لزوم توجه رسانه‌ها به "ارتباطات سلامت" در بحران کرونا


لزوم توجه رسانه‌ها به "ارتباطات سلامت" در بحران کرونا

رئیس هیئت مدیره انجمن سواد رسانه‌ای ایران توجه به موضوع "ارتباطات سلامت" در رسانه‌های کشور را امری لازم دانست و از رسانه‌ها خواست به این موضوع توجه کافی داشته باشند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ بعد از شیوع ویروس کرونا در ایران در کنار مسئولان و فعالان حوزه پزشکی، خبرنگاران هم مانند دیگر بحران‌ها، پا به عرصه عمل گذاشتند و با وجود احتمال درگیری مستقیمشان با بحران کرونا، افکار عمومی را از روند درگیری، شرایط مقابله و امید به بهبود بیماری مطلع کردند.

دکتر حسن بشیر؛ رئیس هیئت مدیره انجمن سواد رسانه ای ایران، عضو هیئت علمی گروه معارف اسلامی، فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق و عضو هیئت امنای دانشگاه مذاهب اسلامی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم درباره عملکرد رسانه‌های داخلی در پوشش اخبار مرتبط با کرونا توضیح داد: به نظر می‌رسد به دلیل گستردگی بحران، اخبار کرونا به شکل نسبتاً وسیعی در رسانه‌های ملی، خبرگزاری‌ها، و شبکه‌های اجتماعی منعکس شده‌اند؛ بدیهی است که به دلیل تعطیلات سال نو، رسانه‌های چاپی نیز تعطیل بودند اما رسانه ملی در این زمینه بیشترین فعالیت را داشته و انصافاً باید پذیرفت که به شکل وسیع و کارآمد به این موضوع پرداخته است.

 رئیس سابق مؤسسه مطالعات اسلامی لندن درباره جهت‌گیری‌های خاص رسانه‌ها در زمان بحران کرونا خاطرنشان کرد: یکی از بحثهای خیلی مهم در این رابطه توجه به "ارتباطات سلامت" است؛ ارتباطات سلامت یک ارتباط تک‌بعدی نیست که فقط به بهداشت و پیشگیری و درمان منتهی می‌شود؛ سلامت روانی، سلامت اجتماعی، سلامت اقتصادی، سلامت فرهنگی، سلامت رسانه‌ای و حتی سلامت دینی و فهم این شیوه جدید از سلامت در جامعه ما که همراه با درگیری با یک امر عمومی به نام "کروناویروس" است، بسیار حائز اهمیت است.

وی افزود: در این رابطه رسانه‌های ما کمتر به این مسائل پرداخته‌اند یا اگر پرداخته‌اند، از ابعاد روانشناسانه بوده است که کفایت نمی‌کند؛ باید ابعاد مختلف را تحت پوشش قرار داد.

رسانه های معاند اصول و ضوابط خبری را زیر پا گذاشتند

دکتر بشیر با اشاره به بحران دروغ‌پراکنی و شایعه‌سازی در زمان بحران کرونا گفت: رسانه‌های معاند و بیگانه در رابطه با کرونا به بدترین شکل عمل کردند حتی بسیاری از اصول و ضوابط خبری را زیر پا گذاشتند و دروغ و شایعه و تهمت را به شدت ترویج دادند.

وی ادامه داد: در حقیقت رسانه‌های معاند اخلاق رسانه‌ای را زیر پا گذاشتند؛ در اینجا، باید یک وضعیت جدیدی از نظریه‌پردازی در حوزه اخلاق رسانه‌ای در جهان به وجود آید؛ مرزبندی میان اخلاق درست و نادرست در حوزه‌های خبری و رسانه‌ای باید به شکل جدیدی طراحی شوند و در مورد نظریات گذشته با تعیین مصادیق مختلف تجدیدنظر شود؛ در این رابطه بدتر از همه، ایرانیانی بودند که به هر شکلی به خارج رفته‌اند و با رسانه‌های بیگانه همکاری می‌کنند؛ آنها بدترین عملکرد را داشته‌اند حتی به وطن، مردم و کشور رحم نکردند و چهره ناشایست و کثیفی را از خود در این رابطه نشان دادند.

بدتر از همه، ایرانیانی بودند که به هر شکلی به خارج رفته اند و با رسانه های بیگانه همکاری می کنند آنها بدترین عملکرد را داشته اند

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon