نارضایتی واشنگتن از پیوستن ازبکستان به اتحادیه اقتصادی اوراسیا

نارضایتی واشنگتن از پیوستن ازبکستان به اتحادیه اقتصادی اوراسیا

وزیر بازرگانی ایالات متحده در مجمع تجاری ازبک-آمریکا صراحتا به تاشکند گفت که پیوستن این جمهوری به اتحادیه اقتصادی اوراسیا می‌تواند پیامدهای جدی برای این کشور داشته و ورود این کشور به سازمان تجارت جهانی را پیچیده‌تر نماید.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، به نقل از اسپوتنیک، به گزارش سرویس مطبوعاتی وزارت بازرگانی ایالات متحده، ویلبر راس، وزیر بازرگانی ایالات متحده گفت که الحاق ازبکستان به اتحادیه اقتصادی اوراسیا می‌تواند ورود کشور به سازمان تجارت جهانی را بطور چشمگیری پیچیده کند.

راس در جریان مجمع تجاری ازبک- آمریکا در واشنگتن، موفقیت‌هایی را که در توسعه روابط دو جانبه حاصل شده، خاطر نشان کرده و از برنامه‌های تاشکند برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی حمایت کرد.

وی گفت: "ما از این تلاش‌ها به شدت پشتیبانی می‌کنیم و بی‌صبرانه منتظر پاسخ دولت به سؤالات تفاهم نامه WTO در مورد رژیم تجارت خارجی هستیم. در همین زمان، ما از همکاران ازبک خود می‌خواهیم تا به طور دقیق تأثیر توافقنامه‌های جدید را روی الحاق به WTO را بررسی کنند. برای مثال، راس تأکید کرد که پیوستن به اتحادیه اقتصادی اوراسیا در حال حاضر، ممکن است روند پیوستن به WTO را پیچیده کرده و به تعویق بیندازید."

پیش از این معاون اول مجلس علیا، صادق صفایِف با اظهار نظر در مورد اوضاع پیرامون بحث پیوستن به اتحادیه اقتصادی اوراسیا، تأکید کرده بود که ازبکستان مسیر خود را به سمت سیاست باز ادامه می‌دهد، اما تصمیمات عجولانه‌ای نخواهد گرفت. اول از همه، دولت قصد دارد در راستای منافع کشور گام بردارد. در مورد فشار احتمالی نیز صفایِف اظهار داشت که این امر ممکن است.

این سناتور خاطرنشان کرد: "رئیس جمهور ازبکستان شخصی نیست که بتوان وی را تحت فشار قرار داد، او زیر بار هیچ زوری نخواهد رفت."

در حال حاضر ازبکستان در حال بررسی امکان پیوستن به اتحادیه اقتصادی اوراسیا است. به گفته سخنگوی شورای فدراسیون روسیه، والنتینا ماتویِنکو که در اوایل ماه اکتبر از تاشکند بازدید کرده ود، یک گروه بین دولتی ازبک و روسی ایجاد شده است که باید تا پایان سال همه مزایا و خطرات احتمالی این طرح را ارزیابی کند و در صورت اتخاذ تصمیم مثبت، بهترین شرایط را برای ازبکستان تهیه کند.

والنتینا ماتویِنکو پس از مذاکرات گفت: "البته، ادغام ازبکستان در اتحادیه اقتصادی اوراسیا باعث تقویت چشمگیر تجارت و همکاری‌های اقتصادی، از جمله در فضای آسیای مرکزی خواهد شد. اما ما کاملاً می‌دانیم که این یک تصمیم دشوار است و نیازمند محاسبات دقیقی است. شوکت میرضیایف نه تنها یک سیاستمدار باتجربه که او یک اقتصاددان بزرگ است، که همه مزایا و مشکلات ادغام را در نظر دارد. در هر صورت، ما از انتخاب خود جمهوری و چنین رویکرد سازنده‌ای حمایت می‌کنیم."

اتحادیه اقتصادی اوراسیا در حال حاضر شامل شش کشور: ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و روسیه است. تاجیکستان نیز از الحاق خود به این سازمان امتناع نمی‌ورزد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران