شغل خطیرِ خبرنگاری به روایت معاون صدا/ رادیوییها با کرونا دست و پنجه نرم میکنند
کرونا روزهای سختی را برای برنامهسازان و سریالسازان رادیو و تلویزیون رقم زده اما آنها سختی را پیش رویشان نمیبینند تا حال مردم با شنیدن از طریق امواج رادیویی و دیدن در قابِ تلویزیون، خوب شود.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کرونا آمد و بسیاری از مشاغل و کارها را مورد تهدید قرار داد؛ عمدهای از آنها را تعطیل کرد. بسیاری از دوربینها خاموش شد، اما دوربین تلویزیون و صدای تریبونها و میکروفونهای دوبله و رادیو خاموش نشد. در این بین خبرنگاران و گزارشگران رسانهها هم که هیچزمانی تعطیلی نداشته و ندارند هم پای کار بودهاند.
دوربینها و میکروفونهایی که خاموش نشد
تلویزیون با سریالها و برنامههایش و رادیو هم با برنامهها و سریالهای رادیوییاش همیشه پایکارند. همانطور که خیلی از سریالسازان دوربینهایشان را خاموش نکردند و در تلاشاند به وعدههای آنتنیشان عمل کنند و کارهایشان را در موعد مقرر به پخش برسانند.
تلاش رادیوییها در استودیوی بزرگان رادیو
همانطور که رادیوییها در استودیوی بزرگان رادیو (استودیو هشت) از هیچ کوششی برای رسیدن کارها به شنوندگان دریغ ندارند. ماسک و ضدعفونی در کنار استودیوها وجود دارد و رادیوییها با پروتکلهای بهداشتی به کارشان ادامه میدهند همانطور که در بقیه بخشهای صداوسیما این اتفاق میافتد اما به هر حال در خطر و تهدید قرار دارند اما برایشان حال خوب مردم در این سختی شرایط کرونایی مهم است.
روایت ایوب آقاخانی از روزهای سخت کرونایی
همانطور که وقتی با ایوب آقاخانی از کارگردانان و بازیگران و گویندگان قدیمی رادیو صحبت میکنیم و او به نکته قابل تأملی اشاره میکند که سعی میکنیم سالم بمانیم و برای مردم کار کنیم. او به خبرنگار خبرگزاری تسنیم گفت: تظاهراتی از شرایط ایمن و پروتکلهای بهداشتی همهجا اجرا میشود و فراهم است اما ایمنی به معنای واقعیاش هزینهبر است و درست اتفاق نمیافتد. منظور من رادیو، تلویزیون و دوبله و اینجاها نیست تأکید من شکل کلان و عموم جامعه است؛ این میتواند مقابل دوربین باشد و یا میتواند در رادیو و دوبله و سالن تئاتر باشد. وقتی مدیر سالن تئاتری خودش ماسک را مضحک و کاملاً فرمایشی میزند که بینیاش از ماسک بیرون زده، مشکل در فرهنگ فردی آدمها و فشار نیاوردن از طرف مدیران و هزینه نکردن به اندازه کافی است.
مسعود فروتن: تعطیلی که معنا ندارد
بسیاری از هنرمندان دیگر مثل مسعود فروتن به این نکته اشاره کردند که صداوسیما تعطیلی ندارد. او که خودش چند روز در هفته به رادیو میرود در گفتوگویی با خبرنگار خبرگزاری تسنیم گفت: ما به مردم میگوییم در خانه بمانید و بیرون نیایید، خب، با چه چیزهایی سرگرم شوند. رادیو و تلویزیون تعطیلی ندارد و وظیفه سرگرمی دارد باید کار کنیم همانطور که پزشکان و پرستاران کار میکنند. هرچه برنامهها و سریالهایمان جذابتر باشد مردم را بهتر میتوانیم در خانه نگه داریم. به من میگویند سرکار نرو، اگر به جای هنرمند، پزشک بودم چه میشد؟ صداوسیما تعطیلی ندارد. سینما و تئاتر تعطیل است و مخاطب ما در منزل نباید چیزی گوش بدهد و ببیند؟ هنرمندانی که سریال بازی میکنند موظفاند کار کنند.
فعالیت هنرمندان و خبرنگاران در سایه کرونا
فعالیت هنرمندان رادیو و تلویزیون و خبرنگاران رسانهها برای آگاهیبخشی و اطلاعرسانی و فراهم آوردن ساعاتی مفرح و بانشاط برای مخاطبان که بر اساس توصیههای وزارت بهداشت بهتر است در خانه بمانند و از ترددهای غیرضروری پرهیز کنند کم از فعالیت بیدریغ پزشکان و پرستاران ندارد. صدالبته بجاست که به این تلاش شبانهروزی گروههای فیلمسازی توجه شود.
جدال رادیوییها با کرونا به روایت معاون صدا
حمید شاهآبادی معاون صدا هم درباره همیّت و حضور پررنگ هنرمندان خصوصاً رادیوییها در شرایط سخت کرونایی به خبرنگار تسنیم گفت: امروز همه کسب و کارها آسیب دیده و سختیهای زیادی برای مردم بوجود آمده است اما تولیدکنندگان برنامههای رادیویی چون با میکروفون و استودیو و فضای اینچنینی سر و کار دارند، مشکلات خاص خوش را دارد. دعا کنید برای همه که این گرفتاری بزرگ هرچه زودتر از همه کشورها رفع شود.
او همچنین خبرنگاران را هم خط مقدم بحرانها و اتفاقات در هر دورانی دانست و پیامی را همزمان با هفدهم مردادماه روز خبرنگار صادر کرد که مشروح آن را در ادامه میخوانید:
به نام خداوند لوح و قلم
جان نباشد جز خبر در آزمون
هر که را افزون خبر جانش فزون
هفدهم مرداد یادآور مجاهدت انسانهایی است که در مسیر روایت حقیقت، بیادعا طلایهدار وادی آگاهی و نیکاندیشی بودند و در آسمان شهادت ستارگانی جاوید شدند.
به راستی رسالت اصحاب خبر و رسانه
چنانچه پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآلهوسلم فرمود: «حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامتگری نهراس»، خطیر و حساس است و چه زیباست اندیشهای که با استعانت از قلم، واژهها را در خدمت بیان حق درآورد.
امسال روز خبرنگار با عیداللهالاکبر که خود، انعکاس خبر نعمت بزرگ ولایت و اتمام و اکمال دین توسط راویانی صدیق بر جهانیان بود، قرین گشته است.
فرا رسیدن این روز و این تقارن فرخنده را گرامی داشته و برای تمامی انسانهای فرهیختهای که در راه روشنگری و آگاهی بخشی، چراغ راه جامعه شدند آرزوی سلامتی و بهروزی دارم.
بی تردید اهتمام مسئولانه خبرنگاران، گزارشگران و اهالی خبر و اطلاعرسانی کشور موجب تداوم عزت و سربلندی کشور عزیزمان ایران است.
انتهای پیام/