مراسم بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی در بندرعباس برگزار شد
گروه استانها- در مراسمی با حضور اهالی فرهنگ و ادب استان هرمزگان مراسم بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی در دانشگاه فرهنگیان بندرعباس برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، در مراسمی عصر امروز با حضور مدیرکل ارشاد استان هرمزگان و اهالی فرهنگ و ادب استان مراسم بزرگداشت حکیم جمالالدین ابومحمّد الیاس بن یوسف بن زکی بن مؤیَّد معروف به نظامی گنجوی در دانشگاه فرهنگیان بندرعباس برگزار شد.
اسمعیل جهانگیری مدیرکل ارشاد استان هرمزگان در این آیین ضمن تبریک اعیاد شعبانیه اظهار داشت: مدتها است که دشمنان قسمخورده این فرهنگ تلاش میکنند که به خیال خام خودشان بر فرهنگ ایرانی پنجه بکشند و آن را به چالش بکشند اما ما با زبان و ادبیات میتوانیم فرهنگ خود را معرفی کنیم و جلوی هجمههای آنها بایستیم.
وی افزود: ایران با داشتن مفاخر بزرگی مانند نظامی گنجوی گنجیه بسیار غنی از شعر و ادبیات دارد اما با این وجود برخی از کشورها قداره بستهاند و یک روز به مولانا و روزی دیگر به نظامی طمع میکنند که هدفشان مشکل ایجاد کردن برای فرهنگ ایرانی است.
جهانگیری بیانکرد: زیباتر از مناظر طبیعی، خلیجفارس، دریایخزر، کویر و جنگلهای شمال؛ خرده فرهنگها و آداب و رسومی است که همه ما به آن میبالیم چرا که آداب و رسوم، لهجههای شیرین و گویشهای ظرفیت افتخار و بالیدن را دارند و باید بگوییم که زیباییهای ایران به همین گویشها است و همه این خرده فرهنگها یک نقطه اتصالی دارد و نقطه اتصال و پیوند همه اقوام ایرانی زبان فارسی است.
مدیرکل ارشاد استان هرمزگان تاکیدکرد: اگر قرار است مغلوب فرهنگ بیگانه نشویم ناچاریم به خرده فرهنگها و زبان مادری خود تکیه کنیم و آن را هم تقویت کنیم چرا که شخص اول مملکت رهبر معظم انقلاب بر حفظ زبانهای بومی و محلی تاکید دارند.
اسدالله نوروزی استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه هرمزگان نیز در این مراسم گفت: به بهانه اینکه شعرای بزرگ ما همه عالم و حکیم بودند، سوای سخنسرایی که لازمه یک شاعر است همه آنها عالم هم هستند و نظامی اندیشمند ارجمند بود و در سده ششم جزو فرزانگان روزگار بوده است.
وی افزود: نظامی را به تعبیر امروز باید روشنفکر دانست و شاهکار نظامی خسرو و شیرین است که بی بدیل و بینیاز از تعریف است و 900 سال پیش نظامی در قالب نصحیت مهینبانو به شیرین روابط دختر و پسر را که امروز جزو چالشهای جامعه است را به خوبی بیان کرده و ترسیم کرده است.
نوروزی تاکیدکرد: اسکندرنامه را نظامی در بالای 60 سالگیاش سروده اما خیلی جامعه ما به سمت آن نرفته چرا که در مورد اسکندر مقدونی است که در فرهنگ ما جایگاهی ندارد اما با این وجود درسهای بسیاری در آن وجود دارد و وزن شرفنامه و اقبالنامه این کتاب نشان میدهد که نظامی میخواسته به چالشگری با حکیم طوس بپردازد لذا لازم است اسکندرنامه نیز خوانده شود و درسهای آن استخراج شود.
انتهای پیام/865/ح