تحولات اوکراین| گمانه‌زنی‌ها درباره چگونگی پایان جنگ

تحولات اوکراین| گمانه‌زنی‌ها درباره چگونگی پایان جنگ

موافقت اکثر اوکراینی‌ها با آغاز مذاکره با روسیه، اخراح مردان واجد خدمت نظامی از دانشگاه‌های اوکراین، تصمیمات وزرای خارجه گروه ۷ درباره حمایت از کی‌یف و واکنش مسکو به بازگرداندن تسلیحات هسته‌ای به اوکراین، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  روزنامه "واشنگتن پست" به نقل از منابع خود گزارش داده است که اکنون دیگر مقامات ایالات متحده و کشورهای اتحادیه اروپا به این نتیجه رسیده‌اند که اوکراین برای حل و فصل مناقشه با روسیه باید از بخشی از مناطق شرقی خود چشم‌پوشی کند.

طبق این اطلاعات، مقامات آمریکایی اعلام کرده‌اند که کی‌یف طی ماه‌های آینده مجبور به آغاز مذاکرات با مسکو خواهد شد که البته مواضع اوکراین در این مذاکرات احتمالی با تصمیم رئیس‌جمهور آمریکا، جو بایدن، مبنی بر اجازه حملات با استفاده از موشک‌های بالستیک تاکتیکی ATACMS به عمق خاک روسیه تقویت خواهد شد.

گزارش شده است که کاخ سفید از اواخر اکتبر چنین سناریویی را برای خروج از این مناقشه بررسی کرده و تصمیم نهایی را پس از پیروزی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، در انتخابات اتخاذ کرده است. منابع این نشریه اضافه کرده‌اند، تیم بایدن پذیرفته که ترامپ ممکن است کمک به اوکراین را متوقف کند و در تلاش است تا مواضع کی‌یف را تا حد ممکن پیش از روی کار آمدن دولت جمهوری‌خواه تقویت کند.

طبق اعتراف خود مقامات کی‌یف، نیروهای مسلح اوکراین در حال حاضر با مشکلات جدی در جبهه مواجه هستند. در این رابطه، مجله انگلیسی "اکونومیست" به نقل از خود نظامیان اوکراینی نوشته است که آنها به دلیل خستگی از ادامه جنگ، موافق هستند که توافق صلح با واگذاری اراضی به نفع روسیه امضا شد. در ارتش اوکراین به طور فزاینده‌ای این نظر شکل گرفته که «آتش‌بس ممکن است تنها راه خروج» از این مناقشه باشد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به یک‌هزار و  هشتمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

اکثریت اوکراینی‌ها خواستار مذاکره با روسیه برای توقف درگیری‌ها هستند

تقریباً دو سوم مردم اوکراین از آغاز مذاکرات با روسیه برای توقف درگیری‌ها حمایت کرده‌اند. این موضوع را رسانه اوکراینی «استرانا.یو.ای» با استناد به داده‌های نظرسنجی انجام شده توسط مرکز تجزیه و تحلیل "نظارت اجتماعی" گزارش داده است.

در این گزارش آمده است که اکثریت اوکراینی‌های شرکت‌کننده در نظرسنجی (64 درصد) از آغاز مذاکرات برای توقف درگیری‌ها حمایت کرده‌اند، زیرا این کشور متحمل تلفات و خسارات سنگینی شده است. در مقابل، 31 درصد از پاسخ‌دهندگان با این مذاکرات مخالف بودند. 34 درصد از شرکت‌کنندگان به طور قاطع خواستار مذاکرات شده‌اند و 30 درصد نیز گفته‌اند که «تا حدودی موافق آن» هستند.

به گفته تحلیلگران نظامی، بخش عمده‌ای از نیروهای مسلح اوکراین متشکل از افراد غیرحرفه‌ای است که به اجبار به خدمت گرفته شده‌اند، نمی‌خواهند در جنگ شرکت کنند و آماده واگذاری اراضی به روسیه هستند. اطلاعات حاکی از آن است که 70 درصد اوکراینی‌ها آمادگی چنین توافقی را دارند. هرچه جنگ ادامه می‌یابد، تعداد کسانی که آماده واگذاری اراضی هستند، افزایش می‌یابد و اکنون به 70 درصد رسیده است.

پیش‌تر، در ماه آگوست، نتایج نظرسنجی موسسه بین‌المللی جامعه‌شناسی کی‌یف نشان داد که تقریباً 60 درصد اوکراینی‌ها معتقدند که کی‌یف باید هرچه زودتر مذاکرات صلح با مسکو را آغاز کند.

اخراج بیش از 23 هزار دانشجوی مشمول از دانشگاه‌های اوکراین

میخائیل وینیتسکی، معاون وزیر آموزش اوکراین روز گذشته اعتراف کرد که بیش از 23 هزار دانشجو که ادعا می‌شود برای فرار از خدمت نظامی از وضعیت دانشجویی استفاده می‌کردند، از دانشگاه‌های اوکراین اخراج شده‌اند. وی گفت: «در دوره زمانی آوریل تا آگوست 2024، 23 هزار و 448 مرد بالای 30 سال از مؤسسات آموزش عالی اوکراین اخراج شدند.»

معاون وزیر توضیح داد، آموزش عالی در اوکراین نباید «برای جلوگیری از بسیج» مورد استفاده قرار گیرد و اخراج این دانشجویان را موجه دانست، زیرا «آن‌ها در واقع قصد نداشتند دانشجو باشند و تنها برای فرار از وظایف دیگر از این وضعیت سوءاستفاده می‌کردند.»

پیش‌بینی ویکتور اوربان درباره برقراری صلح در اوکراین سال 2025 

ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان ابراز عقیده کرد که سال 2025 در صورت حل بحران اوکراین می‌تواند سالی «فوق‌العاده» باشد. وی در صفحه خود در شبکه اجتماعی فیسبوک در این باره نوشت: «اگر سال 2025 سال صلح باشد، سالی شگفت‌انگیز خواهد بود! ما آماده‌ رسیدن به چنین هدفی هستیم.»

اوربان همچنین تأکید کرد که پیروزی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، صلح در اوکراین را به مراتب نزدیک‌تر کرده است.

به گفته کارشناسان، اوربان اصلی‌ترین متحد ترامپ در اتحادیه اروپا در دوران دوم ریاست‌جمهوری او است. پیش‌تر،  اوربان ماه‌های آینده را «خطرناک‌ترین ماه‌ها» دانست و بیان کرد که دولت جو بایدن قصد دارد در فرصت باقی مانده برای تشدید تنش‌ها در اوکراین استفاده کند.

بلینکن از مرحله نهایی تخصیص 50 میلیارد دلار به کی‌یف خبر داد

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، شب گذشته اعلام کرد که آمریکا و متحدانش در مراحل نهایی تخصیص 50 میلیارد دلار به اوکراین از دارایی‌های مسدودشده روسیه هستند.

بلینکن در نشست خبری در پایان دیدار کشورهای G7 در ایتالیا گفت: «ما فرآیند اختصاص 50 میلیارد دلار از دارایی‌های مسدودشده دولتی روسیه را برای حمایت از اوکراین به اتمام می‌رسانیم.»

وی افزود که از سوی گروه هفت می‌توان انتظار اقدامات بیشتری داشت.

پیش‌تر، در ماه ژوئن، کشورهای G7 در بیانیه نهایی نشست خود در آپولیا، ایتالیا، وعده داده بودند که تا پایان سال 2024 وام‌هایی به ارزش حدود 50 میلیارد دلار به اوکراین اعطا کنند که از محل درآمدهای دارایی‌های روسی بازپرداخت خواهد شد.

آمادگی آلمان برای ارسال دو سامانه دفاع هوایی Iris-T دیگر به اوکراین

آنالنا باربوک، وزیر امور خارجه آلمان، اعلام کرد که دولت این کشور آماده است دو سامانه دفاع هوایی از نوع "Iris-T" دیگر را برای نیروهای مسلح اوکراین ارسال کند. وی شب گذشته در دیدار وزیران امور خارجه کشورهای G7 در شهر فیوجی، نزدیک رم، به خبرنگاران گفت: «تا پایان سال، دو سامانه Iris-T دیگر به اوکراین ارسال خواهد شد.»

به گفته وزیر خارجه، آلمان از آغاز جنگ در اوکراین، 37 میلیارد یورو برای کمک به کی‌یف اختصاص داده و همچنان به حمایت از نیروهای مسلح اوکراین برای «دفاع از خود» ادامه خواهد داد.

کریستین فرویدینگ، رئیس ستاد ویژه اوکراین در وزارت دفاع آلمان نیز تأیید کرده که سامانه‌های جدید دفاع هوایی Iris-T SLM (برد متوسط) و SLS (برد کوتاه) در روزها و هفته‌های آینده، پیش از فرا رسیدن کریسمس، به اوکراین خواهند رسید.

طرح بایدن برای تخصیص 24 میلیارد دلار کمک به اوکراین

روزنامه "نیویورک پست" در گزارشی نوشته است که جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، از کنگره درخواست کرده تا 24 میلیارد دلار به اوکراین اختصاص دهد تا توانایی نظامی این کشور تقویت شود و ذخایر خالی آمریکا نیز پر شود. 

