خاوازی: صادرات محصولات کشاورزی نسبت به سال گذشته ۲۲ درصد رشد داشته است

خاوازی: صادرات محصولات کشاورزی نسبت به سال گذشته 22 درصد رشد داشته است

وزیر جهاد کشاورزی گفت: در ۹ ماهه دوم سال جاری میزان صادرات محصولات کشاورزی کشور ۲۲ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، کاظم خاوازی وزیر کشاورزی با حضور در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه 9 دی ماه) مجلس شورای اسلامی به سوال سید سلمان ذاکر نماینده ارومیه، درخصوص علت عدم توجه به قیمت های تضمینی محصولات کشاورزی استراتژیک مانند خرید سیب از کشاورزان پاسخ داد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

خاوازی در سخنان خود گفت: امروز همه فعالان بخش کشاورزی در راستای منویات مقام معظم رهبری تلاش می‌کنند تا امنیت غذایی را برای کشور به ارمغان بیاورند. علی رغم همه مشکلاتی که کرونا برای کشور ایجاد کرده است و مشکلاتی که تحریم‌ها در تامین ارز به موقع برای بخش کشاورزی به وجود آورده است، شاهد رشد نرخ ارزش افزوده بخش کشاورزی در 6 ماه ابتدایی سال جاری و رسیدن به رشد مثبت4/4 هستیم.

وی ادامه داد: ما سال گذشته حدود 300 هزار تن صادرات محصول سیب داشتیم که امروز این رقم را به حدود 403 هزار تن رسانده ایم. در حالی که ما در گذشته تنها حدود 5 هزار تن صادرات داشتیم. در 9 ماهه دوم سال جاری نیز میزان صادرات محصولات کشاورزی کشور 22 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

وزیر کشاورزی همچنین گفت: کل محصولات باغی که در 9 ماهه سال 98 صادر کردیم  645 هزار تن بوده و در 9 ماهه اول امسال 879 هزار تن محصولات باغبانی صادر کرده‌ایم. در خصوص سیب نیز در 9 ماهه سال گذشته، 300 هزار تن و در سال جاری 403 هزار تن سیب صادر کرده‌ایم.

خاوازی با بیان اینکه در قالب موافقت‌نامه اوراسیا صادرات سیب به کشور روسیه به 97 هزار تن رسیده است، گفت: کل سیبی که امسال تولید شده است چهار میلیون و 129 هزار تن است که یک میلیون و 50 هزار تن آن در آذربایجان غربی تولید شده است.

وی افزود: براساس قیمت تضمینی که شورای اقتصاد تعیین کرده بود قیمت خرید تضمینی سیب 580 تومان بود، اما به درخواست نمایندگان مجلس، گروهی را از وزارتخانه به استان فرستادیم و با رایزنی‌های انجام شده این رقم به 1250 تومان برای کارخانه‌ها رسید و امروز به طور میانگین به قیمت 1180 تومان سیب‌های پای درختی درجه سه از سوی کارخانه‌ها خریداری می‌شود.

وزیر کشاورزی همچنین تاکید کرد: قانون خرید تضمینی که در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید در قیمت گذاری محصولات کشاورزی به ویژه سیب و کشمش کمک بسزایی می‌کند تا قیمت‌ها واقعی‌تر شده و کشاورزان نتایج زحمات خود را ببینند.

خاوازی اضافه کرد: مشکلات مربوط به سیب پای درختی در آذربایجان غربی مشکل 35 ساله است و ما امسال با راه اندازی 90 مرکز بهداشتی جمع آوری سیب در آذربایجان غربی در راستای حل مشکل برآمدیم. هفت فقره مجوز تاسیس کارخانجات مدرن در آذربایجان غربی داده شده است و  125 مجوز برای فرآوری محصول سیب داده‌ایم. یکی از مشکلات ما برای صادرات سیب بحث سورتینگ است که ما سرمایه گذاری را در منطقه آورده‌ایم تا جدیدترین تکنولوژی دنیا را برای سورتینگ بیاورد.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود و در پاسخ به سوال نماینده ارومیه گفت: ما هرگز اجازه نمی دهیم که مرکبات و سیب در بحث صادرات دچار مشکل شود و ما در حوزه وظایف وزارتی در این زمینه اقدامات مهمی را انجام خواهیم داد و این اطمینان را به مجلس و نمایندگان می دهیم که در بحث ساماندهی سیب و مرکبات مازاد بر مصرف داخلی اقدامات مثبتی را انجام خواهیم داد.

وزیر کشاورزی ادامه داد: در فصل 8 کتاب مقررات صادرات و واردات، بحث واردات موز در برابر صادرات سیب را داریم که به شدت پیگیر بحث افزایش واردات موز در برابر صادرات سیب هستیم و به دنبال آن هستیم که اشخاصی را که واردکننده موز به کشور هستند، مجاب کنیم تا حجم بیشتری از محصول سیب را صادر کنند و سیب در فهرست کالاهای مشمول تعرفه ترجیحی موافقت نامه اوراسیا قرار گرفت و جلسات متعددی با وزارت امور خارجه در این زمینه برگزار شد.

خاوازی در ادامه تصریح کرد: اگر ما بتوانیم موضوعات زیربنایی که در حال انجام است را به سرعت طی کنیم و برخی موانع مرتبط با قرنطینه ای و بهداشتی را با اتحادیه اروپا تسهیل نماییم، شرایط مناسبی در زمینه صادرات سیب با اتحادیه اروپا ایجاد خواهد شد. همچنین پیگیر بحث حل مشکل کارت‌های بازرگانی کشاورزان عزیز نیز هستیم و برای احیای آنها با وزارت صمت در حال مذاکره‌ایم".

وی در ادامه با اشاره به مسائل و مشکلات مطرح شده پیرامون خانه باغ‌ها و خانه‌های کارگری گفت: ما کلا در کشور8 میلیون هکتار اراضی آبی داریم که فقط 1.2 میلیون هکتار خاک‌ها بدون محدودیت‌ می‌تواند امنیت غذایی کشور را تامین کند و لذا در بحث تغییر کاربری اراضی باید بسیار دقت کنیم. ما نگران تجزیه باغ‌ها به بخش‌های کوچک‌تر هستیم. اکنون از 20 تا 100 مترمربع امسال ساخت خانه کارگری وجود دارد. جنگ ما با کشاورزان نیست بلکه بحث ما کسانی هستند که مهاجرت کرده و ویلا می‌سازند. در خصوص قانون تغییر کاربری اراضی نیز دولت لایحه‌ای را تهیه کرده و گویا نمایندگان نیز طرحی را آماده کردند.

وزیر کشاورزی در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده برای توسعه آبیاری نوین گفت: در حوزه توسعه آبیاری نوین 31 هزار هکتار برنامه توسعه‌ای در آذربایجان غربی در سال جاری در دستور کار است که بخشی از آن با مبلغ 190 میلیارد تومان از پروژه‌های آبیاری معمول تحت فشار پیش بینی شده و 260 میلیارد تومان نیز از اعتبارات مرتبط با دریاچه ارومیه نیز به این پروژه ها اختصاص یافته است.

خاوازی افزود: نکته مهم در این زمینه این است که چاه‌های بدون مجوز در استان وجود دارد و ما طبق قانون تنها می توانیم برای چاه های دارای مجوز اقدامات عمرانی انجام داده و توسعه سیستم آبیاری را اجرایی کنیم.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon