مرمت باغ تاریخی امیریه دانشگاه بیرجند ‌۸ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد


مرمت باغ تاریخی امیریه دانشگاه بیرجند ‌8 میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد

رئیس دانشگاه بیرجند گفت: برای احیا و مرمت زیرساخت‌های مجتمع آموزشی، پژوهشی و رفاهی دانشگاه بیرجند (باغ تاریخی امیریه) نزدیک ۸ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، احمد خامسان  صبح امروز در نشست خبری اظهار داشت: باغ تاریخی امیرآباد زیباترین باغ ایرانی شرق کشور است.

وی با بیان اینکه باغ تاریخی امیرآباد با بیش از 14 هزار بنا است که در دوران قاجاریه بنا نهاده شده و قدمت آن به اواخر دوران زندیه و اوایل دوران قاجار برمی‌گردد افزود: این باغ یکی از زیباترین باغ‌ها و از جمله هشت باغ شاخص استان است.

رئیس دانشگاه بیرجند بیان کرد: این باغ قبل از انقلاب مربوط به خاندان خزیمه بوده و بعد از انقلاب به بنیاد مستضعفان واگذار شده و مالکیت آن اکنون متعلق به دانشگاه بیرجند است. 

خامسان گفت: از سال 97 بعد از سی و هفت سال تصمیم گرفتیم با جدیت این باغ را مرمت و احیا کنیم.

وی با بیان اینکه باغ تاریخی امیرآباد 14.6 هکتار مساحت دارد که 10 هکتار مربوط به باغ و مابقی مربوط به اماکن تاریخی است خاطرنشان کرد: این باغ در بخش تاریخی پتانسیل فوق العاده‌ای دارد.

رئیس دانشگاه بیرجند یادآور شد: متأسفانه به دلیل برخی مشکلات اداری بین میراث فرهنگی و دانشگاه بیرجند، ردیف ملی باغ امیرآباد به باغ شوکت‌آباد بیرجند منتقل شد.

خامسان به درخواست اختصاص بودجه از هیئت امنای دانشگاه اشاره کرد و اظهار داشت: حدود 500 میلیون تومان از اعتبارات در اختیار وزارت علوم برای مرمت باغ بودجه اختصاص یافت.

وی به رویکرد آموزشی، پژوهشی و رفاهی باغ امیرآباد اشاره کرد و افزود: مشاور مورد تایید میراث برای این طرح و مرمت باغ با هزینه 100 میلیون تومان قرار شد توسط فنس قسمت آموزشی و رفاهی جدا شود.

رئیس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه بخش اداری مزرعه و باغ دانشگاه از این مکان خارج شده و باغ در اختیار مجتمع خدماتی فرهنگی قرار گرفت گفت: قصد داریم خیابان‌های بیشتری از باغ را به قسمت رفاهی متصل کنیم.

خامسان با اشاره به اینکه کوشک، بی‌نظیرترین قسمت باغ است که با نظر مشاور میراث فرهنگی قرار است به عنوان نگارستان و جلسات vip استفاده شود افزود: همچنین قسمت چهار کاج و سرای خدمه به عنوان اقامتگاه بوم‌گردی و رستوران سنتی بازسازی خواهد شد.

وی با اشاره به تعبیه کردن مکانی از باغ به عنوان رستوران غذاهای دریایی خاطرنشان کرد: گفتنی است برای قسمت ورودی باغ طرحی ارائه شده است تا در آینده به عنوان مرکزی برای فروش صنایع دستی مورد استفاده قرار گیرد.

رئیس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه فاز نخست باغ به روی کارکنان دانشگاه باز شده است اظهار داشت: اگر بتوانیم طرح را کامل کنیم در آینده به روی عموم مردم بازگشایی می‌شود.

خامسان با اشاره به اینکه باغ قابلیت‌های خاصی دارد که مغفول مانده است تصریح کرد: شاخص‌های اکولوژیکی این باغ در استان بی‌نظیر است و حدود 5600 گیاه مثمر و حدود 800 گیاه غیرمثمر در آن وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه این باغ در صورت مرمت و احیا خواهد توانست سهم مهمی در رونق اکوتوریسم ایفا کند یادآور شد: اگر مسئولان کمک کنند خواهیم توانست این باغ را به روی مردم بازگشایی کنیم.

انتهای پیام/255/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon