدیکی شهر پیونگ یانگ پایتخت کره شمالی پرتاب شده است.
وزارت دفاع ژاپن نیز افزود: این موشک تا ارتفاع حدود 100 کیلومتری و با دامنه بیش از 200 کیلومتر پرواز کرده است.
پس از این پرتاب، مقامات ارشد کره جنوبی، آمریکا و ژاپن در تماسی تلفنی، این پرتاب را محکوم و آن را نقض آشکار و متعدد قطع نامه های شورای امنیت سازمان ملل و تهدیدی جدی برای صلح و ثبات در منطقه و فراتر از آن دانستند.
فرماندهی اقیانوس هند-آرام ارتش آمریکا نیز در بیانیهای این پرتاب موشکی پیونگ یانگ را محکوم و از این کشور خواست تا از اقدامات غیرقانونی و بی ثبات کننده بیشتر خودداری کند.
در این بیانیه آمده است: در حالی که براساس ارزیابی های ما این رویداد تهدیدی جدی و فوری علیه هیچ یک از کارکنان ارتش آمریکا، منطقه و دیگر متحدان ما نبوده است، اما ما همچنان شرایط را از نزدیک ارزیابی می کنیم.
این موشک، یک روز پس از 74 امین، سالگرد آغاز جنگ بین دو کره پرتاب شد.
کره شمالی در تاریخ 30 مه سال جاری، آخرین پرتاب موشکی خود را انجام داده و اعلام کرد تلاش این کشور برای پرتاب یک فروند ماهواره جاسوسی نظامی با سوخت جدید با شکست مواجه و این ماهواره دقایقی پس از پرتاب در هوا منفجر شد و در دریای زرد سقوط کرد.
بر اساس این گزارش، با وجود آنکه رسانه دولتی کره شمالی نام این ماهواره و یا تصویری از آن را منتشر نکرده است، اما تحلیلگران اظهار کردند این ماهواره کاملا متفاوت از ماهوارهای بوده که پیونگ یانگ آن را در نوامبر سال گذشته با موفقیت در مدار زمین قرار داد.
پیونگ یانگ در تاریخ 21 نوامبر سال گذشته نیز نخستین ماهواره جاسوسی و شناسایی خود را با موفقیت به مدار زمین پرتاب کرد و این ماهواره پس از 12 دقیقه با موفقیت در مدار زمین قرار گرفت.کره شمالی این ماهواره جاسوسی را نشاندهنده «عصر جدیدی از قدرت فضایی» این کشور توصیف کرده بود.
کره شمالی پیشتر دو تلاش ناموفق برای پرتاب ماهواره شناسایی خود در ماه های مه و اوت سال گذشته داشته است. عملیات پرتاب قبلی ماهواره شناسایی به مدار زمین در 31 ماه مه سال جاری به علت بروز اختلال در شروع کار موتور سکوی دوم با شکست مواجه شد و بقایای آن به دریا ریخت.
اظهارات مقامات آمریکایی و کره جنوبی در حالی است که کره شمالی در هفته اخیر، ورود ناو هواپیمابر آمریکا به بندر بوسان کره جنوبی برای برگزاری رزمایش مشترک با سئول و توکیو را به شدت مورد انتقاد قرار و درباره بازدارندگی فراگیر و همه جانبه هشدار داد.
براساس این گزارش، ناو تئودور روزولت آمریکا برای شرکت در رزمایشی مشترک با نظامیان سئول و توکیو در ماه جاری، وارد بندر بوسان شد.
این در حالی است که هفت ماه پیش، ناو هواپیمابر کارل وینسون آمریکا برای نشان دادن قدرت بازدارندگی هستهای خود در برابر برنامههای موشکی و هستهای کره شمالی، به کره جنوبی رفته بود.
سئول و واشنگتن معمولاً رزمایش های ترکیبی اصلی خود را دوبار در سال - در ماه های مارس و آگوست - انجام می دهند. اگرچه دو کشور می گویند که این برنامه ماهیتی منظم و دفاعی دارد، اما کره شمالی این رزمایش ها را تمرین حمله به پیونگ یانگ معرفی کرده است.
همچنین این موشک، یک روز پس از 74 امین، سالگرد آغاز جنگ بین دو کره پرتاب شد.
خبرگزاری رسمی کره شمالی اعلام کرد راه پیمایی بزرگی در پیونگ یانگ برای گرامیداشت سالگر آغاز جنگ و مبارزه با امپریالیسم آمریکا برگزار شد.
پرتاب این موشک در حالی است که چند روز پیش ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برای نخستین بار در 24 سال اخیر وارد کره شمالی شد و مورد استقبال کیم جونگ اون رئیس این کشور قرار گرفت. در این سفر، سران دو کشور توافقنامه جدید مشارکت راهبردی جامعی را امضا کردند. پوتین این توافقنامه را «سندی بنیادی» نامید که اساس روابط دو کشور در بلندمدت را تشکیل خواهد داد.
در این توافقنامه تاکید شده است که در صورت تجاوز خارجی، دو کشور با هماهنگ کردن مواضع و اطمینان از همکاری دوجانبه نسبت به از بین بردن این تهدید اقدام خواهند کرد. در این توافقنامه همچنین تاکید شده است: «اگر یکی از طرفین مورد حمله نظامی کشور یا گروهی از کشورها قرار گیرد و خود را در وضعیت جنگی ببیند، طرف دیگر فوراً با تمام امکاناتی که در اختیار دارد و مطابق با قوانین داخلی فدراسیون روسیه و کره شمالی و منشور سازمان ملل متحد، کمکهای نظامی و غیره را به طرف دیگر ارائه داده و به دفاع از شریک راهبردی خود خواهد شتافت.»
کره شمالی از سال 2006 تاکنون، به دلیل برنامه اتمی و موشک های بالستیک خود، تحت تحریمهای متعدد سازمان ملل قرار دارد. این تحریمها شامل ممنوعیت توسعه و گسترش موشکهای بالستیک است. این تکنولوژی برای پرتاب نخستین ماهواره جاسوسی پیونگ یانگ به مدار زمین بکار گرفته شد و برای آزمایش دهها موشک بالستیک طی 20 ماه گذشته استفاده شده است. آمریکا بارها هشدار داده که پیونگ یانگ آماده انجام هفتمین آزمایش اتمی خود است.
انتهای پیام/