تولید روزانه ۸۰ تن پسماند پلاستیکی در مشهد

تولید روزانه 80 تن پسماند پلاستیکی در مشهد

مدیرکل محیط زیست خراسان رضوی گفت: براساس برآوردها روزانه ۸۰ تن پسماند پلاستیکی در مشهد تولید می‌شود که رقمی بسیار بالا است.

تورج همتی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس با اشاره به اینکه ارتقاء سطح آگاهی مردم در زمینه زیان‌های بهداشتی و محیط زیستی استفاده از کیسه‌های پلاستیکی از جمله اهداف مهم نامگذاری روز بدون نایلکس بوده اظهار داشت: با لحاظ حدود دو هزار تن پسماند روزانه تولیدی در مشهد مقدس، روزانه حدود 80 تن پسماند پلاستیکی از هر دو نوع نرم و سخت  در این کلانشهر تولید می‌شود.

وی بزرگترین بازار مواد پلاستیک کشور را در حال حاضر صنایع بسته‌بندی دانست و افزود: مراکز عمده تولید پسماند پلاستیک و ظروف یکبار مصرف علاوه بر اصناف، فروشگاه‌ها، میادین عرضه میوه و تره‌بار، هیئت‌ها، مساجد و اماکن مذهبی هستند هر چند نخستین اقدام برای مدیریت پسماند پلاستیکی، ممانعت مردم از دریافت فرآورده‌های مربوطه و کاهش مصرف پلاستیک در خانواده‌هاست که در این زمینه فرهنگ‌سازی و آموزش‌های مربوطه در دستور کار قرار گرفته است.

 همتی در ادامه به خطرات زیست محیطی و بهداشتی پراکندگی کیسه‌های پلاستیکی در طبیعت و تاثیرات نامطلوب و جبران‌ناپذیر آن بر حیات زیستمندان اشاره و افزود: ورود کیسه‌های پلاستکی رها شده درطبیعت به رودخانه‌ها و کانال‌های آب سبب انسداد آبراهه‌ها شده و در بسیاری موارد به علت سکون آب، زاد و ولد انواع حشرات را افزایش می‌دهد و از طرفی در صورت ورود به محیط زیست دریایی، وارد زنجیره غذایی جانوران دریایی شده و سالانه هزاران گونه از جانوران آبزی بر اثر بلع این کیسه‌ها و خفگی ناشی از آن می‌میرند.

وی دفن پلاستیک‌ها به عنوان زباله را  نیز راهکار چندان مناسبی ندانست و افزود: به علت تجزیه آرام و کند پلاستیک‌ها که عموماً بر پایه مواد پلیمری، شیمیایی و نفتی ساخته شده‌اند، در محل‌های دفن، ایجاد شیرابه‌ای شامل ترکیبات زیان‌آور و با خاصیت تجزیه ناپذیری می‌کند که نفوذ آن به آب‌های زیرزمینی، سلامت این سفره‌ها را به مخاطره می‌اندازد و علاوه بر آن ماندگاری آنها در خاک سبب ورود تدریجی مواد شیمیایی به زنجیره غذایی انسان می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خرسان رضوی، در ارتباط با راهکارهای مدیریت مصرف پلاستیک، اجتناب از تولید پسماند با جایگزین کردن کالاهای مشابه با پایداری مصرف بالاتر مانند استفاده از ظروف شیشه‌ای و چینی  نیز در صورت اجبار به استفاده از کالاهای یکبار مصرف، استفاده از کالاها و ظروف زیست تخریب پذیر و با منشاء گیاهی در ادارات دولتی را توصیه و افزود: استقرار ایستگاه سبز در ادارات و انجام دقیق عملیات تفکیک از مبدا و جداسازی پسماندهای پلاستیکی و انتقال پسماندها به شهرداری‌ها و واحدهای بازیافت کننده مجاز از جمله راهکارهایی هستند که در خراسان رضوی به اجرا گذاشته شده‌اند.

همتی به  ارزشیابی نحوه مدیریت پسماند در ادارات در قالب جشنواره شهید رجایی اشاره و افزود: محور مدیریت سبز در این جشنواره دارای 30 امتیاز بوده و توسط اداره کل حفاظت محیط زیست مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. 

دبیر کارگروه مدیریت پسماند استان تصریح کرد:در محور یاد شده، شاخص مدیریت پسماند 7 امتیاز از ملاکهای ارزشیابی را شامل می شود و جهت بررسی و ارزشیابی عملکرد ادارات در موضوع مدیریت پسماند موارد مهمی همچون استفاده از کالاهای با پایداری مصرف و اجتناب از استفاده از کالاهای یکبار مصرف،تفکیک صحیح و کامل پسماند در کلیه قسمتهای اداری و رفاهی،اقدامات مدیریتی با هدف کاهش تولید پسماند و نیز اقدامات آموزشی و فرهنگی و...مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد.

این مقام مسئول درادامه اظهار داشت :برنامه ریزی وحذف تدریجی عرضه پلاستیک‌ها و ظروف یکبار مصرف که زیست تخریب‌پذیر نیستند و نیز فراهم‌آوری بستر لازم برای تامین و عرضه پلاستیک و ظروف زیست تخریب‌پذیر به اصناف با هزینه برابر یا کمتر از پلاستیک‌های معمولی و علاوه بر آن ارائه مشوق‌های لازم به واحدهای تولیدکننده پلاستیک و ظروف زیست تخریب پذیر همچون تحفیف‌های مالیاتی و ارائه تسهیلات و... از جمله راهکار های اجرایی کاهش پسماندهای پلاستیکی است که از سوی کارگروه  تخصصی مدیریت پسماند استان درحال پیگیری است.

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران