نبود شبکه‌ گازرسانی در مناظق روستایی بلای جان جنگل‌های بلوط شده‌است

نبود شبکه‌ گازرسانی در مناظق روستایی بلای جان جنگل‌های بلوط شده‌است

گروه استان‌ها_مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد از توزیع ۶۰۰ دسنگاه آبگرمکن خورشیدی در مناظق استان جهت جلوگیری از قظع درختان بلوز خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، جنگل‌های استان کهگیلویه و بویراحمد 800 هزار هکتار از مساحت 6 میلیون هکتاری جنگل‌های زاگرس را تشکیل می‌دهند ، سالانه مقدار عظیمی از جنگل‌های منطقه زاگرس به دلایل متعدد از بین می‌روند و جنگ‌های استان کهگیلویه و بویراحمد نیز از این خطر مصون نبود‌ه‌اند، چنانچه در سال جاری بخش عظیمی از جنگل‌های استان دچار آتش‌سوزی شدند.

علاوه بر آتش‌سوری‌های سهوی و عمدی، دندان تیز سودجویان در تهیه زغال و تبر ناچار روستاییان برای تهیه سوخت زمستانه بلای جان جنگل‌های بلوط در استان کهگیلویه و بویراحمد شده‌است.

به گفته مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد قریب به 90 درصد از آتش‌سوزی‌ها در این استان توسط عوامل انسانی اتفاق می‌افتد.

در چند سال اخیر برای صیانت از پوشش جنگلی طرح‌هایی نظیر واگذاری اراضی به انجمن‌های مردم نهاد برای حفظ مراتع و جنگل و کاشت بوته و درختان دانه‌زا در کنار توسعه شبکه گازرسانی به مناطق روستایی و واگذاری پنل‌های خورشیدی به روستانشینان و عشایرنشینان در حال انجام است.

غلامحسین حکمتیان مدیر کل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در مناطق روستایی که از نعمت گاز برخوردار نیستند مردم برای سوخت خود مجبور به قطع درختان و استفاده از هیزم هستند و این موضوع باعث ورود خسارات فراوان به پوشش جنگلی بلوط در استان می‌شود.

وی با اشاره به اینکه نصب آبگرمکن‌های خورشیدی در مناطق عشایری و روستایی راهکاری مناسب برای جلوگیری از قطع درختان است، گفت: نصب این آبگرمکن‌ها تا حدود 50 درصد از قطع درختان در مناطق روستایی استان جلوگیری کرده‌است.

حکمتیان خاطر نشان کرد: دهستان زیلایی در شهرستان تازه تاسیس مارگون از جمله مناطق بدون گاز طبیعی است و مردم این منطقه از چوب درختان بلوط برای گرمای خانه ها و پخت و پز استفاده می کنند.

وی تصریح کرد: برنامه‌ریزی‌های لازم برای تامین و نصب 600 دستگاه آبگرمکن خورشیدی در روستاهایی که در مناطق جنگلی از جمله دهستان زیلایی شهرستان مارگون هستند انجام شده و تا پایان امسال عملیاتی می‌شود.

حکمتیان اعتبار لازم برای تامین 600 دستگاه آبگرمکن خورشیدی را قریب به 54 میلیارد تومان عنوان کرد افزود: سال گذشته نیز تعداد 100 دستگاه آبگرمکن خورشیدی در دهستان زیلایی و دیگر مناطق استان توزیع شد.

انتهای پیام/541/ش

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon