لزوم ارتقای کیفیت گردشگری در "تخت جمشید"؛ تعریف مسیرهای جدید به رونق منطقه کمک می‌کند


لزوم ارتقای کیفیت گردشگری در "تخت جمشید"؛ تعریف مسیرهای جدید به رونق منطقه کمک می‌کند

گروه استان‌ها- ایجاد و تعریف مسیر گردشگری در منطقه تخت جمشید از مطالبات مردم شهرستان است که علاوه بر بهتر دیده‌شدن ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی منطقه، سبب رونق اقتصاد محلی نیز می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، صنعت گردشگری یکی از بهترین، پاک‌ترین و جذاب‌ترین صنایعی است که اقتصاد جوامع بر آن شده است. این صنعت که دارای بخش‌های مختلفی است در سالیان اخیر بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

گردشگری تاریخی یکی از بخش‌های این صنعت بزرگ است؛ آثار تاریخی یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری در هر نقطه‌ای از جهان به حساب می‌آید و مردم با هدف بازدید از جاذبه‌های گردشگری به نقاط مختلف دنیا سفر می‌کنند تا با ویژگی‌های منحصر به فرد تمدن و فرهنگ‌های مربوط به کشورها، بیشتر و بهتر آشنا شوند.

به گفته طبیب لقمانی، معاون گردشگری و امور زیارتی استانداری فارس؛ سال‌هاست گردشگری را در دنیا به عنوان یک صنعت می‌شناسند که در زمینه‌های مختلف نقش‌آفرینی کرده و می‌تواند درآمدهای گرانبهایی برای هر کشور یا هر محلی، به ارمغان بیاورد.

به گفته وی گردشگری تنها به گذراندن اوقات فراغت خلاصه نمی‌شود و این صنعت می‌تواند بهانه‌ای برای آشنایی بیشتر گردشگران با فرهنگ و ویژگی‌های منحصر به فرد ملل و اقوام مختلف باشد که هر یک به سهم خود درآمدهایی برای اجتماع محلی و همچنین منافع ملی در بر خواهد داشت.

لقمانی با اشاره به اینکه ایران جایگاه بسیار مناسبی در حوزه گردشگری دارد و در سال‌های اخیر نیز تقویت شده است، می‌گوید: تکثر و تنوع جاذبه‌های ایران سبب شده کشورمان در میان 10کشور برتر جهان قرار گیرد و به همین دلیل است که برنامه‌ریزی‌های دولت برای برخورداری از فواید این صنعت پویا در سال‌های اخیر، اهمیت دو چندان یافته است.

معاون گردشگری استانداری فارس گفت: استان پهناور فارس از دیرباز به دلیل قدمت و جایگاه ویژه‌ای که در فراوانی و تنوع آثار تاریخی، طبیعی و فرهنگی داشته همواره به عنوان یکی از مقاصد مهم گردشگری داخلی و خارجی بوده و معرفی و شناساندن جاذبه‌های بی‌شمار آن بخش مهمی از فرآیند رونق این صنعت به شمار می‌رود.

تخت جمشید سایه دیگر آثار تاریخی نشود

وی معتقد است که باید از همه مواهب گردشگری بهره برد و یک اثر شاخص نباید مانع دیده شدن مابقی وجوه گردشگری شود. معاون گردشگری استانداری فارس برای این منظور شهرستان مرودشت را نام می‌برد که سایه تخت جمشید و نقش رستم سبب شده از دیگر آثار ارزشمند تاریخی طبیعی و فرهنگی خود دور بماند.

لقمانی معتقد است که در همین راستا باید به ایجاد و تعریف مسیر گردشگری به منظور ماندگاری بیشتر گردشگران و توزیع متناسب درآمد حاصل از گردشگری در این منطقه، توجه ویژه‌ای شود.

وی درباره نقش آفرینی متولیان و همچنین ظرفیت‌های موثر بخش خصوصی افزود: متولیان و دستگاه‌های مختلف با استفاده از اعتبارات موجود و همچنین ظرفیت‌های بخش خصوصی می‌توانند به صورت هدفمند در راستای جذب و ماندگاری بیشتر گردشگران در مسیرهای گردشگری، هم در مباحث اقتصاد محلی و هم در افزایش کیفیت گردشگری نقش‌آفرینی کنند.

برنامه‌ریزی جامعی در زمینه مسیر گردشگری انجام شود

حمید فدایی، مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید نیز با اشاره به آثار فراوانی که در حریم و منظر فرهنگی تخت جمشید وجود دارد می‌گوید: تعدد آثار واقع در حریم ایجاب می‌کند برنامه‌ریزی جامعی در زمینه مسیر گردشگری انجام شود تا بتوانیم از ظرفیت حداکثری حضور گردشگر نه تنها در تخت جمشید بلکه در دیگر محوطه‌های تاریخی و طبیعی منطقه هم بهره‌مند شویم و به این ترتیب با مدیریت بهتر مقصد در گردشگری بخش عمده‌ای از آثار موجود در حریم تخت جمشید پوشش خواهد یافت.

وی افزود: اهمیت و لزوم حضور گردشگر در کل پهنه تاریخی وقتی به درستی درک می‌شود که بدانیم در پهنه‌ای با فاصله هفتاد کیلومتر علاوه بر تداوم آثار از دوره‌های پیش از تاریخ تاکنون، بقایای دو پایتخت بزرگ هخامنشی یعنی شهرهای پارسه و پاسارگاد قرار گرفته است.

به اعتقاد فدایی اگر چه امروزه شواهد این دو پایتخت را در قالب محوطه‌های تخت جمشید و پاسارگاد می‌توان ردیابی کرد، اما بخش مهمی دیگر از شواهد معماری و شهرسازی و مهندسی این دو پایتخت در دو دشت مهم مرودشت و دشت مرغاب گسترده شده است و بنابراین مفهوم این دو محوطه با معرفی دیگر بقایای این دو شهر تکمیل می‌شود.

کارشناسان معتقدند با چنین دیدگاهی در گردشگری می‌توان ضمن ارائه مفهوم یکپارچگی در میراث منطقه، محتوای کامل‌تری از تاریخ و ارزش‌های فرهنگی و منظری را به مخاطب عرضه کرد همچنین در بعد اقتصادی نیز ارائه چنین محتوایی به گردشگر به دلیل اینکه همه آثار شاخص موجود در دشت را شامل می‌شود، به پویاترشدن اقتصاد محلی کمک شایسته‌ای می‌کند. 

در واقع در بسته و مسیر گردشگری نه تنها تخت جمشید که بسیاری از آثار و محوطه‌های اقماری آن قرار خواهد گرفت و به کیفیت گردشگری منطقه غنا خواهد بخشید. حضور و ماندگاری حداکثری گردشگران و توزیع مناسب‌تر درآمد در منطقه از پیامدهای مستقیم چنین راهبردی خواهد بود.

انتهای پیام/424/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon