رویترز: سیاست‌های ترامپ هم پیمانانش را علیه وی متحد کرد

رویترز: سیاست‌های ترامپ هم پیمانانش را علیه وی متحد کرد

یک خبرگزاری غربی نوشت، سیاست‌های رئیس جمهور آمریکا موجب شد تا هم پیمانانش در نشست امنیتی اروپا علیه وی متحد شوند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، دیپلمات ها و مقام های رسمی بر این باورند که سفر 4 روزه مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا به اروپا و شرکت در اجلاس امنیتی مونیخ تنها موجب تعمیق اختلافات بین واشنگتن و هم پیمانان سنتی اش بر سر مسائلی مثل ایران، ونزوئلا و تقابل با تهدیداتی مثل تسلیحات هسته‌ای و تغییرات آب و هوایی شده است.

این گزارش افزود: متخصصان امور سیاست خارجی و حتی مردم عادی نسبت به افول جایگاه و نقش آمریکا در عرصه جهانی به خوبی آگاه شده‌اند.

تازه ترین نظرسنجی موسسه تحقیقاتی "پیو" نشان می دهد که نیمی از مردم آلمان و فرانسه قدرت آمریکا را یک تهدید ارزیابی می کنند. این رقم نسبت به سال 2013 میلادی به شدت افزایش یافته است. حدود 37 درصد بریتانیایی ها نیز با مردم آلمان و فرانسه هم نظر هستند.

یک مقام ارشد آمریکایی که همراه مایک پنس به مونیخ سفر کرده است، در پاسخ به سئوالی درباره نگرانی اروپا درباره شیوه رهبری ترامپ، گفت: سخنرانی معاون رئیس جمهور آمریکا در نشست مونیخ می تواند به آنها کمک کند تا دیدگاه متفاوتی داشته باشند.

 

ولی تحلیلگران سیاسی بر این باورند که اگر اروپایی ها پیام "آمریکا اول" را دوست نداشته باشند، بنابر این هیچ پاسخ قاطعی نیز به آن نخواهند داد.

با به قدرت رسیدن ترامپ در آمریکا و ورود وی به کاخ سفید، اختلافات واشنگتن با بروکسل و قدرت های بزرگ اروپایی به خوبی نمایان شده است.

توماس گریمینگر دبیر کل سازمان امنیت و همکاری اروپا در این باره گفت: متاسفانه منطق تلافی کردن در حال شکل گیری و گسترش است. ما بار دیگر نیازمند رهبرانی هستیم که تنها به راهکارهای کوتاه مدت و کوته بینانه اعتقاد نداشته باشند.

معاون رئیس جمهور آمریکا در سخنرانی خود در ورشو پایتخت لهستان نیز به شدت از بریتانیا، آلمان و فرانسه به خاطر تلاش برای ضربه زدن به تحریم‌های آمریکا علیه ایران انتقاد کرد.

وی بعدا در نشست مونیخ نیز از اتحادیه اروپا خواست تا خوان گوایدو رهبر مخالفان ونزوئلا را به عنوان رئیس جمهور موقت این کشور به رسمیت بشناسد.

این اظهارات با مخالفت خشمگینانه جوزپ بورل وزیر خارجه اسپانیا روبرو شد. وی در این باره تاکید کرد: اتحادیه اروپا می تواند گوایدو را تا زمان برگزاری انتخابات جدید رئیس جمهور موقت ونزوئلا بداند.

ژان ایو لودرایان وزیر خارجه فرانسه نیز از سیاست آمریکا در قبال سوریه پس از تصمیم ترامپ برای خارج کردن نظامیان آمریکایی از این کشور ابراز نارضایتی کرده است.

دیپلمات ها و مقام های اروپایی همچنین از اصرار مایک پنس به دولت های اروپایی برای دوری از همکاری با شرکت های مخابراتی و فناوری چینی نیز به شدت ابراز ناراحتی کرده‌اند. مقام های آمریکایی با طرح این ادعا که شرکت های چینی به دنبال جاسوسی از آمریکا و متحدان اروپایی اش هستند، به دولت های اروپایی نسبت به هرگونه همکاری با شرکت های چینی هشدار داده‌اند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان