۱۱۰ مرکز نیکوکاری در اصفهان فعالیت می‌کنند؛ مساجد بهترین مکان برای نیکوکاری در محلات


110 مرکز نیکوکاری در اصفهان فعالیت می‌کنند؛ مساجد بهترین مکان برای نیکوکاری در محلات

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان اصفهان گفت: مساجد بهترین مکان برای انجام هر کار اجتماعی مثبت و مفید است و فی نفسه نیازی به تأسیس مراکز جدید برای نیکوکاری در محلات نیست.

محمدرضا متین‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، در حاشیه نشست هم‌اندیشی طرح مساجد قرارگاه مهر و امید اظهار داشت: هنگامی‌که خبر آغاز این طرح به من داده شد از صمیم قلب خوشحال شدم چرا که در جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم جای خالی یک مکان برای نیکوکاری در محلات به شدت احساس می‌شد.

وی در ادامه از کارهای تحقیقاتی کمیته امداد امام خمینی(ره) استان اصفهان گفت و ادامه داد: در حدود 2 سال پیش تحقیقاتی در زمینه توسعه کارهای خیر و تعیین مراکزی برای آن آغاز شد، نتیجه آن بود که مساجد را به عنوان پایگاهی برای انجام کارهای خیر معرفی کنیم. در حال حاضر در سطح استان بیش از 110 مرکز نیکوکاری وجود دارد و پیش‌بینی می‌شود که امسال این تعداد به 200 مرکز افزایش پیدا کند.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان اصفهان به دلایل انتخاب مساجد به عنوان قرارگاه کارهای خیر اشاره کرد و گفت: در سطح شهر اصفهان 5 اداره زیر نظر کمیته امداد امام خمینی(ره) وجود دارد. حال اگر کسی به هر دلیلی بخواهد به ادارات ما مراجعه کند، باید وقت و هزینه زیادی را صرف این کند که فقط به ادارات ما برسد. متقابلاً اگر ادارات بخواهند درباره آن فرد تحقیق کنند، آنها نیز وقت زیادی را باید برای شناخت آن فرد اختصاص دهند. حالا اگر این ادارات ما در هر محله و در هر مسجدی خلاصه شوند، هم در زمان صرفه جویی می‌شود و هم دقت کار تا حدود زیادی بالا می‌رود.

وی از سابقه تاریخی این طرح گفت و افزود: در اوایل انقلاب اسلامی مساجد پایگاه خدمات اجتماعی و اقتصادی بودند که با گذشت زمان این نقش مساجد در محلات کم رنگ شد و به نوعی از بین رفت. مساجد بهترین مکان برای انجام هر کار اجتماعی مثبت و مفید هستند و فی نفسه نیازی به تاسیس مراکز جدید برای نیکوکاری در محلات نیست.

متین‌پور به نقش مهم امامان جماعت در این طرح اشاره کرد و اظهار کرد: امامان جماعت هم اکنون نقش نماز خواندن و سخنرانی کردن در مساجد را دارند و اگر بخواهند کمک مالی برای فردی که از نظر اقتصادی دچار کمبود است بکنند، دستشان بسته است که این ضعف بزرگی است. طرح مساجد قرارگاه مهر و امید آمده است تا این مشکل را حل کند و برای تبلیغ دین به روحانیون محل کمک شایانی می‌کند. روحانیون هر چه از لحاظ مالی قوی‌تر شوند مطمئناً به نفع دین ما خواهد بود.

وی از نگاه جزیره‌ای به این طرح انتقاد کرد و گفت: ما هم اکنون و همزمان با این طرح، در حال ایجاد شوراهای زکات در روستاها هستیم که اعضای آن را امام جماعت روستا، اعضای بسیج و معتمدین روستا تشکیل می‌دهد. کار آن هم شناسایی افراد متمول و کم بضاعت است و از افراد توانا از لحاظ مالی می‌خواهند به این افراد کم درآمد کمک کنند. علاوه بر آن زکات را هم جمع‌‍آوری می‌کنند و بر اساس اولویت‌ها به افراد کم بضاعت می‌دهند. طرح قرارگاه مهر و امید هم به جز کارهای مربوط به زکات در همین راستا انجام خدمت می‌کند.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اصفهان اظهار داشت: چرا باید برای هر کاری یک شورا تشکیل دهیم در حالی‌که شورای نیکو کاری که در مساجد شروع به کار می‌کند می‌تواند همه کارهای آن شوراها را انجام دهد و پاسخگوی همه دغدغه‌های آن محله باشد.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon