آذربایجان غربی| شهر گیلاس از محرومیت فاصله می‌گیرد+تصاویر

آذربایجان غربی| شهر گیلاس از محرومیت فاصله می‌گیرد+تصاویر

اشنویه با داشتن طبیعتی بکر و زیبا و اماکن تاریخی و تولید محصولات کشاورزی مرغوب به‌ویژه گیلاس به بهشت عشاق میوه معروف است که با بی‌توجهی برخی مسئولان از چشم‌ها دورمانده ولی معرفی ظرفیت‌های متعدد آن می‌تواند سبب توسعه روزافزون این شهر شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، اشنویه با جمعیتی بیش از 73 هزار نفر یکی از شهرهای 17 گانه آذربایجان غربی  بوده که  در 76 کیلومتری جنوب این استان و در نوار مرزی ایران و عراق واقع شده است و تمام ساکنان این شهر اهل سنت و کرد هستند.

اشنویه از قدیم به نام‌های مختلفی مانند اشنه، شنو، اشنوناک، اشنویی، اشنوی و شنویی شناخته می‌شد و حتی قبل از اسلام نیز به مدونه مشهور بوده است، این شهر در تاریخ خود جنگ‌های زیادی را داشته و پیشینه غنی بیش از 3 هزار سال دارد و با اینکه شهری کوچک و محروم است اما به سبب داشتن طبیعتی زیبا و آب و هوایی معتدل، پوشش گیاهی مناسب و کوهستانی بودن منطقه دارای جاذبه‌های گردشگری زیادی است که می‌تواند مقصد بسیاری از گردشگران و علاقه مندان به طبیعت باشد.

وجود تپه‌های باستانی مانند تپه ملا احمد، قلات سید بیمضرته، رودهای خروشان، جنگل‌هایی همچون میرآباد که در روستایی به همین نام واقع شده، کتیبه سنگی کلاشین، سایت تاریخی قلاتگه، قلعه‌ای اورارتویی مربوط به هزاره اول قبل از میلاد که در مسیر جاده اشنویه به نقده قرار دارد و چندین و چند جاذبه گردشگری بکر و تاریخی که هرکدام ظرفیتی برای این شهر محسوب می‌شوند.

شغل بیشتر مردم اشنویه زراعت و دام داری بوده و برخی نیز به کشاورزی مشغول هستند و سالانه بیش از 300 هزار تن محصولات باغی، کشاورزی، زراعی و دامی در این شهر تولید می‌شود که خود به عنوان یک ظرفیت برای پیشرفت به شمار می‌آید.

این شهر به سبب داشتن خاک حاصلخیز و آب و هوایی مناسب برای تولید محصولات کشاورزی و زراعی بسیار مناسب بوده که گیلاس یکی از محصولاتی است که به‌صورت انبوه تولید و حتی به کشورهای حوزه خلیج فارس نیز صادر می‌شود و اگر بستر مناسب برای تولید و صادرات بیشتر وجود داشته باشد و توجه کافی به این بخش شود اشنویه می‌تواند به قطب صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای همسایه تبدیل شود.

کمبود امکانات فرهنگی، هنری، آموزشی و تفریحی، تخت بیمارستانی، توسعه نیافتن شهر و محروم بودن از برخی امکانات رفاهی و مهم‌تر از همه پروژه‌هایی که از سوی مسئولان برای محرومیت‌زدایی از این منطقه مطرح شده ولی هنوز به سرانجام نرسیده و برخی حتی عملیاتی نیز نشده است، سبب توسعه نیافتن این شهر مرزی و تاریخی شده است، در این میان نیز عوامل دیگری وجود دارد که سبب ناشناس ماندن این شهر و ظرفیت‌های بالقوه آن شده که نبود تبلیغات کافی، بی توجهی برخی مسئولان به ویژگی‌های این شهر، نبود بستر مناسب برای توسعه آن از جمله این موارد هستند.

تخصیص متوازن اعتبارات  سبب محرومیت زدایی می‌شود

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به کسب درآمد 5 هزار میلیارد ریالی از محل فروش سهمیه سوخت مرزنشینان می‌گوید: از این میزان یک هزار میلیارد ریال به‌حساب مرزنشینان و چهار هزار و 500 میلیون ریال نیز به خزانه کشور واریز شده است.

محمدمهدی شهریاری با اشاره به رویکرد سیاست‌های امسال استانداری می‌افزاید: توزیع متوازن ثروت در بین شهرستان‌های مختلف استان و توجه کافی به مناطق کمتر توسعه یافته جزء برنامه‌های اصلی استان در توزیع اعتبارات است.

وی در خصوص مشکل نوسازی و زیرساخت‌های آموزشی اشنویه نیز بیان می‌کند: به تناسب کمک‌های وزارت آموزش و پرورش، استانداری آذربایجان غربی هم به همان اندازه در راستای احداث فضاهای آموزشی اعتبار تخصیص می‌دهد.

به گفته وی 45 میلیارد ریال از منابع ملی و 25 میلیارد ریال از منابع استانداری برای تکمیل پروژه فاضلاب اشنویه، 10 میلیارد ریال اعتبار به نوسازی سینما و تکمیل مجتمع فرهنگی اشنویه، پنج میلیارد ریال برای ایجاد کتابخانه شهر نالوس، 20 میلیارد ریال اعتبار نیز برای گسترش شهرک صنعتی اشنویه و یک میلیارد ریال نیز برای شهرداری نالوس تخصیص می‌یابد.

ضرورت معرفی ظرفیت‌های اشنویه

فرماندار اشنویه با اشاره به جشنواره گیلاس این شهر می‌گوید: اشنویه علاوه بر داشتن تولیدات با کیفیت کشاورزی، از ظرفیت بالایی در زمینه گردشگری چه از حیث اماکن تاریخی و چه از حیث اماکن طبیعی برخوردار است، اما باید این ظرفیت‌ها به مردم شناسانده شود.

اسعد خضری در این باره می‌افزاید: یکی از روش‌ها برای شناساندن اشنویه به مردم، برگزاری جشنواره گیلاس و سیب است، نمونه این جشنواره‌ها را در شهرهای دیگر کشور مانند جشنواره بیدمشک و سیب در ارومیه و یا گلاب‌گیری در کاشان وجود دارد.

به گفته وی برگزاری چنین جشنواره‌هایی در استان خصوصاً اشنویه و استفاده از ظرفیت‌های مردمی، افزایش خلاقیت و تبلیغات در این حوزه سبب بهتر معرفی شدن این شهر در میان کشورهای مختلف می‌شود.

فرماندار اشنویه با اشاره به حضور فعالان اقتصادی در خلال جشنواره، بیان می‌کند: حضور سرمایه‌گذاران در اشنویه با توجه به محروم بودن این شهرستان می‌تواند کمک شایانی به توسعه این منطقه داشته باشد و بعد از چند دوره برگزاری جشنواره امروز محصول گیلاس اشنویه برای تاجران شناسانده شده و این یعنی ما به یکی از اهداف خود رسیده‌ایم.

گزارش از ثمین کاظمی

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon