گزارش تسنیم از مناطق پدافندی جنوب و جنوب غرب|دفاع چند لایه از مراکز حساس با جایگزینی سامانه‌های جدید بجای قدیمی‌ترها

گزارش تسنیم از مناطق پدافندی جنوب و جنوب غرب|دفاع چند لایه از مراکز حساس با جایگزینی سامانه‌های جدید بجای قدیمی‌ترها

در جریان بازدید سرلشکر موسوی فرمانده کل ارتش و فرمانده قرارگاه مرکزی پدافند هوایی، شاهد بکارگیری طیف‌های مختلفی از سامانه های پدافندی برای حراست از مناطق حساس کشور بودیم که مهمترین ویژگی‌آن، جایگزینی سامانه‌های قدیمی با سامانه‌های جدیدتر بود.

گروه امنیتی دفاعی خبرگزاری تسنیم: 7 خرداد ماه امسال بود که با تدبیر فرمانده کل قوا نیروی پدافند هوایی از قرارگاه پدافند هوایی ارتش جدا و به صورت یک نیروی مستقل در کنار نیروهای زمینی، هوایی و دریایی ارتش تشکیل شد. هچنین با حکم رهبر انقلاب، فرمانده کل ارتش با حفظ سمت، فرماندهی قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا را نیز برعهده گرفت.

گزارش ویژه تسنیم از پدافندهوایی ساخت ایران/ بخش چهارم|خط‌ونشان موشک‌های ایران با شکار پهپاد آمریکایی

با این تغییرات می‌شد حدس زد در سال جاری با تحولاتی مهم در حوره پدافند هوایی روبرو باشیم.

سر آغاز این تحولات اما انهدام پهپاد RQ-4 آمریکایی توسط سامانه پدافندی سوم خرداد بود که توان نیروهای مسلح کشور در دفاع از مرزهای هوایی را به رخ دشمن کشید و خود سرآغاز تحولات بزرگتری برای کشور شد.

پس از آن، در مرداد ماه امسال مهمترین سامانه پدافند هوایی کشور یعنی سامانه موشکی ارتفاع بلند باور 373 رونمایی شد. رونمایی از این سامانه به خوبی نشان داد که متخصصان صنایع دفاعی کشورمان گام‌های بلندی برای ارتقا توان دفاع هوایی کشور برداشته‌اند.

اما در دو هفته اخیر و در جریان بازدید سرلشکر موسوی از سامانه‌های پدافندی ارتش و سپاه در جنوب و جنوب غرب کشور و در سواحل خلیج فارس، جلوه‌ای دیگر از توان پدافند هوایی کشورمان مشخص شده است.

منطقه جنوب غرب کشور مراکز حساس و مهمی همچون بندرهای بزرگ، پالایشگاه‌ها و میادین استخراج نفت و گاز و همچنین نیروگاه اتمی بوشهر را در خود جای داده است. از سوی دیگر حضور پایگاه‌های متعدد نیروهای آمریکایی در نزدیکی این منطقه و تهدیداتی که از این ناحیه احساس می‌شود، موجب شده تا حفاظت از منطقه جنوب بیش از سایر مناطق کشور مورد اهمیت باشد.

آنچه در هر دو بازدید امیر موسوی قابل توجه است، استقرار سامانه‌های پدافندی هوایی ارتش و سپاه برای مقابله با انواع تهدیدات هوایی در سطوح مختلف و جایگزینی سامانه‌های قدیمی با سامانه‌های جدید و ساخت داخل است.

اولین بازدید فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا در تاریخ 9 مهرماه از پایگاه هوایی امیدیه و منطقه پدافندی جنوب غرب کشور صورت گرفت. تصاویری که از این بازدید منتشر شد نشان دهنده استقرار انواع سامانه‌های پدافند هوایی برای پوشش هر سه سطح ارتفاع پست، متوسط و بلند در این منطقه است.


سامانه پدافندی ارتفاع پست رعد در اختیار نیروی هوافضای سپاه

سامانه پدافند هوایی مرصاد در اختیار نیروی پدافند هوایی ارتش

سامانه پدافند ارتفاع متوسط طبس در اختیار نیروی هوافضای سپاه

در تصاویر بازدید فرمانده ارتش از این منطقه استقرار سامانه‌های پدافندی رعد و طبس سپاه و مرصاد ارتش که توانایی درگیری با اهداف در ارتفاعات پست و متوسط را دارند، مشخص بود و علاوه بر این با استقرار سامانه پدافندی برد بلند اس 300 نیز پوشش پدافندی در برد و ارتفاع بلند  در منطقه بر قرار شده است.


سامانه پدافندی اس 300 در اختیار نیروی پدافند هوایی ارتش

اما صبح امروز نیز سرلشکر موسوی در سفر به عسلویه و جزیره خارک ضمن افتتاح مرکز فرماندهی عملیات پدافند هوایی در سواحل خلیج فارس، از سامانه‌های پدافندی ارتش و سپاه مستقر در این مناطق نیز بازدید کرد.

منطقه عسلویه به دلیل وجود میدان مشترک گازی پارس جنوبی و همچنین تاسیسات مهم و حیاتی استخراج و پالایش گاز مانند پالایشگاه ستاره خلیج فارس که یزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان است، از اهمیت بالایی برای اقتصاد کشور برخوردار است.

جزیره خارک نیز یکی از مهمترین مبادی صادرات نفت ایران است که در دوران دفاع مقدس نیز یکی از اهداف حملات هوایی ارتش عراق برای قطع صادرات نفت ایران بوده است.

وجود چنین مراکزی در سواحل خلیج فارس دفاع هوایی مستحکمی را می‌طلبد تا بتواند در موقع لزوم در برابر تهاجم هوایی دشمن از این مناطق دفاع کند.

طبق تصاویر منتشر شده از این بازدید، در این منطقه نیز شاهد استقرار انواع سامانه‌های پدافندی در این مناطق هستیم.سامانه‌های طبس و تور ام-1 سپاه و همچنین سامانه مرصاد ارتش که وظیفه درگیری و انهدام اهداف در ارتفاع پست و متوسط را برعهده دارند و آتشبار سامانه 15 خرداد که وظیفه مقابله با تهدیدات برد متوسط را برعهده دارد.


سامانه ارتفاع پست تور ام-1 در اختیار نیروی هوافضای سپاه

سامانه برد متوسط 15 خرداد در اخیتار نیروی پدافند هوایی ارتش

اما در این منطقه یک سامانه راداری برد بلند نیز استقرار یافته است که برای اولین مرتبه تصاویری از استقرار آن منتشر می‌شود رادار برد بلند کیهان، یک رادار 2 بعدی برد بلند است که توان کشف فاصله، زاویه سمتی و سرعت شعاعی اهداف را داشته و آشکارسازی و ردگیری اهداف هوایی در ارتفاعات مختلف شامل هواپیماهای متعارف، پنهانکار، ریزپرنده‌ها و موشک‌های کروز از دیگر توانمندی‌های آن است. در واقع این رادار راهکنشی (تاکتیکی) برای کشف تعداد بالایی هدف و رویایی با حملات پرحجم دشمن طراحی شده است.


رادار بردبلند کیهان در اختیار نیروی پدافند هوایی ارتش

در چند سال اخیر، تهدیدات هوایی شکل و انواع پیچیده و متعددی به خود گرفته‌اند و شامل تمامی سطوح پدافندی می‌شوند. به علاوه وقوع جنگ‌های اخیر در منطقه و به خصوص جنگ عربستان با یمن نشان دادکه اتکا به یک نوع سامانه پدافندی نمی‌تواند برای دفاع از مراکز حساس و حیاتی کافی باشد و برای دفاع از چنین مراکزی باید به انواع سامانه‌های پدافندی و رادرای درغالب یک شبکه دفاع چند لایه مجهز بود.

چیزی که امروز با تلاش دانشمندان جوان و متخصصان نیروهای مسلح کشورمان به آن دست یافته است و موجب شده تا پدافند هوایی کشور از یک شبکه یکپارچه و چندلایه با حضور انواع سامانه‌های پدافندی آماده دفاع از مرزهای هوایی کشور باشد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon