گزارش| شاهکارهای سریالی مدیریت شهری در اراک ادامه دارد/ اجرای طرح بدون مجوز شورای تأمین
گروه استانها- شاهکارهای سریالی مدیریت شهری اراک در حالی ادامه دارد که در جدیدترین برنامه شورای و شهرداری اراک، "شوآف" روز بدون خودرو بدون مجوز شورای تامین استان مرکزی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، شورای پنجم شهر اراک از جمله آن مجموعههای سیاسی است که بیش از کارکرد و خروجی فعالیتی حاشیهسازی دارد به طوریکه از همان روز نخست در انتخاب شهردار این خط حواشی پررنگ بود تا به امروز که همچنان حاشیه به عنوان عنصر درهمتنیده در این شورا و مدیریت شهری پیش آمده است.
شورای شهری که در جریان حضور تاجران و رفتن وی از سمت مسئولیت شهرداری نشان داد دیوار بلند حاشا دارد و در روزهای پایان آن چنان نقش اپوزیسیون شهری گرفته بود که گویی شهردار اراک را خارج از شورای شهر مجموعه دیگری انتخاب کرده است.
پس از آن انتخاب نادری عضو شورای شهر به عنوان شهردار و حاشیه پررنگ و انتقاد صریح آیت الله دری نجفآبادی از رفتار دوگانه شورا و در نهایت روند عجیب انتخاب شفیعی به عنوان شهردار از یکسو، مشاوران خاص در شورای شهر، بهکارگیری بیحساب نیرو، اجرای سرخود طرحی که به گفته مدیرکل شهری استانداری مرکزی "خودساخته" شهردار به اسم 55متری بوده گوشهای از این حواشی است.
اما شاهکارهایی در این شورا دیده میشود که باید آنها را تماماً به نام این شورای سیاسی سند زد، یک مورد راه اندازی پیادهراه حصار بود که علیرغم انتقاد گسترده مردم و کسبه این منطقه شورای شهر و شهرداری به شدت بر آن اصرار کرده و اقدامات بسیاری کردند که در نهایت شکست خورد و شاهد جمع آوری آن بودیم.
انباشت تخلفات اداری در شهرداری اراک+سند
انتقاد شدید آیتالله دری نجفآبادی از انتخاب شهردار اراک+فیلم
اختصاصی| جفای شهرداری اراک در حق کارگران / بهکارگیری نیروهای فاکتوری به جای قراردادی + فیلم
از سویی امضای سند توسعه پایدار که برای بخش عمده جامعه درباره آن و برنامههای پیش رو توضیحی داده نشد و تنها اراک، به عنوان یک شهر یادگیرنده با یونسکو وارد تفاهمی شد که باید هرچه سریعتر کسانی که این سند را به امضا رساندند درباره مفاد و ماهیت آن شهروندان و جامعه نخبگانی را توجیه کنند.
از سوی دیگر، پیاده راه و گذر فرهنگ در کلانشهر اراک که به گفته برخی کارشناسان تداوم همین طرح بوده، از دیگر اقداماتی است که میطلبد مدیریت شهری اگر به دنبال ایجاد گذر هنر در اراک است ابتدا بخشهایی را در اختیار مجموعههای قرآنی و دینی به عنوان بخشهای مهم زیرساختی فرهنگ کشور و جامعه اختصاص دهد.
از همه اینها بگذریم، هفته گذشته در شاهکار جدید مدیریت شهری اراک برنامهای با عنوان روز بدون خودرو اجرا شد که از سوی رسانههای زنجیرهای همسوی شهرداری و جریان اصلاح طلب مورد بازتاب خبری قرار گرفت.
هرچند امروز، پلیس استان مرکزی با صدور توضیحاتی درباره این برنامه که بدون مجوز شورای تامین استان برگزار شد توضیحاتی ارائه کرد تا نشان دهد برنامههای خودسرانه مدیریت شهری در اراک گویا تا پایان چندماه آتی هم ادامه دارد.
بنابر اعلام روابط عمومی نیروی انتظامی استان؛ در پاسخ به مطلب و انتقاد درج شده در برخی از رسانهها به نقل از رئیس شورای اسلامی شهر اراک درباره ناتمام ماندن طرح روز بدون خودرو و بازگشایی مسیر خیابان شهید بهشتی(عباسآباد) در روز جهانی بدون خودرو به دلیل بازگشایی مسیر از سوی پلیس، سرهنگ سیدعلی حسینی رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان به منظور تنویر افکار عمومی و شفافسازی موضوع اعلام کرد:
" نیروی انتظامی به عنوان خدمتگزارانی بیمنت (نه به عنوان مالکان شهرها) همواره خود را حامی مردم شریف دانسته و آن چنان که در عمل نیز کاملا مشهود است، در تمامی مراسمات، مناسبات های اجتماعی، ایام تعطیلات و... کارکنان ناجا با توان و انگیزهای مضاعف، حضوری بی منت و پرتلاش داشته و به هیچ عنوان در انجام مسئولیت ها و ماموریتها خود، حقوق شهروندی را فدای راحتی و آسایش خود نکرده اند و نمیکنند.
بیتردید این تلاشها نیز در انظار عموم مردم قدردان کشورمان در تمامی اقصی نقاط کشور نیز ملموس و مشهود بوده و امید است که این موضوع حداقل در ادبیات گفتاری برخی از مسئولان نیز نمایانگر باشد.
اجرای طرح بدون مجوز شورای تامین و بدون بررسی لازم
اما درباره ناتمام ماندن طرح روز بدون خودرو و بازگشایی خیابان شهید بهشتی به آگاهی شهروندان میرساند، پلیس راهنمایی و رانندگی استان همواره یکی از موافقان اصلی و مصر بر اجرای طرحهای کاهش بار ترافیکی در شهرها است و در شهر اراک نیز پلیس راهور به عنوان یکی از اعضای شورای ترافیک یکی از پیشنهاد دهندگان و پیشگامان ارائه طرحهای مختلف کاهش بار ترافیکی به ویژه در هسته مرکزی شهر اراک بوده و این طرح نیز که بدون لحاظ جوانب امر در این خیابان اجرایی شد، فاقد هرگونه مصوبهای از شورای تامین برای اجرا در روز اول مهر بود.
ضمن آنکه اجرای آن شامل نواقصی بود ولی پلیس با هماهنگی معاونت عمرانی استانداری، طرح را به مدت 1.5 ساعت از 15 الی 17:30 به اجرا گذاشت که به درخواست برخی از مسئولان که در محل حضور داشتند طرح تا ساعات 18 ادامه یافت ولی سرانجام با بررسی کارشناسی طرح در این ساعت به دلایلی خاتمه یافت.
دلایل این امر عبارت بود از خیابان شهید بهشتی اراک یکی از اصلی ترین خیابان های شریانی در هسته مرکزی شهر و تنها خیابانی است که به میدان مرکزی شهر، ورودی و خروجی داشته و به دلیل نبود مسیر جایگزین مناسب، انسداد آن در ساعات پیک ترافیک و برای مدت زمانی طولانی، باعث حجم ترافیک سنگین در دیگر خیابان های منتهی به هسته مرکزی شهر شده که بی شک این موضوع بر خلاف اهداف پیش بینی شده برای روز جهانی بدون خودرو است که به تبع آن این شکل اجرایی طرح، افزایش مصرف بنزین و آلایندگی هوا را به دنبال خواهد داشت.
نارضایتی گسترده مردم از اجرای طرح روز بدون خودروی اراک
با توجه به وجود مراکز تجاری، خدماتی و از همه مهمتر، مراکز درمانی متعددی چون مطب پزشکان، داروخانههای شبانهروزی، کلینکهای تخصصی و نبود مسیر جایگزین و درخواست تقاضای سفر به این خیابان، انسداد این مسیر در همان ساعات اولیه اجرای طرح نیز نارضایتیهای متعددی از سوی شهروندان به همراه داشت و ضمن مراجعات حضور شهروندان به پلیس، تماس های متعددی به سامانه های تلفنی 110 و 197 پلیس در انتقاد از اجرای این طرح ثبت شد که این موضوع خود نشانی از ناکارآمدی و بازتاب نارضایتی مردمی از شکل و نحوه اجرای این طرح بود.
در پایان به آگاهی شهروندان عزیز میرساند پلیس به عنوان حامی اصلی شهروندان، همواره از اقدامات ترافیکی که سبب افزایش ضریب ایمنی عابران به عنوان قربانیان و آسیب پذیرترین کاربران ترافیک که در بسیاری موارد حقوق آنها فدای زیرساخت های شهری میشود، حمایت کرده و بدین منظور طرح های مختلفی نیز در بحث پیاده رو سازی هسته مرکزی شهرها و بالا بردن ضریب ایمنی تردد عابران نیز ارائه داده و در این رویکرد از تمامی طرح های کارشناسی شده که در نهایت باعث ایجاد ارتقاء فرهنگ ترافیک عمومی و تغییر رویکرد ترافیکی شود، استقبال میکند.
با این حال اما اگر طرحی به دلیل عدم بررسی کارشناسی باعث ایجاد بی نظمی و هدر رفت وقت و هزینه های شهروندان شود، پلیس مخالف بر اجرای آن و بر حمایت مردم پایبند خواهد بود. "
انتهای پیام/711/س