طلاق سالهای نخست زندگی در استان فارس کاهش یافت
مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: با فعالیت مرکز بهارنکو طلاق در سال نخست ازدواج در استان فارس کاهش پیدا کرده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سید منصور کشفی امروز در آئین آغاز به کار 30 شعبه بهار نکو در استان فارس اظهارداشت: مرکز «بهار نکو» روی حساسترین معضل سلامت کار میکند که این معضل میتواند مشکلات و معضلات روانی و جسمی ایجاد کند.
وی با بیان اینکه باید کانون گرم خانواده را دوباره تقویت و احیاء کنیم تا بتوانیم روی سلامت جسمی و روانی جامعه تاثیر مثبت بگذاریم، گفت:در بحث بهداشت روانی تعریفهای زیادی از سوی افراد مختلف و سازمانهای جهانی ارائه شده است، اما در همه این تعریفها یک نکته کلیدی به نام «سازگاری» وجود دارد، هر چقدر میزان و قدرت سازگاری فرد بالاتر باشد از سلامت روان بیشتری برخوردار است.
مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: یکی از شاخصهای بهار نکو، افزایش و تقویت سازگاری افراد در مواجهه با مشکلات و زندگی جمعی و شخصی است، بنابراین اگر فردی میزان سازگاری خودش را بالاتر ببرد، کمتر دچار بیماریها میشود.
کشفی با اشاره به وجود انواع اختلالات شخصیتی در جامعه بیان کرد: بیشتر این اختلالات به کانون خانواده مربوط است، اگر کانون خانواده از هم بپاشد و پدر و مادر نتوانند فرزند را به درستی تربیت کنند، اختلالات شخصیتی در فرد به وجود میآید و شرایط زندگی در عصر حاضر نیز مشکلات اعصاب و روان بالاتر میبرد.
وی گفت: کسانی که حمایت کانون گرم خانواده را از دست میدهند، بیشتر دچار مشکلات افسردگی و خودکشیهای ناشی از مشکلات زندگی میشود؛ مقالات مختلف نشان میدهد که زنان مطلقه و مهاجران که از حمایت خانواده دور هستند، دچار مشکلات مختلف روحی و روانی بیشتری میشوند.
ارائه آموزش مهارتهای زندگی به 350 هزار نفر در مرکز بهار نکو
حجتالاسلام والمسلمین حمید مقامی، مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این آئین گفت: این آیین به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و میلاد حضرت فاطمه زهرا(س) برگزار میشود و 30 شعبه بهار نکو در استان فارس آغاز به کار میکنند.
وی با اشاره به مراحل تشکیل بهار نکو در استان فارس افزود: در ابتدای کار و پس از بررسی ایده ایجاد بهار نکو و تصویب در کمیسیون امور بانوان استانداری، سامانهای طراحی شد و حدود 120 روانشناس در این طرح نامنویسی و مشارکت کردند؛ این طرح در اسفند 89 آغاز شد و تلاش کردیم تا به صورت علمی در سراسر استان پیش رود.
وی بیان کرد: امروز طرح و مرکز بهار نکو به عنوان یک مرکز شاخص در کشور شناخته شده است و یک حرکت جهادی از سوی جوانانی است که در این طرح مشارکت کردند.
حجتالاسلام مقامی بیان کرد: 500 شغل و فرصت شغلی در بهار نکو ایجاد شده است و امیدواریم این روند ادامه پیدا کند؛ از سال 90 تاکنون به 350 هزار نفر آموزشهای لازم ارائه شده است و در نتیجه این فعالیتها 45 درصد طلاق در سالهای نخست زندگی زوجها به نصف کاهش پیدا کرده که اتفاق ویژهای در استان فارس است و همچنین 14 درصد طلاق در سال نخست ازدواج به 3 درصد کاهش پیدا کرده است.
وی در ادامه تاکید کرد: تنها با گذراندن 6 ساعت آموزش که مصوب شورای انقلاب فرهنگی است، اتفاقی در کشور نمیافتد؛ موفقیت بهار نکو مربوط به بستههای آموزشی است که طراحی شده و دانشگاهها باید در کنار 6 ساعت آموزش، از این بسته آموزشی و فرهنگی بهار نکو نیز استفاده کنند.
انتهای پیام/ش