تحولات اوکراین| آیا مناقشه اوکراین زمینه ساز تغییر نظم کنونی جهان خواهد شد؟
پاپ درگیری در اوکراین را "جنگ جهانی" نامید، مذاکره بایدن با جمهوریخواهان درباره حمایت از کییف، خسارت وارده به اروپا در پی امتناع از گاز روسیه و عدم تمایل اسرائیل به تیرگی روابط با مسکو به دلیل کمک به کییف، از مهمترین رویدادها پیرامون اوکراین است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، "ولادیمیر پوتین"، رئیس جمهوری روسیه روز گذشته در سخنرانی ویدئویی برای شرکت کنندگان در نخستین کنگره جنبش جوانان این کشور ابراز اطمینان کرد که تمامی تغییراتی که در حال حاضر در روسیه و در مجموع در جهان در حال رخ دادن است، در جهت بهتر شدن آن است.
رهبر روسیه گفت: «تغییرات بزرگی امروز نه تنها در روسیه، بلکه در سراسر جهان در حال شکل گیری است و من معتقدم که این تغییرات در جهت بهتر شدن و ساختن جهانی عادلانه تر است.»
پوتین افزود: «جهانی که در آن همه مردم واقعاً با یکدیگر برابر باشند، جایی که همه حق داشته باشند مورد احترام قرار بگیرند، از آداب و رسوم خود پیروی کرده، به زبان مادری خود صحبت کنند و به اجداد خود احترام بگذارند. جایی که هر کس بدون در نظر گرفتن شرایطی که در آن بزرگ شده و از چه خانوادهای آمده، فرصت حداکثر تحقق آروزهای خود را داشته باشد.»
پیش از این سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز یادآور شده بود که تمامی رویدادهایی که اکنون در جهان رخ می دهد، نه تنها به وضعیت اوکراین، بلکه به تلاش برای ایجاد یک نظم جدید جهانی مرتبط است. وی تاکید کرد که در حال حاضر دایره باریکی از کشورهای غربی قوانینی را نوشته و سعی دارند آن را به عنوان "حقیقت نهایی" معرفی و همه را ملزم به رعایت این قوانین کنند. به عقیده رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه، وضعیت کنونی روابط بین الملل برای مسکو یک تراژدی نیست، بلکه یک تراژدی برای تمدن غربی و نظم جهانی غربی است.
واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل نیز هفته گذشته در نشست شورای امنیت اعلام کرد که کشورهای غربی با معتبر دانستن حق گسترش ناتو، در واقع به ضرر اصل تقسیم ناپذیری امنیت در جهان عمل کرده و جهان را در معرض خطر بزرگی قرار داده اند.
این دیپلمات روس در سخنرانی خود گفت: «بدیهی است، در حال حاضر مسئله آینده نظم جهانی در حال تصمیم گیری است. انتخاب یکی از این دو راه پیش روی همه قرار دارد: یا نظمی که در آن یک هژمونی قوانینی را وضع کند که فقط برای عده معدودی مفید است و آن را به دیگران دیکته کند، یا جهانی دموکراتیک، چندقطبی، عادلانه، با محوریت سازمان ملل و بدون باج خواهی، سلطه، ارعاب و تبعیض.»
این دیپلمات روس یادآور شد غرب به همان اندازه که در آستانه بحران اوکراین تمایلی به انجام "گفتگوی پرمحتوا" نداشت، اکنون نیز نمی خواهد برای حل و فصل اوضاع مذاکره کند. به عقیده وی، بحران اوکراین که غرب جمعی به هر طریق ممکن سعی دارد آن را به آغاز عملیات ویژه روسیه حدود سازد، تنها یکی از عناصر این بحران چند بعدی است که جهان مدت هاست به سوی آن حرکت کرده و این یک بحران سیستماتیک است که پیش نیازهای آن به تدریج در طی دو یا سه دهه گذشته شکل گرفت.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روز دویست و نود و نهم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
واکنش روسیه به طرح ترمز قیمت گاز اتحادیه اروپا
روسیه به ترمز برنامه ریزی شده قیمت گاز اتحادیه اروپا واکنش نشان داده است. به گزارش رسانه های روسی، دولت مسکو این پروژه را غیرقابل قبول توصیف می کند. خبرگزاری اینترفکس به نقل از دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، گفت که این اقدام حمله به قیمت بازار است.
روسیه و چین مانورهای دریایی مشترک برگزار میکنند
روسیه و چین اواخر هفته جاری مانورهای دریایی مشترک خود را آغاز خواهند کرد. به گفته وزارت دفاع روسیه، این رزمایش تقریباً یک هفتهای که از سال 2012 هر سال برگزار میشود، قرار است از روز چهارشنبه آغاز شود و تا 27 دسامبر ادامه یابد. آنها شامل تمرین توپخانه و شلیک موشک در دریای چین شرقی خواهند بود. این باید همکاری نظامی با چین را تقویت کند.
چهار کشتی روسی و شش کشتی چینی و همچنین هواپیماها و بالگردهای دو طرف در این مانور شرکت خواهند کرد. از زمان آغاز جنگ علیه اوکراین، روسیه به دنبال نزدیکی نظامی، دیپلماتیک و اقتصادی با چین بوده است که در غرب با نگرانی به آن نگریسته می شود.
درخواست حزب چپ آلمان برای آغاز مذاکرات صلح بین روسیه و اوکراین با میانجی گری آلمان و فرانسه
حزب چپ آلمان طرح صلحی را برای اوکراین ارائه کرده و خواستار گفتگوهای فوری در مورد آتش بس شده است. مارتین شیردوان، رهبر این حزب در دولت ائتلافی، روز دوشنبه در برلین گفت که اینها اکنون باید توسط "ولودیمیر زلنسکی"، رئیس جمهور اوکراین و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه مطرح شود. به گفته وی اولاف شولتز، صدراعظم آلمان و امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه باید میانجیگری کنند و چین و هند را هم درگیر کنند.
نکته دوم این طرح عقب نشینی روسیه به مواضع قبل از حمله 24 فوریه به اوکراین است. شیردوان گفت: به شرط اینکه پوتین به این موضوع پایبند باشد، همه تحریم های اعمال شده علیه روسیه پس از شروع جنگ باید لغو شوند. نکته سوم طرح چپ های آلمان افزایش کمک های بشردوستانه برای اوکراین و بازسازی مجدد این کشور است.
این طرح به این معنی است که شبه جزیره کریمه، که روسیه در سال 2014 آن را ضمیمه کرده بود، و مناطق جدایی طلب در شرق اوکراین تحت حاکمیت روسیه باقی خواهند ماند که اوکراین به شدت آن را رد می کند. روسیه نیز در حال حاضر علاقه چندانی به مذاکرات صلح ندارد. هر دو طرف امیدوارند پیروزی نظامی را به دست آورند. بنابراین این پیشنهادات باید شانس کمی برای اجرا داشته باشند. شیردوان همچنین از آلمان خواست تا ممنوعیت واردات نفت روسیه از خط لوله دروژبا را کنار بگذارد. وی گفت که معافیت یکجانبه دولت فدرال یک اشتباه مهلک است. این امر پیامدهای منفی برای اقتصاد آلمان شرقی خواهد داشت. وی تاکید کرد: نفت دروژبا باید به جریان خود ادامه دهد.
مدودوف: انگلیس باید فالکلند را به آرژانتین پس بدهد
دیمیتری مدودف، رئیسجمهور سابق روسیه از ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا خواسته است که جزایر فالکلند را به آرژانتین بازگرداند. به این ترتیب مدودف روز سه شنبه به اظهارات سوناک در سفر به ریگا درباره مبارزه با نیروهای اشغالگر روسیه در اوکراین واکنش نشان داد.
سوناک نسبت به عجله در مذاکرات آتش بس هشدار داده بود، زیرا روسیه ممکن است از زمان برای آماده شدن برای نبردهای جدید سوء استفاده کند. وی تاکید کرد قبل از اینکه روسیه عقب نشینی کند، هیچ مذاکره واقعی نمی تواند و نباید وجود داشته باشد.
مدودف در مورد اظهارات نخست وزیر انگلیس گفت: دروغ، دوگانگی، بدبینی. خبرگزاری دولتی تاس گزارش داد که مدودوف به عنوان معاون رئیس شورای امنیت روسیه گفت: بهتر است انگلیسیها بالاخره مالویناس را ترک کرده و به آرژانتینیها پس دهند. فالکلند بریتانیا نیست، بلکه متعلق به آرژانتین است.
وعده آلمان به اسلواکی برای حمایت های بیشتر در زمینه دفاع هوایی
کریستین لامبرشت، وزیر دفاع آلمان به اسلواکی وعده داده است که از دفاع هوایی این کشور بیشتر پشتیبانی کند و این وعده چیزی علاوه بر سیستم های موشکی دفاع هوایی پاتریوت که قبلاً در اسلواکی مستقر هستند می باشد.