روزنامه "پولیتیکو" نیز با استناد به سندی از اداره مدیریت و بودجه کاخ سفید گزارش داد که کنگره آمریکا می‌تواند این کمک مالی به کی‌یف را در تصمیم‌گیری‌های خود برای جلوگیری از تعطیلی دولت در ماه آینده بگنجاند. طبق  این گزارش، حدود 8 میلیارد دلار برای کمک‌های امنیتی و تأمین مالی قراردادهای تسلیحاتی شرکت‌های آمریکایی برای اوکراین اختصاص خواهد یافت، در حالی که 16 میلیارد دلار دیگر به پر کردن ذخایر ایالات متحده تعلق خواهد گرفت.

ارسال محموله جدید موشک‌های دوربرد انگلیسی به اوکراین

خبرگزاری "بلومبرگ" با استناد به منابع خود گزارش داده است، چند هفته پیش، بریتانیا چندین دهه موشک کروز "استورم شَدو" (Storm Shadow) را برای نیروهای مسلح اوکراین ارسال کرد. این نخستین ارسال چنین موشک‌هایی پس از آغاز نخست‌وزیری کی‌یر استارمر بود. 

در این گزارش آمده است: «ارسال این محموله که به‌صورت عمومی اعلام نشده بود، چند هفته پیش انجام شد و این موشک‌ها پس از اتمام ذخایر موشک‌های دوربرد کی‌یف سفارش داده شده بودند.»
رسانه‌ها اضافه کردند که این محموله قبل از اعطای مجوز واشنگتن برای حملات موشک‌های دوربرد اوکراین به اهدافی در خاک روسیه ارسال شده است. به دلایل امنیتی، منابع تعداد دقیق موشک‌های ارسال‌شده را اعلام نکردند.
پیش از این، جان هیلی، وزیر دفاع انگلیس گفته بود که درگیری در اوکراین وارد مرحله حساسی شده و این مسئله نیازمند تقویت دفاعی کشورهای عضو ناتو است.

نگرانی از ورود تسلیحات و نظامیان از اوکراین به اروپا پس از پایان درگیری‌ها

مقامات اروپایی نگران ورود تسلیحات و نیروهای نظامی اوکراینی به کشورهای قاره سبز پس از پایان درگیری‌ها در اوکراین هستند. این موضوع را آژانس خبری "بلومبرگ" با استناد به منابع اطلاعاتی اروپایی فاش کرده است.
در این گزارش اشاره شده که اروپا در حال آماده شدن برای مقابله با تهدیدهایی است که ممکن است با بازگشت نیروهای مسلح اوکراینی از میدان نبرد و احتمال گسترش تسلیحات در این منطقه همراه باشد.
بلومبرگ همچنین اضافه کرد که در دوره ریاست‌جمهوری مجدد دونالد ترامپ، همکاری‌های امنیتی و اطلاعاتی واشنگتن با اروپا بدون تغییر باقی خواهد ماند.

توافق پوتین و شولتز درباره حفط تماس‌ها بین مشاورینشان

یوری اوشاکوف، مشاور سیاسی رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرد که در تماس تلفنی میان ولادیمیر پوتین و اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، توافقی برای ادامه تماس‌ها حاصل نشد، ولی قرار شد ارتباط از طریق مشاورین رهبران دو کشور ادامه یابد.
وی گفت: «در مورد تماس‌های آینده، رهبران توافق نکردند، اما مقرر شد که من و همتای آلمانی، در صورت نیاز به‌صورت تلفنی ارتباط برقرار کنیم که این کار را گاهی انجام می‌دهیم.»
گفت‌وگوی پوتین و شولتز در 15 نوامبر انجام شد. پیش از این، آخرین تماس تلفنی میان رهبران دو کشور در دسامبر سال 2022 صورت گرفته بود.

کرملین پیشنهاد بازگرداندن تسلیحات هسته‌ای به اوکراین را غیرمسئولانه دانست

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، پیشنهادات برخی مقامات غربی برای بازگرداندن تسلیحات هسته‌ای به اوکراین را «صحبتی غیرمسئولانه» توصیف کرد. 

وی در جمع خبرنگاران گفت: «این بحث‌ها کاملاً غیرمسئولانه هستند و از سوی افرادی مطرح می‌شوند که احتمالاً واقعیت را درک نکرده و مسئولیتی در قبال اظهارات خود احساس نمی‌کنند.»
پسکوف همچنین به ناشناس بودن این پیشنهادات اشاره کرده و افزود که نظریه انتقال تسلیحات هسته‌ای به اوکراین به «جناحی بسیار افراطی» تعلق دارد.

مارجوری تیلور گرین، نماینده جمهوری خواه کنگره آمریکا نیز روز گذشته در واکنش به چنین پیشنهادی، گفت که چنین نظریه‌ای وحشتناک است و یادآور شد که دولت بایدن در تلاش است تا یک جنگ هسته‌ای آغاز کند و از این مسئله برای جلوگیری از انتقال قدرت به رئیس‌جمهور منتخب، دونالد ترامپ، استفاده می‌کند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon