روند لاک‌پشتی پروژه تعریض جاده زنجان - دندی بعد از گذشت یک دهه


روند لاک‌پشتی پروژه تعریض جاده زنجان - دندی بعد از گذشت یک دهه

گروه استان‌ها- محور زنجان به دندی با ۹۰ کیلومتر طول یکی از پر‌ترددترین محور‌های مواصلاتی استان است که با گذشت چندین سال از آغاز دو بانده کردن آن، اما هنوز این پروژه به اتمام نرسیده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، برخی از جاده‌های استان زنجان به دلیل وجود شرایطی همچون معادن، مقاصد گردشگری، حیات وحش، جاذبه‌های طبیعی همواره جزء پرتردد‌ترین‌ جاده‌ها محسوب می‌شوند، جاده دندی به زنجان و بالعکس نیز از جمله‌ آن‌هاست که به دلیل وجود معادنی همچون سرب و روی بزرگ‌ترین معدن خاورمیانه، شرکت کالسمین، معادن سنگ و فرآوری آن‌ها و مسیر دسترسی به تخت سلیمان تردد بالایی از کامیون‌ها، کشنده‌ها، تریلر‌ها، خودرو‌های سبک و سنگین در این محور انجام می‌شود.

اما قریب به یک دهه است که تعریض محور دندی به زنجان در دست اقدام است اما انگار این پروژه‌ نیز همانند بسیاری از پروژه‌های نیمه‌کاره استان روند قطره چکانی در تخصیص اعتبار و لاک‌پشتی در اجرای پروژه دارد که سبب شده بعد از این سال‌ها این پروژه 90 کیلومتری تنها 35 درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشد. اما عرض کم جاده در کنار پر پیچ و خم بودن آن و به دلیل تردد بالا سبب شده تا آمار تصادفات در این محور بالاتر برود و سالانه عده‌ای از هم‌وطنان را به کام مرگ بکشاند.  

در این خصوص سید مرتضی خاتمی، نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس در گفت‌و‌گو با تسنیم اظهار داشت: تعریض محور زنجان به دندی به دلیل حجم تردد بالایی که در این مسیر انجام می‌شود یکی از مهم‌ترین مطالبات مردم منطقه ماهنشان است.

وی با بیان اینکه این پروژه از سمت زنجان در حال اجراست، گفت: قسمتی از پروژه که در حوزه استحفاظی آذربایجان غربی هست نیز در حال اجرا قرار دارد. اما در حوزه استحفاظی زنجان فقط یک مسیر 9 کیلومتری وجود دارد که به دلیل شرایط نامطلوبی که برای پیمانکاران حاصل شد این قطعه از تعهد یکی از پیمانکاران خارج شد اما مقرر شده تا به زودی این قطعه در مناقصه واگذاری قرار گیرد.

نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس با اشاره به اینکه بعد از برگزاری مناقصه کل طول مسیر پیمان‌سپاری خواهد شد، عنوان کرد: از ایمیدرو و وزیر صمت درخواست کرده‌ایم تا میزان اعتبارات این جاده را برابر با تفاهم‌نامه‌ای که از قبل با راه‌ و شهرسازی داشته‌اند افزایش دهند و امیدواریم که این اقدام بدون وقفه پیش رود.

در این راستا عبدالحسین علی‌اکبری، مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان زنجان نیز در گفت‌وگو با تسنیم اذعان کرد: در شورای معادن استان مصوب شده تا از عوارضی که از معادن گرفته می‌شود حداقل 12 میلیارد تومان از آن در حوزه راه‌های شهرستان ماهنشان استفاده شود و اندکی شرایط راه‌های ارتباطی این شهرستان بهبود یابد.

وی افزود: سالانه بیش از 9 میلیون تن جا‌به‌جایی کالا توسط ناوگان حمل و نقل استان انجام می‌شود که یک میلیون تن از آن مربوط به شهرستان ماهنشان و عمدتاٌ معدن انگوران است با این شرایط سالانه آسیب‌های متعددی به لحاظ عدم رعایت تناژ بار به راه‌ها وارد می‌شود. اما ما با دستگاه‌ قضایی این مسائل را مطرح کرده‌ایم و به صنعت و معدن و تجارت استان که متولی معادن است تذکر داده‌ایم تا معادن مجهز به باسکول شوند و این اتفاق نیز افتاده است.

از سویی دیگر جلیل جزو‌نقی، فرماندار شهرستان ماهنشان در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به اینکه ماهنشان به‌ لحاظ بهره‌مندی از منابع خدادادی، معادن و ذخایر طبیعی بسیار غنی است که استفاده از چنین منابعی می‌تواند به توسعه هر چه بیشتر شهرستان کمک نماید گفت: اگر سهم یک درصد درآمد معادن در این منطقه استفاده شود و برای اجرای زیر ساخت‌ها بکار رود می‌تواند در بهبود شرایط این شهرستان بسیار موثر واقع شود.

وی با بیان اینکه برای بهره‌مندی از این یک درصد درآمد معادن می‌توان محور زنجان، دندی به ماهنشان را تکمیل و مورد بهره‌برداری قرار داد گفت: این پروژه آغاز شده و در حال اجرا است به طوری که مقداری اعتبار برای اجرای این پروژه تزریق شده و بخش دیگر اعتبار مورد نیاز در دست تأمین است تا بتوان این پروژه را تکمیل کرد.

فرماندار شهرستان ماهنشان با بیان اینکه این محور از سمت زنجان 15 کیلومتر پیشرفت دارد، گفت: همچنین از سمت دندی نیز 15 کیلومتر پیشرفت وجود دارد اما با توجه به اینکه محور 90کیلومتری است هنوز 60 کیلومتر بین این دو قطعه کامل اجرا نشده است. با این حال پروژه در دو قطعه به پیمانکار واگذار شده و قطعه مربوط به شهرستان نیز فعال است.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon