۶ میلیارد ریال به زیرساختهای شهرکهای صنعتی کردستان تخصیص یافت
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان گفت: از منابع استانی ۶۰۰ میلیون تومان به زیرساختهای شهرکهای صنعتی تخصیص یافت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، بهرام نصراللهیزاده ظهر امروز در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان که در سالن پیامبر اعظم استانداری کردستان برگزار شد، با اشاره به اینکه برنامه اقتصاد مقاومتی به دو بخش کلی تقسیم میشود، اظهار داشت: این دو بخش بر این نکته مؤکد است که اقتصاد مقاومتی به معنای اقتصاد ریاضتی نیست و در واقع برنامه اقتصاد مقاومتی بر مسئله تابآور کردن اقتصاد در مقابل عوامل، شوک و تکانههای داخلی و خارجی مؤکد است.
وی با بیان اینکه سیاستهای اقتصاد مقاومتی بر مستحکم کردن بنیادهای اقتصادی کشور، درونزا کردن اقتصاد کشور، بنا نهادن پایههای اقتصاد را بر اساس ظرفیتهای موجود متکی است، افزود: باید اقتصاد مقاومتی را در تمام شرایط و هنگام تکانههایی که اتفاق میافتد، حفظ کنیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان با ذکر اینکه در اقتصاد مقاومتی ذهنیت باید اصلاح شود، گفت: هر آنچه میتواند اقتصاد ما را شکوفا، مستحکم و توانا کند را به خدمت گرفته و فضایی را که تحت تأثیر تحریمها شکل گرفته را فاکتور بگیریم تا بتوان اقتصاد مقاومتی را شکل داد.
وی با بیان اینکه ستاد مقاومتی کشور یکسری برنامههای ملی را در سطح کشور طراحی کرده که بعضاً برش استانی ندارد، ادامه داد: بخشی از برنامههای ملی برش استانی دارد و سهم استان بر اساس ظرفیتها تعریف میشود.
نصراللهیزاده با اذعان به اینکه در سال 96 بنا شد که استانها خودشان جدای از برنامههای ملی، برنامه خاص استانی هم تدوین کنند، تصریح کرد: به همت اعضای ستاد مقاومتی و کاری که در دبیرخانه تعریف شد، برنامه اقتصاد مقاومتی استان تعریف شد که در ستاد کشوری حائز رتبه دوم شد.
وی با اعلام اینکه برنامه اقتصاد مقاومتی و یا زیرساختهای اقتصادی پایدار و مقاوم و مولد استان را مطرح کرده است، ادامه داد: کردستان با تدوین این برنامه 98 امتیاز برنامه اقتصادی را کسب کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان با اشاره به اینکه در سال 98 الگوی دیگری در زمینه اقتصاد مقاومتی تعریف شده است، خاطرنشان کرد: در این برنامع تمرکززدایی لحاظ شده و هر استان مؤظف است بر اساس واقعیتها و ظرفیتهای خود برنامهها را پیش ببرد.
وی با گریز به اینکه در سال 98 استانها 30 پروژه اقتصاد مقاومتی را تعریف و تصویب کردهاند و در سامانه ستاد مقاومتی ثبت کردهاند، گفت: این برنامههای بهصورت رویتن پایش میشود تا بتوان ارزیابی کمی را از این طرحها در پایان سال ارائه داد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در حوزه فعالیتهای اقتصادی برنامههایی پیشبینی شده که با هماهنگی اعضای ستاد مقاومتی عملیاتی میشوند، اظهار کرد: در حوزه زیرساختها مهمترین اولویت استان بر دو محور «ارتباطات و راهها» و «آب» بهعنوان یک ظرفیت و مزیت استانی تعریف شده است.
وی با ذکر اینکه در ستاد پیگیری زیرساختها صورت پذیرفته است، افزود: در حوزه راه و ارتباطات هنوز هم فاصله زیادی با وضعیت مطلوب داریم که این امر با هدف تسهیل سفر، ایمنکردن سفر و تأکید بر نقش اقتصادی راهها در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان با اعلام اینکه جاده سنندج-مریوان از دهه 80 شروع شده است، گفت: طی دو سال اخیر 200 میلیارد تومان به این پروژه تخصیص یافت و بخش اعظمی از عملیات اجرایی کریدور شمال به جنوب که 320 کیلومتر آن در استان بوده، لحاظ شده است.
وی با اشاره به وضعیت جاده باشماق، توضیح داد: در قالب این پروژه طولانیترین تونل غرب کشور به بهرهبرداری میرسد و در ادامه این طرحها در زمینه توسعه زیرساختی 20 میلیارد اعتبار به پروژه گردنه صلواتآباد تزریق شد.
نصراللهیزاده با ذکر اینکه استان کردستان در زمینه راه آهن جزو استانهایی است که هنوز به شبکه ریلی وصل نشده، ادامه داد: از سه قطعه راه آهن استان، دو قطعه تمام شده و 20 میلیارد برای تملک اراضی مسیر راهآهن تخصیص یافت.
وی با اشاره به وضعیت فرودگاه فعلی سنندج، گفت: این فرودگاه در حد مقیاسهایی که دارد جوابگوست اما طرح عملیاتی فرودگاه دوم که فرودگاه استراتژی سقز است، دوباره راهاندازی شده و تا سال 99 به بهرهبرداری خواهد رسید.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان با بیان اینکه در حوزه آب مطالبات جدی در استان داریم، خاطرنشان کرد: با وجود اینکه استان کردستان حدود 6 درصد روانآب و پنج درصد اراضی قابل کشت را داراست اما تخصیص منابع آب به این استان کافی نیست.
وی با تأکید بر اینکه اولویت اول تأمین منابع آب شرب شهری است، تصریح کرد: تا افق 1425 منابع آب تصفیه شده تعریف و آب شرب پایدار تمام شهرهای استان تضمین میشود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان با گریز به اینکه اجرای طرح صد هزار هکتاری در دستور کار استان بود که مصوبه رسمی 96 هزار از اراضی آبی به دیم تصویب شد، یادآور شد: در حوزه گازرسانی جمعیت شهری 100 درصد تحت پوشش و خوشبختانه علیرغم وضعیت توپوگرافی پوشش 95 درصد جمعیت روستایی کشوری، 97 درصد در کردستان محقق شده که این امر مهاجرت معکوس را رقم زده است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه زیرساخت صنعت چند پروژه پیشران صنعتی در حوزه تولید فولاد، پتروشیمی و صنایع بزرگ و دیگری در زیرساخت شهرکهای صنعتی تعریف شده است، گفت: از منابع استانی 600 میلیون تومان به زیرساختهای شهرکهای صنعتی تخصیص یافت و در کنار آن دو منطقه ویژه اقتصادی بانه با 85 هکتار زمین در مردادماه زمین تحویل واحدهای اقتصادی داده میشود.
نصراللهیزاده در پایان با اعلام اینکه در حوزه گردشگری نیز مباحثی مدون شده است، یادآور شد: روند پیشرفت پروژهها در استان کردستان علیرغم محدودیتهای موجود بهخوبی پیش رفته و امیدواریم این روند با سرعت و جدیت بیشتری ادامه یابد.
انتهای پیام/ ع