به طور خاص موضوع در مورد سیستم دفاع کوتاه برد مانتیس است که قرار است در شرق اسلواکی، نزدیک اوکراین مورد استفاده قرار گیرد، همانطور که لامبرشت و همتای اسلواکی او یاروسلاو ناد امروز دوشنبه اعلام کردند.
از جمله، این تجهیزات همچنین از مرکز تعمیراتی که در چند کیلومتری مرز اوکراین در شهر Michalovce راه اندازی شده است محافظت می کند. سلاح های آلمانی که در جنگ اوکراین فرسوده یا آسیب دیده بودند در آنجا تعمیر می شوند.
لامبرشت در ابتدا جزئیاتی از استقرار مانتیس ارائه نکرد، اما در پاسخ به سوال خبرگزاری آلمان در این باره قول داد که "راه حلی بسیار سریع" وجود خواهد داشت. به گفته وی فقط مسئله شفاف سازی چند جزئیات فنی مطرح است که تنها چند هفته یا حداکثر چند ماه طول می کشد.
حدود 5 میلیارد یورو از دارایی های روسیه در آلمان مسدود شده است
در آلمان، تقریباً پنج میلیارد یورو از دارایی های روسیه پس از تحریم های اتحادیه اروپا به دلیل جنگ اوکراین مسدود شده است. این آمار توسط دولت فدرال در پاسخ به درخواست کریستین گورک، نماینده چپگرای پارلمان ارائه شد. این خبر در ابتدا توسط تی آنلاین گزارش شد.
بر این اساس، 2.217 میلیارد یورو از دارایی های بلوکه شده توسط وجوه گزارش شده توسط بانک های آلمانی به Bundesbank اختصاص دارد. علاوه بر این، "دارایی های منقول" به ارزش 1.099 میلیارد یورو هم مسدود شده است.. دولت جزئیات بیشتری ارائه نکرد. برلین در ماه ژوئن از 4.48 میلیارد یورو دارایی مسدود شده روسیه صحبت کرد.
سازمان ملل: هیچ چشم اندازی برای مذاکرت صلح بین روسیه و اوکراین در کوتاه مدت وجود ندارد
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، هیچ چشماندازی برای مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین در کوتاهمدت نمیبیند. گوترش روز دوشنبه در نیویورک گفت: من به امکان مذاکرات صلح موثر در آینده نزدیک خوشبین نیستم. حملات اخیر روسیه به زیرساخت های انرژی اوکراین بیانگر تشدید شدید تنش است.
گوترش تاکید کرد که باید به کارهای بشردوستانه به عنوان مثال ادامه صادرات غلات از اوکراین ادامه داد. در آماده سازی برای روزهای کریسمس که در اوکراین و روسیه در ژانویه جشن گرفته می شود، سازمان ملل همچنین به تبادل بیشتر زندانیان علاقه مند است.
گوترش در عین حال گفت که خوشبین است که صلح در سال آینده به اوکراین برسد
پوتین در دیدار با همتای بلاروسی: اقتصاد در اولویت روابط دو کشور است
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در دیدار با الکساندر لوکاشنکو، همتای بلاروسی خود در مینسک گفت که اقتصاد در اولویت روابط دو کشور است. پوتین همچنین خاطرنشان کرد که تجارت دوجانبه به 40 میلیارد دلار رسیده است. این را خبرگزاری آلمان گزارش داده است.
به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، پوتین در تلویزیون دولتی بلاروس گفت که مینسک "متحد روسیه به تمام معنا" است.
لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس نیز به نوبه خود گفت که مینسک و مسکو همچنان برای گفتگو با سایر کشورهای اروپایی باز هستند.
وی خطاب به اروپایی ها گفت: من امیدوارم آن ها به زودی صدای عقل را بشنوند و ما به بحث سازنده در مورد مسائل امنیت مشترک و نظم جهانی آینده بپردازیم.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه و سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه هم امروز دوشنبه برای گفتگو به بلاروس رفتند.
بر اساس اطلاعات وزارت امور خارجه روسیه لاوروف پس از ورود با همتای بلاروسی جدید خود، سرگئی آلینیک در مورد وضعیت اوکراین صحبت کرد. همچنین در این گفتگو این مسئله مطرح بود که روسیه و بلاروس چگونه می توانند از خود در برابر فشارهای سیاسی ناشی از تحریم های سایر کشورها دفاع کنند.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین هم در سخنانی با این حدس و گمان ها که پوتین میخواهد بلاروس را مجبور به ورود به جنگ علیه اوکراین کند، مقابله کرد. به گزارش خبرگزاری دولتی ریانووستی، وی گفت که اینها رویاهای احمقانه و بی اساس است. وی گفت: با این حال، به دلیل شرایط متشنج، پوتین از فرصت استفاده می کند و با الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور این کشور در مورد مسائل نظامی صحبت می کند.
هشدار ریشی سوناک درباره مذاکرات عجولانه با روسیه درباره آتش بس
ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا نسبت به مذاکرات عجولانه درباره آتش بس در جنگ روسیه علیه اوکراین هشدار داد. وی در این باره گفت: ما باید روشن باشیم که هرگونه درخواست یکجانبه برای آتش بس از سوی روسیه در شرایط کنونی کاملا بی معنی است. سوناک روز دوشنبه در نشستی با رهبران نیروهای اعزامی مشترک (JEF) در ریگا گفت: من فکر میکنم این یک فراخوان نادرست است، روسیه از آن برای تجدید قوا برای تقویت نیروهایش استفاده میکند. قبل از اینکه روسیه عقب نشینی کند، هیچ مذاکره واقعی نمی تواند و نباید وجود داشته باشد.
سوناک در نشست همکاری دفاعی بین کشورهای بالتیک و شمال اروپا، خواستار تحویل بیشتر تسلیحات به کی یف شد. نخست وزیر بریتانیا گفت که اوکراین به سیستم های دفاع هوایی، توپخانه و خودروهای زرهی نیاز دارد.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، نیز این موضوع را تبلیغ کرد و از طریق تماس ویدئویی به شرکت کنندگان خطاب کرد و هر یک از آنها را با خواسته های خاص مورد خطاب قرار داد.
قبل از سفر سوناک به لتونی، بریتانیا اعلام کرده بود که در سال آینده به تامین تسلیحات اوکراین ادامه خواهد داد
در نشست JEF، نخست وزیر بریتانیا در موضعی مشابه کریسجانیس کارینز میزبان بر اهمیت تحریم های غرب علیه مسکو و حامیان آن تاکید کرد. سوناک گفت: ما باید بر ایجاد اختلال در توانایی روسیه برای استقرار مجدد و تامین مجدد متمرکز باشیم. وی مدعی شد: من به ویژه به ایران و تسلیحاتی که در حال حاضر به روسیه می دهد فکر می کنم.
سفر وزیر دفاع آلمان به اسلواکی
کریستین لامبرشت، وزیر دفاع فدرال آلمان برای یک سفر دو روزه وارد اسلواکی شد. در براتیسلاوا، پایتخت اسلواکی، کریستین لامبرشت (SPD) ابتدا بعد از ظهر با همتای خود یاروسلاو ناچی گفتوگو کرد. پس از آن، هر دو می خواهند در مقابل رسانه ها صحبت کنند.
در نشستی با وزیر دفاع اسلواکی اولین تانک از 15 تانک قدیمی لئوپارد 2 از ذخایر صنعتی آلمان نیز به اسلواکی تحویل داده شد. در ازای تانک های جنگی آلمان، این کشور نفربرهای زرهی طراحی شده توسط شوروی سابق را به اوکراین تحویل داد.
در شب، لامبرشت از گروه پدافند هوایی ناتو که پس از حمله روسیه به اوکراین در فرودگاه نظامی در شهر اسلیاچ در مرکز اسلواکی ایجاد شده بود بازدید کرد. آلمان با دو اسکادران پاتریوت و 250 سرباز آلمانی در این محل مستقر هستند.
پوتین به بلاروس سفر کرده است
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه وارد پایتخت بلاروس، متحد خود شد. خبرگزاری دولتی «ریا» روسیه اعلام کرد که پوتین در حال حاضر در مینسک به سر می برد. سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه و سرگئی شویگو وزیر دفاع پیشتر به آنجا آمده بودند.
این اولین سفر پوتین به مینسک پس از مدت هاست. از سوی دیگر، الکساندر لوکاشنکو، حاکم بلاروس، از آغاز جنگ چندین بار به مسکو سفر کرده بود. هدف از این سفر مشخص نیست، زیرا ممکن است به ادعای غربی ها پوتین بخواهد بلاروس را عمیقتر درگیر جنگ کند.
نیروی هوایی روسیه به طور دائم از پایگاه های نظامی بلاروس در نزدیکی مرز اوکراین استفاده می کند و لوکاشنکو هنوز از نیروهای خود علیه اوکراین استفاده نکرده است . به گزارش خبرگزاری دولتی بلتا، یک بازرسی برنامه ریزی نشده سربازان در بلاروس که شش روز پیش آغاز شده بود، اندکی قبل از ورود پوتین به پایان رسید.
وقوع قطعی برق در مناطق مرزی روسیه
به گفته "ویاچسلاو گلادکوف"، فرمانداربلگورود ، 14000 نفر در این منطقه روسیه در نزدیکی مرز اوکراین بدون برق هستند. وی در تلگرام نوشت: منطقه Schebekino که در دو کیلومتری مرز قرار دارد تحت تأثیر این قطعی ها قرار گرفته است.
او گلوله باران اوکراین را مسئول این شکست ها دانست . به گزارش رسانه دولتی روسیه، وزارت دفاع این کشور نیز اعلام کرد که در طول شب چندین موشک اوکراینی بر فراز این منطقه رهگیری شده است.
قبلاً چندین انفجار در بلگورود رخ داده است. اوکراین تاکنون مسئولیت هیچ حملهای به خاک روسیه را بر عهده نگرفته است و برخی از مقامات حوادث گذشته را نتیجه حملات نادرست روسیه توصیف کردهاند.
وعده انگلیس به اوکراین برای تداوم رسال تسلیحات در سال آینده
بریتانیا متعهد می شود در سال آینده تسلیحات بیشتری به اوکراین ارسال کند. دولت بریتانیا اعلام کرد که چند صد هزار گلوله مهمات توپخانه به ارزش حدود 250 میلیون پوند (حدود 286 میلیون یورو) تحویل این کشور خواهد شد. این باید عرضه مداوم اوکراین را تضمین کند.
تاکنون بریتانیا می گوید که از آغاز جنگ بیش از 100000 گلوله مهمات توپخانه و همچنین چندین سامانه موشکی و اخیراً 125 گلوله ضدهوایی را در اختیار اوکراین قرار داده است. بریتانیایی ها خود را رهبر اروپا می دانند.
ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس قصد دارد امروز برای نشست نیروهای اعزامی مشترک و تبادل نظر با همتایان اسکاندیناوی و بالتیک خود به ریگا سفر کند. سوناک در بیانیه ای گفت: برای دستیابی به صلح، ما باید از تجاوز جلوگیری کنیم. وی تاکید کرد: همکاری هایی مانند این برای اینکه بتوانیم در مواقع اضطراری به تهدیدات جدی واکنش نشان دهیم، حیاتی هستند.
12:01- دیپلمات روس: ابتکار اتحادیه اروپا درباره سقف قیمت گاز منجر به بی ثباتی بازار خواهد شد
یوری سنتورین، سفیر ویژه و تام الاختیار وزارت امور خارجه روسیه در گفتگو با خبرگزاری نووستی، یادآور شد که ابتکارعمل اتحادیه اروپا در مورد تعیین سقف قیمت گاز با قوانین شناخته شده بینالمللی در تضاد است و منجر به بی ثباتی بازار خواهد شد.
این دیپلمات گفت: "ممکن است نظریات دیوانه وار مختلفی در این خصوص وجود داشته باشد، اینها قطعاً اقداماتی هستند که نمی توان آنها را به عنوان ابتکارات بازاری طبقه بندی کرد. اینها ابزارهای ضد بازار هستند. به عقیده من، همه این قبیل پیشنهادها منجر به چنین پیامدهای ناخوشایندی مانند بی ثباتی بازارها شده، آشکارا نقض کننده قوانین بینالمللی است و سطح عدم اطمینان را افزایش خواهد داد.
قرار است بحث سقف قیمت گاز طبیعی در نشست امروز، دوشنبه، وزرای انرژی اتحادیه اروپا در بروکسل بررسی شود. آژانس خبری بلومبرگ صبح امروز گزارش داد که دولت چک پیشنهاد کاهش سقف قیمت گاز به 188 یورو در هر مگاوات ساعت، در مقایسه با سقف 275 یورویی پیشنهادی کمیسیون اروپا را ارائه کرده است. ابتکارعمل پراگ، نیز در کنار سایر موارد، در نشست امروز بروکسل مورد بحث قرار خواهد گرفت.
11:47- وقوع دو انفجار در شهر کییف و قطع برق در چندین منطقه اوکراین
ویتالی کلیچکو، شهردار پایتخت اوکراین تایید کرد که صبح امروز دوشنبه چندین انفجار در مناطق شوچنکوفسکی و سالومنسکی شهر کییف رخ داد. وی با اعلام این خبر در کانال تلگرامی خود، یادآور شد که جزئیات بیشتر بعداً ارائه خواهد شد، ولی همه امکانات خدماتی برای کمک رسانی در محل بسیج شده است. بامداد روز دوشنبه رسانه های اوکراینی از وقوع دو انفجار پی در پی در شهر کییف خبر دادند. هشدار حمله هوایی شبانه در پایتخت اعلام و بیش از سه ساعت به طول انجامید و تنها 9 دقیقه پس از لغو آن، بار دیگر به صدا درآمد. گزارش ها حاکی از آن است که پس از این انفجارها، چندین منطقه از پایتخت دچار خاموشی شد. چند تأسیسات زیرساختار حیاتی کییف نیز آسیب دیده است. علاوه بر این، طبق اطلاعات شبکههای تلویزیونی اوکراینی، در شهر اودسا و کل منطقه اودسا، منطقه دنپروپتروفسک، منطقه کییف و دونتسک نیز بعد از اعلام هشدار هوایی، قطعی اضطراری برق اجرا شده و همچنان ادامه دارد.
11:30- بازداشت یک شهروند یونانی در وین به اتهام جاسوسی به نفع روسیه
یک روزنامه اتریشی امروز دوشنبه گزارش داد که یک شهروند یونانی در وین به اتهام جاسوسی برای روسیه بازداشت شده است. طبق این اطلاعات، نیروهای امنیتی ویژه در بازداشت مظنون 39 ساله، تبعه یونان شرکت داشتند. صحبت بر سر «پسر یک دیپلمات» است.
به نوشته این روزنامه، گفته میشود او "میلیونها" یورو از مقامات روسیه، از جمله در جریان درگیری نظامی در اوکراین، برای ارائه "اطلاعات داغ" دریافت کرده است. این روزنامه یادآور شده که مظنون ممکن است به پنج سال زندان محکوم شود.
پاپ فرانسیس درگیری در اوکراین را یک "جنگ جهانی" خواند
پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک جهان معتقد است که درگیری نظامی کنونی در اوکراین، در واقع یک "جنگ جهانی" است و به این زودی پایان نخواهد یافت.
او این دیدگاه را روز یکشنبه در مصاحبهای با یک روزنامه اسپانیایی بیان کرد. پاپ گفت: «هم اکنون ولادیمیر زلنسکی [رئیس جمهور اوکراین] یکی از مشاوران مذهبی خود را برای سومین بار نزد من فرستاده است. من او را می پذیرم و هر کمکی که از من ساخته است را انجام خواهم داد.ولی من پایانی برای درگیری نظامی کنونی در اوکراین در کوتاه مدت نمی بینم، زیرا این یک جنگ جهانی است.
فرانسیس معتقد است: «چندین دست در حال حاضر درگیر این جنگ هستند. منافع زیادی در این رابطه وجود دارد.»
پاپ شکایت کرد که به درخواست های او برای برقراری صلح در اوکراین "توجه نمی شود"، با این حال او از صحبت کردن در این باره خسته نخواهد شد.
تلاش دولت بایدن برای مذاکره با جمهوری خواهان درباره ادامه کمک به اوکراین
روزنامه "پولیتیکو" شب گذشته، یکشنبه، به نقل از منابع خبری خود گزارش داد که دولت جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، در تلاش است تا در مورد موضوع کمک به کییف با حزب جمهوری خواه که تعدادی از اعضای آن در کنگره خواستار کاهش آن هستند، مذاکره کند.
به گفته این منابع آگاه، کاخ سفید تشخیص داده که در برخی مواقع کمک کنگره به کییف به دلیل اینکه رسانه ها دیگر به درگیری در اوکراین توجه کافی نخواهند کرد، روندی رو به کاهش خواهد داشت. با این حال، مقامات واشنگتن انتظار دارد که قانونگذاران آمریکایی بودجه لازم برای بازسازی زیرساختارهای انرژی و سایر کمک های انسان دوستانه به اوکراین را اختصاص دهند.
بدین ترتیب، کاخ سفید امیدوار است که کنگره با ارائه 37.7 میلیارد دلار دیگر برای حمایت از کییف موافقت کند. دولت بایدن همچنین در حال رایزنی با جمهوری خواهان میانه رو در مجلس نمایندگان و همچنین میچ مک کانل، رهبر اقلیت سنا (از ایالت کنتاکی) است تا آنها از کمک به اوکراین حمایت کنند.
این روزنامه یادآور شده که نمایندگان پنتاگون نیز در حال گفتگو با اعضای کنگره در این زمینه هستند. این تلاشها به دلیل این واقعیت است که در تاریخ 3 ژانویه کنگره مجمع بعدی کار خود را آغاز خواهد کرد که کنترل مجلس سفلی آن به جمهوری خواهان خواهد رسید. کوین مک کارتی (نماینده ایالت کالیفرنیا) ممکن است رئیس مجلس نمایندگان کنگره شود که قول داده واشنگتن از تخصیص کمک های مالی نامحدود و غیر ضروری به کییف جلوگیری کند.
قصد انگلیس برای تحویل چند صد هزار مهمات به اوکراین در سال 2023
انگلیس در سال 2023 چند صد هزار قطعه مهمات توپخانه را به اوکراین منتقل خواهد کرد. این موضوع در بیانیه ای که شامگاه یکشنبه توسط دفتر ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس منتشر شد، مشخص شده است.
طبق این اطلاعات، مقامات لندن قراردادی به مبلغ 250 میلیون پوند (304 میلیون دلار) منعقد کردند که اجازه می دهد تا در سال آینده نیز بدون وقفه مهمات توپخانه به اوکراین ارسال شود. این در حالی است که دولت انگلیس در سال جاری نیز بیش از 100 هزار قطعه مهمات توپخانه را به مقامات کییف فرستاده است.
مقامات انگلیسی در آستانه اجلاس سران نیروهای اعزامی مشترک که قرار است امروز دوشنبه در ریگا برگزار شود، موضوع ادامه تدارکات نظامی به اوکراین را اعلام کردند. به گفته دفتر سوناک، در این نشست، نخست وزیر از همتایان خود خواهد خواست تا در سال 2023 هم حجم کمک مالی و نظامی به اوکراین را در سطح فعلی حفظ کنند.
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین نیز از طریق کنفرانس ویدئویی در این نشست شرکت خواهد کرد. گفته شده که در طول این رویداد، رهبران در مورد ارائه کمک های لازم به اوکراین به منظور تقویت سیستم دفاع هوایی این کشور بحث خواهند کرد.
بلومبرگ: اروپا در حال حاضر یک تریلیون دلار به دلیل امتناع از گاز روسیه ضرر کرده است
آژانس خبری بلومبرگ با استناد به آمار محاسباتی خود گزارش داد که امتناع از خرید گاز روسیه در شرایط بحران کنونی پیرامون اوکراین، تاکنون تقریباً یک تریلیون دلار برای اروپا هزینه داشته است. این میزان به گفته کارشناسان، به دلیل افزایش قیمت برق برای شرکت ها و مصرف کنندگان اروپایی شکل گرفته است.
در عین حال، طبق پیش بینی بلومبرگ، یک بحران انرژی در مقیاس بسیار بزرگتر نیز تازه در ابتدای راه است. تحلیلگران هشدار دادند که پس از پایان فصل زمستان، تأسیسات ذخیره گاز خالی خواهند بود و با حداقل ذخایر گاز روسیه، پر کردن آنها دشوار تر خواهد بود.
بلومبرگ معتقد است که وضعیت پرتنش عرضه گاز طبیعی مایع (LNG) به اروپا حداقل تا سال 2026 ادامه خواهد داشت، زمانی که قطر و ایالات متحده بتوانند تولید هیدروکربن کافی را افزایش دهند.
پیش از این، در اوایل ماه نوامبر، بن مک ویلیامز، کارشناس مسائل انرژی در موسسه بروکسل، یادآور شد که کشورهای اروپایی به دلیل امتناع از استفاده از انرژی روسیه، مبالغ هنگفتی را برای پر کردن تأسیسات ذخیره گاز خود هزینه کردند. هزینه کل ذخایر سوخت 104.8 میلیارد دلار بوده است. این در حالی است که هزینه های جاری تقریباً دو برابر کل کمک مالی ارائه شده آمریکا به اوکراین است.
سفیر اسرائیل در کییف: روابط با روسیه را به خاطر کمک به اوکراین به خطر نخواهیم انداخت
مایکل برادسکی، سفیر رژیم صهیونیستی در اوکراین، شب گذشته، یکشنبه، در مصاحبه با روزنامه "واشنگتن پست" اعتراف کرد که دولت اسرائیل کاملاً از وخامت اوضاعی که اوکراین در آن قرار دارد آگاه است، اما به دلیل خطراتی که برای خود می بیند، حاضر به تامین تسلیحاتی کییف نیست.
برادسکی گفت: «هیچ دولتی در اسرائیل منافع امنیتی خود را چه برای اوکراینیها و چه برای هیچ کس دیگری به خطر نمیاندازد».
وی همچنین تاکید کرد که بر خلاف آمریکا و کشورهای اروپایی، اسرائیل بخشی از ناتو نیست و در موقعیت آسیب پذیری قرار دارد. برادسکی در مورد امتناع از ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین نیز تاکید کرد که روابط امنیتی اسرائیل با روسیه محدودیت هایی در این زمینه ایجاد می کند که نمی توان بر آنها فائق آمد، بنابراین به سادگی از کمک نظامی به اوکراین صرف نظر شده است.
در پایان ماه نوامبر، یک هیئت اوکراینی برای مذاکره درباره کمک نظامی به اسرائیل سفر کرد. میهمانان چندین دیدار با مقامات وزارت دفاع و نیروهای دفاعی اسرائیل داشتند. این هیئت از مقامات اسرائیلی خواست تا به کییف تسلیحات ارائه کنند. هیچ مطلبی در خصوص نتیجه این مذاکرات منتشر شد، زیرا اسرائیل سعی کرد این دیدار را مخفی نگه دارد تا از بروز تنش در روابطش با روسیه جلوگیری کند.
پیش از این، در اواسط ماه نوامبر، روزنامه هاآرتص از کمک اسرائیل به کییف تحت فشار آمریکا خبر داده بود. به گفته منابع این روزنامه در محافل دیپلماتیک اروپایی، مقامات آمریکایی با دولت اسرائیل تماس گرفته و به آن دستور دادند تا در مبارزه با روسیه به اوکراین کمک کند.
وزیر خارجه مجارستان: بوداپست طرفدار حفظ روابط و گفتگوی واقع بینانه با روسیه است
پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه و روابط اقتصادی خارجی مجارستان روز یکشنبه اعلام کرد که کشورش همواره روابطی واقع بینانه و گفتگوی صریح با روسیه داشته است. به همین ترتیب بوداپست در آینده نیز به روابط تجاری و سیاسی با مسکو ادامه خواهد داد.
در عین حال سییارتو بار دیگر اعلام کرد که مجارستان مله نظامی روسیه به اوکراین را محکوم می کند. وی یادآور شد: از آنجایی که طرف مجارستانی همیشه موفق شده روابط عمل گرایانه خود با روسیه را حفظ کند، اکنون این اجازه را به خود می دهد تا به صراحت نظر خود را در مورد وضعیت فعلی بیان کند.
به گفته وی، اقدام نظامی روسیه «خسارات زیادی به بار آورده» و «مشکلات زیادی را برای اروپا ایجاد کرده» و همچنین تحریم های ضد روسیه را نیز در پی داشته است. بنابراین بهترین راه حل پایان دادن به درگیری نظامی و آغاز مذاکرات صلح است، اما بدون گفتگو و بدون کانال های ارتباطی باز این کارغیر ممکن خواهد بود.
وزیر امور خارجه افزود که مجارستان با این وجود فعلاً به خرید نفت و گاز از روسیه ادامه می دهد و تاکید کرد که چنین اقدامی مستقیماً به این واقعیت باز می گردد که امنیت انرژی مجارستان بدون استفاده از منابع روسی قابل تضمین نیست.
افسر یونانی ناتو: نیروهای مسلح اوکراین به دلیل خستگی غرب، از حمله جدید روسیه به کییف می ترسند
استاوروس اتلامازوگلو، افسر ارتش یونان و نیروهای نظامی ناتو در تحلیلی نوشته است که مقامات و نیروهای مسلح اوکراین از حمله بعدی ارتش روسیه به کییف می ترسند، زیرا چنین اقدامی می تواند غرب را به سمت مذاکره با مسکو سوق دهد.
این مقام نظامی اذعان کرد که نابودی زیرساختارهای حیاتی اوکراین به طور قابل توجهی این کشور را تضعیف کرده است. بنابراین، اگر حمله احتمالی دیگری به پایتخت اوکراین انجام شود، این امر مقامات کییف را مجبور میکند تا گفتوگو با روسیه را برای حل مناقشه آغاز کنند.
این افسر یونانی یادآور شد: در صورت حمله جدید روسیه به کییف، متحدان غربی ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، که بهطور جدی از جنگ خسته شدهاند، نیز میتوانند بر او تأثیر بگذارند و او را برای از سرگیری مذاکرات با مسکو تحت فشار قرار دهند.
انتهای پیام/