کارآفرینان گیلان| احیای معماری بومی با پشتکار بانوی گیلانی + فیلم

کارآفرینان گیلان| احیای معماری بومی با پشتکار بانوی گیلانی + فیلم

بانوی کارآفرین روستای «سقالکسار» شهرستان رشت با ساختن ماکت‌ خانه‌های روستایی و بومی گیلان و پخت غذای محلی در کنار کسب درآمد توانسته قدمی برای احیای معماری بومی گیلان نیز بردارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، اشرف‌السادات بهاری بانوی کارآفرین اهل روستای «سقالکسار» شهرستان رشت، مدتی است به عنوان سازنده ماکت‌‌ خانه‌های روستایی و بومی گیلان مشغول فعالیت در این عرصه است و با استفاده از این خلاقیت توانسته برای خود کسب و کار ایجاد کند.

روستای سقالکسار در فاصله 15 کیلومتری شهرستان رشت قرار دارد و حدود 900 نفر جمعیت و 600 هکتار وسعت دارد و به عنوان یک روستای پاک و نمونه گردشگری نیز در کشور معرفی شده و روزانه 2 هزار گردشگر از این روستا دیدن می‌کنند‌.

معماری و اقلیم همواره پیوندی تنگاتنگ و متقابل با هم دارند در واقع اقلیم و بومی‌سازی به قدری در معماری اهمیت دارد که هر ساخت و سازی بدون توجه به این مسائل محکوم به شکست است.

متاسفانه در استان گیلان به این میراث گرانبها توجه نمی‌شود و از هر مصالحی در ویلاسازی و ساختمان‌سازی‌ها استفاده می‌شود که این امر باعث مخدوش شدن چهره زیبای گیلان شده و از طرفی خانه‌های سنتی با مصالح بومی نیز کم کم از بین می‌روند.


اشرف‌السادات بهاری بانوی کارآفرین اهل روستای سقالکسار با وجود اینکه رشته تحصیلی‌اش حسابداری بوده، اما دلش برای خانه‌های باصفای گیلان می‌تپد و در تلاش است که با ساخت ماکت‌هایی از این میراث گرانبها یاد کند و در کنار آن با پخت غذای محلی نیز برای خود کسب و کار ایجاد کرده است.

این بانوی کارآفرین در گفت‌گو با خبرنگار تسنیم ضمن معرفی خود و محل زندگی خود اظهار داشت: من اشرف‌‌السادات بهاری هستم که در روستای سقالکسار از توابع بخش مرکزی شهرستان رشت زندگی می‌کنم؛ روستای سقالکسار یک روستای گردشگری است و همواره مسافران زیادی به این روستا سفر می‌کنند.

وی گفت: من در این روستا 2 باب مغازه کنار هم دارم که در یکی از این مغازه‌ها ماکت خانه‌های روستایی گیلان می‌سازم و در مغازه دیگر نیز غذای محلی می‌پزم و از مسافرانی که به این روستا می‌آیند پذیرایی می‌کنم.

این بانوی کارآفرین افزود: مسافرانی که به این روستا سفر می‌کنند از من در مورد خانه‌های روستایی گیلان سوال می‌کنند و می‌گویند که می‌خواهیم این خانه‌های روستایی را ببینیم من نیز با وجود اینکه رشته تحصیلی‌ام‌ حسابداری بود؛ تصمیم گرفتم با استفاده از گل و خشت و چوب خانه روستایی بسازم تا مسافرانی که‌ به این روستا می‌آیند با سنت و آداب و رسوم قدیمی گیلانی‌ها بیشتر آشنا شوند.

وی درباره فروش این ماکت‌ها به مسافران گفت: نخستین بار که این کار را شروع کردم با استقبال زیادی روبه‌رو شدم طوری‌که حتی از شهرهای دیگر با من تماس می‌گرفتند و ماکت سفارش می‌دادند و من نیز برای آنان ارسال می‌کردم، به همین دلیل تشویق شدم که ساخت این خانه‌های ماکت را گسترش دهم.

این بانوی خلاق در ادامه گفت: در کنار ماکت‌سازی، صنایع دستی مختلف نظیر زیراندازهای سنتی هم می‌سازم و در مغازه دیگر نیز انواع غذاهای محلی گیلانی می‌پزم.

وی به سدی معروف و بسیار زیبایی که 100 متر بالاتر از مغازه‌‌هایش قرار داشت اشاره و بیان کرد: یک ساختمان نیمه‌کاره در کنار این سد قرار دارد که از مسئولان می‌خواهم آن را جهت توسعه کسب و کارم به من اجاره دهند تا بتوانم محصولاتم را در آنجا نیز عرضه کنم و غذای محلی بپزم البته اینکار باعث اشتغالزایی برای برخی از بانوان روستا هم می‌شود چون با توسعه کسب و کارم مجبورم از آنها نیز کمک بگیرم.

 

انتهای پیام/612/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon