اصفهان|طرح‌های جدید فنی و حرفه‌ای جهش تولید را به دنبال دارد


اصفهان|طرح‌های جدید فنی و حرفه‌ای جهش تولید را به دنبال دارد

مدیر کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان گفت: «صلاحیت حرفه‌ای» و «آموزش دوگانه» در دل صنایع است و نیاز واقعی را از خود آنها دریافت می‌کند و پیشرفت این دو طرح موجب جهش تولید و ارتقا کیفیت کالا و خدمات می‌شود.

آرش اخوان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان با اشاره به طرح «آموزش دوگانه» در اصفهان و اثرات آن اظهار داشت: طرحی به عنوان طرح «آموزش دوگانه» در حدود یک سال و نیم پیش در اصفهان و برای نخستین بار در کشور اجرا کردیم و این نوع آموزش چون از ظرفیت اصناف استفاده می‌کند در کنار آموزش مجازی که در حال گسترش است، می‌تواند در کار مردم موثر باشد، چراکه در هر واحد صنفی فقط یک نفر آموزش می‌بیند و چون در سطح شهر افراد آموزش دیده پخش می‌شوند مشکل ازدحام جمعیت نیز نخواهد بود بنابراین نگران شیوع بیماری نیستیم.

وی افزود: اگر در راستای آموزش دوگانه بتوانیم بیشتر فعالیت داشته باشیم قطعا آموزش‌هایمان لطمه نخواهد خورد و ترکیبی از آموزش الکترونیک و آموزش دوگانه را برای زمان پساکرونا پیشنهاد داده‌ایم و نیز برخی از رشته‌های نوین هم که در این زمان و پس از کرونا می‌توانند موفق‌تر عمل کنند را به عنوان برنامه آموزشی در دستور کار قرار دادیم.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان با بیان اینکه اشتغال در بحث آموزش دوگانه بسیار بالا است، عنوان کرد: در آموزش دوگانه چون سفارش محور است، در ابتدا جایگاه شغلی برای افراد تعریف شده و بعد متناسب با این جایگاه شغلی آموزش می‌بینند بنابراین کاملاً منطبق با نیاز اصناف و صنایع خواهد بود و وقتی آموزش تمام شد فرد می‌تواند پاسخگو نیازهای صنف باشد.

وی از تضمین صددرصدی شغل افراد در آموزش دوگانه خبر داد و گفت: در طرحی که امسال پیش بینی و درباره آن با اتحادیه خودرو صحبت شده است، روی برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری صددرصدی کار می‌کنیم و در ابتدای دوره از طرف واحد‌های صنفی، علاوه بر مصاحبه‌های تخصصی، مصاحبه‌های شغلی هم انجام می‌شود و واحد صنفی اگر از نظر اخلاق و شرایط کاری با فرد به توافق رسید باید رضایت اولیه را اعلام ‌کند، سپس ما آموزش دوگانه را شروع می‌کنیم و با ضمانت اشتغال صددرصدی پیش می‌رویم بنابراین شغل افراد از همان ابتدا مشخص و تامین است.

اخوان در رابطه با جهش چشم‌گیر طرح آموزش دوگانه نسبت به سال گذشته بیان کرد: در سالی که توسط رهبر معظم انقلاب به عنوان جهش تولید نام‌گذاری شده ما یک جهش به معنای واقعی را در آموزش دوگانه شاهد بودیم چراکه آموزش دوگانه‌‎ای که ما سال گذشته دنبال می‌کردیم فقط توسط 18 واحد صنفی پذیرفته و برای اجرای آن اعلام آمادگی شد و به کمک آنها فقط 18 کارآموز آموزش دیدند.

وی افزود: اما در دو هفته گذشته خود واحدهای صنفی به اداره ما آمده و درخواست 300 نیروی کار داده‌اند و این جهش به معنی واقعی است که ما درخواستی را که به تمنا به واحد‌‎های صنفی می‌گفتیم امسال خودشان مطرح می‌کنند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان تصریح کرد: ما حتما خود را مکلف می‌دانیم که با اتحادیه‌های مختلف چه در اصفهان و چه در شهرستان‌های استان به طور جدی‌تری وارد عمل شویم تا بتوانیم این جهش واقعی را برای تربیت نیروی مورد نیاز صنایع و اصناف استان ایجاد کنیم و اگر نیروی کار بتواند در بازار با جهش چشم‌گیری این آموزش را طی کند قطعاً می‌تواند در ادامه، جهش تولید و جهش خدمات اصناف را داشته باشد.

وی با اشاره به گسترش آموزش دوگانه در سراسر کشور اظهار داشت: ما فعالیت خود را مستند کرده و در قالب طرح به سازمان ارائه کردیم و سازمان شیوه نامه آموزش دوگانه را در سراسر کشور ابلاغ کرده و الان در تمام استان‌های کشور زمزمه آموزش دوگانه شنیده می‌شود اما مدلی که در این راستا در اصفهان اجرا می‌شود بسیار کامل‌تر است.

اخوان با بیان اینکه آنچه در اصفهان اجرا می‌شود در هیچ استان دیگری دنبال نمی‌شود، گفت: بعضی از استان‌ها صرفا برای اینکه فرد آموزش را در محیط واقعی کار تجربه کند آموزش دوگانه را دنبال می‌کنند اما آنچه در اصفهان انجام می‌شود این است که افراد ضمن تجربه کار در محیط واقعی، مباحث اشتغالشان هم تضمین شده و این مدل در جای دیگری به این شیوه و قوت کار نمی‌شود، اما ما مستندات خود را در اختیار همه استانها قرار دادیم و استقبال می‌کنیم که هر کدام از استان‌ها بتوانند با این مدل کار کنند.

وی در رابطه با طرح‌های مدنظر آموزش فنی و حرفه‌ای برای شاغلان اصناف و صنایع عنوان کرد: علاوه بربخش آموزش دوگانه که برای افراد جویای کار است، برای شاغلان موجود در صنف و صنعت پروژه‌ دیگری را به نام «صلاحیت حرفه‌ای» داریم که این طرح به دنبال شایسته‌سالاری و شایسته‌گزینی در صنف و صنعت است و در چند شرکت بزرگ کشور و کامل‌ترین آن در منطقه عسلویه بوشهر با کمک اداره کل ما و یکی از آموزشگاه‌های زیرمجموعه استان پیاده‌سازی و در استان هم در چند صنعت بزرگ این پروژه انجام شد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان با اشاره به فعالیت‌ها در سیستم صلاحیت حرفه‌ای عنوان کرد: در صلاحیت حرفه‌ای ما ابتدا وارد یک صنف یا صنعت خاص شده و با کمک کارشناسان خبره خود آن نهاد اهداف، فرآیندها، شایستگی‌های شغلی، مشاغل موجود مورد نیاز و نیروی کار آنجا را تحلیل کرده و برای هر شغل پروفایل شایستگی تشکیل می‌دهیم و این مبنایی برای اسکان‌دهی افراد به طور ویژه برای آن نهاد می‌شود.

وی افزود: سپس استاندارد آموزشی مورد نیاز نوشته و یک سیستم آزمونی تحت عنوان صلاحیت حرفه‌ای تعریف می‌شود تا افراد شاغل آزمایش شده و بر اساس پروفایل شایستگی ویژگی افراد بررسی می‌شود به گونه‌ای که قبولی و مردودی ندارد.

اخوان در ارتباط با سرنوشت افراد پس از عدم کسب صلاحیت صددرصد دراین طرح بیان کرد: اگر صلاحیت افراد صددرصد باشد تایید می‌شوند و در غیر این صورت کسر مهارت‌ها بررسی و بر اساس آن برنامه ‌آموزشی طراحی می‌شود؛ این فرآیند آموزش و آزمایش تا کسب صلاحیت کامل ادامه می‌یابد و این نیروها با استفاده بهینه از دستگاه‌ها موجب تولید بیشتر و رونق اقتصادی برای صنف و صنعت می‌شوند.

وی با بیان اینکه مراحل ارتقا شغلی در طرح صلاحیت حرفه‌ای مشخص می‌شود، اظهار داشت: کسانی که می‌خواهند ارتقا شغلی داشته باشند برایشان مشخص است که چه ویژگی‌هایی را باید کسب کنند تا صلاحیت این ارتقا را داشته باشد؛ به عبارتی مراحل ارتقا شغلی کارگران شرکت تعریف می‌شود و این نیز مبنایی برای مدیران آموزشی شرکت‌ها است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان با بیان اینکه دومین اولویت سرمایه‌گذاری استان در سال گذشته صنعت پوشاک اعلام شد، تصریح کرد: در صنف نساجی و پوشاک یک برنامه بزرگ را تعریف کردیم که شامل صلاحیت حرفه‌ای و آموزش دوگانه است و ما برای این اولویت در استان اصفهان برنامه بسیار ویژه‌ای چیده‌ایم تا شاهد تحول بزرگی در صنعت نساجی و پوشاک استان باشیم.

وی عدم تعامل بین آموزش و صنعت را از مهم‌ترین مشکلات کشور در گذشته دانست و گفت: به دلیل اینکه ارتباط درستی با صنایع نداشتیم، آموز‌ش‌ها با هدف‌گذاری غلط و به گونه‌ای که برای جامعه مفید نبود پیش می‌رفت اما آموزش زمانی قوی کار شده است که با صنعت ارتباط دارد و آموزش دوگانه و صلاحیت حرفه‌ای در دل صنایع است و نیاز واقعی را از خود آنها دریافت می‌کند.

اخوان با اشاره به افزایش هزینه نسبت به طرح‌های سابق عنوان کرد: هزینه‌ها کمی بیشتر از روش‌های قدیمی است و ما تا کنون از ظرفیت‌های موجود خود شرکت‌ها و اصناف استفاده کرده‌ایم و شاید در کوتاه‌مدت به نظر برسد که به صرفه نباشد اما در پایان کیفیت کار بالا رفته و به نفع صنایع و شرکت‌ها است و نیز اصنافی که با آنها فعالیت کردیم الان متقاضی ما هستند چراکه نیروها حرفه‌ای بوده و این در راندمان کار جبران می‌شود و در دراز مدت کاملا به صرفه و صلاح صنایع و سیستم دولتی است.

وی خاطرنشان کرد: هدف همه اصناف، صنایع و ما دو چیز است و آن رضایت‌مندی مردم و سود اقتصادی است که هردوی این‌ها یک ابزار کلیدی دارد که نیروی کار ماهر و متخصص است چراکه اگر آخرین تجهیزات دنیا هم در یک کارخانه باشد اما فردی که با آن کار می‌کند تخصص نداشته باشد هم به کارخانه ضرر می‌رساند و هم محصول تولید شده مورد رضایت مشتریان نیست و نیروی کار ماهر و متخصص با صلاحیت حرفه‌ای و آموزش دوگانه حاصل می‌شود.

انتهای پیام/ 174/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon