فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| خطر تسلط بیگانگان بر اطلاعات ایرانیان با عدم مدیریت فضای مجازی

فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| خطر تسلط بیگانگان بر اطلاعات ایرانیان با عدم مدیریت فضای مجازی

طبق بررسی ها از مهمترین آسیب های امنیتی فضای مجازی ناشی از عدم مدیریت فضای مجازی، خروج گسترده اطلاعات از کشور و در اختیار گرفتن این اطلاعات توسط دشمن است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم«پرونده حکمرانی فضای مجازی»؛ آسیب ها و تهدیدات امنیتی، یکی از گونه های آسیب های فضای مجازی به شمار می رود. آسیب های اجتماعی امنیتی به آسیب هایی گفته می شود که حوزه های امنیت جانی، امنیت اخلاقی، امنیت شغلی و اقتصادی، امنیت رسانه های ارتباطی و ... را با تبلیغات گسترده و تدوین برنامه های منطق و کاربردی از سوی دشمنان، هدف قرار داده و در صدد ناامن کردن این حوزه ها هستند.

یکی از مهمترین آسیب های امنیتی فضای مجازی، خروج گسترده اطلاعات از کشور و تسلط کامل بیگانگان بر اطلاعات است؛ ارزش شرکت های مختلف قرن 21 را با میزان اطلاعاتی که آنان از کاربران در اختیار دارند می سنجند. امروزه ارزشمندترین شرکت ها، حتی ارزشمندتر از شرکت های نفتی، شرکت های فناوری اطلاعات و ارتباطات هستند. خروج گسترده اطلاعات کاربران ایرانی از کشور از بدیهی ترین آسیب های فضای مجازی فعلی است. تمامی زیرساخت های سخت و نرم به همراه غالب نرم افزارها و سخت افزارهای کاربردی در کشورمان متعلق به شبکه صهیونیست جهانی است. اطلاعات کاربران ایرانی همچون گنجینه ای ارزشمند، توسط مراکز ذخیره سازی اطلاعات، خصوصا سازمان پنج چشم گردآوری و دسته بندی می شود.

یکی از مهمترین استفاده هایی که دشمنان کشور از اطلاعات جمع آوری شده می کند، استفاده از داده کاوی اطلاعات برای ذائقه سنجی مخاطبان است. با توجه به دسترسی نامحدود نرم افزار و سخت افزارها به اطلاعات کاربرانشان، مالکان آنها، اطلاعات ذی قیمتی از علایق، ذائقه، گرایش، نقاط ضعف، نقاط قوت، حساسیت ها و غیره کاربران خود دارند. آنان با استفاده از فناوری داده کاوی می توانند اطلاعات را بر اساس سن، جنس، تحصیلات، جغرافیا، قومیت، گرایش های سیاسی طبقه بندی کرده استفاده های گوناگونی برای مقاصد سیاسی، امنیتی، اقصادی، فرهنگی و علمی از آن داشته باشند.

همچنین شناخت دقیق از مخاطبان، دست مالکان را برای ذائقه سازی در کاربران فضای مجازی باز می گذارد. امروزه شرکت هایی مانند فیس بوک، گوگل، مایکروسافت، تلگرام به خوبی می دانند برای تغییر در اندیشه، احساس و رفتار کاربرانشان از چه روش ها و راهبردهایی و در چه زمانی و مکانی باید استفاده کنند.

با وجود روشن بودن سرقت اطلاعات کاربران توسط غول های فناوری اطلاعات که عمدتا زیر نظر سرویس امنیت ملی آمریکا اداره می شوند، بدیهی است مسئولان و نخبگان کشور باید حساسیت بیشتری نسبت به این موضوع داشته باشند؛ زیرا که سیستم عامل گوشی های هوشمند جدید خصوصا اپل و سامسونگ این قابلیت را دارند که در هر لحظه بدون اطلاع کاربر با استفاده از سخت افزارهای موجود در تلفن همراه مانند دوربین، میکروفن، جی پی اس و سایر امکانات نرم افزاری از وی عکس و فیلم گرفته، صدایش را ضبط کنند و به تمامی اطلاعات موجود در تلفن همراه وی دسترسی داشته باشند و محل ترددش را رصد کنند.

یکی دیگر از تهدیدات امنیتی در فضای مجازی موجود کشور، کمک به رشد و یارگیری گروهک ها و سازمان های تروریستی است. در این باره مدیران فضای مجازی می توانند مستعدترین افراد در کشورهای مختلف را برای جذب به سازمان های تروریستی گزینش کنند. همچنین توسط اشاعه شبهات و شایعات می توانند تفکرات تروریستی را در مناطق مورد نظر خود برای تقویت گروهک های تروریستی فراگیر کنند. در حقیقت نظام سلطه با مهندسی افکار عمومی، زمینه را برای جذب حداکثری به این گروهک ها مساعد می سازند.

نمونه بارز این آسیب را می توان در حادثه تروریستی مجلس شورای اسلامی و رژه نیروهای مسلح در اهواز مشاهده کرد. تمامی مراحل عملیات تروریستی در دو حادثه مذکور از جذب و سازماندهی تا هماهنگی و اجرای عملیات توسط پیامرسان تلگرام انجام شده است.

 از آسیب های دیگر فضای مجازی در حوزه امنیتی، ایجاد اختلافات ملی و مذهبی است. به طور قطع و یقین می توان گفت که کمترین آسیب استفاده آزاد و بی قید و شرط از فضای مجازی در حوزه امنیت، القای مکرر ناامنی های اجتماعی در حوزه های گوناگون به ویژه خانواده است که همین امر به تنهایی برای تخریب فضای ذهنی کاربر و آماده ساختن او به عنوان سربازی مطیع برای دشمن کفایت می کند.

از همین پرونده بیشتر بخوانید:

انتهای پیام/

 
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین
بانک سرمایه
آسیاتک