فرمانده حماس: شناخت سنوار از اسرائیل، طوفان الاقصی را رقم زد
«عبدالحکیم حنینی»؛ اسیر آزاده فلسطینی و از رهبران حماس که سالهای طولانی از عمرش را بههمراه «یحیی سنوار» و شهید «صالح العاروری» در زندانهای رژیم صهیونیستی سپری کرده است، در گفتگویی به تشریح خاطراتش از رئیس جدید دفتر سیاسی حماس می پردازد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «عبدالحکیم حنینی»؛ از رهبران حماس که سالهای طولانی از دوران زندگیاش را بههمراه یحیی سنوار (ابوابراهیم)، رئیس جدید دفتر سیاسی حماس و شهید صالح العاروری، نائبرئیس سابق دفتر سیاسی این جنبش در زندانهای رژیم صهیونیستی پشتسر گذاشته است، در بخشی از گفتگوی خود با شبکه رسانهای «سماء قدس»، به تشریح خاطرات ناگفتهاش از سالهای اسارت در زندانهای رژیم صهیونیستی در معیت رئیس جدید دفتر سیاسی حماس و شهید العاروری میپردازد.
وی در تشریح ابعاد شخصیتی یحیی سنوار میگوید: ابوابراهیم فردی باتجربه، با افق فکری راهبردی است که در امور برنامهریزی، مسائل امنیتی، نظامی و حتی ادبیات سرآمد بود. او اگرچه فردی فقیه و عالم دینی نیست، اما حتی در علوم دینی نیز تخصص داشت.
حنینی در تشریح جایگاه تفکر نزد سنوار حتی در سالهای حبس میگوید: گاهی ابوابراهیم روی «بورش» (تختهایی که زندانیان در زندانهای رژیم صهیونیستی روی آن میخوابیدند) دراز کشیده بود و به مسئلهای فکر میکرد، اما بهناگهان در نیمههای شب از خواب بیدار میشد و شروع به یادداشت نکاتی میکرد. ما از ایشان سؤال میکردیم که چه اتفاقی افتاده است، و ایشان نیز در جواب به ما میگفت؛ "اگر همین الآن مطلب را یادداشت نکنم، از ذهنم میپرد (فراموش میشود)".
این رهبر آزاده حماس با توصیف روحیات اخلاقی یحیی سنوار با سایر اسرای فلسطینی دربند زندانهای رژیم صهیونیستی اظهار میدارد: زمانی که در زندان بئرالسبع بودیم ابوابراهیم علاقه زیادی برای خدمترسانی به سایر اسرای فلسطینی در زندانهای رژیم داشت. او با اینکه رئیس شورایعالی اسرای حماس در زندان بود، در نهایت تواضع برای همه زندانیان بند، سیب را قطعه قطعه میکرد و شیرینی کنافه سیب درست میکرد و با دست خودش توزیع میکرد.
حنینی با اشاره به سختیهای سالهای طولانی اسارت در زندانهای رژیم صهیونیستی برای یحیی سنوار میگوید: بعد از تحمل 24 سال زندان انتظار میرفت که ابوابراهیم بهجای ادامه فعالیت جهادی و مبارزه با رژیم صهیونیستی، قدری از این فضا فاصله بگیرد و بهدنبال تشکیل خانواده باشد، اما در کمال حیرت همگان، ایشان بلافاصله بعد از آزادی از زندانهای رژیم، مسئولیت مهم امور نظامی را بهعهده گرفت و بعدها نیز بهعنوان رئیس حماس در داخل غزه انتخاب شد.
وی در ادامه بیان خاطرات خود به تشریح درک و شناخت عمیق رئیس جدید دفتر سیاسی حماس از دشمن صهیونیستی میپردازد و ضمن اشاره به تسلط بالای وی به زبان عبری، بهعنوان زبان دشمن اظهار میدارد: ابوابراهیم اهتمام زیادی به خواندن خاطرات فرماندهان و سران رژیم صهیونیستی داشت و حتی در داخل زندان روزنامه، کتب و گزارش مراکز تحقیقاتی و پژوهشی رژیم صهیونیستی را مطالعه میکرد تا آگاهیاش راجع به دشمن صهیونیستی تقویت شود.
حنینی که حتی در سالهای اسارت بهتوصیه شهید العاروری و یحیی سنوار به تحصیل در دانشگاه ادامه داده است به بیان خاطرهاش از حضور یکی از افسران زن واحد اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی در سلول خود و یحیی سنوار میپردازد و میگوید: من در سالهای اسارت در زندان هادارین موفق شدم مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در رشته علوم سیاسی از دانشگاه آزاد عبری اخذ کنم. روزی افسر زن اطلاعاتی اسرائیلی وارد سلولی شد که من و برادر مجاهد علی الحمودی در آن بودیم. ایشان هم همراه با من و ابوابراهیم در همان سلول بود. افسر اطلاعاتی صهیونیست از من سؤال کرد؛ "مردم فلسطین تصور میکنند که شما نیروهای فدایی فلسطین هستید، اما اگر مردم فلسطین بفهمند که شما در دانشگاه عبری مشغول به تحصیل هستید، در مورد شما چهفکری خواهند کرد؟"
حنینی میگوید: من در پاسخ به این افسر اسرائیلی گفتم؛ "این کار برای شناخت دشمن امری لازم و ضروری است، چون باید شما را بشناسیم. اگر ما شما را نشناسیم چگونه میتوانیم با شما بجنگیم؟"، اما نکته شگفتآور اینکه همین نسل از اسرایی که پس از تبادل با گلیعاد شالیط (نظامی اسیر صهیونیست دربند حماس) در سال 2011 از زندانهای رژیم صهیونیستی آزاد شدند، عمدتاً در حلقه مشاوران یحیی سنوار وارد شدند و با شناخت عمیق از دشمن موفق شدند دستاوردی بزرگ همچون طوفان الاقصی را رقم بزنند.
انتهای پیام/+