اختصاص اعتبار برای ایجاد بارگاه از درخواستهای زرشککاران خراسان جنوبی است
گروه استانها- نماینده مردم شهرستانهای قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نباید زرشککاران بیانگیزه شوند و برای دریافت تسهیلات دنبال کارمند باشند گفت: زرشککاران خراسان جنوبی خواهان اختصاص اعتبار و تسهیلات برای بارگاه زرشک هستند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قاینات، سلمان اسحاقی صبح امروز در بازدید معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تعاون روستایی ایران از باغات زرشک قاینات با اشاره به سفر شهریورماه رئیس جمهور به استان خراسان جنوبی و بیان دغدغههای زرشککاران در شورای اداری توسط نماینده قاینات اظهار داشت: در جلسه شورای اداری که در سفر آیتالله رئیسی به خراسان جنوبی رقم خورد به مشکلات زرشککاران اشاره کردم به موضوعاتی که باید شرایطی فراهم شود که به زرشک بیشتر توجه شود چرا که بهرهبردار بیانگیزه است.
وی با بیان اینکه رئیس جمهور تاکید دارد باید طرحی باشد که زرشککار بیانگیره نباشد افرود: مردم از وزرا و معاونان دولت سیزدهم انتظار دارند همانند رئیس جمهور که از نزدیک برای بررسی مشکلات زرشککاران بازدید کردید و پیگیر هستید دیگر وزرا و معاونان هم این گونه پیگیر مشکلات مردم باشند.
نماینده مردم شهرستانهای قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تحقق شعار سال در عملکرد شما است گفت: با توجه به شعار سال جهش تولید و مانعزداییها، در واقع مانع اصلی ما سوءمدیریت در گذشتهها بوده است و حال باید مدیریت درستی داشته باشیم و از مردم استفاده کنیم.
اسحاقی افزود: با اختصاص اعتبار زرشککاران نباید برای دریافت تسهیلات به دنبال کارمند و سند باشد و دیگر درخواست ما این است که از محل اعتبارات خود در راستای حمایتهای مردم تسهلات برای ایجاد بارگاه و در گام دیگر سردخانه ایجاد شود تا در سال آینده هنگام برداشت زرشک بارگاه و سردخانه زرشککار ما خالی باشد.
وی با بیان اینکه درخواست داریم ظرف شش ماه بارگاههای زرشککاران ما خالی از زرشک شوند و با قیمت کارشناسی خریداری شود گفت: خرید از طریق تعاونیها با قیمت کارشناسی باشد چرا که ما تنها استانی در کشور هستیم که زرشک داریم و با توجه به اینکه زرشک گیاه دارویی است اگر حذف شود ما باید برای جایگزین کردن این گیاه دارویی هزینه زیادی داشته باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی گفت: زرشککاران خراسان جنوبی از سالیان دور با مشکلات روبهرو هستند و این در حالی است که 98 درصد زرشک کشور در خراسان جنوبی تولید میشود.
قوسی با بیان اینکه یکی از دلایل اصلی مشکلات زرشککاران این است که خراسان جنوبی درگیر خشگسالیهای 18 ساله است و از سویی دیگر از دو سال گذشته ترسالی داریم گفت: باز هم به دوران خشکسالی برگشتیم و با توجه به مقاومت زرشک در برابر کم آبی توانسته در الگوی کشت محصولات باغی استان قرار گیرد.
وی با بیان اینکه عمده خواسته بهرهبرداران بازاریابی بازاررسانی برای زرشک است گفت: تولید زرشک خاص خراسان جنوبی است و در این سالها در این زمینه اطلاعرسانی کم شده حال درخواست داریم تا این محصول در سطح بینالمللی معرفی شود.
قوسی خواستار حمایت از تعاونیها شد و گفت: با تقویت تعاونیها و حمایتهای مالی در این شرایط حاکم امید است بتوانیم به بازار زرشک کمک شود.
انتهای پیام/254/ح